>

dimarts, 7 de juny del 2011

Pecat de xocolata i cireres

Totes les fruites de color vermell em criden l’atenció, però especialment les cireres. Les trobo tan i tan maques... Tant se val si són vermelles i fortes o gairebé negres... Seria capaç de menjar-me un Kg jo sola. Ara és l’època ideal per poder-ne comprar a bon preu i gaudir molt d’elles, així que hem d’aprofitar i treure-lis partit. La recepta d’avui l’he anomenat pecat de xocolata, però perfectament la podria haver batejat com a bomba de xocolata. Són unes postres ideals pels amants de la xocolata, així que  els que no us faci el pes millor que no us hi acosteu! Us semblarà estrany que hi hagi gent que no li agradi la xocolata, però jo conec a dues noies que no la poden ni veure. La Bàrbara -la meva cunyada- i l’Eli -una bona amiga-. Sempre he pensat que era ben estrany, però per sort hi ha gustos per tot! Espero que us animeu a fer-la, i sé d’uns quants de vosaltres que no deixareu passar l’oportunitat de pecar una miqueta, veritat?


Ingredients pastís:

200 ml de llet
375 g de farina
200 g de sucre
1 sobre llevat Royal
3 ous
200 g de cacau
70 ml d’oli
Rom

 
Ingredients mousse:

210 ml de nata per muntar
3 clares d'ou
150 g de cobertura de xocolata
50 g de sucre glaç
100 g de cireres
2 fulles de gelatina
Sal
 

Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem en un bol els ous i el sucre i remenem fins que comenci a emblanquir. A continuació afegim la farina i el llevat, i a poc a poc ho anem incorporant fins que no ens quedin grumolls. Tirem la llet, el cacau i l’oli i seguim remenant. Per últim afegim un bon raig de rom. Pintem el motllo amb oli i introduïm la base que hem preparat. Ens assegurem que ens quedi una superfície homogènia. Ho posem al forn durant 45 minuts, el traiem i el deixem refredar a temperatura ambient, abans de desemmotllar-ho. Un cop fred, el partim per la meitat i, amb l’ajuda d’un arc metàl·lic, fem les bases per muntar les postres. Per fer la mousse de xocolata, agafem les cireres, traiem els pinyols i les tallem a trossets petits. Posem les clares d’ou en un recipient amb un polsim petitó de sal i les muntem a punt de neu amb l’ajuda d’unes tiges metàl·liques, quan les tinguem pràcticament a punt, afegim el sucre i les acabem de fer -quan girem el recipient i les clares no baixin, significa que estan al punt- i les reservem. Muntem la nata - aquest cop no afegim sucre- i la reservem. Per últim anem incorporant les clares a punt de neu girant suaument amb la nata, la cobertura de xocolata desfeta –al microones o al bany maria- i els trossets de cirera. Un cop ho tinguem afegim les fulles de gelatina, que haurem tingut amb aigua freda prèviament, i ho incorporem amb molt de compte. Passem la mousse als gots on haurem col·locat una base de pastís de xocolata i ho deixem a la nevera un mínim de 4 hores -és recomanable que ho fem un dia abans-. Abans de servir posem unes quantes cireres per sobre i ja tindrem la mousse a punt.


46 comentaris:

  1. Ja ho pots ven dir que pecaré!!!!como una posesa!!!ja ja!!! però que maco que queda en gotet!! apuntat a preferits, petons guapi!!!

    ResponElimina
  2. Pecat no, esto ya es pasaporte directo!!! qué pinta nena, cada día está todo más rico por aquí...
    Ya que no me mandas un pan voy a tener que hacerlo, ya tengo la masa levando... ;-)

    ResponElimina
  3. PECADO É EU NÃO PODER PROVAR....
    QUE DELICIA QUE DEVEM TER FICADO , CHOCOLATE E CEREJA DUAS COISAS QUE EU ADORO.
    FICARAM LINDAS DEMAIS...
    BJS

    ResponElimina
  4. Nena, jo sóc una gran pecadora... això és una autèntica temptació!!! Qu jo només penso en començar a fer bondat i em poseu aquestes bombes! jijijiji
    Ets una crack!
    Petonets preciosa!
    Sandra

    ResponElimina
  5. guauuuu...jo així peco encantada de la vida eh?!jiji... =)
    M'encanta, i com a mi també em van molt les cireres, és perfecte!! me l'apunto!!
    Petons guapa. Helena

    ResponElimina
  6. Judith, a mí, que soy una devoradora de chocolate, también me parece raro que a alguien no le guste pero también conozco a alguna persona, aunque si vieran esta maravilla que has hecho... seguro que caerían en la tentación.
    Besos

    ResponElimina
  7. Si señor, es un pecado y de los gordos.....
    Y no soy muy chocolatera, pero me lo tomaría con los ojos cerrados.

    Un beso.

    ResponElimina
  8. He llegit pecat i m'he vingut de cap! aqui no han sortit encara les cireres, queden uns dies...em guardo la recepta...

    ResponElimina
  9. Xe, quin pecat ens portes hui??? mare meua!!

    ResponElimina
  10. Si, es un pecado! Uno de verdad, no me podría resistir si tengo uno delante mía. El chocolate y yo formamos 1, es mi mejor amigo jaja

    Besos!!

    ResponElimina
  11. A mi no me gustan mucho las cerezas pero viendo las tuyas me estoy planteando cambiar de opinión jiji
    Besos

    ResponElimina
  12. Pues yo no es que lo odie, pero tampoco me emociona. El negro no me gusta nada. Lo que si me chifla son las cerezas y cómo una tiene que cocinar de todo, me llevo tu postre, que seguro que alguien disfruta y peca con él ;)
    Besos

    ResponElimina
  13. Tu, pecadora!! que encara em queden un parell d'hores ben bones per arribar a casa i em fas venir gana!!!!

    ResponElimina
  14. Doncs hauré de tastar el teu pecat que ja saps que la gelatina i jo...
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Jo crec que també pecaré...!!! és genial aquest postre!

    ResponElimina
  16. Mmmmm.... Pecat de xocolata... jo tinc la mort per xocolata.... mmmmmm.... Et ve de gust una pometa??? jajajajajaja (banyada en xocolata, es clar!)
    Un petonet
    Sònia

    ResponElimina
  17. A mi no és que no m'agradi la xocolata, però no m'acaba de fer el pes, sobretot en postres com pastissos, mousses....la xocolata que més m'agrada és la dels magnums jajaj!!! tot i que aquest postre no deixaria de tasta'l ehhh..petons!!

    ResponElimina
  18. Qué postre tan delicioso, Judith y yo a dieta :((((

    El cake me lo llevo enterito, qué receta tan buena, me encanta. Mucha suerte en el concurso.

    un besazo

    ResponElimina
  19. Jo no vull, però soc dèbil...i tu em temptes d'aquesta manera. Crec que farem l'esforç... perquè a nosaltres la xocolata tampoc no ens acaba d'agradar massa. ;DDD

    ResponElimina
  20. Estic d'acord amb tu...jo cireres i gerds... i les prunes aquestes primerenques tan petites...ufff..

    I pregunto jo si es pecat pq ho publiques???... jajajaj aquestes coses tindrien que estsr totaaaalment prohibides.

    petonets maca

    ResponElimina
  21. I tant que és un pecat. la xocolata amb les cireres és toto un postre per pecar.

    Petonets

    ResponElimina
  22. A mi m'encanta la xocolata... però a tu... a tu t'apassiona!

    ResponElimina
  23. Pecat però dels grans...eh! quina delícia de combinació cireres i xocolata. M´agradat molt la presentació.

    ResponElimina
  24. Que seria de la vida si no pequessim de tant en tant no, Judith!!
    Directes al infern ens anirem amb aquests gotets!
    Petons,
    Esther

    ResponElimina
  25. Aquí en tens una altra que pecarà!!! jajaja
    Quina bona pinta aquest pecat posat dins el got!! Però si de lo bonic que és ja no hauria de ser pecat!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  26. a mí también me encantan las cerezas, no sólo estéticamente sino su dulzor, es una de mis frutas favoritas, lástima que por acá ya no estamos en época... :o(

    ResponElimina
  27. Me encanta el chocolate, las cerezas y tambien los pecados... el pecado es tan apetecible! Este postre tuyo es de pecado pero MORTAL DE NECESIDAD!

    ResponElimina
  28. Soy pecadora, lo confieso, y además hoy estoy rabiosa de hambre, uf doy cada traganton que al final me ahogo, ya lo verás. Ay que cosa más rica!

    ResponElimina
  29. Mare meva Judith!!! Acabo de descobrir el postre ideal pel meu marit i jo. A ell li tornen boig les cireres, com tu dius és capaç de menjar-se´n un Kg, i a mi m´encanta la xocolata! Jaja!

    Molts petonets.

    ResponElimina
  30. Unes postres boníssimes, les cireres amb el xocolate combinen molt bé. Jo tampoc no entenc la gent que no li agrada el xocolate, de moment, crec que no conec ningú. A mi, m'encanta, de totes les maneres, el negre més encara, i en xicotetes porcions, és un plaer. T'ha quedat una foto xulíssima, molt elegant. Besets.

    ResponElimina
  31. Guau! com m'agrada pecar d'aquesta manera... La combinació xoco i cireres m'encanta o sigui que aquest gotet seria perfecte per mi. Em guardes un?? Petons

    ResponElimina
  32. Nena, quina combinacuó mes bona....l'apunto a pendent.
    Petonets

    ResponElimina
  33. Si us plau, aixó ha de ser un escandal de postre, peró a mi em passa com amb les maduixes, les cireres no sobreviuen a cap postre.

    L'altra dia li van regalar una caixa de cireres al meu marit, i volia fer mil coses, saps que faig fer? menjarme-les tal qual estaven bonissimes.

    Petonets

    ResponElimina
  34. Doncs sí que és estrany trobar algú a qui no li agradi la xocolata, a casa això no passa!!! Un postre guapíssim!

    ResponElimina
  35. Soy chocolatera hasta la medula asi que con este postre me has conquistado,nunca se me habia ocurrido ponerle las cerezas encima de la mousse,me ha parecido una idea genial!!
    Besitos

    ResponElimina
  36. Pecato di cardinali ... o no es diu així??? :D
    Deliciós!
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  37. Un postre de lujo....totalmente delicioso. A mi los frutos rojos me fascinan...entre más oscuro mejor!!

    Besos neni. ;)

    ResponElimina
  38. Vui pecar, vui pecar. Ummmmmmmmmmmmm!! Nena que ens hem de cuidar que arriba l'estiu, no fagis aquestes coses..........

    Un petonet

    ResponElimina
  39. Per mi l'has batejat amb el nom perfecte. Menar tanta xocolata ha de ser pecat. Però noi, qui es pot resistir a la xocolata? Una recepta excel·lent.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  40. Un gran pecado delicioso!!!!!!!!!!!! Todos debemos pecar con este postre tan delicioso, besos.

    ResponElimina
  41. És clar que pecant de gust, ja no és tan pecat, oi?
    Quina cosa més bona!
    Petons

    ResponElimina
  42. Yo feliz quiero pecar comiendolo!!....todos los dias como chocolate....me encanta y lo necesito!......y este postre satisface todos mis antojos!!....que delicia......al fin puedo comentar y tengo identidad!!....yupi!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  43. Silvia: millor en vasets, que atipa molt!!! ;P
    Isabel: jajaajja, te estoy preparando un pack! ;)
    Sâo: muito obrigada linda
    Sandra: bondat? impossible amb la xocolata aprop!!!
    Helena: doncs ja em diràs quan el facis
    Ana: más para nosotras!!!
    Josep: sí!!!
    Rosaleda: para ti ya haremos una versión mini! ;)
    Sonia: a Barcelona en tenim un munt!!!!
    Lola: que dolenta soc! jaajajaja
    Valerie: pues compartimos amigo!!!
    Heva: si quieres lo puedes adaptar con fresas
    Pilar: no te preocupes que a ti ya te haré otro postre! ;P
    Albota: és horrorós mirar blocs quan un té gana...
    Moni: fet! ja en faré uns quants per Llàbiro
    Bet: ;P
    Sònia: avui ens hem superat amb la xocolata!!!!
    Roser: doncs a veure si et faig una recepta de magnum!!! ;P
    Isabel: pero si es light!!! jijijiji
    Paula: aquest postre és ideal per l'Òscar d'ulls blaus!!! ;)
    Neus: a vegades ens hem de saltar les normes!!!
    Ribereña: casen a la perfecció
    Yves: i a l'Àitor???
    Cristina: moltes gràcies guapa
    Esther: totalment d'acord!!!! ;)
    Mercè: que bona ets... intantant salvar-nos de l'infern!!!
    Sole: pues nada, a guardar la receta!
    Salomé: jajajajajajaja, está bueníssimo!
    Chelo: no sufras, que te mando uno por Seur urgente!!!
    Muxu: doncs sí que és ideal per compartir entre vosaltres
    Asela: en canvi a mi el negre només per fondre...
    Eri: et guardo els que faci falta!+
    Gemma: gràcies guapa
    Artemisa's: són com les pipes! n'agafes una i no pots parar...
    VC: hi ha uns quants!!!
    Esther: son tan vistosas que quedan perfectas
    Belén: gràcies bonica
    Mayte: síiiiii, es que el rojo pasión engancha!
    MªJosé: però és una excepció... ;P
    Nyanyels: hi ha moltíssima xocolata!!!
    Tere: moltíssimes gràcies guapa
    Margarida: esperem que sí!
    Marcela: Blogger va fatal, no te preocupes guapa!!! ;P

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  44. Ya lo creo que es pecado...y de los gordos!Tienes unas recetas fantasticas!
    Besets.

    ResponElimina
  45. Pues a mi se me está saliendo la babita, y eso que son apenas las 10 de la mañana...me tomaba un vasito de esos ahora mismo!

    ResponElimina