La cuina mediterrània és de les meves preferides, encara que no acostumo a fer cap lleig a altres cuines. Aquest mes les noies de film & food ens han proposat fer una recepta grega. Tot i que la meva primera opció era fer un pastís on l'element predominant fos LA FIGA, al final em vaig decantar per un plat de pasta que ens va agradar molt. Aquesta recepta és una bona proposta per variar la recepta tradicional de macarrons. El toc d'espècies a la carn és deliciós i la salsa de iogurt amb feta l'heu de tastar! Espero que us animeu a fer aquesta recepta ben aviat, us asseguro que no us defraudarà, a més us convida a fer volar una mica la imaginació i transportar-vos per un moment a la meravellosa Grècia...
Ingredients:
250 g de macarrons
2 iogurts grecs
1 ceba petita
2 grans d'all
500 g de carn de vedella
400 g de tomàquet fregit
2 c/c de julivert picat
1 c/c de canyella en pols
1/2 c/c de nou moscada
Sal
Pebre
2 ous
200 g de feta
250 g de macarrons
2 iogurts grecs
1 ceba petita
2 grans d'all
500 g de carn de vedella
400 g de tomàquet fregit
2 c/c de julivert picat
1 c/c de canyella en pols
1/2 c/c de nou moscada
Sal
Pebre
2 ous
200 g de feta
Preparació:
Posem una cassola amb aigua i, quan aquesta comenci a bullir, tirem els macarrons i els deixem uns 10-15 minuts. Un cop els tinguem, els escorrem i reservem. En una paella sofregim la ceba i els alls tallats a daus petits. Seguidament afegim la carn, la salpebrem i afegim la resta d'espècies -canyella, nou moscada, julivert-. Ho saltegem tot durant 10 minuts i afegim la salsa de tomàquet. Barregem aquest sofregit de carn amb els macarrons i ho posem a una safata per anar al forn. Per últim, en un bol, batem els ous juntament al els iogurts grecs i el formatge feta esmicolat i ho tirem per sobre dels macarrons. Ho posem a la safata del mig del forn, preescalfat a 180º, i ho deixem uns 15 minuts o fins que veiem que s'hagi gratinat.
Posem una cassola amb aigua i, quan aquesta comenci a bullir, tirem els macarrons i els deixem uns 10-15 minuts. Un cop els tinguem, els escorrem i reservem. En una paella sofregim la ceba i els alls tallats a daus petits. Seguidament afegim la carn, la salpebrem i afegim la resta d'espècies -canyella, nou moscada, julivert-. Ho saltegem tot durant 10 minuts i afegim la salsa de tomàquet. Barregem aquest sofregit de carn amb els macarrons i ho posem a una safata per anar al forn. Per últim, en un bol, batem els ous juntament al els iogurts grecs i el formatge feta esmicolat i ho tirem per sobre dels macarrons. Ho posem a la safata del mig del forn, preescalfat a 180º, i ho deixem uns 15 minuts o fins que veiem que s'hagi gratinat.
Visca, visca, ja funciona blogger!
ResponEliminaUna recepta boníssima.
Petons.
Hola Juju, gosto imenso de pastas, a receita é bem simples e ao meu gosto!~
ResponEliminaBesitos.
Me gusta la receta que has hecho. Excelente!!
ResponEliminaBessos
Me desespera Blogger, mi ordenador o no se si es que tengo brujas, llevo intentando ponerte un comentario desde hace tiempo y me acabo de dar cuenta que se conecta el traductor automáticamente y por eso se queda la pagina en blanco. Hay un montón de recetas que he querido comentarte esta de macarrones me ha gustado mucho y creo que en mi casa también va a gustar. Besitos No sé si aparecerá el comentario.
ResponEliminaMuy buena la receta. Deliciosa. Besos
ResponEliminaLa cuina grega es amplia i deliciosa. Aquest plat que has fet ho demostra, té una pinta excepcional i la barreja de ingredients ha de donar-li un gust fantàstic.
ResponEliminaTengo que probarla con lo del yogur que dices, seguro que le da un toque delicioso. Me gusta este plato que has preparado tan sabroso! Bss
ResponEliminaMolt bona, la pasta cuinada amb iogurt m'encanta, la vaig tastar a un restaurant grec, i desde llavors em va enamorar.
ResponEliminaPetonets
hummm, interessante questa ricetta !
ResponEliminaSempre bellissime le tue foto :)
Artista integral, mujer del Renacimiento!! ;-)
ResponEliminaQué ganas tengo de ver las cocas y de que llegue el próximo reto!!
Què bons! una altra opció per cuinar aquesta pasta.
ResponEliminaQue bona aquesta recepta! me l'apunto per fer-la ben aviat, aquest gratinat amb iogurt i feta ha de ser irresistible, ja estic salivant! lo meu no té remei....
ResponEliminaPetons! ;)
Saps que nosaltyres vam estar a punt de triar aquesta recepta? fa una pinta! la farem seguint la teva recepta!
ResponEliminaPetonets!!
Riquísimo el pastitsio, muy sabroso, me encanta.
ResponEliminaSaludos
Oooh, directe a la carpeta de receptes pendents xD. M'ha encantat la combinació d'ingredients, el iogur, el formatge, mmmm, ha de ser una delícia.
ResponEliminaPetonets guapi!!
No ho he provat mai, però ha d'estar d'allò més bo. Em sembla que ho hauré de provar ben aviat ;)
ResponEliminaPetonets bonica!
No he probado nunca a poner yogures en el horno, que buena idea, es un poco más ligera que la nata pero igual de cremoso ummmm
ResponEliminaui que bo que ha de ser!!! :)
ResponEliminaMe gusta tu propuesta,los macarrones con yogur nunca los he probado y me llama mucho la atencion,asi que me llevo la reteta.
ResponEliminaBesets.
I això és una recepta grega??? fabulosa!! macarrons, iogurts grecs i formatge feta! 3 ingredients que em tornen boja!! carai, quin intensiu de cuina grega esteu donant!! m'ho apunto!! petons guapa
ResponEliminaA mi también la cocina mediterránea es una de mis favoritas! Y tengo suerte porque la de mi novio igual. Muy buena elección para este maravilloso reto!
ResponEliminaBesos
Una locura de plato Judith es sensacional.
ResponEliminaQue pases un feliz verano, besitos mi niña
Pues no sé cómo te habría quedado el pastel de higos, pero el pastitsio te ha quedado impresionante.
ResponEliminaQue buena idea ponerle yogur a la crema de los macarrones, debe suavizar mucho el sabor, lo probaré! estos macarrones tienen un aspecto riquísimo! muchos besos
ResponEliminaEU QUE ADORO MASSAS ACHEI A TUA SUGESTÃO UMA VERDADEIRA DELICIA.
ResponEliminaO ASPECTO ESSE FICOU 5*
BJS
Estuve a punto de presentarla,porque me parecio deliciosa, y aun no está descartada.
ResponEliminaTe ha quedado estupenda.
Besos
Tinguí l'oportunitat de tastar aquest plat la Pasqua passada a Atenes i era deliciós. Estic content de trobar la recepta per a poder reproduir-la!
ResponElimina:)
P.S.: Molt bona la foto!
Judith!! això a d'estar d'escàndol!!! quina meravella de plat! bestial! has fet honor a la cuina grega i al repte!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar-hi!!!
Un petó enorme bonica!
también es de mis preferidas, de hecho es la más sana, lo que la hace doblemente rica, ¿no?
ResponEliminaTe estoy haciendo la ola, mientras aplaudo y me quito el sombrero, PERO QUE COSA MÁS RICA!, Judith hija que gratinado tan espectacular le has hecho que ahora mismico me comía un plato feo de grande para merendar, y por supuesto como eso no es posible porque ya te lo has comido tu, me guardo la receta y esta cae el sábado.
ResponEliminaPor Dios me has dejado impacta
Com m'agrada aquest pastitsio!!! La pròxima vegada que faci pasta hi posaré un iogurt grec a veure com em surt. Quina idea més bona, i a més, és més light que posar-hi nata!!!
ResponEliminaI tant que aquest plat ens fa viatjar...ja que hem de passar calor, em canviaria d'illa, què et semblen uns dies a una illeta grega?? ummmm...grrrrr....grrrr...
Hola,
ResponEliminaQuina cosa més bona... m'agrada moltíssim! Ja està a pendents com pots imaginar... Petonets
Uala, això ha d'estar boníssim!!
ResponEliminaEt proposo un tracte... perquè no vens a portar-me tuppers amb coses tan bones com aquestes?! pq aquests dies no tinc ni ganes ni temps per cuinar!
Petonets
Sandra
Buenisimos!!! Una combinación deliciosa neni!
ResponEliminaBesiños muchos :D
Que receta tan rica. me parece deliciosa y original. un beso.
ResponEliminaMoni: ostres! i cóm ho farem?
ResponEliminaDuxa: muito obrigada linda
Nica: gracias guapa! ojalá fuera un antídoto para las migrañas
LMCQF: no te preocupes! Hace ya casi un mes que nos da problemas!
Asun: muchas gracias
Josep: l’heu de tastar! Està realment bona
Lydia: queda muy suave, y recien sacado del horo és espectacular!
Ribereña: no m’estranya!
Stella: grazie milla bella
Isabel: jajajaja, eres la bomba!
Cristina: sí, entra sola
ACDF: si que ho és sí
Albota: a sí? jajaajjajaja, doncs l’heu de fer!
Annie: muchas gracias
Nee: quan la tastis encara t’agradarà més! queda realment bona amb la salsa de iogurt
Marina: no ho dubtis! T’encantarà
Heva: también era mi primera vez, pero te aseguro que no será la última!
Mandarina: ;)
Mesilda: ya me contarás si te animas
Roser: doncs quan ho facis al•lucinarás amb la combinació de sabors!
Valerie: tu novio tiene que estar encantado contigo! Eres una cocinillas
María: feliz verano cariño, nos vemos a la vuelta
Maite: el pastel no lo hice, sólo era una opción. Gracias guapa
Eva: el sabor és molt especial!
Saö: deves facer esta!!! ;) gostei inmenso!
Rosaleda: pues anímate porque te va a encantar!!!
Xavier: benvingut! Ara ja tens la recepta! jijijiji
Ingrid: ja estic esperant el proper repte!!!
Sole: pues sí! que nos tenemos que empezar a cuidar
Chelo: jaajajajajaja. Mira que me llego a reír contigo! Ya me contarás que opinas!!! ;)
Paula: em sembla fantàstic! On vols que anem????
Eri: el final et faré explotar la carpeta de pendents ! jajajajajaja
Sandra: doncs ara cuinaré una ració més per tu! No pateixis reina
Mayte: gracias cariño
Anna: y creo que a tus peques también les gustará
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Nunca lo comí así pero con esoso ingredientes y esa foto lo adopto ya!
ResponEliminaOitan que la provaré! m'encanta això d'anar provant plats de diferents llocs!a més té super bona pinta, i la salsa em té molt intrigada... aquest cop no he arribat a temps pel repte del film&food, però ja tinc el carnet :P em va fer una il·lusió quan el vaig rebre!! petonets :)
ResponEliminawowwwwww quina recepta per una fanàtica de la pasta com jo!! me l'aunto!!! aixó s'ha de provar!
ResponEliminaJopetaaaa,no pasa de la semana que viene que la haga,tiene unapintaza espectacular,la canela,nos gusta muchíismo con la pasta,ese gratinado ha de ser exquisito....acabo de ver el recopilatorio de las cocas,que lindo!...de que irá el próximo?
ResponEliminaUn saludo
Ay mi Juju que llevo retraso! Pero no me podía quedar sin comentarte esta delicia! Que sepas que la prepararé en breve ! Besitos muchos!
ResponElimina