Aquest cap de setmana ha donat per molt, 3 dies de desconnexió per gaudir de la família i d'alguna coseta més. Ahir vam aprofitar per anar a dinar a casa de la Maria i d'en Jairo, dos bons amics que feia dies que no veiem. La Maria és molt bona cuinera, sempre que anem a casa seva estic desitjant veure amb què em sorprèn; a més, com és una seguidora incondicional del món de juju diu que encara s'esforça més pel menú! -Maria: encara que em fessis pa amb tomàquet saps que estaria encantada...-. Aquest cop ens va delitar amb un plat de bacallà molt original, però no us dono més informació, perquè em va agradar tant que un dia d'aquests el publicaré. Quan li vàrem preguntar què podíem portar ella ho va tenir molt clar: les postres. Així que ja em teniu a mi pensant una opció per no fallar-li a la xef. Al final em vaig decidir per un pastís de nabius i llima -Sí, Eri, tens tota la raó, sembla que tu i jo tinguem accions amb els nabius, les llimes i el sèsam- que ens va sorprendre molt a tots. Té una textura semblant al pastís de formatge i és molt refrescant. Haig de confessar que quan vaig arribar a casa de la Maria i en Jairo els vaig avisar que no les tenia totes amb el pastís, la pinta era molt bona, però respecte al gust no en tenia ni idea de què podia sortir. Aquest és el risc d'experimentar a la cuina, i és que un no sap el resultat fins que el prova, però els 3 crítics em van donar el seu vist i plau, i haig de dir que jo mateixa vaig quedar encantada. Així que us animo a què el feu, és ideal per finalitzar un bon àpat d'estiu i, si us bé de gust, el podeu acompanyar d'una mica de gelat.
Ingredients:
1 base de pasta de full
200 g de nabius
2 llimes
4 ous
2 iogurts grecs
4 c/s de melmelada de caipirinha
4 c/s de sucre
410 g de llet evaporada Ideal
Canyella en pols
Preparació:
Estenem la base de pasta de full a un motllo prèviament untat amb oli. Amb l'ajuda d'una forquilla punxem la base. Pintem la base amb ou batut i tirem un polsim de sucre i de canyella. La posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 5 minuts. Mentrestant, en un bol, posem 3 ous batuts, els iogurts, la llet evaporada i el sucre i ho remenem bé. Quan estigui tot incorporat afegim el suc de les llimes i la melmelada, i tornem a barrejar-ho. Traiem la base del forn i afegim la mescla que hem preparat. Disposem els nabius per sobre i ho enfornem durant 30 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, traiem el pastís i el deixem refredar a temperatura ambient, després el posem a la nevera durant un mínim de 3 hores, encara que és millor si el fem d'un dia per l'altre.
Benvinguda de nou, que ve que van uns dies de descans... i sort que hem tingut amb el temps...
ResponEliminaVaja i per començar ho fem molt dolç... a casa els nabius ens agraden moltisim i combinats amb iogurt exquisit.
Petonets
Només a tu se't podia ocórrer un pastisset tan bo!! Visca els ies de descans que et fan cuinar coses originals i suggerents, ha de ser una delícia!
ResponEliminaPetonets guapa!
Sandra
Ahora ya sé que son arándanos!!! ya no me pillas nena...
ResponElimina;-)
Un coctel meravellos! la foto molt xula Judith! nyam, nyam! un beste fort i garcies per anar a Chez :-)
ResponEliminaUhmmm!!! Es veu deliciós. L'experiment va sortir bé, felicitats. A pendents queda....
ResponEliminaCatieu
Judith, se ve estupendo.
ResponEliminaSeguro que estaba buenísimo y si dices que es refrescante, habrá que probarlo ahora que empieza el buen tiempo.
Besos
Que cosas tan ricas haces Judith! estaré encantado de participar en tus propuestas aunque no sea un concurso, él premio sin duda son tus comentários! un beso Wapísima.
ResponEliminaQuina recepta més original amb aquests ingredients ha d'estar boníssim! La foto és genial
ResponEliminaPetons
va bien desconectar y se cargan pilas,buen pastis y espero la receta del bacalao que me encanta y tranquila que me despite y aun me queda una receta de fresas ja,ja (pobre Neus)
ResponEliminapeto
miquel
Jo encara no he fet cap pastis amb nabius, pero si m'animo segur q serà amb aquest!
ResponEliminaIogurt i nabius, una parella perfecta i amb el punt de llima ho acabes d'arrodonir, perfecte!!!!!!Petonets
ResponEliminaNo he provat mai els nabius però aquest pastís té molt bona pinta i així fresquet ha de ser un plaer a l'estiu.
ResponEliminaCom bé va dir el Jairo: La millor forma d'alabar un menjar és repetint...
ResponEliminaMe lo apunto, es un postre de lujo , una magnífica idea!
ResponEliminaEstoy pensando en organizar una cena de verano en casa y que traigas tu el postre, me muero de ganas de probarlo, pero como estamos un poco lejos me tendré que conformar con hacerla siguiendo tu receta.
ResponEliminaUn besote
jajaj si que t'agraden si els nabius, ja ho veig, jo sempre tinc un paquet de fruits vermells de la sirena al meu congelador...per si tinc una necessitat! aquest pastís té una pinta excel·lent....per postres avui m'aniria perfecte!! petonets guapa
ResponEliminaDelicios, encara em queda un troset a compartir amb en Jairo ;) i com be dius m'encanta que vingueu per tastar els teus postres a mes de ser un gran repte.Sou un solets!
ResponEliminat'ha quedat un pastís maquíssim, i a sobre estava boníssim, res millor per acabar un dinar amb amics!!
ResponEliminaPetonets
La foto és preciosa i com a súper crack dels pastissos que ets, no vol dir que de les altres coses no ho siguis!;), segur que estava boníssim!
ResponEliminaMolts petonets.
Ese pastel tiene muy, pero que muy buena pinta. Y encima no muy pesado, perfecto. La foto divina.
ResponEliminaEspero que hayas disfrutado del finde, aquí también fué fiesta ayer. "Toy agotá" :D
Besos
OH Juju!!!, pues si que tiene muy buena pinta amiga!!!, la verdad es que con eso de experimentar cositas a veces se llega ha crear autenticos monstruos...pero en tu caso has logrado algo estupendo y me creo que esta muy bueno linda!!
ResponEliminaMi no-muela esta estupenda y ya ni pienso en ella!!!
Gracias por acordarte tu de ella y por ser tan maja!!!
Besitos!!!!
Mira que se ve rico el pastel!, y la mezcla de sabores me encantan, así que con todos los catadores que ha tenido y han dado el visto bueno, lo anoto en pendientes para probar este verano. Besos
ResponEliminaDe solo imaginarme esa combinación de lima y arándanos (que acabo de aprender una nueva palabra en catalán jiji) con el yogur griego cremosito y la leche evaporada...se me sale la baba!
ResponEliminaQué rico Judith!
Me ha encantado lo de hornear la masa con azúcar y canela...genial, sin duda!
Besitos!
Deliciosa.
ResponEliminaSimplemente.
Besos
Tots els caps de setmana haurien de ser de 3 dies, oi? No m'estranya que hagi quedat tan bo, la combinació d'ingredients ha de ser deliciosa.
ResponEliminaMadre mia!Que rico debe estar,me encanta los ingredientes que le has puesto,con tu permiso me la copio.
ResponEliminaBesets.
¡que rico pastel! ¡se habrán dado una tremenda panzada! :)
ResponEliminaLa combinació àcida de la llima i els nabius amb la cremositat del iogurt ha de ser genial. I amb aquesta foto preciosa li faria una pessigada a la pantalla!! Queda anotat per fer-lo a l'estiu, que on anem en collim del bosc! Ai las! no sé si aguantaré fins llavors ;-)
ResponEliminaJudith es preciosa y tiene que estar divina. Ahora que nunca había oído "mermelada de caipiriña" debe estar buenísima.
ResponEliminaBsos
E' bellissima, complimenti ♥
ResponEliminauna felice serata
Que meravella: bona companyia (el millor) un plat de bacallà i unes postres com aquest. Rodó
ResponEliminaDeliciosa!!!
ResponEliminaQueda anotada neni para un día de estos que el calorcito me deje...y que mi cámara funcione!
Besiños :D
Si te la rtextura d´una de formatge és meva!!!! la pinta es sensacional!!! també la farè. petons!!!
ResponEliminaQue delicia!!....tengo casi de todo y lo tuneare un poco....pero lo hago porque me ha encantado!!..........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaComo que no queda?, pues content me tienes, vamos a ver ahora que hago yo con el antojazo que me ha entrado!, ay niña que buena tenía que estar esto
ResponEliminaJo també crec que tinc accions d'aquestes últimament compro molts i com ens agraden!
ResponEliminaEl pastis es genial segur que la xef va quedar meravellada.
Petonets,
Esther
Amb la teva garantia i la dels 3 crítics tingues clar que el tastarem aquest original pastís!!
ResponEliminappetonets i bona setmana!!
Judith, dubtaves del resultat? Amb la bona pinta que feia!!! :) I la combinació d'ingredients havia de ser d'allò més refrescant! Ideal per la calor que ve.
ResponEliminaPetons!
Aquests pastissos ara vénen molt de gust. La fruita és tan agraïda.
ResponEliminaja!ja! Jo en tinc un munt d'accions.. tu no??
ResponEliminaM'alegro que hagueu passat uns bons dies de relax, família i amics.
Què t'he de dir... doncs que cap a la pila de pendents, que segur que m'encantaarà!!!!!!!!! Petons
Judith, vaya combinación más deliciosa y original!! Con esos ingredientes, me gusta seguro. Bss
ResponEliminaQuina pinta taaaan bona!!!! S'haurà de probar!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ui, mira per on...avui encara no hem parlat... ;D
ResponEliminaS'ha de reconèixer que tens un talent especial per mesclar ingredients. Si no és suficientment original mesclar nabius i llima, la mega-crack encara hi afegeix 4 melmelada de caipirinha!!
La foto boníssima!!
Petons!
ESSA TARTE FICOU DIVINA, TEM TUDO PARA SER UMA DELICIA...AMEI.
ResponEliminaBJS
Hola guapa aquest pastís és un escàndol. O sigui! q descanses per tornar al 100x1000. Nena les teves fotos fan un goig.............m'encanten
ResponEliminaUn petonet
hola !!! esta receta va a esperar a finales de Agosto que aqui en la montaña donde vivo a finales de verano hay unos arandanos bestiales que se merecen esta fantastica receta.
ResponEliminauna foto linda,linda.
besos mi guapa,Esther
Si que té bona pinta!! Però tinc intriga, no m'imagino el sabor que pot tenir... hu faré doncs... petonsssssss
ResponEliminaEls pastissos de formatge m'encanten i les receptes amb cítrics, també. Doncs un 10 per la proposta que, segurament no deixarà impassible a ningú.
ResponEliminaPetons
Neus: doncs sí, de tant en tant hem de desconectar
ResponEliminaSandra: esperem que segueixi tenint la mateixa sort, perquè sinó... jajajajajaja
Isabel: eres la mejor! al final te haré un diploma! ;P
Lola: gràcies tu bonica
Catieu: jijijiji, a veure si us agrada!
Ana: pues el sabor todavía es mejor! ;P
Romescaire: moltes gràcies
Silvia: gràcies bonica
Miquel: a veure si vaig al mercat i en compro!!!
Sònia: si no t'acaben de fer el pes els pots substituir per un fruit vermell.
Carmen: gràcies! la veritat es que queda una combinació molt suau
Cristina: doncs si tens l'oportunitat compren, estan boníssims!
Yves: i si es per vosaltres en repetiu 3 cops! ;P
Antonia: ya me dirás si lo haces
Heva: esto lo podemos arreglar, no te preocupes!
Roser: el pots fer perfectament amb aquesta barreja que tens!
Maria: tu si que ets un solet! o hauria de dir un peixet? jijijijiji
Stefania: grazie mille
OM: doncs sí, un dinà fantàstic!!!
Mayte: cómo? no te funciona la cámara?? noooooooooooooooooooooo
Silvia: és molt similar.
Marcela: ya estoy deseando ver tu tunning! jajajaja
Chelo: no sufras, que te preparo otro!
Esther: doncs ja som 3!!! ;P
Albota: doncs ja em donareu la vostra opinió!
Mercè: doncs sí, no les tenia totes!!!
Cristina: sí, i a l'estiu la varietat és molt més àmplia...
Eri: sí, sí!!! jijijijiji
AQMC: gracias guapa
Eva: doncs ja em diràs si us ha agradat!
Paula: aix nena, que fa dies que xerrem poc, jaajajajajajajaja ;P
Saô: obrigada linda
Mª José: moltísismes gràcies per les teves paraules guapa
Esther: cómo? arándanos bestiales??? pues ya me puedes mandar unos cuantos!!!!
Sweet: molt semblant a un pastís de formatge. Ja em diràs
Anna: moltíssímes gràcies
Molts petonets i gràcies a tots pels vostres ocmentaris!
juju!!! no s'em hauria acudit mai fer aquesta combinació! ha de ser espectacular! a aquesta melmelada de caipirinha li estàs treient molt partit,eh??
ResponEliminamuakis
Si que m´he perdut coses!! Aquest pastís es veu deliciós!! Però com podíes dubtar?? Prenc nota guapa! +Petons
ResponElimina