>

divendres, 17 de juny del 2011

Cistells de pinya i ruca


Aquesta setmana la blocosfera ha estat farcida d'amanides, i tot gràcies a la recepta del 15.  Volia aprofitar per felicitar a la Sandra i al Xavi per la feina que estan fent. Han aconseguit que més de 70 persones fem una recepta i la publiquem el mateix dia. Sou uns cracks, i us mereixeu tot l'èxit que està tenint aquest repte blocaire. Aquest cop tenia dues propostes preparades i fins l'últim moment no em vaig decidir. Finalment vaig publicar l'amanida d'albergínia i feta i vaig guardar la recepta que avui us presento. És veritat que al Bolet som addictes a la ruca, així que a la nostra nevera mai en falta. Cada cop que anem a fer la compra intentem comprar els productes de temporada i/o oferta. La setmana passada la pinya era la protagonista del mercat. No ho vam dubtar i vam comprar un parell d'exemplars fantàstics. I la vam encertar, quan la vam obrir estava en el seu punt de maduració ideal, així que la vaig guarnir una mica i vam tenir un primer plat fantàstic. Haig de confessar que quan feia la recepta no pensava en publicar-la, però l'Yves, en veure la presentació, em va animar a que ho fes. És una recepta senzilla i molt fresca que espero que us agradi molt! Molt bon cap de setmana, ens veiem dilluns…



Ingredients: 

1 pinya natural
12 ous de guatlla
Ruca
Llavors de sèsam negre
Oli d’oliva
Popurri de 5 pebres
Salmó fumat
100 g de formatge de cabra
Nous
Vinagre balsàmic caramelitzat
Sal
 


Preparació:


Partim la pinya per la meitat, la buidem i tallem la polpa a daus petits. En un bol posem la ruca, els daus de pinya, els ous de guatlla bullits, el salmó fumat tallat a trossets i el formatge esmicolat. Ho barregem, ho salpebrem i ho amanim amb oli d'oliva verge i vinagre. Per acabar tirem unes quantes nous i unes llavors de sèsam negre.




47 comentaris:

  1. Qué cosa tan chic!!! y a mí que siempre me ha dado pena usar las piñas así... no sé, tengo la sensación de que las estropeo!
    Pero mira que queda preciosa...

    ResponElimina
  2. Te ha quedado preciosa y me imagino con esa mezcla que tiene que estar deliciosa la ensalada.
    Con una así ya tengo yo la comida solucionada. que ricas estas ensaladas tan completas!!!. besos

    ResponElimina
  3. Tu sí que ets una crack preciosa!!! :) Moltes gràcies carinyet!
    Aquesta amanida és una preciositat, m'encanta com t'ha quedat... sort que l'Yves et va animar a fer la foto!!!
    Molts petonets!!
    Sandra

    ResponElimina
  4. és una amanida preciosa!! ha quedat molt maca! I amb el que m'agrada la pinya...no li faria cap lleig, no! jeje petonets guapa

    ResponElimina
  5. Com volies no fer la foto?¿?¿?¿?¿ ai... sort en té aquest bloc de mi... hahahah

    ResponElimina
  6. UMA APRESENTAÇÃO LINDAS E COM TODO O QUE LEVA SÓ PODE SER UMA DELICIA.
    FICOU 5*
    BJS

    ResponElimina
  7. I és clar que l'havies de publicar! és genial! A nosaltres també ens agrada molt la ruca, a mi molt més que l'enciam!
    Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Pues menos mal que la has puesto, porque está preciosa y tiene que estar muy rica. Menos mal que hubo alguien que te animó.
    Un día tenemos que hablar tú y yo muy seriamente del traductor jajaj
    Besos

    ResponElimina
  9. Que presentación! Que receta más rica nos has traído hoy! Muy tropical!! Me acuerda a mi isla jaja

    Muchos besos!!

    ResponElimina
  10. Doncs l'ghas guardada... però l'espera ha merescut la pena!! Es veu fantàstic i segur que està molt bona!!

    Un petó :)

    ResponElimina
  11. Ummm!!!la he fet una vegada amb gambes i salsa rosa!!!aquesta la he de probar!!! Petonets guapi!!

    ResponElimina
  12. Xe, quina presencia!! i els ingredients apeteixen molt. un beset fort!

    T'he escrit al facebook pero lo del xirop :-)

    ResponElimina
  13. Em sumo a la felicitació! Visca els Fogons de la Bordeta!
    Ara que m'he reconciliat amb la pinya m'encantaria la teva amanida.
    Totalment d'acord amb l'Yves, s'havia de publicar!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  14. Cómo te ibas a quedar sin publicar esto Juju! Es que me parece una delicia y una belleza de plato...con esto quedas como una reina con invitados!

    ResponElimina
  15. Tus platos son siempre espectaculares y con una presentación super cuidada ¡da gusto venir a verte!
    Feliz fin de semana!

    ResponElimina
  16. Que bona aquesta pinya farcida!!! El salmó, el formatge de cabra... se'm fa la boca aigua...i no paro de salivar!!! ;-)

    Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  17. No pot quedar més maco!! M'ha encantat.
    Salutacions.

    ResponElimina
  18. Me encanta como te ha quedado Judith seguro que está buenísima.
    Un besazo

    ResponElimina
  19. Que presentacion!!....es divina....imagino el sabor y me encanta!!.....esto se ve buenisimo!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  20. El problema de comentar després dels altres...ja no puc ser molt original!!
    Totalment d'acord!! Visca casa Bordeta!!!! Oe,oe,oe,oe,oe!!!
    Com ja ha dit l'Yves, tanta sort que el tens de conillet d'índies i t'ha fet publicar aquesta recepta!!
    Confirmat: tens una plantació de ruca a casa!
    Bon cap de setmana guapetona!!!

    ResponElimina
  21. A mi també m'agrada comprar els productes de temporada, estan en el seu millor moment de maduració i més barats. T'ha quedat un pinya farcida molt bonica i refrescant, amb aquests contrasts de sabors tan bons ara que fa tanta calor. Gràcies pels teus comentaris, m'alegre que t'agrade aprendre vocabulari. Besets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  22. M'encanta les amanides amb pinya em tornan boja, la teva variant no la he probat, i m'encantará segur. A mi també m'agarda molt la ruca, però com vagi molt tard al mercat no en queda ja.

    Bon cap de setmana guapa

    ResponElimina
  23. Me fascina tu ensalada, te ha quedado divina!!!

    Muchos besiños neni que disfrutes mucho del fin de semana!

    ResponElimina
  24. Però... com no volies publicar-la? Si és veu fenomenal!!! Petonets i bon finde

    ResponElimina
  25. ¡que bonitas cestas! ¡y que trabajo, nena! me encantan. y adoro el quesito de cabra que le dará un disparador en el sabor :)

    ResponElimina
  26. Que rica y que fresquita la ensaladita tropical ! genial para una ocasión especial! me la apunto en entrantes para cena romántica, jejeje
    petons maca!

    ResponElimina
  27. Super apetitosa i la presentació genial.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  28. ¡Qué delicia!, está espectacular.
    besos

    ResponElimina
  29. Què no la volies publicar? Et volies guardar aquesta meravella per tu? Fa una pinta molt bona i la presentació li dóna molt "glamour".
    Petons

    ResponElimina
  30. Però quina passada, no m'estranya que l'Yves t'animés, és espectacular! Amb el que m'agrada a mi la pinya i de petita no volia ni tastar-la!

    ResponElimina
  31. I tant que havia de veure la llum aquesta recepta!!! Una presentació genial...a mi m'encanta la pinya en amanides, en canvi al Riqui no li agrada gens...sniff sniff!!
    Eiiiiii, quan és el cumple del Boletet? Quins nervis, oi??? i pensar que fa 1 any estàven a la panxa...aisssss...
    Petuents,
    Eva.

    ResponElimina
  32. Quina bona composició dins una pinya. Sensacional. Petons,

    ResponElimina
  33. una buena manera de presentarla pues a me gusta las dos la de ayer y esta
    bon cap de setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  34. Si que hemos visto muy buenas ensaladas pero esta se sale por lo original y apetitosa!

    ResponElimina
  35. Una ensalada muy original y apetitosa......

    Besos

    ResponElimina
  36. Juju te ha quedado deliciosa esta piña.
    Buenfinde.
    Besos

    ResponElimina
  37. Qué presentación tan vistosa! A mi me gusta mucho esta ensalada! Bss

    ResponElimina
  38. WOW que maravilla de cestos!!!! me encantan la combinación de ingredientes, ideal! que tangas un buen fin de semana, besos

    ResponElimina
  39. L'Yves tenia tota la raó. Una presentació així no es podia quedar a casa. És exquisita. La combinació entre pinya i ruca es sembla una delícia.
    Una abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  40. Nena he estat uns dies algo desconectada, peró sempre és un luxe venir a visitar-te.

    Un petonet

    ResponElimina
  41. Quina presentació. M'encanta ho hauré de provar

    ResponElimina
  42. M'encanten totes les amanides, però aquesta te mol bona pinta..
    Ara mateix no li faria un lleig.
    Petonets

    ResponElimina
  43. Abans la feia molt sovint la meva mare pero amb aquest farcit, noi és una pasada!
    Quin tinguis una setmana genial!
    Un petó guapa,
    Esther

    ResponElimina
  44. Que preciosa te ha quedado Judith! y como no te iban a animar que la publicaras, tiene una presentación de lujo.

    ResponElimina
  45. Uy però quina idea més original!!! M´encanta! Ja tenía raó l´Ives ja..... nena es sencilla però fresqueta i sana! I jo també adoro la ruca!! Vaig a continuar visitan-te que feia dies que no em pasava...... Muack!

    ResponElimina
  46. salmó fumat, ou dur, pinya...hauré de treure la ruca que a l´Arnau no li agrada gens, però me l´emporto presentació inclosa!!què bona i fresqueta!! :)

    molts petonets!!

    ResponElimina
  47. Isabel: pues que no te de pena!! Que seguro que haces una buena receta
    Anna: sí, una ensalda completa te resulve una comida!
    Sandra: només faltaria! ;)
    Roser: doncs si t’agrada anima’t a farcir-les
    Yves: jajajajaja, sí sort de tu! TMO
    Sao: muito obrigada
    Albota: sí! té un toc un xic amarg que li dona un sabor molt interessant!
    Pilar: jajaajajajaja, que malo és el traductor!!! ;P
    Valerie: gracias guapíssima! Tu isla???
    Anniki: a nosaltres ens va agradar!
    Silvia: és una versió més lleugera al portar oli.
    Lola: moltíssimes gràcies per la info! ;)
    Moni: no t’agradava la pinya? Això no ho sabia!
    Rosilet: gracias guapa
    Heva: muchísimas gracias por tus palabras!
    Ribereña: doncs espera’t quan la tastis! Jijijiji
    Mari: molts gràcies i benvinguda
    María: disfruta de tus vacaciones guapa
    Marcela: pues te digo lo mismo que María! Disfruta de tus vacaciones!
    Paula: tu sempre ets original solet!!! ;P
    Asela : m’encata visitar-te !!! ja ho saps
    Artemisa’s: això no pot ser!!! Has de matinar, qui sap, potser un dia et posen per equivocació 3 paquets ! jajajajajajaja
    Mayte : gracias guapa
    Eri: es que a vegades em sap greu perdre tant temps entre que faig el sopar i les fotos…
    Sole : és muy fàcil ! no son tan laboriosas como parecen
    Romescaire: segurq ue la teva dona queda encantada
    Ana: gràcies bonica
    Dadá: muchas gracias
    Silvia: jajajajaja, sort que l’he publicat doncs!
    Cristina : impossible !!! segur que acabaries menjant-la
    Eva: ostres! doncs t’hauràs de fer una pinya petitona per tu! El cumple del Boletet és el dia 26 de juliol! ;)
    Joaquima: gràcies guapa
    Miquel: ai el dia que no t’agradi una recepta… ;)
    Salomé: suerte que las ensaladas siempre nos vienen bien!
    Rosaleda: gracias reina
    Margot: molts gràcies
    Lydia: és sencilla y muy fresquita
    Eva: y combinada con una de tus recetas… que ricas!!! ;P
    Nyanyels: no ho diguis molt fort a veure si se li pujaran els fums! Jajajajajajaja
    Mª José: tu no pateixis, que les receptes segueixen aquí!
    Núria: ja em diràs si t’agrada
    Isabel: amb la caloreta que està fent, és el que ens ve més de gust, no?
    Esther: és més normal amb enciam, gambes i salsa rosa, no?
    Blo: gracias guapa, además és light! que más podemos pedir?
    Mª Angels: espero que t'agradi el que vegis! jijijiji
    Alba: cap problema! la pots substituir per brots si vols...

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina