Aquest cap de setmana l’Yves ha aprofitat per preparar el gaspatxo que sempre fa la Loles, la seva mare. Us haig de confessar que un cop l’ha tastat ha dit: “oh! No té el mateix gust”... pobret, quina carona se li ha quedat! Però que consti que estava boníssim. Recordeu el que comentàvem l'altre dia veritat? La mateixa recepta feta per dues persones diferents no queda mai igual! Això sí, us puc assegurar que el monstre culinari cada cop es creix més, i no sé jo si un dia d'aquests li proposarà un repte a la Carme Ruscalleda o al Ferran Adrià...
Gràcies a tots vosaltres la blocosfera aquest mes va plena de gaspatxos i salmorejos. Un cop més esteu fent possible que a Memòries d’una cuinera estiguem fent una recopilació molt colorista d’aquests plats tan típics durant els mesos d’estiu. Hi ha molts de vosaltres que, tot i no agradar-vos el gaspatxo o el salmorejo, us les heu enginyat per proposar una recepta que us agradés. Només us puc dir, gràcies, gràcies i gràcies per la vostra col·laboració, crec que ho he dit molts cops, però sense vosaltres aquest bloc no seria possible.
Durant el mes d'agost Memòries d'una cuinera no farà vacances, som realistes que hi ha molta gent de vacances, però estem convençuts que algú o altre podrà participar! El proper dia 5 publicarem la nova proposta, que us avanço que serà molt i molt fresqueta… Molts petonets i bon cap de setmana.
Ingredients:
7 tomàquets vermells
1 ceba tendre
1 punta de gra d’all
200 g de rostes
1 cogombre
1 ou dur
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
Vinagre
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Preparació:
Rentem, pelem els tomàquets i els posem en un bol juntament amb ½ cogombre, la punta d’all, un bon raig d’oli d’oliva, un rajolí de vinagre i una mica de sal i pebre recent molt. Ho triturem tot i ho posem a la nevera un parell d’hores. Quan el servim, posem en un bol una mica de gaspatxo, ratllem ou dur per sobre i col·loquem unes rostes per decorar. A part, servim cogombre, els pebrots vermell i verd i la ceba tot tallat a trossets petits perquè els comensals s’acabin de servir al gust.
Eh! jo soc una de las que esta esperant el Memóries d'Agost. Aquest any només marxem 4 dies, pero aixó si, sense estimats fills adolescents....
ResponEliminaGracies per aquets Memóries que ens fan recordar les tant estimades àvies.
Per cert, molt bona pinta el gaspatxo.
Petonets.
Que bo! i que fresquet!! ma mare fa un moje mmmm mai li he demanat la recepta jejejej... bssss
ResponEliminaJudith, pero que rico!,es cierto que cada uno le ponemos nuestro toque a la receta y nos sabe diferente.
ResponEliminaSi presento mañana la receta entraría o es hoy el ultimo día para memorias?, que fastidio este mes se me ha escapado todo, de todos modos para agosto contad conmigo.
Un beso
Jo estaré al agost, ehh!!! De fet aniré i tornaré, peró pel Memòries espero no faltar!
ResponEliminaFelicita a l'Yves, fa molt bona pinta.
Un petó,
Esther
Riquísimo gazpacho, queda precioso en esa foto! Yo no he presentado ninguno aunque siempre tengo en la nevera en verano... las vacaciones hay que respetarlas aunque me dieron ganas de hacerle unas fotos para esta recopilación pero me apuntaré a la de agosto...
ResponEliminaUn ole pel gaspatxo de la Loles! Jo trobo que fa una pinta brutal, ja pots felicitar a l'Yves!
ResponEliminaClar que sí, res de tancar per vacances... a la Bordeta no fallarem i ja tenim ganes de saber la nova proposta! jijijiji :P
Petonarros preciosa!
Sandra
Este mes me he quedado fuera, no me gusta el gazpacho y lo digo con la boca pequeña porque... no lo he probado nunca!! estoy como los niños... :)
ResponEliminaVisca el gaspatxo de la Loles!!!!!!!
ResponEliminaEs un placer colaborar con vosotras!!!! ¿como te mando el polo? en una caja y por correo jijiji
ResponEliminaBesossss
JÁ LEVAVA ESSE PARA O MEU ALMOÇO, ESTA PERFEITO.
ResponEliminaBJS
Tengo que intentar que este tipo de eventos no se me pasen.....
ResponEliminaTienes toda la razón, cada uno tiene una receta distinta pero son todas deliciosas..
Besos.
oleeee!! Juju estic completament d'acord amb tu que les mateixes receptes fetes per diferents persones mai tenen el mateix gust!!
ResponEliminaVisca el gaspatxo!
muakis
mai, mai,mai queda com li queda a la mama. però només que s'hi assembli ja val!!
ResponEliminaJudith, tinc una recepta especial per tu, avui te la penjo!!
Yo tengo un montón de recetas de mi madre y no me salen ni parecidas, donde estén las suyas que se quiten las mías.
ResponEliminaTen cuidadín con el monstruo, te pisa los talones :D
Besos
Tens raó jo a vegades he intentat copiar coses de la meva mare i ella diu una mica d'aixo una mica d'allo aiii nena a ull...
ResponEliminaJudith marxo de vacances que pasis un bon estiu i fins al septembre.
Petons maca
¡Guau, pero qué color más bonito! Besos.
ResponEliminaVaja,vaja, vigilia que l'Àitor no et vulgui prendre també el lloc!
ResponEliminaTé un color preciós.
Petons.
cada maestrillo tiene su librito, en la cocina pasa igual una receta echa por otra persona no es igual pero eso no quiere decir que no sea buena.
ResponEliminaBuen gazpacho
peto
miquel
Gracies a vosaltres per l'organització!;-)
ResponEliminaEl gaspatxo es veu deliciós!!!
Una forta abraçada!
Visca les sopes fredes de l'estiu!! aiixxx si li treguessis el cogombre segur que moolt millor (pel meu paladar) jaja igualment té una pinta fantàstica! petonets guapa
ResponEliminaah, pero qué es esto, ¿compitiendo con tu suegra? jajaja
ResponEliminate quedó muy bonito el gazpacho, y supongo que el sabor será increíble también :)
Delícia.
ResponEliminaPrazer conhecer seu blog.Pena que eu não fale espanhol,mas dá pra entender.
Bj,
Lylia
www.sosimplesassim.blogspot.com
no se quin gust tindria el "original" , però puc imaginar-me el deliciós que ha d'estar aquest ...
ResponEliminasi no arribo a temps, deixaré l'entrada preprogamada per al memòries d'agost ...
Una abraçada
En cuanto empiece a hacer calor lo pruebo me gusto mucho estra receta.
ResponEliminaBesos
Mai se m'havia acudit afegir-hi ou dur ratllat, la propera vegada... faré el gaspatxo de la Loles!
ResponEliminaMi Juju!!!, tienes un monstruo en tu casa!!! JIJIJI!!!
ResponEliminay encima hace gazpacho!!!..a mi me pasa igual, jamás he logrado hacer algo con el sabor que le da mi madre y mira que uso lo mismito en cada receta..pero esa es la magia de la cocina, verdad???:)
vosotros no descansais en agosto???, asi me gusta!!, que no todo se tiene que para por que sea verano!!..yo si ando paradita blogueramente hablando...pero no me olvido de vosotros mi linda!!
Besitos!!!!
ah, lo olvidaba, el azúcar impalpable es el azúcar glas
ResponEliminaQué fresquet...mmm quinta pinta!
ResponEliminajo tambè serè per aqui a l'Agost...gràcies per tenir-nos presents... esperant el repte doncs.
Fins aviat
April's Kitch
No pude hacer el gazpacho, últimamente tengo un montón de cosas que hacer y me falta tiempo, aunque me apunto tu receta, que el gazpacho es una bebida que tomo mucho!
ResponEliminaBesos
un gazpacho con picatostes la mar de apetitoso ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Hola
ResponEliminaPerò si ens passa a nosaltres mateixos que fem el mateix i a vegades no queda igual.. buscar la fòrmula de les mamis és impossible!.
A l'agost la meva cuina tancarà però intentare participar!!!
Petons
Tens tota la raó, hi ha vegades que a un mateix no li queda la mateixa recepta igual........ Al repte del mes d'Agost no se si arribaré, si es molt temptador..............
ResponEliminaBones vacances
petonets
quina ricura!
ResponEliminapetonets i bones vacances!
Aunque te lo expliquen todo de una receta cada uno le da su toque personal y único.
ResponEliminaAunque haga vacaciones,haré un alto para participar de Memóries...un lujo estar allí.
Cariños
Jajaja, de todos modos, el amor de hijo no sé hasta que punto es fidedigno a la hora de decir si "es igual que el de su madre" o no. Sin duda, tenía que estar muy rico. Lo de la cebolleta en vez de la cebolla igual lo suaviza. Yo me bajaba un bidón seguro. Un besote.
ResponEliminaque rico se ve. Yo en casa hacemos el gazpacho unas veces mi marido otras yo y nunca nos queda igual y eso que utilizamos la misma receta. Bss
ResponEliminaTengo que confesar que todavía no probé ningún gazpacho en mi vida. Cuando llegue el calorcito me anímo y tecuento.
ResponEliminaCariños
Jijiji... He menjat hui gaspatxo de primer... mmmmm... m´agrada moltisim.
ResponEliminaI el post del xiquet me ha paregut meravellos.
¡FELICITATS! per tota una vida per davant.
Muackis.
El Yves se las trae, no cabe duda...Y otro reto de memories que me pierdo...he estado muy desorganizada ultimamente y eso pasa factura...En agosto apago y me voy...pero en septiembre volveré con pilas nuevas prometido!
ResponEliminaBesos!
Encara no he menjat gazpatxu" aquest estiu, no pot ser, no pot ser.. Jo també em poso les pile i avia'm si puc continuar sense interferències. Ara em passo per les memòries!!
ResponEliminamontse, moncositama.
Amb el que m'agrada a mi el gazpacho.... Deu estar deliciós, aquest teu.
ResponEliminaPetons
Recetasdemon
Molt bona pinta!!!!
ResponEliminaGemma: genial! Divendres publicarem el repte
ResponEliminaLola: doncs ja tardes...
Chelo: al final lo presentaste!! ;) gracias guapa
Esther: gràcies bonica
Salomé: disfruta de las vacaciones, cuando vuelvas ya participaràs!
Sandra: jajajajaja, no li diguis que es posarà més xulín
Isabel: no passa nada! Sólo faltaría
Yves: ;)
Heva: pues casi que mejor vengo, no?
Sao: jajajajajaja, obrigada
Rosaleda: no te preocupes, participa cuando puedas y te apetezca
Lídia: i per què serà?
Albota: ok! doncs ja pot estar content
Pilar: el monstruo no lo vamos a poder aguantar...
Neua: molt bones vacances bonica, ens veiem al setembre
Rous: gracias
Moni: vols dir? Aiaiaiaiai
Miquel: totalment cert
Gemma: gràcies bonica
Roser: doncs no li posem i ja està ;)
Sole: jajajajaja, no és Yves quien se la hace
Lydia: muito obrigada e benvinda
Alfons: moltíssimes gràcies, és un honor tenir les teves receptes
Annie: ya me contaràs
Bet: queda molt bé, ja m’ho diràs
Juana: si que descansamos, queda poquito ya...
Abril: genial! Gràcies bonica
Valerie: no pasa nada! Disfruta de las vacaciones y nos vemos a la vuelta
Paula: diría que los picatostes es lo que más me gusta...
Eri: totalment impossible
Ara: jajajajajajajajajaj. Gràcies bonica
Ivana: ;) igualment
Silvia: eres un sol. Mil gracias
Su: no era igual, pero estaba buenísimo
Miss Divina: es el menjar perfecte per la calor
Rosilet: jajajajaja. No te preocupes, tu carga bien las pilas
Montse: benvinguda!!! ;)
Mónica: crec que tots queden boníssims, això sí, que no siguin massa aigualits
Xisco: i bo! ;P
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Vaja, vaja...amb un monstre gran i un petit projecte de monstre jo em preocuparia. Avís: aquests et llevaran el lloc a la cuina segur!!
ResponEliminaVisca el gaspatxo i el salmorejo!! Au, ja ho he dit!