Últimament sembla que m'ha donat per farcir-ho tot. Ahir us proposava uns xampinyons farcits i avui li toca a uns tomàquets. Fa molts mesos que em rondava pel cap la idea de fer una recepta de tomàquets farcits, però no m'acabava d'animar. Dissabte passat em vaig acabar de decidir i vaig improvisar aquest farcit. La idea de combinar bacallà amb taronja va sorgir de la recepta de la Maria, que un dia d'aquests publicaré. Incorporar arrós és un recurs habitual en aquest tipus de farcit, i us ho recomano totalment. Actualment al mercat hi ha moltes varietats, només utilitzant una mica la imaginació podem obtenir un resultat sorprenent. De moment us deixo la meva versió! Espero que us agradi.
Ingredients:
4 tomàquets verds
100 g de bacallà esqueixat
1 taronja
Germinats d'alfals
25 g de pinyons
25 g de panses
75 g d'arròs basmati
75 g d'arròs salvatge
Oli d'oliva
Vinagre balsàmic caramel·litzat
Sal
Popurri de 5 pebres
Preparació:
Rentem els tomàquets, els hi tallem la part de dalt i els buidem. En un bol posem l'arrós bullit -tal i com ens recomana el fabricant-, la taronja tallada a daus, el bacallà tallat a trossets -prèviament dessalat-, els pinyons i les panses; ho salpebrem i amanim amb oli. Farcim els tomàquets, rectifiquem de sal i pebre, i tirem una mica de vinagre caramel·litza't. Per finalitzar el plat col·loquem una mica de germinats d'alfals a la superfície.
Aquests tomàquets sí que me's menjaria encantada de la vida!! Quin farcidet més i més bo!! Saps que també fa dies que tinc ganes de fer tomàquets farcits? Al final dissabte vaig fer carbassons, pròximament a la Bordeta! :P
ResponEliminaPetonets preciosa!
Sandra
Nenaaaaa, que llevaba unos días perdidas y me he perdido un montón de recetas, dios mio, si es que no paras, jajaja.
ResponEliminaMe encantan estos tomates... y los champis, y las.... Bueno, si es que me gusta todo.
Besos
Fan molt bona cara!!!! Ara que la temporada de tomàquets (els de veritat, que a l'hivern no tenen gust a res) està a punt d'arribar és una molt bona idea. És un plat saludable i vistós, sencillament perfecte. Petonets
ResponEliminaAlgú em pot dir què li he fet a blogger???????
ResponEliminaNo m'ha arribat la teva actualització!
He de tastar això del bacallà amb taronja!
Una amanida és una amanida, sempre entra; però si ho presentes així... ostres, la cosa encara millora més.
ResponEliminaLa barreja de bacallà i taronja crec que ja l'havia provat, però no ho recordo... el que sí sé és que és boníssim!
Doncs jo no he provat mai la barreja bacallà-taronja, ja l'espero eh! ;) a mi també m'agraden molt els farcits,i aquest té una pinta...!! a més, ara a l'estiu amb el munt de verdures que hi ha, pot sortir una combinació per cada dia. :) petonets
ResponEliminam'encanten aquesta mena de plats, verdura farcida amb arròs i bacallà, una combinació perfecte!!! els germinats d'alfals porten moltes i moltes vitamines!!! petonets guapa
ResponEliminaQuina bona idea aquest tomaquets, la veritat es que ara ja venen de gust coses fredes. El bacalla ens encanta però barrejat amb taronja no l'he provat mai.....serà questió de fer-ho.
ResponEliminaPetons
Ja ho pots dir que tens una fase "farcidora"!!!! Però a mi m'encanta, així que pots continuar farcint coses.
ResponEliminaAquests tomàquets tenen una pinta fantàstica i la combinació bacallà - taronja l'hauré de tastar que segur que ha de ser boníssima!!
Petonets!
hummm uns tomaquets farcits, buenisimos te han quedado y yo hoy tambien he comido unos tomates rellenos que veras pronto je,je
ResponEliminapeto
miquel
jajajaja, yo también tengo el afan rellenalo todo!,, y estos tomates tienen que estar riquisimos, además sin encender fuegos que hace un calor!!!!
ResponEliminaUn beso fresquito
Hola Judith
ResponEliminaM’encanta aquest farciment. Un bon plat per ara l’estiu
Bona cuina
Per. Que no tinc la teva actualització?? Començo a espantar-me amb blogger. El Dia que vaig conéixer el teu blog vaig veure els tomaquets farcits amb formatge. Em van encantar, i aquests també, eh!!!
ResponEliminaUn petonàs guapi!!
Esther
Que bien presentada Judith. me ha encantado!!!. ahora ya apetecen estos platos frescos. un beso
ResponEliminaQué combinación tan buena, Judith, el tomate con el bacalao y así, presentado de modo tan apetitoso está de fiesta.
ResponEliminaMe lo llevo todo, el tomate y la tabla que me ha rechiflado.
un besazo, súperguapa
ohhh que bo!!! mols fresquet per un dia de molta calor!!!petonets
ResponElimina(Jajajajajajajaja.... llegaran te lo aseguro)
ResponEliminaNo pasa nada tú sigue rellenados cosas, que a nosotros no nos importa.
Delicioso.
Besos
El bacallà i la taronja casen perfectament, han de ser boníssims aquestrs tomàquets!! Nosaltres també en tenim uns a la "calaixera" pendents de publicar-se, però no els arriben ni a la sola de les sabates, jejeje
ResponEliminapetonets
Quina presentació mes expectacular! no mestranya gens que estiguesin bonísims! petons Juju.
ResponEliminaBufa! Quina xulada! Les coses farcides tenen l'encant de reservar una sorpresa en el seu interior. Aquests tomàquets són preciosos. I jo no he barrejat mai el bacallà amb la taronja, així que ho provaré! Petonets.
ResponElimina* per cert, veig que la Mònica tampoc no rep les actualitzacions dels blocs..."Mal de muchos, consuelo de 'novata'" !!
Neni, te ha quedado hermoso, a mi los tomates me fascinan, rellenos mucho más tengo una libretita con puros rellenos para tomates! Jajajaja....me encanta esta tuya, lo que me fastidia es el bacalao que no encuentro, y si hay alguno no esta tan bueno como a finales de año, pero me la guardo para probarla en buenos tiempos :D
ResponEliminaUn besiño grandote!
Una de les meves amanides preferides de l'estiu és la de bacallà amb taronja...brutaaaal!!:)
ResponEliminaAquests tomàquets farcits de ben segur estaven boníssims!
Petunets,
Eva.
que tomates mas ricos y bonitos te han quedado. Bss.
ResponEliminaEl bacallá casa molt be amb la taronja.
ResponEliminaBona revetlla
Petons
Estamos no inverno, mas estes tomates são fantásticos.
ResponEliminaOs celíacos agradecem esta ótima receita.
Abraços.
Estamos no inverno, mas estes tomates são fantásticos.
ResponEliminaÓtima receita para celíacos.
Grata.
Una combinación sorprendente y me parece buenísima! no para de hacer comiditas estupendas... que envídia!
ResponEliminaSandra: jajajaja, per fi! Perquè últimament no l’encertava!
ResponEliminaAna: no pasa nada! Las recetas siguen aquí!
Mar: tens tota la raó, per fi bons tomàquets.
Moni : em pensava que em feia boicot !!! 8(
Yves: la vas tastar a casa de la Maria! Jijiji
Bet: ho has de fer! Combinen perfectament!!!
Roser: els germinats no tenen massa gust, però si són tan bons n’haurem de menjar més!
Quima: sí, coses fresquetes i ràpides!
Paula: jajajajajaja, no pateixis que segur que segueixo farcint cosetes!
Miquel: doncs estaré antenta! Amb el que m’agraden
Chelo: y lo divertido que es??? ;)
Narcís: moltes gràcies
Esther: no la va tenir ningú! no pateixis. Ültimament blogger fa el ximplet
Anna: sí, estos tomàtes además los podemos hacer con antelación y irnos a la playa!
Isabel: eso, para disfrutarlos en tu carabana!! ;)
Silvia: sí! ;)
Rosaleda: no me muevo de la pantalla hasta que lo consigas!!!
Albota: ho dubto! Sou uns grans cuiners
Romescaire : gràcies Josep
Montse : tranquil•la, últimament blogger fa de les seves… :(
Maytre : yo quiero ver esa libretita !!! seguro que es un tesoro…
Eva: ara vaig al teu bloc a vere si la tens per fer-la!
Luisa: gracias guapa
Neus: gràcies bonica, igualment!
Regina: benvinda! Muito obrigada
Salomé: envídia?? Pero si tu eres una súper carck!!!! ;)
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Boníssimes. M'encanten les tomates farcides, abans en feia sovint, però ja fa temps que no en faig. Quines coses té el menjar, no? Hi ha tantes receptes que quan en fas una que t'agrada, vas repetint-la i arriba un dia que la deixes de fer i poden passar anys... Aquestes que has fet tu, tenen molt bona pinta, amb el bacallà, que m'encanta i l'arròs, que també, tot barrejat ha d'estar boníssim. Besets.
ResponElimina