Ara feia dies que no us proposava cap recepta de pollastre, i això que és una de les carns que més m’agrada. L’altre dia, mentre esperava que l’Yves tornés de jugar a futbol -ara que ha acabat la temporada del seu equip, s’ha apuntat a una lligueta del Barça i a un torneig de 24h amb els Longmingues!!!- vaig pensar que era un bon moment per cuinar. De fet crec que cada nit ho és, però hi ha dies que estic molt més inspirada que altres. Havia comprat unes cuixetes de pollastre i les volia fer al forn, però no volia fer una de les receptes que faig habitualment, així vaig mirar què tenia a la nevera i vaig veure una caixeta amb nabius que havia comprat. Com que últimament ens hem saturat una mica de dolços -tranquils que en seguiré fent!!- vaig pensar que podrien quedar bé amb el pollastre. Només incorporant una miqueta de Pedro Ximenez, un polsim de canyella, que li dóna un toc molt oriental, i una mica de melmelada de gerds -per aconseguir una salsa més interessant- tenim una recepta amb uns contrastos de sabors que ens ha agradat molt. Per molt que us pugui semblar un xic estranya la combinació que he triat -sembla que últimament la poso a totes les entrades aquesta frase, no?- no deixeu de tastar-ho! Només us diré que si fos per l’Yves encara sucaria pa...
Ingredients:
8 cuixetes de pollastre
150 g de nabius
Melmelada de gerds
½ copa de Pedro Ximenez
2 pomes
Canyella en pols
Oli d’oliva
Popurri de 5 pebres
Sal
150 g de nabius
Melmelada de gerds
½ copa de Pedro Ximenez
2 pomes
Canyella en pols
Oli d’oliva
Popurri de 5 pebres
Sal
Preparació:
Agafem les cuixes, les netegem, les salpebrem i els hi tirem un polsim de canyella. A continuació les posem en una safata per anar al forn amb oli d’oliva –fins que la safata quedi coberta- i les deixem durant 40 minuts a 180º. Recordeu que hem d’anar donant voltes a les cuixetes perquè ens quedin quites dels dos costats. Quan hagin transcorregut 20 minuts, tirem el Pedro Ximenez, els nabius, la poma tallada a trossets i dues cullerades soperes de melmelada de gerds. Amb l’ajuda d’una cullera ho incorporem tot i amb la salsa resultant anem banyant les cuixes fins que s’acabi la cocció –amb un parell de cops serà suficient- per evitar que ens quedin seques. Si voleu que la salsa redueixi més podem deixar a 0 la temperatura del forn i deixar-ho entre 5 o 10 minuts més.
El que ni inventi la més glamourosa de la xarxa no ho inventa ningú!! Quina salseta més bona... i vermella!!! Vigila que una nit no et surti un vampir! :P
ResponEliminaA mi aquest pollastre m'agradaria molt, entenc perfectament que l'Yves no pogués parar de sucar pa jejeje
Petonets preciosa!
Sandra
como para dejar de mojar pan con la pinta que tiene. Buenísimo. Me llevo tu receta con tu permiso ¿vale?
ResponEliminaHoy nos hemos vuelto a poner de acuerdo con el plato ;)
Besos reina.
Estic segura que estava boníssim pq ja es veu a la foto. Les combinacions dolç salat m'encanten i si a sobre són fruits vermells encara millor.
ResponEliminaHe de tastar el Pedro Ximenez...
Petonets bonica!
Esther
Un gran plato con una gran presentación, me ha encantado¡ Un fuerte abrazo, Teresa
ResponEliminajuju! a mi també em sorprens cada dia ;))
ResponEliminaaquest pollastre fa molt bona pinta, jo en tinc mig de congelat de pagés que l'altre dia em van regalar, em sembla que amb aquesta recepta quedaria molt i molt bé!!
muakis
Pues cada vez me gustan má estas mezclas, asique me lo llevo, y lo hago que se que me va a encantar.
ResponEliminaUn besazo guapa!
Jo crec, com la Sandra, que aquesta salsa pot atraure vampirs...Vigila!
ResponEliminaQuin contrast!!!!!
Petonets.
Judith, quina pinta aquest pollastre, la salseta impresionant, la fotografia sembla que surti de la pantalla o puguis agafar el "muslito"..M'agafo la recepte i la faré un dia d'aquest.
ResponEliminaPetons bonica
Pues me parece una combinación fenomenal...me encanta el pollo al horno así medio agridulzón! Me lo apunto!
ResponEliminaBesitos!
a mi no em sembla pas estranya, el contrst salat-dolç a casa ens agrada molt així és que n'estic ben segura que aquest pollastre estava ben bo.
ResponEliminaPetonets
Este plato me ha encantado. La presentación fantástica y la foto muy buena. Besos.
ResponEliminaJa estic aquí i també porto pa, aquesta salsa s'ha de sucar!!!!!!!!
ResponEliminaUna recepta tremendament bona!!!!!!!!!!!!
Petonets
Carn!!!!! hmmmmmmmmmmmmmmm
ResponEliminaUn delizioso pollo ci sono sempre belle ricette nel tuo blog, complimenti ciao :)
ResponEliminaImprovisas de maravilla!!! a mi tambien me gusta el toque exótico de la canela y con la acidez de la fruta seguro que quedo delicioso.
ResponEliminaUn besote
Nena això és pollastre de festa!!! ja se com farè els propers...boníssima!!!ptons
ResponEliminaEs cierto que hay dias que la inspiracion llama a la puerta querida Juju!!, este pollo seguro que hay que probarlo...cuando mi no-muela me deje!!:)
ResponEliminapor cierto, que feo es eso de estar sin muela!
Gracias por tus palabras cariño!
Mil besitos!!!!
Té una pinta estupenda i mai se'm havia ocurregut posar-hi nabius, tot un encert! Ha d'estar deliciós!!
ResponEliminaUn petó maca :)
avui he fet pollastre per dinar, quina llàstima no haver vist la recepta abans perquè tinc fruits del bosc congelats i una mermelada de maduixa casolana que crec podria anar igual de bé...quina pinta té aquesta foto! petons
ResponEliminaMe encanta lo del 'pollastre', para ti es una palabra normal claro pero a mí me hace mucha gracia... gracias las de ese platito de pollo que has preparado, se ve casero y a la vez con un puntito... arreglao pero informal!
ResponEliminaComo me ha gustado esta receta, a mi también me gusta mucho el pollo, no soy muy de carnes rojas, y con el acompañamiento que le has puesto ya es ideal! muchos besos
ResponEliminaMe encanta la carne de pollo, por su sabor y por que acepta muy bien otros sabores que los que lo queramos cocinar, como en este caso.
ResponEliminaUn plato estupendo!
Bicos
Que excelente apresentação, esse prato ficou um luxo!
ResponEliminaBesitos.
¿qué es el pedro ximenes? ¿un licor?
ResponEliminaQuina gana fa només veure'l. A casa el pollastre es també de les carns que mes ens agraden i cuino ( a vegades penso que un dia ens llevarem al mati amb plomes a la pell...) A més a més admet combinacions exòtiques com la teva. Queda apuntada
ResponEliminamuaks guapa
Nabos no, nabos no!!!
ResponEliminaPara mi seis raciones sin nabo ;-)
Un plat senzill de fer, ple de contrastos i ben sa!! L'haurem de tastar!!!!
ResponEliminaTu continua fent combinacions originals, que a nosaltres ens encanten!!
Petonets guapa!
Fantàstic! una altra recepta boníssima amb pollastre!
ResponEliminaQuin pollastre més glamourós...El licor sempre ha estat un bon acompanyant de la carn de pollastre. Ja m´imagino l´oloreta que deu fer.
ResponEliminaje,je acabo de hacer pan espera que vengo,divina receta
ResponEliminapeto
miquel
Jo també n'hi sucaria, aquesta salseta deu estar boníssima!
ResponEliminaMe encanta Juju esa receta de pollo con nabos. me la guardo porque el pollo para mi es un manjar, y el tuyo es para no olvidarlo. Besos
ResponEliminaAquest contrast dolç-salat ha de ser bonissim
ResponEliminaPetonets
Una magnífica presentació
ResponEliminaHem coincidit amb l'ingredient vermell!!! Telepatia vampírica!!!
ResponEliminaAixò ho hem de solucionar...un "ajoblanco" debilitarà els seus efectes!!! ;DDD
judith mi niña se me hace la boca agua que sabor debe tener con la mermelada y el Pedro Ximénez ¡de locura!
ResponEliminaBsotes
ESSA PRATO FICOU COM UMA APRESENTAÇÃO MARAVILHOSA.
ResponEliminaALÉM DE QUE EU GOSTO MUITO DE FRANGO, E JUNTO COM OS OUTROS INGREDIENTES DEVE TER FICADO COM UM SABOR MAGNIFICO...PARABÉNS.
BJS
Neni, a mi en absoluto me parece extraña, en casa y desde que tengo memoria, se cocina especiado, con sabores que sorprendan al paladar...así que tu propuesta me gusta muchisimo!!!
ResponEliminaBesiños y bonito fin de semana :D
Que cosa mas deliciosa!!.....pero ese Pedro Ximenez me tiene loca.....lo veo en varias recetas y aca no lo encuentro.....una receta maravillosa!!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaBoníssim!!! Què t'he de dir, si és que els nabius em xiflen!! A vegades quan veig les teves entrades penso que hi ha 4 ingredients que sempre tenim i/o són la base o els hi posem a tot arreu (els nabius, el sèsam i la llima!) oi que si??
ResponEliminaM'agrada molt aquesta salseta, l'haurem de posar en pràctica. Petonets
Te ha quedado muy rico, me lo llevo ejje. besitos y feliz finde
ResponEliminaque estupendo y con esos ingredientes seguro que super rico. Bss
ResponEliminaBoníssima! Que creativa, a mi també m'agrada inventar-me plats. Jo, com que no compre nabius, no n'he comprat mai (algun dia ho faré), crec que faré aquesta recepta amb pomes i prunes, què et sembla? Combinarà igual, no? Estic desitjant menjar-me'n un platet, i més ara, que tinc una fam... Besets.
ResponEliminaAnda!!!! un altre amb lo que m'agrada el pollastre, no dono l'abast.
ResponEliminaTo be continued...
Qué rico este pollito!! Lo acompañaría de mucho pan, que de esa salsa no puede quedar ni rastro ;)
ResponEliminaUn besp guapa, y feliz finde ;)