Des de ben petita que he tingut la sort de poder viatjar gràcies als meus pares. Cada estiu es preparaven una ruta per poder fer amb cotxe i, així, gaudir de paratges meravellosos, bona gastronomia i, sobretot, poder compartir bons moments plegats. Els primers viatges van ser per tota la península i, quan ja vàrem ser una mica més grans, vam sortir a conèixer Europa. Gràcies a ells tinc l'afició de viatjar, i aquest any amb l'Yves hem decidit que ja és hora que el nostre Boletet conegui món, però això ja serà un altre post... Un dels viatges que recordo amb especial estima gastronòmica va ser el que vam fer al País Basc, Cantàbria i Astúries. D'aquest últim lloc, sobretot, en tinc un record olfactiu, i és que la meva mare, que era una enamorada dels formatges forts, es va encapritxar en comprar un autèntic formatge de cabrales. Ja us podeu imaginar l'olor que va agafar tot el cotxe durant aquell viatge, això sí, ella i la meva germana van gaudir-lo d'allò més.
Quan vaig veure que la Isabel del bloc Aliter Dulcia proposava un concurs per celebrar els seus 1000 seguidors en menys d'un any -això té molt de mèrit!- no vaig dubtar ni un minut en participar. Ella ens proposa que fem una recepta típica asturiana, versionada o amb aliments típics d'allà. Us haig de confessar que he estat durant molts dies informant-me a la xarxa de les receptes típiques asturianes, però veient el nivell de les receptes que s'estan presentant volia fer-ne alguna especial. Si ja coneixeu el seu bloc sabreu que ella és una gran amant dels pans i les masses, així que pensant-m'ho molt vaig arribar a la idea de fer aquest cake asturià. Li he posat aquest nom perquè l'he fet amb productes típics d'allà, com el xoriço, la sidra, el formatge i la poma, i evidentment m'he pres la llibertat de donar-li un toc especial -sabeu que no puc estar-m'hi de combinar ingredients-. El sabor ha estat sorprenent fins i tot per a mi, ja que si sóc sincera mentre barrejava tots els ingredients no estava massa segura del resultat que obtindria. Espero que us animeu a fer-lo i, sobretot, que la Isabel accepti aquesta nova versió de cake.
Ingredients:
1 iogurt natural
375 g de farina
50 g de sucre
250 g de formatge curat
1 sobre de llevat Royal
1 c/p de sal
3 ous
50 ml d'oli d'oliva
100 g de xoriço
Pipes pelades
Sucre morè
1 poma golden
Popurri de 5 pebres
Orenga
Sidra
Preparació:
Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, el iogurt, la farina, el sucre, la sal, el llevat i l'oli i ho barregem fins que ens quedi una massa ben fina sense grumolls. Seguidament tallem el xoriço, el formatge i la poma a daus petits i ho afegim a la barreja anterior i tirem un polsim de pebre, una mica d'orenga i un bon raig de sidra. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem en un motllo prèviament untat amb oli. Per finalitzar, ho empolvorem amb una mica de sucre morè, un polsim d'orenga i un bon grapat de pipes pelades, tot ben repartit per la superfície. Ho posem al forn durant 45 minuts, a la safata del mig i amb l'opció de ventilador. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-lo.
Boníssim! Un plat perfecte per diumenge, acompanyat d'una cervesa i uns formatgets...
ResponEliminaIdeal per l´aperitiu...m´intriga el sabor de la combinació xoriço-formatge amb pebres.
ResponEliminaCom vols que no l'accepti? Si ets una super crack i fas un cake espectacular de qualsevol cosa!!!
ResponEliminaEl viatge en cotxe que descrius em recorda als de casa meva... també fèiem rutes així, i el cotxe sempre anava carregat de formatges... quina creu per mi!! jejeje
Petonets bonica meva!
Sandra
Judith, me has dejado con la boca abierta, espera que la cierro.
ResponEliminaHas versionado dos de mis cosas favoritas!!! (tanto se me nota lo que me gustan las masas?)
y con sidra!! lo que no daría por probar un trocín...
Me chifla!!
Y en catalán suena guay ;-)
Besos y mil gracias por participar cuquina
Tiene una pinta deliciosa y la foto es fantástica!! Un besito:)
ResponEliminaJudith, es un cake salado sorprendente! con esos ingredientes estoy segura de que el resultado es buenísimo!
ResponEliminaMoitos bicos
Quina foto mes sugerent! i que boooo!! besets
ResponEliminaAixxx tinc l´ordinador tonto!!! el que deia que es una passada i que el faré segur!!! petons guapa!!
ResponEliminaVaya que cake!! Yo creo que has superado el nivel jaja
ResponEliminaBesos!
Quina passada de cake, quin crack! La foto és genial!
ResponEliminaMolts petonets.
juju! quin cake més original!! m'encanta la combinació del xoriço!
ResponEliminamuakis
Judith, una vez más me he enamorado de tu foto, como siempre.
ResponEliminaMe encanta este cake, con chorizo y sidra, tiene que estar de muerte, abuela.... como decía el anuncio, jajajaj
Me lo apunto.
Besos
Qué lujazo de cake! No dudo que esté buenísimo, me encanta la combinación de ingredientes...como te dijo el Yves, esto y una cervecita y fin de mundo! Ya veo que a Isabel le ha encantado también!
ResponEliminaBesito y feliz lunes!
Juju,
ResponEliminaLo cake se ya quedado con un aspecto delicioso...
Esta con una pinta maravilhosa : ) Gracias por la receta.
Besitos y buena semana!
Cake de xoriço!!! increible, rés més tu podíes fer aquesta masa!!!
ResponEliminaPer picar a mitg dia o per la nit, boníííísssimmm!!
Petons Wapa
Wow! Pero menudo cake que has ideado, es super original y tiene una pinta simplemente exquisita!
ResponEliminaY con todo lo bueno de mi tierrina :)
Quiero probarlo ya!
Un besote y muchísima suerte! :)
Dí que sí mi niña, una mezcla con dos narices y con un resultado espectacular. Me ha encantado. ¡viva Asturias y Juju!
ResponEliminaBesos
A mi tambien me viene la afición a viajar de mis padres, con un mes, metida en el capacho y recorriendo andalucia en pleno agosto, la verdad, no se porque me gusta viajar con semejante comienzo jajaja
ResponEliminaDelicioso bizcocho!!!
Que mezcla!, si que tiene que estar rico, el queso, el choricito, las pilas, como eres!, me gusta todo lo que le has puesto y la foto, vamos la foto está de revista.
ResponEliminaUn besazo guapa y buena semana!
Ohh ha de ser bonissim aquest cake!! m'encanta tot el que porta! (bé, la sidra l'he provat en poques ocasions, però era bona!) T'ha quedat molt xulo ;) A casa meva encara en fem algun d'aquests viatges, els meus pares s'entesten en que anem tots 4, però la veritat és que encara que ma germana i jo ja som grandetes, ens ho passem molt bé! I sobretot del que gaudim més és del menjar... l'operació bikini se'n va a fer punyetes amb una setmana, però la veritat és que tan me fa! ;)
ResponEliminaPerò això que és??!!!! Un poupurri asturià made in Judith! T'ha quedat fantàstic i no pot ser més original.
ResponEliminaSort amb el concurs, si jo fos la Isabel guanyaries segur!! ;DD
Petons!
Judith, todavía estoy alucinando con este cake, no me puedo imaginar como sabrá, entonces hay que probarlo fijo. Muchísima suerte en el concurso.
ResponEliminaUn besazo
IMPRESSIONANT!!! Judith!!! M'has deixat amb la boca oberta!!! I quina foto!! Em reitero: la Silvia i tu m'heu de fer un curs de fotografia culinaria!!!(i si pot ser, amb un trosset d'aquest cake a la ma, jajajajaja)
ResponEliminaUn petonas
Sònia
El cabrales és el meu formatge preferit, després venen la resta, perquè m'agraden tots!
ResponEliminaAquest cake ha d'estar requetebo!!! En brenaria un trosset ara mateix!!
Petonets
esto me lo llevo, Ju. En mis vacaciones disfruté mucho, mucho de la comida asturiana, por lo que tengo que probar este cake. ¡Saludos, hermosa! ¡y buena semana!
ResponEliminaSaps que vaig viure 2 anys a Astúries??? m'encanta el menjar asturià!!!! I si, també he viscut l'episodi del cabrales dins d'un nissan patrol amb 9 ocupants. Entre ells la meva cosina i jo al maleter amb 2 kg de cabrales artesà pudent però deliciós!!!!
ResponEliminaAlba
eltallerdecuina
¡qué cosa tan buena! no me imagino con la mezcla de chorizo, manzana, incluso azúcar moreno, pero creo que me encantará!qué fotazas que haces!
ResponEliminaQuina pintorra aquest cake!! Quan compri xoriç del bo ho provaré de fer!! Jo també tinc molts records de la gastronomia turística quan viatjava amb els meus pares...hi ha plats que no s'obliden, oi??! Petonets
ResponEliminaJuju, que lindo lo de tus padres!..a mi me paso igual con los mios, llegamos a recorrer toda Europa llegando hasta Asia..de alli tengo los mejores recuerdos de mi vida..y de eso vendrá mi lado tan viajero!!!
ResponEliminaBueno, a todo esto tu cake es una delicia..no puede ser menos llevando lo que lleva!..Isabel estará encantada de veras. Has dado en uno de los clavos de nuestra amiga!!!!:)
a ver si me pongo yo a buscar un clavo!...:)
Feliz comienzo de semana Juju!!!!
Judith te ha quedado fantastico!!el toque de sidra impresionante.A Isabl esto le encanta seguro que es muy de cakes y panes.un besito esther
ResponEliminaWow!! Menuda pinta tiene este cake.. Dan ganas de comerselo enterito...La foto fantastica.
ResponEliminaBessos
Hola Judith, jo de petita sempre anava al poble, els meus pares són andalusos i anava com s'acostuma a dir: -Al poble-, ja de gran vaig començar a viatjar i la veritat és que es dels diners millors gastats. Aquest cake te una pinta bonísima. I am el xoriço, Wow!!! m'encanta.
ResponEliminaUn petonet
Es veu molt bé.
ResponEliminaYo también tengo grandes recuerdos de mi viaje Asturias, sus quesos, la fabada, la sidra... Este cake se ve delicioso, sin duda alguna es una representación de Asturias! Bss
ResponEliminaFabuloso neni, que puedo decirte!!
ResponEliminaEs una maravilla, Isabel esta encantada y yo también, con esos sabores, la pega es que acá no voy a conseguir uno de esos quesos tan buenos...pero ya encontraré algo para remediarlo y hacer tu cake :D
Muchos besiños!!
Estic segura que li encantarà a la Isabel, com no li ha d'agradar, és una passada. Quan he vist el títol he pensat en dolç. No hagués pensat mai en posar-hi xoriço i formatge! És genial!
ResponEliminaPetons,
Esther
qué preciosidad de cake te ha quedado. Seguro que Isabel se va a quedar enamorada de el. la foto una maravilla también. eres una artista!. besos guapa
ResponEliminaAi, nenaaaaaaaaaaaaaaa! me la menjaria totaaaaaaaaaaaa!!! el xoriço m'encanta.... uuuuuuuh!!!!!!!! rico, rico!!!
ResponElimina¡Yo quiero probar estooo!. Besotes.
ResponEliminaEl trobo d'allò més original!
ResponEliminaUn cake amb xoriço, sidra, pomes... Una barreja explosiva que m'encantaria tastar. No m'estranya que la Isabel hagi quedat amb la boca oberta.
ResponEliminaUna abraçada!
Desde luego que lo has bordao, yo estoy dándole vueltas al concurso y es difícil ser original y tu lo has conseguido. ¡Desde luego que lo pruebo! Suerte en el concurso. Besos
ResponEliminamuy bueno esta version de l cake y el interior con eso que se ve rojo brutal me encanta
ResponEliminapeto
miquel
M'imagino perfectament l'olor del cotxe a Cabrales, je je je...
ResponEliminaHa de ser un pastís deliciós, per esmorzar amb el cafè amb llet ara mateix me'n menjaria un bon tall!
Yo no le he agarrado bien la onda a esto...es un cake dulce con chorizo?
ResponEliminaQuè original Judith! Segur que li encanta aquesta versió. Em costa imaginar el sabor, però segur que és deliciós!!!!!!!!!!! Petonets
ResponEliminaYves: ets un enxufat! jaajajajajajaja
ResponEliminaCristina: i el toc de poma!!! ;P
Sandra: jajajaja, quin patiment amb el cabrales!
Isabel: tenía que hacer la pelota al jurado! ;P
HT: gracias guapa
Pili: la verdad es que está muy bueno!
Lola: gràcies bonica
Silvia: si t'animes em dones la teva opinió, ok?
Valerie: uf! mira que es muy alto!!!! ;P
Moni: gràcies tata
Lídia: li dona un toc molt especial
Ana: jaajajaj, que mona era la abuela, me parece que se llamaba Blancanieves...
Rosilet: pues ya apunto dos cervecitas!
Catarina: muito obrigada linda
Puri: i si l'acompanyes amb formatges està boníssim!
CC: to no tienes excusa para no hacerlo!!! que es de tu tierra
Pilar: suerte que ha quedado bien, pero a veces los experimentos... ;P
Heva: tu si que fuiste precoz!
Chelo: gracias guapa!!! te mando uno, vale?
Bet: crec que l'operació bikini està inventada per poder menjar més a l'estiu!!!!
Paula: si fas un concurs espero que em donis el premi, bueno el puc compartir amb la Sandra!!!! ;P
María: es un cake muy suave pero con trozos dechorizo que le potencian el sabor
Sònia: no t'has de retirar de res! al contrari, hem d'anar practicant totes per poder millorar!!!
Ribereña: jo no el suporto! jijiji
Sole: espero que lo encuentres todo en tu tierra! ;P
Alba: no ho sabia! sempre hi han novetats a la xarxa! jijiji
Antonia: no dudes en probarlo, el sabor es impresionante
Roser: serà per això que ens agrada tan cuinar?
Juana: seguro que presentas una receta estupenda! estaré atenta
Esther: gracias guapa
Nica: entero quizás es demasiado!!! ;P
MªJose: jajaja, aquí també diem anar al poble!
Foodafok: gràcies
Lydia: lleva un poco de todo...
Mayte: lo tendremos que remediar!!!
Esther: és un cake salat, així que accepta la carn que vulguis
Anna: muchas gracias guapa
Locasita: si t'agrada el xoriço no t'hi podràs resistir.
Iratxe: te mando un trocito,m no te preocupes!
VC: gràcies maca
Nyanyels: mentre el feia estava desitjant tastar-lo per veure quin gust havia quedat!
MC: gracias guapa, lo he intentado
Miquel: és xoriço bonísssssssim! jijiji
Gemma: uf, quin horror...
Blo: es un cake salado
Eri: doncs l'hauràs de tastar!!!
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
yo tambien soy Asturiana y desde luego nunca vi un cake como ese pero deberían nombrarlo el cake del Principado por lo menos! Que pasada... eres un artista inventando...
ResponEliminaDespués de ver esta receta, creo que me retiro del concurso, vaya conbimación.... yo también quiero un trocito...
ResponEliminaMucha suerte, mil besos