No recordo ni quan va ser la primera vegada que vaig tastar el tataki de tonyina, però us puc assegurar que va ser un amor a primera vista -gastronòmicament parlant evidentment!-. Des d’aquell moment s’ha tornat en un dels meus plats preferits i, fins i tot, també de l’Yves, i això que no li agrada la tonyina. Perquè aquest plat sigui sublim s’han de complir dues premisses bàsiques: que la tonyina sigui vermella i fresca. Us en recordeu que l’altre dia vaig anar al mercat i em vaig endur un salmó fantàstic? Doncs la tonyina tenia les mateixes característiques. No podia deixar passar l’oportunitat d’endur-me un bon tall! Ell... tan vermell i estès sobre un llit de gel em cridava: “menja’m, menja’m!” I clar, qui es podia resistir? Aquest cop tenia molt clar com el faria, de fet crec que és l’única manera que m’agrada cuinada la tonyina fresca . Aquest plat d’origen japonés no deixarà a ningú indiferent, ni tan sols a la gent que no li agradi el peix. Espero que us animeu a fer-lo, ja que és molt senzill i deliciós. Molt bon cap de setmana, gaudiu del sol, del bon temps i, sobretot, de la bona companyia. Ens veiem dilluns!
Ingredients:
1 tall d’uns 2 cm de gruix de llom de tonyina
Salsa de soja
Llavors de sèsam torrat
Llavors de sèsam negre
1 préssec
Melmelada de maduixa
Coco ratllat
Germinats d’alfals
Preparació:
Agafem el llom de tonyina, el netegem i el posem en un tuper amb salsa de soja, més o menys 1 cm. El deixem tota la nit macerant, donant-li alguna volta perquè absorbeixi la salsa pels dos costats. A l’hora de cuinar el tallem a trossos rectangulars d’uns 3 cm d’ample, l’arrebossem amb les llavors de sèsam i el posem a la graella calenta a foc alt. És important que quedi torrat de fora i cru de dins. Un cop estigui cuinat pels 4 costats el traiem de la graella i el tallem a trossos d’un cm i mig. A l’hora d’emplatar us proposo dues versions. La primera és combinar la tonyina amb una mica de préssec i melmelada de maduixa amb una base de salsa de soja; i la segona opció és posar un tros de tonyina, amb un polsim de coco ratllat i uns quants germinats d’alfals, amb una base de salsa de soja. Aquest plat us recomano que el mengeu recent fet, ja que el contrast de calent i fred a l’exterior i interior és el que fa que sigui més interessant.
Ingredients:
1 tall d’uns 2 cm de gruix de llom de tonyina
Salsa de soja
Llavors de sèsam torrat
Llavors de sèsam negre
1 préssec
Melmelada de maduixa
Coco ratllat
Germinats d’alfals
Preparació:
Agafem el llom de tonyina, el netegem i el posem en un tuper amb salsa de soja, més o menys 1 cm. El deixem tota la nit macerant, donant-li alguna volta perquè absorbeixi la salsa pels dos costats. A l’hora de cuinar el tallem a trossos rectangulars d’uns 3 cm d’ample, l’arrebossem amb les llavors de sèsam i el posem a la graella calenta a foc alt. És important que quedi torrat de fora i cru de dins. Un cop estigui cuinat pels 4 costats el traiem de la graella i el tallem a trossos d’un cm i mig. A l’hora d’emplatar us proposo dues versions. La primera és combinar la tonyina amb una mica de préssec i melmelada de maduixa amb una base de salsa de soja; i la segona opció és posar un tros de tonyina, amb un polsim de coco ratllat i uns quants germinats d’alfals, amb una base de salsa de soja. Aquest plat us recomano que el mengeu recent fet, ja que el contrast de calent i fred a l’exterior i interior és el que fa que sigui més interessant.
OHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!T'ha quedat preciós! Només hi ha un petit problema...No m'agrada gens la tonyina fresca.
ResponEliminaMolts petonets.
Jo no l'he fet encara al japo si que l'he tastat i ens encanta. Amb el pressec és my encissador.
ResponEliminaBon CAP de setmana per a tú també.
Un petó,
Esther
ohhhh m'encanta juju!!!!!!sóc una furofa de la cuina japonesa i com no el tataki em xifla, a casa encara no m'he atrevit a provar-ho de fer, però segur que ho faig ben aviat!!
ResponEliminaHas vist el facebook aquest matí???
muakis ;)
ahh bon cap de setmana
Bé, haig d'aclarir que la tonyina que no m'agrada és la tonyina seca -és a dir, la que està en conserva!-. La tonyina fresca -tant si està feta com si és en Tataki- m'agrada molt!
ResponEliminaFantàstica presentació!
Qué aperitivo tan delicioso.Estupendo.Bon fin de semana. Petons
ResponEliminaAquest plat és que es un punt i apart!!! A casa també es tot un preferit.
ResponEliminaPetonets
No te bastaba con ponérmelo en catalán... ahora nos lo cuentas en japonés!!
ResponEliminahacen falta más traductores en este blog ;-)
Un deu per la foto, Judith! el tataki es un plat que té molt èxit, del que més es demanen als restaurants de cuina japonesa. Deu ser per alguna cosa...
ResponEliminaQuina pinta!!! no l'he tastat mai però té una pinta tan deliciosa que m'animaré a fer-lo!!! =)
ResponEliminaBon cap de setmana a tú també!!
Petons. Helena
Mi Juju!!!!vengo a despedirme hasta dentro de unos dias amiga!!!!
ResponEliminay me llevo tu tataki que es algo que adoro!!..hoy comere de sushi, asi que te puedes hacer una idea mi linda!!!!
Te veo en 15 dias!!! y que seas muy feliz!!!
Besitos!!!!!!
Això ha d'estar deliciós! A mi aquests tipus de plats m'encanten, però no n'he provat de fer mai...
ResponEliminaPetonets!
Doncs jo saps que mai l'he tastat?? I això que he tingut l'oportunitat però...saps d'algun restaurant que facin un BON tataki?? M'agradaria provar-lo d'algun bon xef abans de fer-lo jo! Si en saps algun aconsella'm plis!!! petons i bon cap de setmana
ResponEliminaPer més que hi insisteixo el tataki m'entra molt per la vista i gens per la boca. No puc amb el peix cru i és una llàstima perquè plats com el que ens presentes avui tenen una pinta fantàstica... Què hi farem! Poser quan sigui més gran... Jeje!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Vaaaale, esta bien he venido a ver tu pez y ¡ me ha encantadooooo! ya sabes que no pienso probarlo pero es espectacular ¿te importa si pruebo a hacerlo igual pero con tofu??? seguro que no te importa.
ResponElimina¡Feliz fin de semana!!!
hasta ahora no lo he probado, pero no me animo a hacerlo yo, así que lo apunto para comer afuera y probar ahí :)
ResponElimina¡buen finde, Ju!
¡Qué cosa más rica!, tiene una pinta exquisita.
ResponEliminabesos
Preciosa foto!!. minimalista como la cocina japonesa. Te ha quedado como una auténtica chef del país nipón. Besos y buen fín de semana.
ResponEliminaM'encanta! És de l'única manera que m'agrada la tonyina.
ResponEliminaCreo que ahora, cada vez que voy a tu blog me lo traducen automáticamente jaja
ResponEliminaLa verdad es que yo y el crudo somos 2... pero cuando lo probé en Japón me gusto, no es algo que comería a menudo pero de vez en cuando lo aprecio (y más aún con la salsa de soja!! mi ingrediente favorito) ;)
Besitos!!
Quina delícia!! M'agrada molt la tonyina i amb aquesta presentació irresistible! Li faré un dia a la meva neboda que està boja per tot el que ve del Japó.
ResponEliminaTambe és un dels nostres plats preferits. Per cert, vam dinar a Can Poal i fan un tataki de salmó acollonant!!!
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana!
A mí me encanta pero en mi casa somos 'uno contra uno' porque la otra parte toma el atún pasado como si se te hubiese olvidado sobre la plancha una semana... me haré uno a escondidas porque tiene una pinta!
ResponEliminaJudith jo estic enganxada, si si enganxada a la cuina japonesa!!! M´agrada moltíssim i trovo que a mes de especial, rica, es tan sana! Doncs si, no m´he quedat pas indiferent amb el teu tataki de tonyina! Ho faré segur Judith, a casa el meu xicot fliparà.... ay que m´has donat una idea per la celebració!! Petonets!
ResponEliminaM'encanta, m'encanta i m'encanta!!! El tataki en general i la pinta que té el teu en particular!
ResponEliminaPetonets
Sandra
He de reconèixer que em costa el peix cru, però en el cas de la tonyina, així només una miqueta marcada, sí que m'agrada. A més, la foto és irresistible!!!!!
ResponEliminaLa tonyina també et deia: vull ser famosa, vull ser famosa, vull sortir al bloc!! :O
ResponEliminaA mi m'encanten totes aquestes coses, però ja saps que a l'Òscar això no li va gaire...o sigui que per ara em guardo la recepta per quan em vulgui fer un autohomenatge!!
Bon cap de setmana guapa!!
Judith quina foto!!! podria anar directa a una revista o llibre! jo fa poquet que he començat a menjar tonyina fresca, de fet a casa meva no n'havien fet mai! té super bona pinta, no sabia gens com es feia això del tataki, ho provaré! molt bon cap de setmana per vosaltres també!! :D petonets
ResponEliminaesta cucharita es irresistible un bocado de lujo
ResponEliminate ha quedado muy bien
bob cap de setmana
petons
miquel
De-li-cio-so!!
ResponEliminaMe ha fascinado y voy a por atún para la próxima semana :D
Mil besotes neni, buen fin de semana.
Encara no m'he atrevit amb la cuina oriental, però aquesta recepta potser una bona excusa per posar-m'hi!!! Petons!!
ResponEliminavaya qué buenooo. Esta me la apunto y la foto te ha quedado preciosa :) No sé por qué si lo traduzco no puedo dejarte un comentario :(
ResponEliminaMai no he tastat la tonyina crua, però així tant ben presentada i preparada per algú de confiança me la menjaria amb molt de gust. Petons i bona setmana.
ResponEliminaOstres, ostres! Em quedo amb les dues versions que m'han encantat.
ResponEliminaJo tampoc recordo quan va ser la primera vegada, però també em vaig quedar enamorada.
Petons
se ve super rico. Me gusta mucho y solo lo he hecho una vez. Este lo tengo que probar.Bss
ResponEliminaQue presentación más buena, me encanta pero parece que esta muy rojo y a mí como que la cosa fresca no me va, besos.
ResponEliminaMoni: aix, doncs no pateixis que ja ens la menjarem tota nosaltres! ;)
ResponEliminaEsther: és molt senzilla! A veure si t’animes
Lídia: segur que t’animes i quedes encantada! ;)
Yves: no està seca, està amb oli...
Asun: gracias guapa
Ribereña: tan senzill i tan bo! Quan el tastes és un vici! ;)
Isabel: jajajaajajjaja
Lucía: moltíssimes gràcies bonica. La tonyina si és fresca és molt i molt bona
Helena: anima’t!
Juana: muchos besitos guapa, disfruta de tus merecidas vacaciones. Nos vemos a la vuelta! ;)
Marina: segur que t’animes molt aviat!
Roser: aquí a Barcelona només l’he tastat al restaurant blanc de l’hotel Chic & basic al c/ princessa i era boníssim, però fa molts anys, no se si el tenen a la carta... mira’t el comentari de l’Alba del Taller de cuina, ella recomana un restaurant!!! ;)
Anna: doncs no passa res, ja fare un aperitiu ben cuit! ;)
Heva: pues intentalo con tofu y me cuentas que tal! ;P
Sole: es muy fácil! Sólo tienes que comprar un atún bueno y fresco!
Dadá: muchas gracias guapa
Anna: aix niña, si te escuchan los nipones nos pegan! Jajajajaja
Irma: benvinguda al club!
Valerie: no es un plato que hagamos cada dia! Jijijijiji
Cristina: doncs ja veuràs com et farà la ola! ;)
Albota: m’apunto aquest lloc, gràcies guapa
Salome: pues nada, un dia para ti solita!
Mª Àngels: ja em diràs si flipa de veritat!!!
Sandra: gràcies bonica, m’ho apunto per quan vinguis a sopar! ;)
Glòria: queda molt bo
Paula: sí nena! Aquest peix cridava molt, i clar em va fer pena! jajajajaja
Bet: moltes gràcies bonica.
Miquel: gràcies, ja veuràs que si ho fas us agradarà molt!
Mayte: jijijiji, ya me contaràs
TLL: sempre hi ha el primer cop, no?
Martu: últimamente Blogger va fatal!
Joaquima: et sorpendrà el sabor! Sembla carn
Eri: jijijiji, ens costa poc enamorar-nos culinàriament parlant, oi?
Luisa: ya me contaràs
Tere: si vols pots intentar passar-ho més...
Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris
Menuda presentación le has dado Judith. Fantástico!! Mi enhorabuena. Bss
ResponEliminaA mi m'encanta la tonyina!!! i en tataki...mmm quin luxe. Em guardo la recepta doncs no l'he fet mai!
ResponElimina