A l’hora d’escollir la rebosteria sempre sorgeix el dubte de si triar nata o crema. Doncs bé, jo ho tinc molt clar: crema. De petita sempre que havia d’escollir unes postres, aquestes n'havien de portar. Lioneses, tortell de pasta de full, braç de gitano... qualsevol dolç m’agradava farcit de crema! Aquest any, a l’hora de triar la recepta per fer la coca de Sant Joan, l'única cosa que he tingut clara és què havia de portar per guarnir-la. La recepta de la crema pastissera és molt senzilla i la podem combinar amb moltes coses. Com que he fet bastanta quantitat de crema i no l'he necessitat tota he decidit reciclar-la per fer unes altres postres! Si em descuido no teniu ni foto, perquè l’Yves va estar a punt de menjar-se-les abans d’hora, però per sort alguna cosa dins del seu caparró li va dir que no ho fes i m’ho va consultar!!!! Aquí teniu uns gotets de crema i melmelada ideals per fer una bona sobretaula. I demà la recepta de la coca...
Per cert, m'agradaria informar-vos que ja tenim una nova mestra entre nosaltres, sí sí! La Sandra del bloc Els fogons de la Bordeta ahir es va llicenciar!!!! Moltíssimes felicitats bonica, tan de bo un dia el Boletet et tingui com a mestra…
Ingredients:
500 ml de llet descremada
La pell d’una llimona
1 branca de canyella
150 g de sucre
20 g de Maicena
4 rovells d’ou
Melmelada de cireres
Cireres
Galetes Maria
500 ml de llet descremada
La pell d’una llimona
1 branca de canyella
150 g de sucre
20 g de Maicena
4 rovells d’ou
Melmelada de cireres
Cireres
Galetes Maria
Preparació:
En un cassó posem la llet, la branca de canyella i la pell de llimona i ens esperem a què arrenqui el bull. En aquest moment afegim els rovells d’ous, barrejats prèviament amb el sucre i la Maicena i ho incorporem a la llet. Remenem a poc a poc fins que obtinguem la textura desitjada. Un cop la tinguem muntem els gotets. Posem com a base una o dues galetes Maria, una capa de crema, una capa de melmelada i ho guarnim amb una cirera. Per acabar ho deixem reposar a la nevera durant 3 hores o tota la nit.
En un cassó posem la llet, la branca de canyella i la pell de llimona i ens esperem a què arrenqui el bull. En aquest moment afegim els rovells d’ous, barrejats prèviament amb el sucre i la Maicena i ho incorporem a la llet. Remenem a poc a poc fins que obtinguem la textura desitjada. Un cop la tinguem muntem els gotets. Posem com a base una o dues galetes Maria, una capa de crema, una capa de melmelada i ho guarnim amb una cirera. Per acabar ho deixem reposar a la nevera durant 3 hores o tota la nit.
Jooooooooooooooooo!! Que m'emociono... no t'he dit que avui estic pava? Doncs ho estic i molt! jijijijiji Però amb aquest super postre que presentes avui encara estic més contenta! :D
ResponEliminaJa m'agradaria tenir al Boletet d'alumne, pq segur que és d'aquells nens que t'omplen el cor!
Per cert... jo també sóc de crema! Visca! I quines ganes de veure la coca!
Petonets i GRÀCIES preciosa!!
Sandra
Tu quantes receptes penses penjar avui? ;P
ResponEliminaJo també sóc una incondicional de la crema!!!
Petonets!
Nena!!vaig de vòlid avuí amb tu..... que estàs avorrida??? ja ja, be també sóc de cremes i com aquesta mai et diré que no!!!petonets.
ResponEliminajuju!! jo tb prefereixo la crema sense cap mena de dubte...! encara no he fet la coca.... he estat fora uns dies i s'em ha acumulat la feina.. a veure si tinc temps aquest cap de setmana..sinó participaré al proper repte!
ResponEliminamuakis
Boníssima! A mi també m'agrada molt la crema i la melmelada de cireres ens va agradar tant que ja tenim les cireres a punt per tornar-ne a fer!
ResponEliminaMolts petonets.
Que bons no??? La melmeda de cireres tot un encert!!!
ResponEliminaM'emporta la recepta perquè jo també sóc de crema, tot i que la nata també me la menjo!
Petonets
Jo m'apunto a la crema, imaginat com serà la meva coca.
ResponEliminaAquests gotets són la bomba!!
Un petó gegant!
Esther
No se porque no me ha salido tu post de ayer hasta hoy, cosas de blogger, tu tomate relleno me apetece hasta a mi y eso que no como peces!!! pero la de hoy, la guardo como un tesoro, me encanta la crema pastelera y si tu dices que es sencilla pues yo voy y la preparo. Ya te contaré el resultado y si no me sale pues sigue en pie lo de la cenita de verano ¿no?
ResponEliminaCosas del idioma nosotros le decimos crema a la nata. La nata es lo que le "quedaba" a la leche arriba cuando la hervías, esa capita, viste? Y la pastelera es simplemente crema pastelera.
ResponEliminaDe las dos yo prefiero la crema o sea la nata jaja. Y tus vasitos deliciosos , desde ya!
Cariños
Doncs, jo sóc de les que diu: posa-me'n un trosset de cada. i encara hi afegiria un trosset de trufa jejeje.....
ResponEliminaAquests vasets tene una pinta sensacional!!! Tremendo!!!
I els tomàquets, a mi m'encanten farcits. a més amb la presentació no hi ha color, queden genials.
Felicitats a la Sandra!!!
Apa que bons!!!! jo no vaig ser de crema fins que no la vaig descobrir per mi sola, com que a la meva mare no li agrada massa, no vaig tenir gaires ocasions de tastar-la, però ara m'encanta! la nata també, però si no hi ha crema, prefereixo la trufa. Han de ser super super bons aquests vasets, jo la coca l'hauré de publicar passat Sant Joan... sort que al Memòries ens deixeu temps fins el 28! Que guai lo de la Sandra!!! ara vaig directament a felicitar-la! :) petonets
ResponEliminaMmmm... Judith m'encanten totes les teves receptes, t'ho he dit abans veritat??? jijijijiji
ResponEliminaM'encanta la crema... Dema em toca fer-la a mi... a l'igual que la coca!!! Espero arribar a temps per la revetlla!!!! ;-)
Ah! I moltes felicitats a la Sandra!!! Ah! I si vols, quan el boletet arribi a secundaria, ja te'l agafo jo! ;-)
Un petonas
Sònia
Un postre per a la revetlla, m'agrada la idea!
ResponEliminaAi que no dono l'abast! Ara no sé si tu ets una màquina publicant o jo tinc un tap amb les actualitzacions...Bé el cas és que els gotets aquests a casa no arribarien ni a omplir-se!! Ja m'ho temo aquest vespre quan faci la crema... A mi també m'agrada, amb diferència, la crema més que la nata. I Sandra: tu si que vales! En privat ja t'ho dic més efusivament. Petonets Judit!
ResponEliminaM'encanta, m'encanta!!
ResponEliminaJo també soc molt "cremera" (El meu "pastís" preferit mallorquí: ensaïmada de crema cremada...ummmm). De fet, la Coca de Sant Joan la volia fer de crema, però la vaig adaptar al gust del senyor de la casa (com puc ser tan bona nena??)
Crec que no he menjat mai melmelada de cirera; l'hauré de tastar!!
Ah, i a partir d'ara confirmat: a casa Bolet no es pot menjar res que no es consulti abans. Si no arriba a ser per l'Yves no fas la foto a la amanida amb la pinya i si no és per tu no arribam a veure aquests vasets!!
Petons!!
que postre más rico! aunque me quedé con la diferencia de "crema o nata". porque en realidad, acá le decimos "crema de leche" a lo que sería la "nata".
ResponElimina¡saludos!
Me encanta tu versión de la crema pastelera...y con esa mermelada encima...entiendo que el Yves no podía esperar que hicieras la foto!
ResponEliminaUn besito!
Hola Juju, parecem-me uma tacinhas irresistiveis, buénisimas!
ResponEliminaBesotes.
un bon postre rapit i bo
ResponEliminabona revetlla
peto
miquel
Llevo toda la semana sin come dulces y tengo un mono que parece un gorila, mira esta crema se la ve ligerita y tan rica, así fresquita, ay, Judith pero que rica!
ResponEliminaJo era més de nata... però que no fós molt dolça (les dels braços de gitano mai no m agradava, era massa dolça). Tot i que en qualsevol cas, no li feia un lleig a res!! jeje!!
ResponEliminaAuqesta vasets són fantàstics per aprofitar la crema sobrant de qualsevol altra recepta!!
petoneeeets!! :)
Para mi crema!!!!!, y si me la hiciese mi Juju seria la requetemaravilla!!!!
ResponEliminaMe encanta esta receta por que me resulta ligera y fresca..me has hecho pensar en una que hacia antes...ains!, creo que la voy a hacer..a ti te gustaria seguro!!!:)
Mil besitos mi Juju linda y bonita, y guapa, y simpatica, y.......:)
Qué rico y qué presentación tan chula!
ResponEliminaBesos.
Sandra se uno con vosotros para el blog memories d'una cuinera? Perdona pero es que yo tengo un despiste a veces que no es normal jaja Me apunto tus deliciosos vasitos!
ResponEliminaBesos
És una bona manera per aprofitar les sobres.
ResponEliminaA casa també som de crema. En això hi estem d'acord. La meva coca també en portarà. Quines ganes de fer-la!
Unes postres delicioses.
Una abraçada!
Son como unas natillas postmodernas... muy apetecibles!
ResponEliminaUna manera fantàstica d'aprofitar la crema que t'ha sobrat. A vegades ja fem les coses expressament perquè sobrin, així tenim excusa per elaborar unes segones exquisideses com aquests vasets, je je je...
ResponEliminaSandra: moltíssimes felicitats bonica un altre cop!!! No em cansaré de dir-t’ho! Jijijiji
ResponEliminaAlbota: una per dia! Però blogger no va actualitzar l’altre! .(
Silvia: no, el bloc segueix igual, recepte de dilluns a divendres, menys dies festius, però sembla que Blogger no li agrada! Jajajajaja
Lídia: no pateixis guapa, si tens temps genial, i sinó la propera vegada!
Moni: a sí? doncs jo vull un potet!
Ribereña: aquest postre crec que accepta qualsevol melmelada de fruits vermells, o del bosc.
Esther: deixem pensar… ;P
Heva: no comes pescado? Y eso??? Tu di que día quieres la cenita! Jajajajajaja
Erika: que gracia! Me encanta ver como las palabras tienen diferentes significados! Gracias por la info
Catieu: és veritat! em deixava la trufa! Jijijiji
Bet: nopateixis per la coca! La publiques quan et vagi bé ! ja ho saps ;)
Sònia : gràcies bonica ! a sí ? doncs t’agafo la paraula!!!
VC: gràcies bonica
Montse: no sóc una màquina. És blogger no no ho ha actualitzat bé! Home! T’han de deixar fer la foto...
Paula: que bona ha d’estar l’ensaimada!!! Ja pots anar practicant per quan et vingui a veure!
Sole : te ha psado como a Erika !jajajajajajaja
Rosilet: sí, pero si no se esperaba me quedaba sin post! Jijijiji
Duxa: muito obrigada
Miquel: igualment guapo!!! Ja estic desitjant veure la teva coca
Chelo: esto no puede ser!!! Que eres una artista con los dulces
Alba: veus, a mí em passa el contrari amb la nata! Ha de ser molt dolça! Jijijiji
Juana: pues te mando un poquito!
Miren: gracias guapa
Valerie: no, ella se ha licenciado como maestra, y desde aquí la felicito! ;)
Nyanyels: visca!!!!! Segur que et queda boníssima
Salomé: jajaja, me gusta como las has descrito!
Gemma: queda realment bona així la crema!!!
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
DIVINAS ESSAS TACINHAS...AMEI.
ResponEliminaBJS
Com m'agraden les postres presentades amb aquests gotets, queden molt boniques. A mi també m'agrada molt la crema, però no l'he fet mai, algun dia haurà de ser el primer. Besets.
ResponElimina