Sembla que últimament m’he aficionat a fer melmelades, i tot és gràcies a Memòries d’una cuinera! Són tan senzilles i el resultat és tan bo que no tenim excusa per no animar-nos a fer-ne. Avui en dia al mercat podem trobar una gran diversitat, tant realitzades amb fruites o amb verdures -i quina d’elles és més bona!-. El passat dia 11 de maig va ser Sant Ponç, i a Barcelona -com suposo passa a moltes més localitats- és tradició que al carrer Hospital es col·loquin tot de parades que venen herbes, mels, melmelades i fruita confitada, entre d'altres coses. Aquest va ser el primer cop que ens animàvem a anar-hi i va ser molt divertit! Hi havia moltíssima gent i era una mica complicat circular pel carrer, però el Boletet, l’Yves i jo no ens vàrem perdre l’oportunitat de xafardejar una mica per les paradetes a veure si ens firàvem. Evidentment va caure alguna que altra coseta. Una de les parades que més em va cridar l’atenció va ser una de melmelades que estava ubicada a la Rambla del Raval. N'hi havia de totes les classes i les combinacions imaginables. Els meus ulls van anar directes a un pot que posava: melmelada de mojito! La vaig trobar d’allò més original. Cert és que aquesta beguda no és de les meves preferides, però en canvi la caipirinha m’encanta, així que vaig decidir que algun dia faria una melmelada de caipirinha. No fa massa que vaig comprar una caixa de maduixes i no sabia ben bé què fer, fins que la llumeta del meu caparró es va encendre! I aquí teniu la melmelada. Una combinació excel·lent que us farà gaudir d’allò més. A més és un bon complement per fer d'altres postres, demà en tindreu un exemple! Espero que us agradi.
Ingredients:
700 g de maduixes
300 g de mango
400 g de sucre
2 llimes
Cachaça
700 g de maduixes
300 g de mango
400 g de sucre
2 llimes
Cachaça
Preparació:
Agafem les maduixes i el mango pelat, els tallem a daus petits i els posem a una cassola, juntament amb el sucre, el suc de les llimes i la seva pell ratllada i un bon raig de cachaça. Ho cuinem, durant 40 minuts, a foc lent, sense deixar de remenar. Un cop transcorregut aquest temps, posem la melmelada en un pot de vidre, prèviament esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient.
EM TREC EL BARRET!!!!! Ets una crack Judith... quina autèntica passada!! Saps que a mi em mates amb les caipis de maduixes i ara a sobre en fas melmelada!! OOOOOOOOOOOOLE!!! Que sàpigues que en vull un pot per mi soleta!!
ResponEliminaEstic desitjant veure què fas demà!! jijijii
RULOS POWER!!
Petonets bonica
Sandra
Yo también hago un montón, y como a mí no me gustan demasiado (prefiero desayunar un bocata de tortilla a una tostada con mermelada) y mi marido y el peque no dan a basto, acabo regalándolos.
ResponEliminaBesos!!
Pues yo, como Sandra, me quito el sombrero. Me parece una combinación espectacular.
ResponEliminaOtro bote par mí ¿vale?
Estoy espectante...
Besos
Un combinació d´allò més innovadora. Un cop fet el recopilatori de melmelades se´t queda un xip que s´ha d´aprofitar. Jo ara en faria cada setmana.
ResponEliminaFilla!! el que no cuines tu no ho cuina ningu!!!em sembla una mermelada molt original i exquisita!!!petons
ResponEliminaQuina passada de recepta. El que tenen les melmelades es que donen un gran ventall de possibilitats per fer combinacions extraordinàries.
ResponEliminaEts una artista.
muaks guapissima
Mare meva!! Judith, impressionant!!! Quina combinacio mes bona!!!
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Quina idea més divertida, ara podem fer melmleades d'una pila de còctels famosos :)
ResponEliminaHa de ser molt bona i molt original!
Veo que estas puesta...pronto seras la reina de las mermeladas ricas...esta seguro que esta de muerte!
ResponEliminaBesitos!
Que original!! No obstant, jo sóc més de mohito, ni que després em pugi més amunt dels núvols xD.
ResponEliminaNo en tenia ni idea de d'això de les paradetes, sempre hi h curiositats, a mi em perden els sabons, jeje.
Petonets!!
Me encantan ese tipo de mercados, con tantas cosas ricas.....¡qué suerte que hayas podido ir!. La mermelada es de lo más original, no lo había visto en mi vida......
ResponEliminaUn besazo
ole ole!! quina passada!! ets tota una artista!! m'encanta tant la caipirinha com els mojitos!!
ResponEliminaque bo!!!!
muakis
¡Hola guapa!, me encantan las mermeladas y la verdad hace mucho... mucho... que no hago, en temporada de higos siempre digo: ahora mismo la hago... ya ya ves... en temporada de fresas idem de idem y ahora que hay cerezas, a ver si es verdad que me marco una. Necesito más horas, sólo un par... Un besote.
ResponEliminaEn queda? Vinc volant! Té un color preciós i segur que està boníssima!
ResponEliminaMolts petonets.
No em facis això... que amb la llista de melmelades que tinc pendents de l'altre dia i ara aquesta el full excel treu fum.....
ResponEliminaSi senyora, segur que demà ens sorpendràs com avui.
Petonets
Juju!!, coincidimos en el gusto por la caipinha!. En Brasil además hacian una de fresas exquisita..con leche condensada que para mi gusto era un poco dulce de mas, pero igualmente exquisita!!
ResponEliminaTu mermelada es super original y vistosa!!! que buena idea linda Juju!!!
:)
Nena que ideal! A mi el mojito potser m'agrada més!
ResponEliminaPerò això de fer-ho amb melmelada no se m'hagués acudit mai.
Per fer postres ha de ser genial.
A veure amb que ens sorprendràs
Petons
Pero pq hem feu aquestes coses... si ho dic a crits ja...no puc menjar maduixes...snifff...sniffff
ResponEliminapetonets
¡Gracias por el dato guapa!. Bss.
ResponEliminaNena em vols mal, entre les receptes de formatge i de coctels....aquest estiu el disfrutaré com cap altra!! no tinc temps d'apuntar-me i fer totes les receptes jajaj!! però si que les provaré si... aquesta és fantàstica, amb una torrada per esmorzar i surts de casa super contenta jajaj!!
ResponEliminaNena que original, peró jo amb aquestes coses no puc, sóc capaç de menjar-me el pot de mermelada en dos dies, soc una golafre!!!
ResponEliminaPetonets guapa
wow! no dejás de sorprenderme! adoro tus mermeladas tan exóticas e innovadoras. te creo en que es el mejor resultado si es casera, son muy ricas las mermeladas artesanales, pero a mí me da un poco de vagancia, ya me animaré, jeje
ResponEliminaM'han caigut els rulos de la impressió!!!
ResponEliminaHavia vist melmelades originals, però això...això no sé molt bé com qualificar-lo!!!! Ho hauries de patentar!!!
Això és un complement de la recepta de demà??!!! Ja veig que avui tampoc podré dormir!! ;DD
Com ha dit la Sandruski "Rulos Power!!!
Ummmmm que pinta tiene esta mermelada, la verdad cada día nos sorprendes mas, besos.
ResponEliminaPues tengo un amigo que me ha jurado que la jalea de mojito estaba buenísima así que haré un día de estos alguna bebida en versión jalea :D
ResponEliminaTe ha quedado con un rojo pasión que mata!!
Besiños neni, y que disfrutes de tu casi fin de semana :D
He de confessar que nosaltres la vam comprar la melmelada de mojito! la vam fer servir per farcir uns macarons i estava ben bona. ara aquesta teva segur que li dóna mil voltes, em sembla espectacular!!!
ResponEliminaEp.... com mola!!!
ResponEliminaJo la vull tstar, melmelada de caipirinha... m'has deixat ipressionada de veritat.
Petonàs!
Riquísimas y sanísimas mermeladas caseras.
ResponEliminaSaludos.
Vaya mermelada! Qué original y exótica! Bss
ResponEliminaJudith,quina melmelada més bona i original,la probaré per qué també m'agrada molt fer-les.
ResponEliminaUn petó molt gros guapísima.
No atino a imaginar el sabor, Judith, pero me embarga una tremenda curiosidad, qué requeteriquísima debe de estar.
ResponEliminaCuantas buenas ideas, es fantástico visitarte.
un besazo, linda
Molt original!! Jo no diría que no a la de mojito, és una de les piques begudes amb alcohol que m'agrada.
ResponEliminaPeró, a aquesta no li faria un lleig! M'encantaria tastar-la.
Petonets maca,
Esther
Tens tota la raó Judith amb el que dius de les melmelades, son tant bones fetes a casa, tan senzilles i a més es poden fer de qualsevol cosa que queden boníssimes. Quina enveja passejar per les paradetes el dia de sant Ponç, fa un munt d'anys que no hi vaig. Un altre dia fes fotos!! que m'encantaria veure-les!! :-P
ResponEliminaEspero en candeletes la preparació de demà que si es de maduixes m'agradarà segur ;-)
Hola Judith, tens rao a mi també m'agraden les melmelades i tinc un prestatge de la nevera plena de pots. Haviem!!!!!!!!!!! Nena!! una cosa la propera que la faràs de faves a la catalana????
ResponEliminaUn petonet.
Mira que se les pensen totes! Què divertit!
ResponEliminaPetons
Judith esto tiene una pinta que no veas. Me lo estoy imaginando. bss
ResponEliminaSandra: ja et preparo un potet, no pateixis!
ResponEliminaIsabel: es un buen regalo!
Pilar: ok, no te preocupes que te mado un lote completo! Jajajaajajaj
Cristina: a més, no es poden comparar amb les del mercat!!! ;)
Silvia: invento una mica, oi?? Es que no ho puc evitar
Loles: gràcies guapa
Sònia: ja en tens una altre per fer!
Gemma: de moment faig del que més m’agrada, jijijijiji
Rosilet: me parece que ahora estaré unos días sin hacer mermelada...
Nee: doncs a fer la de mojito! ;P
María: Yo tampoco, pero seguro que alguien también lo habrá pensado!
Lídia: doncs l’has de fer!!!
Iratxe: ya no tienes excusa guapa!
Moni: per tu un altre potet!!!
Eri: jajaajajaj, doncs una més
Juana: leche condensada? No la tomé esa!!!
Silvia: és un complementperfecte! Té molt de joc
Neus: a no? Doncs li poses només mango si vols...
Roser: jijiji, exagerada!
Artemisa’s: hi ha alguna cosa millor per començar el dia? Ajajajajaja
Sole: esta te la guardas para cuando nazca la peque
Paula: ara que ja has tastat la cachaça segur que no t’hi podràs resistir!!!
Tere: gràcies guapa
Mayte: no lo dudo!!!
Albota: estava bona la de mojito? Segur que si
Petita cuina: està molt bona
Miren: gracias guapa
Lydia: y muy veraniega!!!
Agüe: ja em diràs si t’agrada guapa
Isabel: sabe mucho a fresas pero con un toque especial
Esther: jijijijiji a veure si t’animes i en fas
Maduixa: oooooooooo, no varem fer fotos! Estavem tan contents mirant les padaretes que s’ens va passar!
Mª Jose: jajajajaja, home, vols dir de faves??? Crec que no ;P
Anna: doncs sí
Luisa: gracias guapa
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris