>

dimarts, 29 de març del 2011

Gelatina de maduixa i cítrics

S'acosta el bon temps i comencem a tenir ganes d'àpats més lleugers. No només per l'operació bikini, que preocupa a tanta gent, sinó que amb la calor no ens bé massa de gust menjar plats pesats. Evidentment sempre hi ha excepcions, però en el cas del Bolet ens encanta variar de menjar, segons les estacions, i gaudir dels aliments que cada una ens brinda. Com bé sabeu és època de maduixes i maduixots, un aliment ric en ferro i un munt de vitamines tan necessàries durant la primavera. Avui us presento unes postres ben fàcils, ideals per cuinar amb nens. El seu sabor de cítrics, combinat amb la textura divertida de la gelatina és una proposta que agradarà a grans i a petits; com a mínim, així ho espero.


Ingredients:

1 sobre de gelatina de maduixa Royal
250 ml d'aigua mineral
1 pomelo gran
3 taronges de suc
3 llimes
200 g de maduixes
1 Kiwi


Preparació:

Agafem les llimes, les taronges i el pomelo, exprimim el suc i el reservem. Agafem les peles de llima, les netegem i raspem la pell i ho reservem. A continuació, en una cassola petita, posem 250 ml d'aigua durant uns minuts, fins que arrenqui el bull, llavors la retirem del foc i afegim el sobre de gelatina. Un cop ho tinguem ben barrejat afegim els sucs de cítrics que tenim reservat. Per finalitzar, afegim la pell de la llima, que prèviament hem preparat, i les maduixes tallades a daus petits, i ho deixem quallar durant un parell d'hores a la nevera. Per fer la presentació agafem un kiwi, que estigui una mica verd, tallem dos trossets d'uns 3 mm i fem dos talls per poder-los juntar com a la fotografia, i ho acabem amb un polsim de pell de llima.



37 comentaris:

  1. A mi segur que m'agrada, i més amb aquesta presentació tan xula en gotets i amb el kiwi... com sempre senyoreta Juju, un 10!! jijijiji

    Visca la primavera que ens porta fruites divertides!

    Petonets carinyo!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Por aquí el sol y el buen tiempo no han tenido a bien acompañarnos aun pero con tanta calefacción la verdad apetecen comidas frescas y ligeras ¡y esta me ha encantado!. Un beso.

    ResponElimina
  3. Mira que no soy amiga de las gelatinas, pero esta dice, comeme.

    ResponElimina
  4. Qué refrescante!! y además poco calórico, sano y precioso de color. ¡qué más podemos pedir! (yo quito el kiwi, que no me hace muchos tilín)
    Besos guapa

    ResponElimina
  5. Com que sóc una fredolica, em guardo la teva gelatina per una mica més endavant (només de pensar a menjar-la ara ja m'esgarrifo jaja). Però a l'estiu ha de ser tan refrescant... m'agrada molt!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Quina foto més xula, si pogués agafar un gotet!!!!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  7. Yo no soy muy amiga de las gelatinas pero esta dice comemeeeeeeee ,me llevo una para mi peque a el le encantan.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  8. Judith súper refrescante y buenísima tiene que tener un sabor delicioso
    Bsos

    ResponElimina
  9. Gelatina i fruita! Ideal pels esportistes! I quina presentació! Ole!

    ResponElimina
  10. Juju.
    La gelatina se quedo riquisima... muy refrescante e con unas colares kindas : )
    Besitos

    ResponElimina
  11. Sandra: jijiji, ets la bomba! ;P
    Iratxe: aqui va a días, pero mejor cada día!
    Laura: a mi según que día
    Pilar: los puedes servir con una fresa ;)
    Mónica: cap problema, quan vingui la caloreta forta la tastes!
    Moni: agafen 2 que al Jordi li agrada molt!!!
    Nenalinda: pues para el peque!
    Maria: gracias guapa
    Yves: és una indirecta?
    Catarina: muito obrigada!!!!

    Petonets i moltes gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  12. Ohhh!!! Amb aquest color és irresistible. i les fruites que porta uhmmm!!!! La decoració amb el kiwi moníssima!!!

    ResponElimina
  13. UMA COMBINAÇÃO MAIS QUE PERFEITA E SABOR DEVE SER DIVINO.
    BJS

    ResponElimina
  14. Sí jo també necessito cosetes més lleugeres i fresquetes, cada estació lo seu.
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  15. ualaaaaaaa! això als meus fills segur que els agrada!!! Una presentació super xula!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  16. ¡que primaveral este plato! muy rico, muy sano y muy fácil, ¿qué más se puede pedir? :)

    ResponElimina
  17. chica esto tiene una pinta estupenda. QUe rico y que color me gusta. bss.

    ResponElimina
  18. Guardo con molto interesse questa ricetta voglio proprio provarla, deliziosa ciao

    ResponElimina
  19. Ohhh!!! que refrescant, quan fa bon dia aquestes receptes animen a fer-les, m´en porto un gotet, soparè soleta!!!!

    ResponElimina
  20. Judith unes postres ben fresques. Respecte al teu comentari, perquè no provar amb el bróquil? segur que també queda bé encara que el sabor es una mica diferent. Ja em dirás si ho proves, ok.

    Una abraçada!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  21. Quan més miro els vostres blocs, més m'adono que tinc moltes coses bones a fer.
    Un postre sensacional i senzill que hauré de posar en pràctica perquè no he fet mai res amb gelatina.

    ResponElimina
  22. Judith, qué rico este postre.
    Tan fresquito suena ya a verano. ¡¡Qué ganas!!
    Besitos, guapa

    ResponElimina
  23. A mi de petita m'encantva la gelatina!! Bé, ara encara en menjo també...:P
    Què ben presentades, com sempre!! :)

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  24. La gelatina sempre ens ha semblat més vistossa que saborossa, però aquesta sembla molt refrescant.... crida al bon temps i com be dius es un recurs fàcil i ràpid.
    petons gastronómics

    ResponElimina
  25. Judith que me ha gustado mucho, ay si puediera coger uno para la merienda!

    ResponElimina
  26. I ara que dius?? És temps de maduixes???...No me n'havia adonat...
    A la carpeta de pendents. La presentació de 10...com sempre!!
    Un petó guapa!!

    ResponElimina
  27. És veritat que ara ja venen de gust coses més lleugeretes, jeje, jo ja he començat amb les maduixes, m'encanten, sóc capaç d'acabar-me'n una caixa sencera jo sola.
    La teva proposta d'avui em sembla ideal per aquests dies, a més a més, queda tan bonica presentada d'aquesta manera... que entra totalment per la vista. Això sí, estic convençuda de que a part de maca també deu ser una recepta bonísima.

    Petonets!!

    ResponElimina
  28. Judith,quina delicia més bona i quina decoració més maca,
    m'emporto la recepta per que tenc que testar.la
    mil petonets guapa.

    ResponElimina
  29. Que bé perque el meu metge m´ha dit que mengi gelatina!!! Es veu refrescant i bó! Agafo nota, això ho faig segur però quan surti el sol, que ara plou, leches!!! Muack

    ResponElimina
  30. Nenina, te has pasado con esta gelatina, con lo que me gustan, antes se me resistian pero les voy tomando el truquillo :D

    Así que esta caerá sin duda porque me encantan entre comidas!!

    Un besiño grandote y bonita semana.

    ResponElimina
  31. En algun lloc vaig llegir que els cítrics no deixaven gelificar, ja veig que no és veritat. Fan molt bona pinta aquests vasets!!
    Petons

    ResponElimina
  32. Judith,
    Quina pinta més bona que fan aquests gotets.. Sa, poques calories i a més amb una presentació tan maca que convida a fer-ho JA!!! Petonets

    ResponElimina
  33. diuen que "La tentacion viste de rojo", i quina millor tentació que aquets got tant espectacular, per caure en lo pecat,

    ResponElimina
  34. Que bona la gelatina i amb aquesta combinació ha ser encara millor. I tant que la provaré.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  35. Oh Judith, ayer precisamente comprè un poco de fresas en el mercado, tenìa pensado usarlas para otra cosa (que luego ni lo hago porque termino comièndomelas directamente del bowl), pero despuès de ver tu gelatina y sobre todo ver que es muy sana, creo me la harè porque el postrecito se requiere siempre!

    ResponElimina
  36. Hola maca! quins colors mes cridaners!te molt bona pinta segur que es bonísim!!
    Un abraçada Wapa!! i encantat de coneixer.

    ResponElimina
  37. qué es maduixa ? fresa? lo otro más o menos lo he entendido

    ResponElimina