>

dimecres, 16 de març del 2011

Pasta amb verdures i cítrics

Ahir, repassant les receptes que he anat publicant al bloc, em vaig adonar que tenia poques receptes de pasta, i això que a casa ens agrada molt, sobretot a l’Yves. Aleshores va ser quan vaig pensar que seria una bona idea fer una recepta una mica diferent de les que habitualment cuino i, així, presentar-vos una nova proposta. De sobres sabeu que m’encanta cuinar amb verdures i anar combinant diversos sabors, però no patiu, que les receptes que no ens agradin –us aviso que l’Yves, tot i que no ho sembla pels seus comentaris, és el crític culinari més dur que m’he trobat mai- no les publicaré. Vaig mirar què teníem a la nevera i, tot i no estar en els seu millors moments, vaig trobar unes quantes cosetes. Últimament a molts dels vostres blocs he vist que heu fet crema de carbassa combinada amb taronja o llima, així que de sobte ja tenia una idea per la meva recepta! Tenia moltes ganes de tastar aquesta combinació tan peculiar, i us puc assegurar que no serà l’únic dia que la faci. Tot i semblar una mica estranya la combinació de sabors us asseguro que lliguen molt bé. El resultat és una pasta lleugera que pot servir com a plat únic. Espero que us agradi!


Ingredients per a 2 persones:

250 g de tulipes de verdures
1/4 de carbassa
1/2 albergínia
1/2 ceba
1 llima
1 taronja
20 g de festucs
Oli d'oliva
Sal
Pebre


Preparació:

Agafem la pasta i la bullim fins que estigui "al dente", normalment fa falta uns 10 minuts per aquest tipus de pasta. Mentrestant, a una paella posem un bon raig d'oli d'oliva, la carbassa i l'albergínia tallada a daus i la ceba tallada a làmines; ho salpebrem i ho saltegem durant uns 15 minuts. Un cop tinguem la pasta al punt, l'escorrem i la col·loquem en un bol. Afegim els ingredients de la paella i ho barregem. A continuació, tirem el suc de la llima -prèviament espremut-, un bon raig d'oli d'oliva, els festucs esmicolats i la pell de llima i taronja ratllades.



32 comentaris:

  1. Una bella pasta dal sugo buono e profumato la fotografia lo dice veramente, ciao

    ResponElimina
  2. Bon dia!
    Quin plat de pasta més fresca amb els cítrics! A mi segur que m'agradaria. No, no .. m'encantaria! Petonets i que passis un bon dia!

    ResponElimina
  3. Bon dia cuca!

    Si que vas d'hora avui! A mi la crema de carbassa m'encanta amb una mica de pell de taronja ratllada per sobre... i aquest plat de pasta teus m'agrada tal qual! Quina delícia i quina foto mes maca!

    Petonets crack!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ha de ser ben bona!!! els plats de pasta amb verdures a més de ser sans són senzills i entren sols!!

    ResponElimina
  5. Però com no vols que les provi si me les poses cada matí aquí al davant???? I amb aquestes fotos!!!! Irresistible....

    ResponElimina
  6. ¿he oído pasta? ¿y encima con verduas? mmmm, hoy también me tienes que guardar un plato. Estupendo toque el de los cítricos ;)
    Besos guapa mía

    ResponElimina
  7. Nena, doncs vaja pasteta que t'ha sortit per estar feta del que vas trobar dins la nevera... Uf! Fa molt bona cara i la combinació dels ingredients la trobo deliciosa! Segueix fent pastetes com aquesta ;)
    Petonets bonica!!

    ResponElimina
  8. Me encanta, pasta y cítricos¡¡debe tener una frescura¡¡

    ResponElimina
  9. L'Yves crític? Au, va!
    Una combinació d'allò més original, visca la improvització!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  10. Ha d'estar molt bona aquest plat de pasta amb verdures i el toc de la llima!!

    molt temptador!

    Petons

    ResponElimina
  11. Juju,
    Que rico que se deve ter quedado... Esta con un aspecto buenisimo : )
    Besitos

    ResponElimina
  12. Qui pot dir que no aun plat de pasta tan bo com aquest? La combinació sembla sorprenent, però estic segura que queda molt bona!

    ResponElimina
  13. a mí también me encantan las pastas, lo raro es la combinación que hiciste con cítricos. habrá que probar... :)

    ResponElimina
  14. ¡qué rico plato!, tiene que tener un saborcito especial.
    besos

    ResponElimina
  15. Molt original! Això de que porti carabassa m'encanta, un cop vaig provar de fer salsa bolonyesa amb carabassa i va quedar molt bona combinada amb la pasta, així que si, a més, s'hi afegeix altres verduretes, segur que també està molt i molt bo.
    Per cert, això de repassar les receptes publicades per veure de què hi ha més i de què menys també ho faig, jeje, i després m'esforço en intentar publicar-ne de les que menys abunden xD. El que fa tenir un blog xD.

    Petonets!!

    ResponElimina
  16. Molt bona idea. Justament avui jo també he preparat pasta amb verdures que ja publicaré.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  17. Original como ella sola, un plato de pasta lleno de color y sabor, vamos una maravilla.
    un besazo

    ResponElimina
  18. Realmente es una combinación diferente, suena interesante.

    ResponElimina
  19. Ummmmmmm tiene que ser una delicia esa combinacion la foto dice comemeeee,como la crema catalana te ha quedado de lujo con esa presentacion.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  20. Puede ser una combinacion increible ...la apunto ..besos MARIMI

    ResponElimina
  21. No m'acabo de creure això de que l'Yves sigui tan crític!!
    La proposta d'avui m'encanta! I original, original, original...s'haurà de tastar!!
    Un petó, guapa!

    ResponElimina
  22. Stefania: grazie mille!
    Eri: ha estat un dia esgotador!!!
    Sandra: jijiji, avui he estat desconectada tot el dia, així que l'he publicat abans de sortir de casa ;P
    TC: ja m'ho direu si us animeu!
    Catieu: jijijiji, ja espero el teu següent post!
    Pilar: para tí dos platos!
    Marina: a vegades em d'acabar el que tenim! jijijiji
    Smetling: es una combinación especial, pero rica
    Moni: jajajaja, quin cunyat!
    Ribereña: sóc fan incondicional de la llima...
    Catarina: jijijiji, obrigada! primero pasta e despois frango? :P
    Gemma: ja espero la teva versió dolça! jijiji
    Sole: si la haces me das tu opinión, ok?
    Dadá: es muy fresco
    Nee: es que em de cuidar els posts!
    Ana: ja espero la teva recepta, que segur serà boníssima
    Chelo: jijijijiji gracias guapa
    Pilar: parece rara pero queda muy bien
    Nenalinda: gracias guapa
    Marimi: ya me contarás
    Paul: no el coneixes, en serio!!!!!

    Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  23. Hola Judith, guapa tu

    nena que bo, m´encanta combinar diferents sabors, olors, colors......hummm

    de 10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  24. Judith molt bo i una combinacio sorprenent i bona
    segu
    peto
    miquel

    ResponElimina
  25. La verdura me encanta y con el toque cítrico debe quedar genial!

    ResponElimina
  26. Quina delícia!! ho faré! m'ha agradat molt el toc de la llima, i tot el plat en conjunt! la foto preciosa també! no sé com us ho feu, en sabeu molt de tirar fotos! bé, aniré practicant! De moment el plat de pasta, me'l quedo segur! petons!

    ResponElimina
  27. M'encanta la combinació. Llàstima que al meu marit no li faci el pes la pasta. M'apunto la recepta per quan estigui sola, que és quan aprofito per fer-ne. Una abraçada!

    ResponElimina
  28. La pasta con verdura me encanta y eso que no la hago todo lo que debiera, pero el toque de naranja me ha matado con lo que me gusta, me parece ideal.

    Mira me has puesto las pilas, la próxima semana la hago.

    un besazo, preciosa

    ResponElimina
  29. El plat parla per si sol, té una pinta estupenda, mai he posat taronja a la pasta, ha de ser molt bó!!!ptons

    ResponElimina
  30. Susanna: es més divertit si experimentem, no?
    Miquel: és molt diferent, però resulta molt fresca
    Nyanyels: ostres! doncs ja et convidarem a casa perquè el meu és tot el contrari del teu! jijijiji
    Isabel: espero tu opinión!
    Silvia: si et sóc sincera, també ha estat el meu primer cop! jijiji

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  31. M'encanta aquest plat de pasta! Només tinc un problema, no sóc fan de la carabassa!!!!!

    ResponElimina
  32. Jo ja l'he fet, amb les verdures que tenia a la nevera, boníssim!! i hi he posat sèsam tmabe!

    ResponElimina