Un cop vaig llegir un article on parlaven de les propietats que tenia el bròquil. Ressaltaven, entre moltes altres coses, que és una gran font de fibra, calci, fòsfor i vitamina A. Ajuda a combatre el nervis -de fet és un dels aliments que recomanen per ajudar a combatre l’estrès- i és un dels aliments que serveix com a protecció d’una de les malalties més extenses, per desgràcia, en la nostra societat: el càncer. Un grup d’investigadors del Regne Unit va fer un estudi on demostraven que aquesta verdura, juntament amb els raves i la coliflor, eren capaços d’activar uns gens que prevenien la formació de tumors i feien possible que uns altres gens evitessin la creació de metàstasis.
Tots sabem que per tenir bona salut és imprescindible portar una dieta equilibrada, però molts cops se’ns oblida, i no ens ho tornem a plantejar fins que tenim un ensurt a prop. Ja fa uns quants anys que m’he proposat mantenir una dieta rica en fruita, verdura i altres aliments bàsics per a una dieta completa. Així, tot i que ja sabeu que no m’agrada ni la col ni els seus familiars, amb el bròquil (només el que és d’un verd intens i semblen arbres junts) faig una excepció. Normalment el mengem bullit amb un bon raig d’oli, però aquest cop volia fer una recepta diferent. Vaig mirar què teníem a la nevera i se’m va ocórrer fer-lo gratinat. Normalment l’hagués fet acompanyat d’una salsa de beixamel, però aquest cop em vaig decidir per una recepta ben diferent.
Ingredients per a 2 persones:
500 g de bròquil verd
6 talls de bacó
200 g de mozzarella
2 ous
2 dents d'all
Oli d'oliva
Sal
Popurri de pebres
Preparació:
En una cassola amb aigua bullint posem el bròquil, tallat a trossets, i el deixem durant 15 minuts. Mentrestant, en un paella amb un bon raig d'oli saltegem els alls, tallats petits, i el bacò tallat a tiretes durant 5 minuts. Colem el bròquil i el posem en una safata per anar al forn, a continuació posem el bacò, l'all, un polsim de sal i pebre un raig d'oli d'oliva, la mozzarella rallada i els dos ous. Ho posem al forn, preescalfat al grill a 200º, i ho deixem durant 15 minuts.
Así da gusto cuidarse y comer verdura, un plato riquisimo, de sobresaliente.
ResponEliminaJudith, cuando empezamos con memorias de una cocinera. (me encanta el logo)?
Mira que té bona pinta però el bròquil és una de les assignatures pendents a casa...
ResponEliminaMolts petonets!
Doncs jo dec ser un bitxo raro... m'encanta la col, bròquil i família! jejejeje Però fet així ja el trobo un menjar de luxe!!!!! Té una pinta tremenda guapa!
ResponEliminaAixí m'agrada, amb ànims per publicar! ;)
Molts petonets reina!
El broquil és una verdura molt sana!
ResponEliminaI fet aixi gratinat amb la mozzarella i els ous, estic segura que agrada a tothom!
A casa som més de fer coliflor, pero la forma en que ho has gratinat m'encanta! L acoliflor sempre la gratino només amb pernil i beixamel i així amb mozzarella, l'ou... deu estar sensacional!
ResponEliminaUn petó :)
Caram! quina bona idea!! Així segur que no és gens aborrit menjar bròquil ;-)
ResponEliminaBon cap de setmana!!
¡Me ha encantado, qué ricooo!, me encanta el brócolo y la verdad es que lo pongo poco.. no sé, se me pasa... esas cosas... qué sé yo... pero me parece una delicia.
ResponEliminaA mi m'encanta el bròquil!!!!!!!
ResponEliminaJuju,
ResponEliminaSe quedou com um aspecto delicioso... Me encanta lo broquili e las verduras, que receta mas sana.
Me ya gustado mucho.
Besitos
Encara que només fos per les propietats que té, n'hauriem de menjar molt, aquest plat teu és una molt bona manera de menjar-lo aprofitant que es tan saludable!!
ResponEliminaT'ha quedat de luxe!
Petons
Caram!! presentat així a qualsevol no li agrada el bròquil!!!
ResponEliminaCuida't i recupera't guapa que t'esperem ben aviat!!
Petonets
Vaja!! Veig que tú també el disfresses molt be ;)
ResponEliminaEn Gat s'ha enamorat de la teva recepta, tenim coliflor a la nevera,l'haurem de provar....+
petons gastronómics
Hola guapa!
ResponEliminaJa estàs recuperada?? Espero que si i sno cuida't (millor, que et cuidin) molt.
Quanta raó tens amb el que expliques de les propietas d'aquesta verdura. Jo en faig sovint i també el gratino. Ara això de posar-li els ous és una molt bona idea que faré ben aviat!! Petonets i bon cap de setmana,
Que plato de verduras mas bien combinado ..que colorido ...precioso y buenisimo ..besos MARIMI
ResponEliminauna buena receta para los que no les gusta el broquil a mi como me gusta de todas formas ningun problema.Tu receta me la llevo a pendiente
ResponEliminabon cap de setmana
peto
miquel
Una de mis tres verduras favoritas!!! :D
ResponEliminaYo me lo como incluso crudo...es que soy salvajita ;) Este gratinado me encanta te ha quedado de lujo y además es ligero. Me encanta.
Un abrazo y buen fin de semana bonita!
Mi piace gli "brocoli", devo provare questa ricetta !! Baci bella
ResponEliminaSuposo que si avui has actualitzat vol dir que ja estàs millor, no? A mi el bròquil em costa molt...però així com tu ho has presentat segur que m'entrarà més fàcil. Un petó guapa. Tic, tac, tic, tac
ResponEliminaChelo: gracias guapa! hoy a las 12 tenemos el gran estreno!!!! ;)
ResponEliminaMoni: nosaltres de tan en an ens agrada, això si, és l'únic de la familia!!!
Sandra: tu un bitxo raro??? no home no!
Gemma: home, potser a tothom no, no? jijijiji
Anniki: bona idea el pernilet!
Elisabet: jijijiji, ha vegades va bé improvisar
Iratxe: hay tantos ingredientes que a veces nos olvidamos de otros!
Yves: no val, a tu t'agrada tot! jijiji
Ribereña: gràcies guapa! hi han moltíssims aliments amb grans propietats.
Catarina: muito obrigada
TC: gràcies nois... encara em queden uns dies paxuxis 8(
GG: ja em direu que tal!!!
Eri: no estic millor, i tinc per dies, però el bloc és el bloc! jijiji, i com que no haig de parlar... ;)
Marimí: gracias guapa
Miquel; jijijiji. Bon cap de setmana!
Mayte: crudo te lo comes? no es un poco amargo????
Stella: baciiiiiiiiiiiiiiiiiii
Paula: així ni li notes el gust! si t'animes ja em diràs!!!
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris! Bon cap de setmana.
El bròquil m'agrada molt i sabent que és tan bo, encara m'agrada molt més. T'agafo aquesta recepta. Té un aspecte espectacular.
ResponEliminaUna abraçada!
Me encanta el brócoli y así gratinado te ha quedado para no dejar ni rastro. hasta a mi hijo pequeño le apasiona y lo tomamos mucho en casa, un beso y buen finde.
ResponEliminaQue rico se ve!! Me encanta el brocoli, es uno de mis legumbres preferidos!
ResponEliminaUn beso
Hola guapa tu
ResponEliminasegur que està deliciòs,..m´encanta la recepta
mil petonets Susanna
A casa ens agrada molt el bròquil, però com tu fas normalment, el servim bullit o al vapor amb un raig d'oli d'oliva i prou.
ResponEliminaGratinat també deu quedar ben bo! M'apunto la idea!!
Molts petonets bonica!! :)
Es sensacional, en casa todas las semanas mínimo un día.Es una pasada como se ve de sabrosito con ese gratén
ResponEliminaUn beso preciosa
Jo tinc la sort que des de ben petita m'ha encantat la verdura, tota, sense excepció. Simplement bullida amb patata, sal, oli i vinagre. Per mi és una delicia així que la teva recepta, com no, m'encanta!
ResponEliminapetonets!
Nyanyels: si sabéssim totes les propietats del aliments... ;)
ResponEliminaAnna: gracias guapa! buen fin de semana
Valerie: muchas gracias
Susanna: moltes gràcies bonica
Alba: ja em diràs si t'agrada.
María: tu sí que sabes!! un día a la semana??? ;)
Ana: doncs jo no tinc aquesta sort, però amb el bróquil faig la vista gorda!! jijijiji
Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris. Bon cap de setmana
Me gusta el brocoli por su sabor y por su color...sabes, hay veces que lo compro solo por eso, porque ese color verde intenso creo que lo necesita mi cuerpo... uyyyyy que rarita. Así qué...esta receta que nos propones me la apunto, tiene que estar muy sabrosa.
ResponElimina***Besos.
¡Que pinta mas rica tiene!
ResponEliminaOs recomiendo que veais
www.aceitevicoliva.com
Encontraréis algunas recetas
Carmen
T´ha quedat un plat completissim i bó!!!
ResponEliminaUn gratinado estupendo, me encanta esta verdura y cocina de esta forma es ya es perfecta, muchos besos
ResponEliminariquísimo y saludable! me encanta la foto, Judith, muy cálida! :)
ResponEliminaque pinta mas rica tiene , el brocoli me gusta mucho. Bss.
ResponEliminaQue sabroso este plato a mí me encanta,de todas formas,la brócoli es sagrada en mi refrigerado,te quedó estupendo el plato y la foto también,abrazos.
ResponEliminaUy que buena pinta! Yo casi cada semana tengo esta verdura en casa y a veces me canso porque no se como hacerla.....gracias guapa!!!
ResponEliminaM´acaves de fer memòria que tinc una recepta de bròquil al forn que no he publicat al blog... Jaja! La teva l´he de provar que ha d´estar de vici!
ResponEliminame encanta el brócoli, sí que es supersano, y hace tiempo que no lo como ¿no te pasa que a veces tomas las cosas como por épocas?de repente, me olvido! me has animado a retomar el brócoli...
ResponEliminabesos
Ep!
ResponEliminaAixò ha d'estar ben bo, eh? La pinta ja la fa i amb els ingredients que hi poses... Amb coliflor també podria funcionar, no? Bé, clar, no ho saps, que no t'agrada!!!
Ho haurem de provar i t'ho farem saber... :-)
Salut!
P.S.: SI proves les carxofes de l'Àtica ja diràs, eh? jejejejeje
Una receta muy sabrosa, adoro el brócoli.
ResponEliminaJudith, a mi me encanta el brocoli, pero en casa no. Y siempre lo hago con bechamel y beicon, pero esta me la llevo para probarla, seguro que también les gusta, son muy queseros.
ResponEliminaBesos
Moltes gràcies! Aquest serà el dinar de demà!
ResponEliminaMglòria