>

dijous, 30 de juny del 2011

Pastítsio

La cuina mediterrània és de les meves preferides, encara que no acostumo a fer cap lleig a altres cuines. Aquest mes les noies de film & food ens han proposat fer una recepta grega. Tot i que la meva primera opció era fer un pastís on l'element predominant fos LA FIGA, al final em vaig decantar per un plat de pasta que ens va agradar molt. Aquesta recepta és una bona proposta per variar la recepta tradicional de macarrons. El toc d'espècies a la carn és deliciós i la salsa de iogurt amb feta l'heu de tastar! Espero que us animeu a fer aquesta recepta ben aviat, us asseguro que no us defraudarà, a més us convida a fer volar una mica la imaginació i transportar-vos per un moment a la meravellosa Grècia...
 

Ingredients:

250 g de macarrons
2 iogurts grecs
1 ceba petita
2 grans d'all
500 g de carn de vedella
400 g de tomàquet fregit
2 c/c de julivert picat
1 c/c de canyella en pols
1/2 c/c de nou moscada
Sal
Pebre
2 ous
200 g de feta

 
Preparació:

Posem una cassola amb aigua i, quan aquesta comenci a bullir, tirem els macarrons i els deixem uns 10-15 minuts. Un cop els tinguem, els escorrem i reservem. En una paella sofregim la ceba i els alls tallats a daus petits. Seguidament afegim la carn, la salpebrem i afegim la resta d'espècies -canyella, nou moscada, julivert-. Ho saltegem tot durant 10 minuts i afegim la salsa de tomàquet. Barregem aquest sofregit de carn amb els macarrons i ho posem a una safata per anar al forn. Per últim, en un bol, batem els ous juntament al els iogurts grecs i el formatge feta esmicolat i ho tirem per sobre dels macarrons. Ho posem a la safata del mig del forn, preescalfat a 180º, i ho deixem uns 15 minuts o fins que veiem que s'hagi gratinat.

 

41 comentaris:

  1. Visca, visca, ja funciona blogger!
    Una recepta boníssima.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Hola Juju, gosto imenso de pastas, a receita é bem simples e ao meu gosto!~
    Besitos.

    ResponElimina
  3. Me gusta la receta que has hecho. Excelente!!
    Bessos

    ResponElimina
  4. Me desespera Blogger, mi ordenador o no se si es que tengo brujas, llevo intentando ponerte un comentario desde hace tiempo y me acabo de dar cuenta que se conecta el traductor automáticamente y por eso se queda la pagina en blanco. Hay un montón de recetas que he querido comentarte esta de macarrones me ha gustado mucho y creo que en mi casa también va a gustar. Besitos No sé si aparecerá el comentario.

    ResponElimina
  5. Muy buena la receta. Deliciosa. Besos

    ResponElimina
  6. La cuina grega es amplia i deliciosa. Aquest plat que has fet ho demostra, té una pinta excepcional i la barreja de ingredients ha de donar-li un gust fantàstic.

    ResponElimina
  7. Tengo que probarla con lo del yogur que dices, seguro que le da un toque delicioso. Me gusta este plato que has preparado tan sabroso! Bss

    ResponElimina
  8. Molt bona, la pasta cuinada amb iogurt m'encanta, la vaig tastar a un restaurant grec, i desde llavors em va enamorar.

    Petonets

    ResponElimina
  9. hummm, interessante questa ricetta !
    Sempre bellissime le tue foto :)

    ResponElimina
  10. Artista integral, mujer del Renacimiento!! ;-)
    Qué ganas tengo de ver las cocas y de que llegue el próximo reto!!

    ResponElimina
  11. Què bons! una altra opció per cuinar aquesta pasta.

    ResponElimina
  12. Que bona aquesta recepta! me l'apunto per fer-la ben aviat, aquest gratinat amb iogurt i feta ha de ser irresistible, ja estic salivant! lo meu no té remei....
    Petons! ;)

    ResponElimina
  13. Saps que nosaltyres vam estar a punt de triar aquesta recepta? fa una pinta! la farem seguint la teva recepta!
    Petonets!!

    ResponElimina
  14. Riquísimo el pastitsio, muy sabroso, me encanta.
    Saludos

    ResponElimina
  15. Oooh, directe a la carpeta de receptes pendents xD. M'ha encantat la combinació d'ingredients, el iogur, el formatge, mmmm, ha de ser una delícia.

    Petonets guapi!!

    ResponElimina
  16. No ho he provat mai, però ha d'estar d'allò més bo. Em sembla que ho hauré de provar ben aviat ;)
    Petonets bonica!

    ResponElimina
  17. No he probado nunca a poner yogures en el horno, que buena idea, es un poco más ligera que la nata pero igual de cremoso ummmm

    ResponElimina
  18. Me gusta tu propuesta,los macarrones con yogur nunca los he probado y me llama mucho la atencion,asi que me llevo la reteta.
    Besets.

    ResponElimina
  19. I això és una recepta grega??? fabulosa!! macarrons, iogurts grecs i formatge feta! 3 ingredients que em tornen boja!! carai, quin intensiu de cuina grega esteu donant!! m'ho apunto!! petons guapa

    ResponElimina
  20. A mi también la cocina mediterránea es una de mis favoritas! Y tengo suerte porque la de mi novio igual. Muy buena elección para este maravilloso reto!

    Besos

    ResponElimina
  21. Una locura de plato Judith es sensacional.
    Que pases un feliz verano, besitos mi niña

    ResponElimina
  22. Pues no sé cómo te habría quedado el pastel de higos, pero el pastitsio te ha quedado impresionante.

    ResponElimina
  23. Que buena idea ponerle yogur a la crema de los macarrones, debe suavizar mucho el sabor, lo probaré! estos macarrones tienen un aspecto riquísimo! muchos besos

    ResponElimina
  24. EU QUE ADORO MASSAS ACHEI A TUA SUGESTÃO UMA VERDADEIRA DELICIA.
    O ASPECTO ESSE FICOU 5*
    BJS

    ResponElimina
  25. Estuve a punto de presentarla,porque me parecio deliciosa, y aun no está descartada.

    Te ha quedado estupenda.

    Besos

    ResponElimina
  26. Tinguí l'oportunitat de tastar aquest plat la Pasqua passada a Atenes i era deliciós. Estic content de trobar la recepta per a poder reproduir-la!

    :)

    P.S.: Molt bona la foto!

    ResponElimina
  27. Judith!! això a d'estar d'escàndol!!! quina meravella de plat! bestial! has fet honor a la cuina grega i al repte!
    Moltes gràcies per participar-hi!!!
    Un petó enorme bonica!

    ResponElimina
  28. también es de mis preferidas, de hecho es la más sana, lo que la hace doblemente rica, ¿no?

    ResponElimina
  29. Te estoy haciendo la ola, mientras aplaudo y me quito el sombrero, PERO QUE COSA MÁS RICA!, Judith hija que gratinado tan espectacular le has hecho que ahora mismico me comía un plato feo de grande para merendar, y por supuesto como eso no es posible porque ya te lo has comido tu, me guardo la receta y esta cae el sábado.
    Por Dios me has dejado impacta

    ResponElimina
  30. Com m'agrada aquest pastitsio!!! La pròxima vegada que faci pasta hi posaré un iogurt grec a veure com em surt. Quina idea més bona, i a més, és més light que posar-hi nata!!!
    I tant que aquest plat ens fa viatjar...ja que hem de passar calor, em canviaria d'illa, què et semblen uns dies a una illeta grega?? ummmm...grrrrr....grrrr...

    ResponElimina
  31. Hola,
    Quina cosa més bona... m'agrada moltíssim! Ja està a pendents com pots imaginar... Petonets

    ResponElimina
  32. Uala, això ha d'estar boníssim!!
    Et proposo un tracte... perquè no vens a portar-me tuppers amb coses tan bones com aquestes?! pq aquests dies no tinc ni ganes ni temps per cuinar!

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  33. Buenisimos!!! Una combinación deliciosa neni!

    Besiños muchos :D

    ResponElimina
  34. Que receta tan rica. me parece deliciosa y original. un beso.

    ResponElimina
  35. Moni: ostres! i cóm ho farem?
    Duxa: muito obrigada linda
    Nica: gracias guapa! ojalá fuera un antídoto para las migrañas
    LMCQF: no te preocupes! Hace ya casi un mes que nos da problemas!
    Asun: muchas gracias
    Josep: l’heu de tastar! Està realment bona
    Lydia: queda muy suave, y recien sacado del horo és espectacular!
    Ribereña: no m’estranya!
    Stella: grazie milla bella
    Isabel: jajajaja, eres la bomba!
    Cristina: sí, entra sola
    ACDF: si que ho és sí
    Albota: a sí? jajaajjajaja, doncs l’heu de fer!
    Annie: muchas gracias
    Nee: quan la tastis encara t’agradarà més! queda realment bona amb la salsa de iogurt
    Marina: no ho dubtis! T’encantarà
    Heva: también era mi primera vez, pero te aseguro que no será la última!
    Mandarina: ;)
    Mesilda: ya me contarás si te animas
    Roser: doncs quan ho facis al•lucinarás amb la combinació de sabors!
    Valerie: tu novio tiene que estar encantado contigo! Eres una cocinillas
    María: feliz verano cariño, nos vemos a la vuelta
    Maite: el pastel no lo hice, sólo era una opción. Gracias guapa
    Eva: el sabor és molt especial!
    Saö: deves facer esta!!! ;) gostei inmenso!
    Rosaleda: pues anímate porque te va a encantar!!!
    Xavier: benvingut! Ara ja tens la recepta! jijijiji
    Ingrid: ja estic esperant el proper repte!!!
    Sole: pues sí! que nos tenemos que empezar a cuidar
    Chelo: jaajajajajaja. Mira que me llego a reír contigo! Ya me contarás que opinas!!! ;)
    Paula: em sembla fantàstic! On vols que anem????
    Eri: el final et faré explotar la carpeta de pendents ! jajajajajaja
    Sandra: doncs ara cuinaré una ració més per tu! No pateixis reina
    Mayte: gracias cariño
    Anna: y creo que a tus peques también les gustará

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  36. Nunca lo comí así pero con esoso ingredientes y esa foto lo adopto ya!

    ResponElimina
  37. Oitan que la provaré! m'encanta això d'anar provant plats de diferents llocs!a més té super bona pinta, i la salsa em té molt intrigada... aquest cop no he arribat a temps pel repte del film&food, però ja tinc el carnet :P em va fer una il·lusió quan el vaig rebre!! petonets :)

    ResponElimina
  38. wowwwwww quina recepta per una fanàtica de la pasta com jo!! me l'aunto!!! aixó s'ha de provar!

    ResponElimina
  39. Jopetaaaa,no pasa de la semana que viene que la haga,tiene unapintaza espectacular,la canela,nos gusta muchíismo con la pasta,ese gratinado ha de ser exquisito....acabo de ver el recopilatorio de las cocas,que lindo!...de que irá el próximo?

    Un saludo

    ResponElimina
  40. Ay mi Juju que llevo retraso! Pero no me podía quedar sin comentarte esta delicia! Que sepas que la prepararé en breve ! Besitos muchos!

    ResponElimina