>

dilluns, 27 de juny del 2011

Crema de cogombre i mango

El cogombre és un aliment molt adient per l'estiu degut al seu alt contingut en aigua. Dins de la gastronomia mediterrània el podem trobar en molts plats, i presentats de diverses maneres. Personalment és un aliment que gastem molt a casa i ens agrada molt. El solem menjar com a aliment principal en receptes com el Tzatziki o com a acompanyament d'una amanida verda, i fins i tot com a complement d'un gaspatxo ben fresquet. A finals de maig a Alemanya va esclatar una alarma alimentària per culpa d'uns cogombres contaminants que varen fer que algunes persones es morissin. Evidentment ens trobem davant d'una situació molt trista, però no per això s'ha de fer un boicot contra aquest aliment, no? És molt trist que per culpa d'un cas aïllat, on segurament s'han produït irregularitats en la cadena alimentària, els conreus d'aquest vegetal hagin vist afectades la seva producció. Si haguéssim de fer cas de totes les alarmes alimentàries, a aquestes alçades no menjaríem carn (vaques boges), ni pollastres (febre groga) i fins i tot no menjaríem coca de Sant Joan amb crema (Salmonel·losis), per enumerar alguns casos. Hem de vetllar per la nostra salut i fer que es prenguin totes les precaucions necessàries, però si per desgràcia ens trobem davant d'una situació així el que no podem fer es deixar de consumir un producte per culpa d'uns casos aïllats. Així doncs, avui us proposo una crema ben fresqueta per portar millor aquestes altes temperatures que últimament ens acompanyen. Bon profit!


Ingredients:

3 o 4 fulles de menta fresca
1 mango
2 cogombres
2 iogurts grecs
Llavors de sèsam negre
Oli d'oliva
Sal
Pebre


Preparació:

Agafem els cogombres, els traiem la pell, els tallem a daus i els posem en un recipient juntament amb el mango tallat a trossets. Seguidament afegim els iogurts grecs, les fulles de menta, un rajolí d'oli d'oliva, ho salpebrem i ho triturem tot amb l'ajuda d'un minipimer. Un cop tinguem una crema fina, ho deixem reposar durant una hora a la nevera. Servim la crema en una bol i ho decorem amb unes quantes llavors de sèsam i unes fulles de menta.


40 comentaris:

  1. A mí el cogombre... como que no me va demasiado. Pero sería cuestión de probar esta crema tuya, con ese toque de mango... no sé, pinta muy bien ;-)

    ResponElimina
  2. Molt bé Judith! jo estic d'acord amb tu, si haguéssim de fer cas de tot...! A més la gent que s'hi dedica també han patit moltes pèrdues i el mateix va passar amb la carn, la crema... Amics dels meus pares que s'hi dediquen també en van sortir perjudicats injustament però el que passa és que la gent fa molt cas del que es diu a la televisió... A banda d'això, m'agrada molt aquesta cremeta! de cogombre només en posem a les amanides i al gazpaxo, variarem una mica i provarem de fer la teva! petonets :)

    ResponElimina
  3. Cogombre i mango??? mai els hagués barrejat....
    Esta clar que es una crema molt diferent...
    petonets

    ResponElimina
  4. no hagués combionat mai el mango amb el cogombre, però si tu ho has fet i ens ho reocmanes, és que ha de ser bo segur!!

    Petonets

    ResponElimina
  5. Jo menjaria vogimbre a totes hores peró al Xavi no li fa gaire... De fet DIU que li comença a agafar manía amb la meva obsesió. Peró com aquesta remeta va amb el mango ho sissimulo una miqueta. Per. Cert, acabo de caure que no té posat l'enllaç de la coca! Despres ho faig amb l'ordinador (amb l'iphone no ho dé fer)
    Petonets guapi,
    Esther

    ResponElimina
  6. Ben fresqueta ha de ser bonissima¡¡ S'haura de probar
    Petons

    ResponElimina
  7. Ostres Juju quina combinació!!! això ho hauré de provar...
    Visca el cogombre, a mi també m'agrada molt!

    muakis

    Lídia

    ResponElimina
  8. Que mezcla tan atrevida!. seguro que es todo un descubrimiento. lo probaré. besos guapísima.

    ResponElimina
  9. Que pinta tiene tan fresquita!!! a mi no me gusta el pepino pero desde que pasó esto lo compro y se lo preparo a Carlos, esta se la hago seguro, tengo todos los ingredientes ¡ya tengo cena!

    ResponElimina
  10. Me parece una idea fantástica la que has propuesto para combinar nuestros maravillosos pepinos con otros alimentos y preparar esta refrescante crema de pepino y mango. Muy apetecible en esta época del año y visualmente exquisita. Besos.

    ResponElimina
  11. M'encanta el cogombre!!!!!!
    De sempre!!!!!
    Ma mare sempre posava cogombre a les meves amanides! Per contra dels meus germans, que mai en volien! Visca el cogombre! Visca!!!!!!

    ResponElimina
  12. Una crema molt refrescant! El cogombre m'encanta però a casa només en menjo jo.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Quina crema més refrescant!!!!!! el cogombre m'encanta, el mango últimament em queia malament a l'estómac........ jo.... :-(
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  14. Tinc pendent de fer una crema de cogombre, però aquesta amb el mango m'ha deixat bocabadada. Sempre ens sorprens, ha d'estar boníssima. I es veu molt facileta i refrescant. Vinga, a veure si la faig aquesta setmana, encara que siga sense mango. Besets.

    ResponElimina
  15. Quina foto més maca!! segur que és una crema espectacular!! llàstima que no suporti el cogombre, ja m'agradaria que m'agradés!! petonets guapa!

    ResponElimina
  16. Mi Juju!!!!!!!, esta receta es maravillosa sin duda!!!..la guardo pare hacerla pronto!! :)
    Y tienes razón!!, a estas alturas ya no podriamos comer de nada si nos tomasemos al pie de la letra todas las alarmas..hay que tener cuidado..pero no dejarnos llevar por el pánico a la primera.. :)
    Que tengas un feliz lunes mi linda Juju!!!!!

    ResponElimina
  17. Molt bona reivindicació!
    A mmés, després dels excessos del sant Joan i amb la calor que està fent, una crema fresqueta com aquesta ve molt de gust ;)

    ResponElimina
  18. Todo lo que lleve pepino me encanta! Y con mango!!! que es mi fruta favorita...me tomaría ahora mismo una taza :)
    Besitos!

    ResponElimina
  19. ACHEI INTERESSANTE A COMBINAÇÃO DO PEPINO E DA MANGA.
    ADORO MANGAS E COMIA ESSE CREME COM MUITO PRAZER.
    FICOU COM UM APRESENTAÇÃO EXCELENTE.
    BOA SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  20. A mi el cogombre m'encanta... és més, vull un bol d'aquesta cremeta tan bona i original per sopar... que m'el portes reina que estic morta? Gràcies!! :P

    Petonets preciosa
    Sandra

    ResponElimina
  21. Estic d'acord amb tu. Justament avui hem dinat amanida d'arròs amb tzatziki.
    la combinació de cogombre i mango la trobo molt curiosa, s'haurà de tastar!
    petonets!

    albota
    el taller de cuina

    ResponElimina
  22. Yo la hacía sin mango, y digo la hacía porque ahora ya te la copio, pero que puntazo le tiene que dar tan rico.
    Un beso guapa y buena semana

    ResponElimina
  23. Una crema muy exótica y deliciosa sin duda! Bss

    ResponElimina
  24. El cogombre m'agrada però no sé perquè no en compro gairebé mai. Aquesta crema m'ha agradat força, per aquesta calor ha d'anar de perles, i amb el toc de mango.... mmmmm.... Veig que cuines força amb mango oi? :D
    Petons! ;)

    ResponElimina
  25. Una combinación de ingredientes muy sugerente.....

    Besos

    ResponElimina
  26. Hola,
    Una combinació excel·lent, però no puc fer aquesta estupenda crementa. El cogombre em senta fatal i mira que m'agrada eh??? Una foto espectacular. Petonets

    ResponElimina
  27. M'hipnotitzen les teves fotos. Sobresurten de la pantalla, són genials!! La crema fantàstica. Avui està la xarxa plena de coses fresquetes i que puc aprofitar perquè mengin els nens! El mango té moltíssimes propietats i el cogombre sempre és bó, malgrat aquestes alarmes que fan córrer... M'agrada tenir-ne sempre a la nevera a l'estiu, refresca la panxa, els ulls, la cara...(je,je!!). Petonets maca!

    ResponElimina
  28. Juju,
    Me encantou la combinacion de ingredientes... Se ve muy byena y con un aspecto delicioso : )

    Besitos Guapa!

    ResponElimina
  29. Avui va de cremes, eh? ;DD
    Quina combinació més original el cogombre amb el mango.
    Crec que a la llista de ruca i la llima, també hi hem d'afegir el mango!!
    Petonets guapa!!

    ResponElimina
  30. A casa sempre hem consumit molt els cogombres, sobretot perque son de l´hort del meu pare. Aquesta crema no la coneixia però ficaré a prova als meus nois per veure que en pensen. Pel meu gust deliciosa. Petons,

    ResponElimina
  31. Que bien! me alegro de que hayas recibido mi actualización! Ahora tengo que informar a los demás, menudo trabajo jaja

    Sabes que pepino en catalán y en francés se parecen mucho? En francés se dice concombre! Aunque el pepino es una hortaliza que no me gusta mucho, segura que tu crema está riquísima!

    Confió en que un día me gustará el cogombre, muchas cosas no me gustaron antes y ahora me encantan, solamente necesito tiempo jeje

    Muchos besos!!!

    ResponElimina
  32. Aquesta crema la faré aviat. La combinació em resulta atractiva i amb la calor que fa aquests dies... Mmmmm
    Un petonet

    ResponElimina
  33. Ole ahi ese homenaje al pepino español, que rico!!!!!!!!!!!, besos guapa.

    ResponElimina
  34. Deliciosa se ve con mucho sabor también, así que la probaré :D

    Mil besiños linda.

    ResponElimina
  35. A mi el cogombre no m'agrada però amb la teva combinació em sembla que segurament si. Que bo fresquet ara a lestiu!!

    ResponElimina
  36. Isabel: quizás puedes poner dos mangos y sólo un pepino.
    Bet: ja em diràs si t’agrada!
    Neus: ja saps que m’agrada fer experiments! Jijijiji
    Ribereña: sí, no pateixis que els “fiascos” no els publico! Jijiji
    Esther: a vegades quan li agafem “carinyo” a un aliment el posem a tot arreu!!!
    Quima: ja em diràs si la tastes
    Lídia: doncs si t’agrada l’has de tastar!!!
    Anna: es muy fresca!
    Heva: es un alimento muy neutro, pero si no te gusta pues nada!!!
    Rous: gracias guapa
    Yves: en serio que t’agrada? Jajajaajja
    Moni: no pateixis que te la faré quan vinguis al Bolet!
    Locasita: doncs no li posis mango, pots intentar amb préssec...
    Asela: faig molts experiments, oi????
    Roser: moltíssimes gràcies bonica. Què no t’agrada el cogombre???
    Juana: a veces los medios de comunicación se pasan…grrrrrrr
    Gemma: gràcies bonica! Ara a fer bondat! Jijijiji
    Rosilet: pues seguro que te gusta! Ya me contarás
    Sao: muito obrigada
    Sandra: pobreta meva! No pateixis que ja parlaré amb el Xavi pq aquests dies faci ell el sopar! Jajajaj
    Albota: quina combinació més bona! La publicareu?
    Chelo: jajajaajja, espero que te guste!
    Lydia: gracias
    ADF: doncs nosaltres en comprem molts!
    Rosaleda : queda muy fina
    Eri : no pateixis, ja et proposaré una altre un dia d’aquests!
    Montse: moltíssimes gràcies bonica! Em faràs sortir els colors!!!
    Catarina : muito obrigada
    Paula : jajajajajajaja, ara t¡envio un pack ! ;P
    Joaquima: segur que són boníssims els vostres!!! Quina sort
    Valerie: a si? no tenía ni idea, de hecho es que no tengo ni idea de francés! 
    Anna: és súper refrescant!
    Tere: no podia deixar de publicar una recepta! ;P
    Mayte: al final no vamos a tener tiempo de hacer tantas recetas! jijijiji
    Catieu: aix, hauré de fer una altra coseta per tu! ;P

    Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  37. No sabes como me gusta el mango. Delicioso!

    ResponElimina
  38. Uixxxxxxxxxxx!!! amb lo que m'agraden a mi les cremes. No puc estar cap dia sense visitar la teva cuina.

    Me l'ha guardo com a destacada per copiar-la.

    Un petonet

    ResponElimina
  39. Ja l'he fet¡¡¡¡¡¡¡¡, tenia convidats...i d'entrada vaig fer tres petites copes per cada ú, amb tres cremes diferents, fredes, de diferents colors, una de tomaquet i síndria, una de carbassa i la teva recepta de cogombre i mango, èxit total¡¡¡¡¡ la teva va ser la més comentada, per bona , original, refrescant.....

    ResponElimina
  40. Pilar: pues esta crema te va a gustar!
    Mª José: ja em dirás
    Leo: m'alegro molt!!!! amb aquests dies de calor és el que ve més de gust!!!! gràcies per comentar-m'ho!!!

    Molts petontes i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina