Algun cop us he comenta que no m'agraden els formatges blaus ni forts, però a casa som dos i l'Yves és d'aquelles persones que li agrada gairebé tot -sempre hi ha alguna excepció, no?-. Fa dies que em demanava si li podia fer endívies amb salsa rocafort, així que tot i no agradar-me ni les endívies ni aquest tipus de formatge vaig decidir que li faria igualment. Vam anar a fer la compra i vaig comprar un tallet de formatge. Un cop a la fruiteria vaig anar a buscar les endívies i no eren gens maques, així que tenia un formatge que no m'agradava a la nevera i l'havia d'utilitzar per alguna cosa. El dissabte, per sopar, teníem uns xampinyons molt grans i macos i vaig decidir fer-los farcits. A que no sabeu què vaig posar? Doncs sí, el formatge, i us haig de dir que tot i no agradar-me aquest tipus de formatge em va agradar molt el resultat! Us deixo un bon aperitiu per celebrar una bona revetlla de Sant Joan...
Ingredients:
10 xampinyons grans
100 g de formatge rocafort
2 talls de bacó
25 g de festucs
Farigola
Pebre
Oli d'oliva
Sal
Preparació:
10 xampinyons grans
100 g de formatge rocafort
2 talls de bacó
25 g de festucs
Farigola
Pebre
Oli d'oliva
Sal
Preparació:
Primer de tot netegem els xampinyons, els hi traiem el peu, els salpebrem i els posem en una safata per anar al forn. Tallem a trossets petits els talls de bacó i el formatge rocafort i els farcim. Per últim pelem els festucs, els esmicolem i posem uns quants a la superfície juntament amb una mica de farigola i un bon raig d'oli. Finalment, posem la safata al forn, a 180º, durant 15 minuts.
Es nota que ets una noia de recursos. Em semblen una bon aperitiu i jo com tu tampoc soc gaire fan dels formatges blaus però he descobert que rebaixats en salsa o bé en dauets petits a una amanida o bé combinats amb algun altre ingredient com és el cas dels xampinyons sí que m'agrada. La coca què tal? ja tinc ganes de veure-la.
ResponEliminaJudith me encanta los rellenos con los champi y esta version tuya magnifica todo me gustaaaaaaaaaaaaaa
ResponEliminapeto
miquel
Al contrari que tu, a casa ens encanta el formatge, sobretot a mi, que quan més fort sigui molt millor!!
ResponEliminaMolt bons zquest xampis, m'emporto la recepta!!
Petoents
A mi si que m'agraden els formatges pudents!! m'apunto la recepta!!
ResponEliminaUna delicia! Estoy intentando "aprender" el catalán contigo jaja pero no pude leer "festucs", tuve que traducirlo!!
ResponEliminaMil besos!!!
Però no déieu que no us agradaven els xampinyons? Aix, això de estar envoltats de bolets us està transformant...
ResponEliminaA mi m'encanten tots els ingredients!
Petonets.
Mmmm.... Judith, m'encanta!!!! Ets una artista de la cuina!!! ;-) M'apunto la recepta perque a casa, el formatge agrada, ja sigui blau, verd, o rosa... jajajajaja
ResponEliminaUn petonet!
Sònia
Queso con pistachos?? Mmmmmm! que curiosa y elegante combinación. Te copio la receta porque la tengo que probar.
ResponEliminaBessos
M'agraden els xampinyons i també molt el rocafort així que aquesta proposta la tastarem, gràcies!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
A mí me encantan los quesos fuertes, deben esar estos champis de lujo!!
ResponEliminaQuins xampinyons més bons!!! Amb el quem'agraden els xampinyons i els formatges blaus (en general i el roquefort en particular). Me'ls copio segur!!! Bravo per la recepta!!! Petons
ResponEliminaEiii... vaja xampis que ens proposa avui, quin farcit, un farcit de revetlla.
ResponEliminaPetons
Carinyet meu, ja saps que jo això no m'ho menjaria pas... i hauria de sortir de la cuina perquè em tiren enrere les pudors formatgils!! Quina ràbia! :( ejejeje
ResponEliminaPerò la foto preciosa, eh? :P
Petonets artista!
Sandra
mmm quina bona pinta!! Per cert, aquest cap de setmana vaig fer la teva recepta de magret d'ànec amb reducció d'Oporto i va encantar, jeje, estava boníssima. No vaig poder fer fotos perque com que ho vaig deixar per a l'ultim moment per així menjar-ho calentor, a la que ho vaig portar a taula van arrasar, jeje.
ResponEliminaMerci per compartir tantes i tan bones receptes!!
Molts petonets!!!
Boníssimssssssssssss! Visca els bolets!
ResponEliminaPues a mí me encanta el queso azul, y sí, tomo nota para la noche de San Juan, es muy buena idea!
ResponEliminaMi Juju!!!!!, hoy voy loca, loca!!!..ni he leido tu post porque salgo pitando, pero por si luego no puedo volver te traigo un beso gordisimo!!!
ResponEliminaMUAC!!!!!!!
Feliz lunes mi linda!!!!!!!
Que booooo!!!! Ultimament m'he aficionat als xampinyons i això de posar-li formatge blau ha de quedar-hi boníssim!!!! :) I a sobres el cruixent del festuc, ho provaré a la que en tigui (perquè de formatge sempre n'hi ha per casa)
ResponEliminaUn petó!!
Doncs és un molt bon aperitiu, jo tampoc sóc de formatges blaus, tota la resta si però! jaja. Els xampinyons farcits són el meu plat preferit. són tan gustosos...sembla mentida que aquests fongs puguin ser tant bons oi?? Me l'apunto però substituint el formatge blau per formatge de cabra!! ;) petonets guapa
ResponEliminaJudith son la bomba ¡deliciosos! y creo que es una combinación sensacional la de queso y pistachos.
ResponEliminaUn besazo guapísima
A mi tampoc m´entusiasmen els blaus però aquest aperitiu de xampinyons farcits el trobo fantàstic i digne de revetlla.
ResponEliminaMestressa de Cal Bolet: això ha d'estar deliciós!!! A mi m'encanten els formatges (no ho havía dit mai, no?) ;-), però combinats amb verdures és que m'hi barallaria i tot! Un recurs pràctic i boníssim! Petonets.
ResponEliminaGenial!, imaginate si te gustase las cositas que podrías hacer con ellos, maravillas!, a mi me gustan y estos te los copio descaradamente, ah?, lo siento.
ResponEliminaUn beso grande y buena semana!
Me encantan como te han quedado. a mi también me gusta el roquefort.Tengo que probarlo con los champis. un beso
ResponEliminaI tant que prenc nota per la revetlla!! Ja saps que a mí m'encanten els formatges blaus així que per a mí és ideal.
ResponEliminaUn petonet,
Esther
Yo soy muy "nña" con los quesos...me gustan suaves...delicaditos, asi que tendré probar esta salsa tuya porque se ve tan buena que dan ganas de dar un muerdo ya a los champi :D
ResponEliminaMil besiños nena...a ver como me salen las fotos de la coca...que con esta réflex...estoy más perdida!
Bonita semana :D
Quins xampinyons més saborosos i originals amb aquests festucs! nyam!!
ResponEliminaPetons ;)
Un luzajo... que sabrosos.
ResponEliminaMe llevo un par.
Besos
Juju, que bona combinació per als xampinyons, el rocafort amb festucs que dóna un toc cruixent, i amb bacó que li dóna cos, ais, que bo. Estic salivant com el gos de Paulov, amb perdó.
ResponEliminaSalutacions.
A mi me gusta el rocafort, pero en pequeñas dosis, vamos que no me comería un bocadillo entero de rocafort jaja. Pero tu receta de hoy me parece exquisita!
ResponEliminaQue bons Judith!!! un dia em vaig fer uns rotellets de lasta filo amb rocafort, pera i xampinyons, la pera i una miqueta de crema de llet que hi vaig afegir, rebaixaven una mica el gust del formatge i quedava una barreja boníssima! :) petonets
ResponEliminaPues tienen que estar buenísimos, un aperitivo de fiesta total! con esos pistachos...mmmmmmmmmmmmmmm
ResponEliminaQué bona pinta, a més es super fàcil, i admet un altre tipus de formatge no tant forts, oi?
ResponEliminaPetonets guapa, gracies per les teves paraules al meu blog, i si vols carbassó encara en tinc.
petoents
A mí me encantan los quesos azules, así que tus champis me parecen deliciosos.
ResponEliminaDel roquefort al cabrales sólo hay un paso... :D
Besos guapa
juju!! treus les idees de sota les pedres, quina combinació...mmmm...
ResponEliminamuakis
Me encanta....un abrazo
ResponEliminaMmmmm, qué buena pinta!!!!muy buena receta
ResponEliminaBesos
Que ricos los champiñones en el horno, los he probado con queso pero no con este, como a mi si me encanta el queso azul (no se si hay algún queso que no me guste)probaré tu propuesta que como siempre es estupenda.
ResponEliminaBesitos
Ostres! No he fet mai cap farcit de xampinyons
ResponEliminaJo també vaig comprar uns xampinyons ben grans per farcir-los aquest cap de setmana, però al final vam eixir de sopar i s'han quedat a la nevera. No sabia encara quin farciment posar-hi, però em sembla molt bona idea això del rocafort. A mi sí que m'agrada, sense abusar perquè és molt fort; i amb les endívies queda molt bo també. Un dia vaig decidir fer-les a la planxa per treure'ls l'amargor i em van quedar molt bones, prova-les i veuràs (tinc una recepta penjada al bloc). T'ha quedat un plat molt bonic i bo. Besets.
ResponEliminaAl Bolet menjau xampinyons???!!! ;DD
ResponEliminaA mi els formatges forts em costen molt, molt...però la idea m'ha encantat. Segur un dia em prepararé aquests xampinyons amb un formatge suau (a casa la dels bolets i les coses rares soc jo) ;DDD
Petons guapa!!
Filla guapi!!! com han d´estar!!! els he farcit una vegada i de foie i poma, un dia els penjaré però amb formatge blau ha de ser una passada!!!petonets
ResponEliminaESSES COGUMELOS FICARAM MARAVILHOSOS.
ResponEliminaBOA SEMANA
BJS
Esto tiene que ser de la muerte! Me gusta mucho!
ResponEliminaun beso
Judith los probare, sin duda pero como a mi no me hace mucha gracia el roquefort le cambiare el tipo de queso muy ricos tienen que estar estos champis, besos.
ResponEliminaPor acá al queso azul lo seguimos llamando roquefort y la verdad es que es uno de mis preferidos. Nunca lo comí con hongos, me parece una muy buena propuesta.
ResponEliminaCariños
me encantan!!! has unido dos cositas muy ricas champis y queso azul,y nos has traido un aperitivo de lujo.
ResponEliminaBesos Esther
Això és amor. Fer coses que a tu no t'agraden massa o gens té molt mèrit. Però a vegades això pot sorprendre. Aquesta recepta té una pinta deliciosa. A casa ens encanten els formatges blaus. És un èxit assegurat.
ResponEliminaUna abraçada!
Sí que és un aperitiu de luxe!!! que bons aquests xampinyons! a mi si que m'agraden molt els formatges blaus, bé tots els tipus de formatge, és una passió!!
ResponEliminaMolts petonetss guapa!
A mi sí que m'agrada el rocafort, així que guardo la recepta a la carpeta d'aperitius. És veritat que per la revetlla tots buscarem receptes semblants! ;)
ResponEliminaAmb el que m agrada el rocafort, a més sempre acabo farcint els xampinyons igual i al final acabo avorrida així que em va molt bé al teva recepta!! què bons!!
ResponEliminaMolts petonets guapíssima!!
Ja tinc la coca de Sant Joan!! :)
Ves per on has afegit un nou producte a la teva cuina! Jo em menjo tots els formatges i contra més forts siguin més m'agraden.
ResponEliminaAquests xampins han d'estar doncs... per tocar el cel.
Petons
Hola guapísima, que aquests dies estic una mica desconectada. Estic d'acord amb tu a mi tampoc m'agraden ni els formatges forts ni les endivies. Peró també com tu al meu home li preparo plats que no m'agraden. SOM LES MILLLORS DONES!!!!!!!!!!! ja,ja,ja,ja,ja
ResponEliminaUn petonet
Jo no tinc problema m´agraden tots els formatges, i si son forts millor! Un bon aperitiu per Sant Joan com dius!
ResponEliminaA mi me gustan todos los ingredientes, jejej, ¿has visto que suerte? y sobretodo los champiñones
ResponEliminaMenuda pinta que tiene esta recetita
Un besito guapa
Muy apetecibles y con sabor!
ResponEliminaLaura: em petites dosis és acceptable! ;)
ResponEliminaMiquel : gràcies Miquel. Seguirem farcint xampinyons
Ribereña : ja ho he notat ja ! jijiji
Albota : si l’olor és la pitjor !!!
Valerie : eres una artista guapa.
Moni : sí, però amb l’embaràs vaig canviar d’opinió ! ;)
Sònia: hi ha formatge rosa? No l’he vist mai!!! ;P
Nica: combinan muy bien! Ya me dirás
Carmen: espero que t’agradi
Isabel: tu los puedes hacer con cabrales!!!
Mar: gràcies guapa
Neus: un aperitiu ràpid i “resulton”
Sandra: útimament li poso a tot formatge!!! Això no pot ser
Nee: quina il•lussió!!!!!
Yves: jajajajaja. Visca!
Antonia: ya me contarás
Juana: beso recibido!!! Gracias guapa
Anniki: si en veus de grosos compren!!! ;P
Roser: saps que eren l’únic bolet que no m’agradava? Però amb l’embaràs vaig canviar d’opinió!
Maria: los pistachos le dan un toque crujiente muy rico
Cristina: si els tastes calents el sabor és més suau…
Montse: no podien faltar bolets! Jijiji
Chelo: pues sí, pero su sabor fuerte me mata… 8(
Anna: no lo dudes! Te encantará.
Esther: ja estic desitjant veure el teu menú de sant Joan
Mayte : pues somos parecidas con los quesos !!! y la reflex se te da de maravilla!!! ;P
ADF: moltes gràcies bonica
Rosaleda: sólo un par? Jijiji
Eugeni: quin anàlisis més complert! ;)
Lydia : si lo prefieres se puede sustituir.
Bet : Havíen d’estar boníssims nena !!!
Rosilet: gracias guapa
Artemisa’s: saps que m’encanta anar a veure les teves cróniques!!! ;p
Pilar: me parece que no soy tan valiente…
Lídia: jajajaja, saps que algú añtre ja m’ho havia dit?
Fréderique: gràcies bonica
Alba: muchas gracias!
Heva: pues puedes ir provando varios quesos!!
Núria: doncs els has de fer! Queden boníssims
Asela: al final ho has fet ? t’han agradat?
Paula: doncs fins fa poc no! jajaajajajaja
Silvia: amb foie????? Que bons! M’ho apunto
Saô: muito obrigada linda
FC: gracias guapa
Tere: le puedes poner el queso que más te apetezca!
Erika: pues si te gusta este queso tomalos con las setas!! calentitos quedan deliciosos
Esther: gracias guapa
Nyanyels: sí que és amor sí! jijijiji
Ingrid: doncs quan tinguis el forn nou els pots fer! ;)
Gemma: són ràpids i fàcils
Alba: doncs ja tens una nova proposta! ;)
Eri: jajajaajajajja, a veure si al final també tindré accions?
Mª José: jijiji, som les millors! ;P
Anna: aix, no puc amb els forts...
Laura: pues sí! te mando unos cuantos!
Salomé: gracias guapa
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Doncs, al final, no els he fet, els xampinyons. Ja veus, quina poca vergonya. No he trobat el moment, a més, fa tanta calor que, només ens faltava encendre el forn i sopar a la cuina després. Ja no puc fer coses al forn, el tinc de cul a la cadira i em puc morir de calor sopant. Un altre dia serà, perquè aquesta recepta, la tinc ben pendent. Besets.
ResponElimina