>

divendres, 3 de juny del 2011

Els rul·los de la Fletcher

De ben petita que m’encanten els llibres i les pel·lícules de por i/o misteri, sobretot si hi ha un assassinat per investigar. La culpable de tot això és de la meva besàvia Pilar. A ella li encantava aquest tipus de pel·lícules i feia que la meva mare l’acompanyés. Llavors la meva mare es va anar aficionant i, clar, com la Moni i el meu pare no són massa valents, doncs em va tocar a mi. Encara recordo com si fos ara, els cops que ens havíem quedat mirant la televisió fins ben entrada la matinada mirant una pel·lícula de por! Quins temps, i quins records, això sí, haig de confessar que quan anàvem a dormir sempre miràvem a darrere per si de cas... També sóc aficionada a totes les sèries d’intriga. Vaig créixer amb l’inspector Colombo, l’Espantaocells i la sra. King i, com no, amb la meva estimada Jessica Fletcher. Qui no recorda a aquesta encantadora escriptora capaç de resoldre tots els casos que se li presentaven. Ella sempre tenia el do de l’oportunitat per estar present a l’escena del crim. Doncs bé, resulta que no sóc l’única fan blocaire d’aquesta investigadora. La Sandra -Els fogons de la Bordeta-, la Paula -Bon Tiberi-, la Moni -Coses de Llàbiro- i jo tenim en comú que ens encanta aquesta intrèpida investigadora i, sobretot, xafardejar la gastroesfera i comentar-la. Ja podeu començar a imaginar el munt de mails a munt i avall que ens hem arribat a escriure. No fa falta que us presenti a cap d’elles perquè tots vosaltres les coneixeu, però per si hi ha algun despistat us aconsello que no us perdeu els seus blocs! En un dels molts mails que ens hem escrit va sorgir el nom “Els rul·los de la Fletxer”, la veritat és que ni recordo com va ser, però el que sí recordo és que ens vam anar engrescant i aquest nom es va convertir en un nou repte! Avui és el dia que veuen la llum els nostres rulos. L’únic requisit que ens hem marcat és que tingui forma de rul·lo, la resta és lliure interpretació de la cuinera. La meva proposta són uns rigatoni (macarrons gegants) farcits amb una crema de formatge i melmelada de caipirinha i banyats amb xocolata. Us pot semblar estrany, però us recomano que no dubteu en fer-los, els convidats es quedaran ben sorpresos de que els hi serviu una pasta com a postres. Espero que us agradi i us convido a visitar els altres rulos de la Fletxer, jo hi aniré ara mateix!


Ingredients 12 unitats:

12 rigatoni
200 g de formatge fresc tipus Quark
250 g de cobertura de xocolata
75 ml de llet descremada
2 llimes
Canyella en pols
Popurri 5 pebres
100 g crocant d’ametlla
Maduixes


Preparació:

Posem una cassola amb aigua al foc i, quan aquesta comenci a bullir, tirem els rigatoni -és aconsellable posar-ne algun més per si es trenquen- i els deixem coure uns 17 minuts. Mentrestant, en un bol, posem el formatge fresc i unes quantes cullerades de melmelada -dependrà del color i sabor que vulgueu obtenir-, i ho remenem a poc a poc fins obtenir una textura fina i homogènia. A continuació ho deixem a la nevera durant 1 hora perquè qualli una mica. Traiem els rigatoni de l’olla, els colem i els passem per aigua freda, per evitar que s’enganxin, i amb l’ajuda d’una cullera els farcim amb la mescla de formatge i melmelada que hem preparat. Per fer la cobertura de xocolata posem la xocolata a trossets amb la llet, en un bol, al microones durant 1 minut o, si ho preferim, ho podem fer al bany Maria. Remenem bé fins que no hi hagi cap grumoll. Afegim un rajolí de suc de llima i ho tornem a barrejar. Per a la presentació posem uns 3 o 4 rigatoni farcits al centre del plat, tirem la cobertura de xocolata per sobre i a continuació tirem un polsim de canyella, un xic de pebre recent mòlt, una mica de pell de llima ratllada, un grapat de crocant d’ametlles i ho acabem guarnint amb un parell de maduixes.



52 comentaris:

  1. Nena, que jo també ho mirava, la meva entrada acaba de perdre tota la credibilitat, ja,ja,ja!
    Una combinació explosiva!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  2. Ets la bomba!!! Pasta feta dolç... només podia sorgir de la super creadora del logo dels rulos de la Fletcher!!! M'encanta... i més veure com les dues ruleres de sang heu fet macarrons gegants!!! jajajajaja Tal para qual!
    Visca els rulos de la Fletcher i els nsotres milions de mails, sou la bomba!
    Petonets rulera del meu cor!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Vols dir que la germana petita era la valenta???!!!!???
    Com he rigut!!!!
    He de provar la caipirinha urgentment (sí, he fet un cortar pegar del nom, encara no ho sé escriure sense mirar!!!. Un 10!! Un 10!!
    Visquen els rulos!!
    ;DDDD

    ResponElimina
  4. caray voy a investigar estos rulos tan buenos....
    peto
    miquel

    ResponElimina
  5. Encantadora escriptora??! No se si te mes cara de periquito o de pequinés... esteu com un llum nenes! Petionets! I gracies per entretindre el meu insomni :)

    ResponElimina
  6. Judith, quina idea més bona!! Sou totes unes CRACKS !! moltes felicitats !!

    ResponElimina
  7. Que rulos!....y que idea mas buena....no sabes lo que me gustaba la Fletcher.....no me perdia episodio!!....y esta pasta es genial....la apunto ....es sensacional!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  8. Aquesta entrada els hi ensenyo als meus pares, que son fans de la Flecher...
    Petonets.

    ResponElimina
  9. jajaja esteu fatal amb els rulos de la Fletcher! Sou uns cracks. no tinc tanta imaginació jajaja M'agrada la teva idea, sorprenent i original!! Me l'apunto també!! ;) muaa

    ResponElimina
  10. quina combinació!! el repte dels rolus fletcher ho he trobat molt divertit!!!

    muakis

    ResponElimina
  11. Els últims rulos que em faltaven, je je je... i els més viciosos de tots, de xocolata a tope, mmm...

    ResponElimina
  12. Be mai había anat a la pelu dues vegades el mateix día!!!!ja ja però el que teniu aquesta família és que enganxa, jo i els rulos sempre em sigut enemics mai em va agradar el cabell arrissat i mira per on!!...ara m´agradarà...amb aquestes receptes!!!petonsi bon CDS

    ResponElimina
  13. Quin bon postre!!! Em menjaria el de la Moni de primer i de postre aquests teus, amb la xocolata es que ha d'estar boníssim!

    Petonets

    ResponElimina
  14. Qué delicia de postre, me encanta.
    Sois la bomba todas; voy a conocer a Paula, que todavía no tengo el gusto.
    Besos reina

    ResponElimina
  15. Ostres, ostres... amb els Rulos!!!!!!!!!!! Encara estic rient. Molt bona la imatge que has fet. Unes postres explosives, m'encanten!!!! Molt bé ruleres! Petons i bon finde

    ResponElimina
  16. Jo, a mí también me encantaba Se ha escrito un crimen... y ella tenía aquella casita tan inglesa, tan cottage, qué pasada...
    Es una propuesta super divertida!

    ResponElimina
  17. Mare de Déu!!! Quin trio!!! jajajajaja
    Això només se us podia acudir a vosaltres.
    Una idea genial aquests rulos per postres.
    Molts petons i a gaudir del cap de setmana.

    ResponElimina
  18. Vengo del blog de Monica y de momento me teneis encantada con vuestro reto, me encanta tu propuesta, pasta en el postre ¡esto hay que probarlo! sigo mirando el siguiente blog retado!

    ResponElimina
  19. Tant original com sempre. Ets la Messi de la cuina!!!!
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  20. Judith, voy siguiendo los pasos a los rulos de la Fletcher, ya he visto los de Sandra y ahora los tuyos, me voy corriendo con el maletín de CSI a ver los otros dos, jajajaj.
    Estupendos, te han quedado geniales.
    Besos

    ResponElimina
  21. si n'heu fet un logo i tot! i li heu posat rulos al cap!! jajajjaj sou genials!! ;-)

    ResponElimina
  22. Que idea tan chula, y con logo y todo, jejej que divertidas.
    Voy a echar un vistazo a los demás rulo, jejej. aunque el tuyo me ha dejado impresionada.
    Un besete

    ResponElimina
  23. Vaja perruquería gastronomica que teniu montada avui...jajajaj
    molt bona pensada
    petonets

    ResponElimina
  24. Començo la ronda...crec que avui no sortiré despantinada, je, je,je...

    ResponElimina
  25. jejejejej, genial! la pasta dulce ya me la hacía mi abuela...sopa de fideos con leche...es que era así de creativa...este postre debe estar buenísimo!
    besitos!

    ResponElimina
  26. A mí me encantaba... menudo stiempos aquellos que ahora se ven tan lejanos... en cambio estos rulos los veo cercanos en mi horizonte porque pienso hacerlos aunque no sea con esa maravillosa mermelada porque ya casi no hay fresas pero me la guardo para cuando vuelvan...

    ResponElimina
  27. Pero bueno Judith hoy te has superado en originalidad!!
    Que cosa mas vistosa y distinta,dificil lo van a tener tus socias para igualarte.
    Me ha encantado
    Besos Esther

    ResponElimina
  28. Deu n'hi do amb els "rulos" de la Jessica!
    Festival de colors i sabors a part iguals!

    ResponElimina
  29. Quina proposta més divertida,els teus son una delicia i es veuan una delicatess de les bones,jo també veia la flecher¡¡¡¡quins temps aquells.
    Un petonet molt gross preciosa.

    ResponElimina
  30. Es un postre sorprendente!
    Judith, me encanta como ha quedado!
    Moitos bicos

    ResponElimina
  31. Mai he menjat pasta amb xocolata. Qui na originalitat!
    Friso per veure els altres rulos!!!!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  32. Realment de tots els rulos que he visitat no sabria pas quins quedar-me!! Just veure aquesta entrada m'he posat a investigar tots els altres XD (mai millor dit!) i ara per últim arribo aquí un altre cop! m'han sorprès tots molt, però això de fer pasta de postres.... sona molt interessant! Jo la Fletcher no l'havia mirat gaire, em mirava més Rex (el del gos, és que no recordo el nom del protagonista) i el Detectiu Konan (de dibuixos animats), de fet m'hi va fer enganxar la meva germana! M'ha semblat molt divertit aquest repte que us heu proposat, tal i com he escrit als Fogons... Una combinació perfecta entre cuina i "marujeo" per generar grans dosis de somriures!

    ResponElimina
  33. Teniu unes iniciatives molt divertides. M'agraden les tres propostes

    ResponElimina
  34. M'encanta la pasta i el fet de mejar-la per postres... uau! No dubtis que ho porvaré. Quina gran dona la Jessica. Jo també era una gran fan, com també la meva mare.
    Una abraçada i visca els rulos!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  35. pasta en postres??? que original!!!! Genial el repte!
    Petuents,
    Eva.

    ResponElimina
  36. Una maravilla como siempre!! Solamente conozco el blog de Sandra! Pero ahora voy a descubrir otros 2 gracias a ti!

    Besos

    ResponElimina
  37. El nom és total!!! i la foto..jajajjajajaj espectacular!! m'encanta! una nova iniciativa plena de diversió, orriginalitat i receptes delicioses!
    Aquests rigatone han d'estar d'escàndol!!
    Molts petonets precios i bon cap de setmana

    ResponElimina
  38. Esteu... esteu... !!!
    I a mi que m'encanten aquestes idees esbojarrades!!!
    Sou la remonda!!!
    Supergenial!
    petonets Judith!
    Mglòria

    ResponElimina
  39. Unes postres delicioses.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  40. Que propuesta tan divertida!, y que bien te ha quedado el postre.!. Sois la BOMBA!!!!. besos.

    ResponElimina
  41. Casi em perdo això dels rulos!! Ara entenc erquè la Sandra us diu ruleras!! jajajaajaja!!! Què bo! A mi també magradava la Fletcher, la veia amb la meva iaia. Quin logo més divertit que heu fet, m'encanta!

    Els teus rulos són deliciosos amb xoco i tot!! Ara visitaré els altres!

    Molts petonets ruleras!!! :P

    ResponElimina
  42. Que excelente sugestão, parecem ter ficado deliciosos!!!
    Um beijinho.

    ResponElimina
  43. Quina passada de rulos, uns rigatone, dolços i deliciosos.
    Jajaja, una proposta molt bona la vostra. Seguiu així de divertides :D
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  44. Yo también soy una apasionada de las pelis y los libros de intriga , de chica leía Agatha Christie y me encantaba.
    Esto de la pasta para el postre jamás se me hubiera ocurrido! No me imagino su sabor, y me encantaría probar.
    Cariños

    ResponElimina
  45. Crec que dels 4 rulos, els teus són els més originals. Fer servir pasta per a una recepta dolça és una molt bona idea!

    ResponElimina
  46. A mi també m'agradaven les sèries de misteri, ara veig Los misterios de Laura (no és el mateix, però és entretingut). Quin postre més sorprenent i bonic t'ha quedat, amb pasta. La melmelada ha de ser una explosió de sabors exquisita. Tens unes idees molt bones. Besets.

    ResponElimina
  47. Que jodias!, con que cotilleando nuestros blog, eh?, has confesado!, miles de email arriba y abajo cotilleando dan para mucho, venga empieza ha hablar mientras me como uno de estos rulos, cuenta, cuenta...

    ResponElimina
  48. Moni: home, les pelis de por no t’agraden, jijiji
    Sandra: jajajaajja, com he rigut amb els rulos!
    Paula: sí Paula!!! Ajajajajajja. Ets la millor nena
    Mayte: gracias guapa
    Miquel: ja em diràs si t’han agradat! Bueno ja veuré els teus comentaris
    Albota: ostres! Doncs si ho sé et porto un platet per passar l’estona! Cuida’t
    Puri: gràcies maca
    Marceloa: te puedes creer que yo aun los miro en la tv?????
    Gemma: espero que els agradi!! ;P
    Roser: estem una mica lokas! Jajajajaajajaj
    Lídia: has de tastar la pasta com a postres!!! Ja em diràs què
    Gemma: aix la xocolata, mai en tinc prou...
    Silvia: sempre jhi ha un primer copo! Jajajajaja
    Ribereña: doncs sí, ens ho he passat súper bé! No sabíem que farien les altres
    Pilar: jajajaja, somos una freek! ;P
    Eri: doncs mira que nosaltres, vaig anar al llit plorant del riure!
    Isabel: y los bizcochos que preparava a la hora del te??? Uf!
    Elisabet: ep, que som 4!!! ;P
    Heva: bienvenida guapa
    Esther: home, potser un Messi no, però com m’agrada inventar receptes!!! ;P
    Ana: jajajajaja, ya veo que también te gusta investigar
    Maduixa: a que és xulo el nostre logo??? Es que m’ho van demanar i no se dir que no!!! ;)
    Laura: con lo pastelera que tu eres lo tienes que hacer!!!
    Neus: aix, es que amb els preus de les pelus... ajajajaja
    Cristina: això espero!
    Rosilet: y yo que creía que era original, y resulta que tu abuela ya la hacía dulce!!! ;)
    Salomé: todo depende como lo miremos! ;P
    Esther: jajajaja, no te puedes imaginar como tenía ganas de hacerlos!!!
    Josep: i bon humor! Que és el més important
    Agüe: gràcies bonica
    Pili: gracias guapa, a ver si te animas
    Margarida: per mi també era el primer cop!
    Bet: també he vist el Rex i el Konan! Jajajaja, crec que ho he mirat tot! ;P
    PC: som 4!!!! Gràcies maca
    Nyanyels. Ja em diràs el resultat!!!
    Eva: queda boníssssssssssima! No ho dubtis
    Valerie: gracias por las “flores” guapa! Eres un encanto
    Ingrid: moltes gràcies bonica!!!
    Mª Gloria: doncs sí, per què enganyar-nos??? Estem com una cabra!!! ;)
    Ana: gràcies guapa
    Anna: una bomba explosiva! Pero muy dulce ;P
    Alba: jaajajaj, la Sandra no parava de dir ruleres... ajajajajajajaja
    Duxa: muito obrigada
    Belén: queda molt bé el conjunt! Gràcies bonica
    Erika; no lo dudes a la hora de hacer pasta dulce!!!
    Irene: moltes gràcies bonica
    Asela: aquesta sèrie no l’he vist mai! I el tema de la pasta l’has de tastar!
    Chelo: no te preocupes que siempre hablamos de cosas buenas!!!! ;P

    Molts petonets i gràcies pels vostres ocmentaris

    ResponElimina
  49. Qué idea más orignal habéis tenido!! Tu receta, estupenda. Un beso

    ResponElimina
  50. sorprenents, Judith!!! M'han encantat, molt originals, aquests rulos! Jo també sóc una super fan de la Fletcher! I de l'inspector Colombo ja no et dic! A més, també em sumo al Perry Mason, un altre dels meus referents, i l'Herculer Poirot! Seguiré els rulos, a veure si se m'acut una recepteta per vosaltres! Petonets

    ResponElimina
  51. Genials!!! te una pinta genial! m'agrada molt la idea!!!! Bon repte.

    ResponElimina