>

dijous, 16 de juny del 2011

Rotllets d'emmental i frankfurt

Hi ha una dita que diu: "afortunat en el joc, desafortunat en amors...". Doncs us he de dir que, per sort, aquesta dita es compleix totalment a la inversa amb mi. Mai acostumo a jugar a res, ni loteries, ni jocs d'atzar, ni res per l'estil. Però faig una petita excepció amb la loteria de Nadal. Molts de nosaltres comprem un numeret per veure si la sort ens acompanya, veritat? Haig de dir-vos que l'única raó que tinc per jugar és perquè no vull ser l'única persona de la feina que si, en cas hipotètic, toca el Gordo, no tingui una participació. Un any me la vaig jugar i vaig decidir no comprar-ne cap, i no sabeu els nervis que vaig passar! Tots pendents dels nens de San Ildefonso i jo passant-ho fatal per si tocava. Així doncs, des d'aquell moment, vaig dir que sempre compraria algun número a la feina.

L'única vegada que m'havia tocat alguna cosa va ser fa molts anys, amb un bollycao. Per aquells temps hi havíen uns cromos dels Toi -els recordeu?- on regalaven uns monopatins . I voilà, em va tocar! Era un monopatí enorme de color groc i negre que si l'analitzem des del punt de vista del disseny us asseguro que era horrorós, però que contenta em vaig posar! Si fos per mi encara donaria saltets d'alegria amb el Toi premiat a la mà! De fet la dona de la botiga es va quedar molt sorpesa! I crec que fins i tot els mateixos del Bollycao, però jo tota clofolla vaig recollir el meu premi al cap d'uns dies… I fa uns dies la meva sort va canviar gràcies a l'encantadora Alba de Le fabuleux destin du chocolat, un bloc que si encara no el coneixeu us convido a que ho feu! És fantàstic. Fa molt poquet que va celebrar el primer aniversari del bloc i per celebrar-ho va fer un concurs. L'únic requisit per participar-hi era deixar un comentari a l'entrada i evidentment ho vaig fer, però no per guanyar el premi, sinó perquè no em perdria cap de les seves entrades! Uns dies més tard va fer un fantàstic viatge a París i va fer un lot gourmet molt llaminer. La meva sorpresa va arribar quan vaig llegir al final de l'entrada que el guanyador del concurs era el món de juju!!!! Per uns moment vaig ser l'enveja de la blocosfera gastronòmica, i us asseguro que no es per menys! Són uns regals fantàstics!

Evidentment, l'entrada d'avui m'agradaria dedicar-li a l'Alba, no només per haver-me regalat aquest lot fantàstic, sinó perquè s'ha convertit en una bona amiga virtual i, qui sap, potser algun dia, no molt llunyà, ens arribem a conèixer. De moment ho deixaré en mans del destí i la màgia de les bruixetes blocaires...

Amb aquesta recepta aprofito per participar a l'HEMC # 55, on aquest mes ens conviden a presentar una recepta enrotllada. Espero que us agradi.


Ingredients:

1 base de pasta de full
4 salsitxes de frankfurt
8 talls de formatge emmental
Mostassa de ceps al té fumat
Llavors de sèsam torrat
Llavors de sèsam negre
Pipes
1 ou

 
Preparació:

Estenem la pasta de full i, amb l'ajuda d'una cullera, posem una mica de mostassa per tota la superfície. Agafem les salsitxes, les tallem en 4 parts, eliminant les puntes, i  les emboliquem amb les làmines de formatge emmental. A continuació les emboliquem amb uns talls verticals de 2 cm d'ample de pasta de full. Batem l'ou i, amb l'ajuda d'un pinzell, pintem la superfície dels rotlles. Per finalitzar posem unes quantes llavors de sèsam i pipes per sobre i els posem al forn, prèviament prescalfat a 180º, durant 25 minuts o fins que estiguin torradets.


49 comentaris:

  1. Que rollitos más apetecibles!! Sabes, me alegro mucho de que visites mi blog sin obtener las actualizaciones! Desde que cambie mi dominio, mis antiguos seguidores (como tu) no reciben mis nuevas entradas!

    Muchos besos guapa!!

    ResponElimina
  2. Ais nena, les bruixetes blocaires a l'atac amb aquests super rollets!!
    Jo sóc tan poc afortunada en el joc... mai m'ha tocat res, sóc gafe total!! :(
    Visca l'Alba, tota detalls ella! jijijii

    Petonets rulera!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Encara ens hi farem mal amb el monopatí! ja,ja,ja
    Per no tocar-te res vas tenir moltíssima sort!Quina sofisticació de regals!
    Va, fins i tot em menjaria un frankfurt!;)
    Molts petonets.

    ResponElimina
  4. Jo molt afortunada en l´amor!!!! ci joc, ni consursos ni res!!!! que hi farem!!!Els rotllet una passada!!! veus també sóc afortunada en amigues cuineres!!!!ja ja!!petons

    ResponElimina
  5. Judith, decidido, ya no vuelvo a entrar en tu rinconcito, ¿sabes por que? porque le he tirado bocado a la pantalla, jajajaja
    ¿como puedes poner cosas tannnn buenas?

    Bueno va que me lo he pensado y seguire deleitandome con tus recetitas

    Un besete

    ResponElimina
  6. Jajja em pasa el mateix...tinc que jugar a nadal! quins rotllets! i felicitats!

    ResponElimina
  7. mi sembrano buonissimo queste "roulets à la saucisse" devo provare questa ricetta con il emmental !

    ResponElimina
  8. Quina sort que et toqués el premi! Aquests rotllets han de ser boníssims, molt gustosos amb aquest farcit. No he tastat mai aquesta mostassa, ja miraré si la trobo ;)

    ResponElimina
  9. Imposible tener mejor pinta!!
    Artista!

    ResponElimina
  10. Tú si que eres enrollada :D
    En casa nos gustan esos rollitos, pero yo pongo un tomate bien concentrado, probaré con mostaza.
    Aunque mi chico dice que ya me tocó la lotería con él, sólo juego como tú, un poco en Navidad.
    Besos guapísima

    ResponElimina
  11. Enhorabona pel premi!!!!
    Els rotllets, com tot, fantàstics!!! Els hem de provar....

    ResponElimina
  12. uns rollets per menjar sense parar!!! un aperitiu d'aquells que tan m'agraden!! me l'apunto perquè aquest, encara no l'he fet! ;) petonets guapa

    ResponElimina
  13. Quins rotllets més gustosos, per picar a totes hores. M´intriga el gust de la mostassa de ceps...

    ResponElimina
  14. Ets una tia molt enrotllada!
    El menjar molt bo, ideal per un diumenge, amb xips i una cervesa. O per presentar a un pica pica.
    La foto... espectacular. Saps arranjar-ho tot que dóna gust!

    ResponElimina
  15. Que bons i que cuquets t'ha quedat!!! L´'unic que no m'agrada massa la mostassa, però crec que m'els menjaria igual.

    Petonets bonica.

    ResponElimina
  16. Puc confirmar que vares ser l'enveja de la blocosfera, però no durant uns moments...jo diria durant uns dies!!!! ;DDD (Grrrrrr)
    T'han quedat un rulos molt enrotllats, bé com la cuinera. I han d'estar boníssims!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  17. Aquests rotllets tenen una fila, a més són molt bonics així ben tapats de les puntes. Semblen tan senzills de fer i sempre quedes de meravella. Me'n duria dos amb un tupper!
    Petons ;)

    ResponElimina
  18. Crunch crunch crunch.....me lo como virtualmente pero me lo como!!....se ve delicioso!!........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  19. Aquesta mostassa on la compres???
    magnifics
    Petonets

    ResponElimina
  20. Hola Judith, estão riquissimos os teus rolitos!
    Beijocas.

    ResponElimina
  21. Ahora mismo me comía uno para "merendar" (qué comelona soy!) pero es que me llaman, me llaman!

    ResponElimina
  22. jejeje, bueno, al menos has ganado algo. Yo no juego mucho y las pocas veces que lo he hecho no he ganado... ah, sí, una vez en el bingo, hace muuuuuuuuuucho tiempo.
    excelentes rollitos, hermosa. me dan hambre!!!

    ResponElimina
  23. ¡que suertuda eres! con el monopatín ya era bastante ¿no? a mi niño grande le encantan ese tipo de enrollados.
    Besitos

    ResponElimina
  24. Tinc anotada una recepta de Jamie Oliver molt semblant a la teua, però encara no l'he fet. Té una pinta boníssima. Felicitats pels teus regals, ja ho vaig veure al bloc de l'Alba. Per cert, hi ha molts bolets a la teua família, no? Quina gràcia m'ha fet! Gràcies pel teu comentari i per la informació. Besets.

    ResponElimina
  25. Per cert, les carabassetes i els carabassons són el mateix, és que a València ho deiem així. Ja aniràs aprenent vocabulari, com ara creïlles (patates), carlotes (pastanagues), etc. De vegades, quan vaig per allà dalt, se m'escapa alguna paraula d'aquestes i la gent se'm queda mirant amb cara d'interrogant... Un beset.

    ResponElimina
  26. Unos rollitos de lujo neni!!

    Me han encantado....totalmente, esta receta me la guardo para favoritos :D

    Mil besitos!

    ResponElimina
  27. A mi tampoco me suele tocar nada, aunque en este año me han tocado dos libros de dos sorteos de blogs. aún no me lo creo.
    Me gustan tus rollos!, mucho
    Un beso grande.
    Yo tambien estaría saltando con el cromo del Bollicao 2 años después, es nuestro caracter!

    ResponElimina
  28. Qué chulada Juju!!!. me han encantado. Seguro los hago volando. Un beso.

    ResponElimina
  29. Tu enrotllada, que sàpigues que encara em fas enveja.
    Petonets!!!!

    ResponElimina
  30. M'en descuidava: la mostassa de ceps al te fumat vé de París? o és un fons d'armari d'aquests que sempre tens per casa? ;P
    Aquests enrotllats els faré als meus cosins fastfooderus i quedaré com una reina!

    ResponElimina
  31. Hay si juju, ya lo vi que te toco el precioso regalo de Albita bonita!!..y no sin cierta pequeña envidia (jijiji) te di la enhorabuena, ;)!!!
    pues mira que yo debo ser afortunadisima en maores porque ni un monopatin amarillo ni nada de nada me ha tocado jamás!!!...ya ni lo intento con la loteria de navidad...eso si procuro no saber cual es el numero que se vende en el bar donde voy todos los dias!
    Tus rollitos son preciosos, mira tu que hoy no paro de ver cositas con hojaldre y me esta dando agobio de no tener uno en el frigo! :)
    Buenas casi noches bonita!!!

    ResponElimina
  32. Quin caprici noia! Això ha d'estar boníssim i encertat per a públic adolescent! I no m'estranya que guanyis premis. Les teves receptes són d'aquelles de sucar pà amb la olor, però en pantalla! Petonets.

    ResponElimina
  33. Enhorabona pel premi, a mi em passa com a tu, és difícil que em toqui res ja que només jugo per Nadal i per compromís.
    Aquests rotllets han de quedar boníssims! On trobes aquesta mostassa de ceps? Ja me l'estic imaginant....

    ResponElimina
  34. anda quina sort pel premi...ja va be q toquin petites sorpreses...

    els rollets m'han encantat i crec q a la meva Judith més!

    Gracies per participar a l'HEMC, recorda q pots participar amb dues receptes

    ResponElimina
  35. felicitades por ser la afortunada del lote, y estos rollitos muy bien y buenos,pero haver si soy un chico de pueblo donde encuentro esta mostaza de ceps al té fumat ja,ja
    petons
    miquel

    ResponElimina
  36. Hola !
    Aquesta mostassa ha de ser... anava a dir un "taco"!
    T'has enrotllat molt bé amb la recpeta. Noia a mi no m'ha tocat mai res, però mai se sap... Petons

    ResponElimina
  37. un ottimo finger food molto stuzzicante!me gusta mucho!

    ResponElimina
  38. Aquests rollets són la bomba i deliri del meu nen!!
    Quan vaig veure que t'havia tocat em va fer moltíssima il.lusió.
    Disfruteu-lo!!
    Petons,
    Esther

    ResponElimina
  39. Cuando era una enana adoraba hacer rollitos de hojaldre con salchichas, así que probaré tu receta para revivir viejos tiempos!

    Tiene una pinta exquisita!

    A mi si me gusta jugar... jajaja parezco una ludópata ;)

    ResponElimina
  40. Quin luxe de rollets, sempre vens amb receptes molt originals, m'encanta tot lo que fas. I enhorabona pel premi!!

    Un petonet

    ResponElimina
  41. Felicitats pel premi. Ho vaig veure en el seu bloc. Pel que fa a la propsta, em sembla magnífica. La pasta de full dóna molt de sí. M'encanta.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  42. Judith, recordo perfectament els cromo dels Toi, devem ser de "promocions" properes en el temps. Ja,ja. Pel que fa al premi ja ho havia vist, moltes felicitats. A mi tampoc em toca mai cap premi però a canvi tinc sort en altres coses o sigui que ja signo. I pel que fa a la teva proposta gastronòmica m'encanta. Ha de ser una combinació molt bona. Avui que he sopat molt light m'agafaria un per menjar-me'ls ara abans d'anar a dormir. Ciao guapa!!

    ResponElimina
  43. "fem un mos" Sión

    Un d’aquests rotllets ara per esmorzar no m’aniria malament, tenen d’estar boníssims
    Petons

    ResponElimina
  44. Valerie: ya lo he arreglado! Ahora ya no se me pasa ni una! ;P
    Sandra: no pateixis, estic convençuda que d’aquçi poc et tocarà alguna cosa…
    Moni: vols dir? espero que no! perquè als peques els hi encanta! Jajajaajaja
    Silvia: jajajaja, que mona ets! ;)
    Laura: no, por favor! Tienes que volver!!! Jijijiji
    Lola: sinó quin patiment, oi?
    Stella: e una versione di la trua ricetta!!! Che buono! Sicuro que a Sofia le piace!!!
    Gemma: doncs sí! Perquè és fantàstic
    Isabel: gracias guapa
    Pilar: me gusta la idea del tomate!!! Sabes que Yves dice lo mismo? Vaya par!
    Catieu: gràcies bonica, segur que a l’Annie li encanten
    Roser: són una mica visiosos!!!
    Cristina: està boníssima!
    Yves: tu també! ;) per això m’agrades! Jijijiji
    Ribereña: la pots substituir per ketchup!
    Paula: jaajajaj, que mona ella! Visca els rulos power!
    Monty: moltíssimes gràcies
    ADF: només dos??? ;)
    Marcela: quedan muy ricos! Te mando un par!
    Neus: és del lot de l’Alba
    Duxa: muito obrigada
    Rosilet: te dicen “cómeme, cómeme...” verdad?
    Sole: bueno, mi monopatín fué hace unos 20 años!!!!
    Heva: son ideales para niños!
    Asela: jo m’he inspirat en un aperitiu d’una amiga meva, la Stella. Genial per les paraules! Gràcies bonica
    Mayte: jijijiji, seguroq ue las versionas genial!
    Chelo: pues menos mal que no te tocaba nada! ;P
    Anna: ya me contaràs
    Albota: a sí? Jajaajajajja Sí, la mostassa és del lot!
    Juana: eres un sol guapa! Espero que nunca toque nada en el bar! ;P
    Montse: no havia presentat cap recepta! Va ser sort ;P Gràcies per les teves paraules guapa
    Cristina: gràcies! I sí, és difícil que ens toqui res, així que millor invertir els diners en altres coses, no?
    Sònia: ja em diràs si la súper cuinera dona el seu vist i plau.
    Miquel: gràcies! La mostassa és del lot de l’Alba.
    Eri: el pots dir! Et dono permís! ;P
    Lucy: grazie milla
    Esther: que maca ets!!! Moltes gràcies bonica
    CC: jajaajaj, a ver si sales en las noticias un día de estos con el euromillón en la mano! ;)
    Mª José: moltíssimes gràcies bonica
    Nyanyels: doncs sí! Es poden fer tantes coses! I queden genial!
    Laura: segur que sóm de la mateixa generació!!! I sí, millor tenir sort en altres coses, no?
    Sió: benvinguda!

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  45. Hay que ver todo lo que se puede hacer con el hojaldre! Lo de estos rollitos es de lo más original y apetecible!

    ResponElimina
  46. No ens facis això!! Es que aquestes cosetes son delicioses i es un no parar de menjar!! Petonets!

    ResponElimina
  47. Aix!! Judith just fas aqueta entrada quan estic més despistada que mai amb les actualitzacions dels blocs!! casi casi me la perdo!! no pot ser. Ara faré un repàs a tot el que has publicat, jo tampoc em perdria cap de les teves entrades, guapaaaaaaa!!! :)
    Quines coses més boniques que has dit, estic mooolt emocionada!! gràcies i mil cops gràcies!
    Els rotllets espectaculars i molt monus! espero que la mostassa estigués bona, ens la va recomenar el profe. Jo també en tinc un potet, jeje... (no l he tastat encara, però!)

    mooooooooooolts petonets!!! :)

    ResponElimina
  48. Enhorabona pel premi, uns regalets molt útils i de bon gust. Al rotllet de franfurt no podré ficar-li aquesta mostassa tant delicatessen que ens presentes però els faré igualment, el meu fill es torna boig de content, només sentir l´olereta. Petons,

    ResponElimina