>

dijous, 28 de juliol del 2011

El gaspatxo de la Loles

Aquest cap de setmana l’Yves ha aprofitat per preparar el gaspatxo que sempre fa la Loles, la seva mare. Us haig de confessar que un cop l’ha tastat ha dit: “oh! No té el mateix gust”... pobret, quina carona se li ha quedat! Però que consti que estava boníssim. Recordeu el que comentàvem l'altre dia veritat? La mateixa recepta feta per dues persones diferents no queda mai igual! Això sí, us puc assegurar que el monstre culinari cada cop es creix més, i no sé jo si un dia d'aquests li proposarà un repte a la Carme Ruscalleda o al Ferran Adrià...
 
Gràcies a tots vosaltres la blocosfera aquest mes va plena de gaspatxos i salmorejos. Un cop més esteu fent possible que a Memòries d’una cuinera estiguem fent una recopilació molt colorista d’aquests plats tan típics durant els mesos d’estiu. Hi ha molts de vosaltres que, tot i no agradar-vos el gaspatxo o el salmorejo, us les heu enginyat per proposar una recepta que us agradés. Només us puc dir, gràcies, gràcies i gràcies per la vostra col·laboració, crec que ho he dit molts cops, però sense vosaltres aquest bloc no seria possible.

Durant el mes d'agost Memòries d'una cuinera no farà vacances, som realistes que hi ha molta gent de vacances, però estem convençuts que algú o altre podrà participar! El proper dia 5 publicarem la nova proposta, que us avanço que serà molt i molt fresqueta… Molts petonets i bon cap de setmana.


Ingredients:


7 tomàquets vermells
1 ceba tendre
1 punta de gra d’all
200 g de rostes
1 cogombre
1 ou dur

1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
Vinagre
Oli d’oliva
Sal

Pebre
 

Preparació: 

Rentem, pelem els tomàquets i els posem en un bol juntament amb ½ cogombre, la punta d’all, un bon raig d’oli d’oliva, un rajolí de vinagre i una mica de sal i pebre recent molt. Ho triturem tot i ho posem a la nevera un parell d’hores. Quan el servim, posem en un bol una mica de gaspatxo, ratllem ou dur per sobre i col·loquem unes rostes per decorar. A part, servim cogombre, els pebrots vermell i verd i la ceba tot tallat a trossets petits perquè els comensals s’acabin de servir al gust.



44 comentaris:

  1. Eh! jo soc una de las que esta esperant el Memóries d'Agost. Aquest any només marxem 4 dies, pero aixó si, sense estimats fills adolescents....
    Gracies per aquets Memóries que ens fan recordar les tant estimades àvies.
    Per cert, molt bona pinta el gaspatxo.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Que bo! i que fresquet!! ma mare fa un moje mmmm mai li he demanat la recepta jejejej... bssss

    ResponElimina
  3. Judith, pero que rico!,es cierto que cada uno le ponemos nuestro toque a la receta y nos sabe diferente.
    Si presento mañana la receta entraría o es hoy el ultimo día para memorias?, que fastidio este mes se me ha escapado todo, de todos modos para agosto contad conmigo.
    Un beso

    ResponElimina
  4. Jo estaré al agost, ehh!!! De fet aniré i tornaré, peró pel Memòries espero no faltar!
    Felicita a l'Yves, fa molt bona pinta.
    Un petó,
    Esther

    ResponElimina
  5. Riquísimo gazpacho, queda precioso en esa foto! Yo no he presentado ninguno aunque siempre tengo en la nevera en verano... las vacaciones hay que respetarlas aunque me dieron ganas de hacerle unas fotos para esta recopilación pero me apuntaré a la de agosto...

    ResponElimina
  6. Un ole pel gaspatxo de la Loles! Jo trobo que fa una pinta brutal, ja pots felicitar a l'Yves!
    Clar que sí, res de tancar per vacances... a la Bordeta no fallarem i ja tenim ganes de saber la nova proposta! jijijiji :P
    Petonarros preciosa!
    Sandra

    ResponElimina
  7. Este mes me he quedado fuera, no me gusta el gazpacho y lo digo con la boca pequeña porque... no lo he probado nunca!! estoy como los niños... :)

    ResponElimina
  8. Visca el gaspatxo de la Loles!!!!!!!

    ResponElimina
  9. Es un placer colaborar con vosotras!!!! ¿como te mando el polo? en una caja y por correo jijiji
    Besossss

    ResponElimina
  10. JÁ LEVAVA ESSE PARA O MEU ALMOÇO, ESTA PERFEITO.
    BJS

    ResponElimina
  11. Tengo que intentar que este tipo de eventos no se me pasen.....
    Tienes toda la razón, cada uno tiene una receta distinta pero son todas deliciosas..

    Besos.

    ResponElimina
  12. oleeee!! Juju estic completament d'acord amb tu que les mateixes receptes fetes per diferents persones mai tenen el mateix gust!!
    Visca el gaspatxo!

    muakis

    ResponElimina
  13. mai, mai,mai queda com li queda a la mama. però només que s'hi assembli ja val!!
    Judith, tinc una recepta especial per tu, avui te la penjo!!

    ResponElimina
  14. Yo tengo un montón de recetas de mi madre y no me salen ni parecidas, donde estén las suyas que se quiten las mías.
    Ten cuidadín con el monstruo, te pisa los talones :D
    Besos

    ResponElimina
  15. Tens raó jo a vegades he intentat copiar coses de la meva mare i ella diu una mica d'aixo una mica d'allo aiii nena a ull...

    Judith marxo de vacances que pasis un bon estiu i fins al septembre.
    Petons maca

    ResponElimina
  16. ¡Guau, pero qué color más bonito! Besos.

    ResponElimina
  17. Vaja,vaja, vigilia que l'Àitor no et vulgui prendre també el lloc!
    Té un color preciós.
    Petons.

    ResponElimina
  18. cada maestrillo tiene su librito, en la cocina pasa igual una receta echa por otra persona no es igual pero eso no quiere decir que no sea buena.
    Buen gazpacho
    peto
    miquel

    ResponElimina
  19. Gracies a vosaltres per l'organització!;-)
    El gaspatxo es veu deliciós!!!
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  20. Visca les sopes fredes de l'estiu!! aiixxx si li treguessis el cogombre segur que moolt millor (pel meu paladar) jaja igualment té una pinta fantàstica! petonets guapa

    ResponElimina
  21. ah, pero qué es esto, ¿compitiendo con tu suegra? jajaja
    te quedó muy bonito el gazpacho, y supongo que el sabor será increíble también :)

    ResponElimina
  22. Delícia.
    Prazer conhecer seu blog.Pena que eu não fale espanhol,mas dá pra entender.
    Bj,
    Lylia
    www.sosimplesassim.blogspot.com

    ResponElimina
  23. no se quin gust tindria el "original" , però puc imaginar-me el deliciós que ha d'estar aquest ...
    si no arribo a temps, deixaré l'entrada preprogamada per al memòries d'agost ...
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. En cuanto empiece a hacer calor lo pruebo me gusto mucho estra receta.
    Besos

    ResponElimina
  25. Mai se m'havia acudit afegir-hi ou dur ratllat, la propera vegada... faré el gaspatxo de la Loles!

    ResponElimina
  26. Mi Juju!!!, tienes un monstruo en tu casa!!! JIJIJI!!!
    y encima hace gazpacho!!!..a mi me pasa igual, jamás he logrado hacer algo con el sabor que le da mi madre y mira que uso lo mismito en cada receta..pero esa es la magia de la cocina, verdad???:)
    vosotros no descansais en agosto???, asi me gusta!!, que no todo se tiene que para por que sea verano!!..yo si ando paradita blogueramente hablando...pero no me olvido de vosotros mi linda!!
    Besitos!!!!

    ResponElimina
  27. ah, lo olvidaba, el azúcar impalpable es el azúcar glas

    ResponElimina
  28. Qué fresquet...mmm quinta pinta!
    jo tambè serè per aqui a l'Agost...gràcies per tenir-nos presents... esperant el repte doncs.
    Fins aviat
    April's Kitch

    ResponElimina
  29. No pude hacer el gazpacho, últimamente tengo un montón de cosas que hacer y me falta tiempo, aunque me apunto tu receta, que el gazpacho es una bebida que tomo mucho!

    Besos

    ResponElimina
  30. un gazpacho con picatostes la mar de apetitoso ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  31. Hola
    Però si ens passa a nosaltres mateixos que fem el mateix i a vegades no queda igual.. buscar la fòrmula de les mamis és impossible!.
    A l'agost la meva cuina tancarà però intentare participar!!!
    Petons

    ResponElimina
  32. Tens tota la raó, hi ha vegades que a un mateix no li queda la mateixa recepta igual........ Al repte del mes d'Agost no se si arribaré, si es molt temptador..............

    Bones vacances

    petonets

    ResponElimina
  33. quina ricura!
    petonets i bones vacances!

    ResponElimina
  34. Aunque te lo expliquen todo de una receta cada uno le da su toque personal y único.
    Aunque haga vacaciones,haré un alto para participar de Memóries...un lujo estar allí.

    Cariños

    ResponElimina
  35. Jajaja, de todos modos, el amor de hijo no sé hasta que punto es fidedigno a la hora de decir si "es igual que el de su madre" o no. Sin duda, tenía que estar muy rico. Lo de la cebolleta en vez de la cebolla igual lo suaviza. Yo me bajaba un bidón seguro. Un besote.

    ResponElimina
  36. que rico se ve. Yo en casa hacemos el gazpacho unas veces mi marido otras yo y nunca nos queda igual y eso que utilizamos la misma receta. Bss

    ResponElimina
  37. Tengo que confesar que todavía no probé ningún gazpacho en mi vida. Cuando llegue el calorcito me anímo y tecuento.
    Cariños

    ResponElimina
  38. Jijiji... He menjat hui gaspatxo de primer... mmmmm... m´agrada moltisim.
    I el post del xiquet me ha paregut meravellos.
    ¡FELICITATS! per tota una vida per davant.
    Muackis.

    ResponElimina
  39. El Yves se las trae, no cabe duda...Y otro reto de memories que me pierdo...he estado muy desorganizada ultimamente y eso pasa factura...En agosto apago y me voy...pero en septiembre volveré con pilas nuevas prometido!
    Besos!

    ResponElimina
  40. Encara no he menjat gazpatxu" aquest estiu, no pot ser, no pot ser.. Jo també em poso les pile i avia'm si puc continuar sense interferències. Ara em passo per les memòries!!
    montse, moncositama.

    ResponElimina
  41. Amb el que m'agrada a mi el gazpacho.... Deu estar deliciós, aquest teu.
    Petons
    Recetasdemon

    ResponElimina
  42. Gemma: genial! Divendres publicarem el repte
    Lola: doncs ja tardes...
    Chelo: al final lo presentaste!! ;) gracias guapa
    Esther: gràcies bonica
    Salomé: disfruta de las vacaciones, cuando vuelvas ya participaràs!
    Sandra: jajajajaja, no li diguis que es posarà més xulín
    Isabel: no passa nada! Sólo faltaría
    Yves: ;)
    Heva: pues casi que mejor vengo, no?
    Sao: jajajajajaja, obrigada
    Rosaleda: no te preocupes, participa cuando puedas y te apetezca
    Lídia: i per què serà?
    Albota: ok! doncs ja pot estar content
    Pilar: el monstruo no lo vamos a poder aguantar...
    Neua: molt bones vacances bonica, ens veiem al setembre
    Rous: gracias
    Moni: vols dir? Aiaiaiaiai
    Miquel: totalment cert
    Gemma: gràcies bonica
    Roser: doncs no li posem i ja està ;)
    Sole: jajajajaja, no és Yves quien se la hace
    Lydia: muito obrigada e benvinda
    Alfons: moltíssimes gràcies, és un honor tenir les teves receptes
    Annie: ya me contaràs
    Bet: queda molt bé, ja m’ho diràs
    Juana: si que descansamos, queda poquito ya...
    Abril: genial! Gràcies bonica
    Valerie: no pasa nada! Disfruta de las vacaciones y nos vemos a la vuelta
    Paula: diría que los picatostes es lo que más me gusta...
    Eri: totalment impossible
    Ara: jajajajajajajajajaj. Gràcies bonica
    Ivana: ;) igualment
    Silvia: eres un sol. Mil gracias
    Su: no era igual, pero estaba buenísimo
    Miss Divina: es el menjar perfecte per la calor
    Rosilet: jajajajaja. No te preocupes, tu carga bien las pilas
    Montse: benvinguda!!! ;)
    Mónica: crec que tots queden boníssims, això sí, que no siguin massa aigualits
    Xisco: i bo! ;P

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  43. Vaja, vaja...amb un monstre gran i un petit projecte de monstre jo em preocuparia. Avís: aquests et llevaran el lloc a la cuina segur!!
    Visca el gaspatxo i el salmorejo!! Au, ja ho he dit!

    ResponElimina