L’altre dia, quan vàrem anar a celebrar l’aniversari de l’Yves a casa dels seus pares, ja us podeu imaginar que no vàrem tornar amb les mans buides. La Loles ens va preparar un munt de coses, entre elles una ceba d'1kg 100g -la vaig pesar al arribar a casa, perquè mai havia vist res similar-. Va ser un regal que els hi va fer un pagès i van pensar que jo li podia treure profit. Ells em van dir si la volia per utilitzar com atrezzo per les fotos del bloc. Però com podia desaprofitar un exemplar així? Feia temps que em rondava pel meu caparró la idea fer una recepta de chutney i vaig trobar que seria una bona manera de treure rendiment d'aquest superexemplar.
Pels qui no ho sapigueu: el chutney és una recepta d’origen indi que combina fruites i verdures i està condimentada amb diverses espècies. S’utilitza com a acompanyament de diversos plats típics d’aquesta cultura. A Europa i a Amèrica també és freqüent trobar aquest tipus de preparat, però en aquests casos s’introdueix un nou element: el vinagre, d’aquesta manera s'aconsegueix potenciar les propietats conservants, així doncs és més fàcil conservar-ho durant més temps, sempre i quan ho haguem envasat bé.
Pot semblar una recepta estranya pels qui mai l’heu tastat, però us asseguro que és fantàstica. Combinada amb pa i formatge, com us presento a la foto, és un aperitiu fantàstic i el seu sabor no us deixarà indiferent. Només heu d’utilitzar una mica la imaginació i ja veureu quin profit en treureu. Espero que us agradi i us animeu a tastar-ho!
Ingredients:
1 kg de cebes
2 cebes vermelles
2 pomes fuji
50 g de panses
50 g de nous
100 ml de vinagre de préssec
100 ml de vinagre de mango
4 c/s de mel de taronger
5 espècies
Canyella en pols
4 c/s de sucre
Preparació:
Agafem les cebes i les pomes, les pelem i les tallem a daus i les posem a la cassola -millor que sigui antiadherent- juntament amb les panses, les nous, el vinagre, 4 cullerades soperes de mel i de sucre blanc, 1 cullerada de postres de canyella i una de 5 espècies -aquestes mesures poden variar segons el vostre gust-. Ho cuinem a foc lent durant 1 hora i ho anem remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi. Un cop cuinat, ho posem en pots de vidre, prèviament esterilitzats -ho podem fer amb el rentaplats- i ho tapem bé.
Vinagre de mango??? vaja ets una capsa de sorpreses... mai l'he vist...tinc una llista tant lllarga de productes nous a comprar, que tindre que fer 2 cuines, no una....jajaja
ResponEliminaun petonet
Jo mai n'havia provat, i m'agrada, m'agrada força el chutney... també el podeu posar en altres plats, com el bacallà, etc.
ResponEliminaFelicitats!
¡IM-PRE-SIONATEEE!.
ResponEliminaPerò quina peça!! Quin regal!! Ja li has tret bon profit, sense dubte! Jo el vaig probar una vegada i em va agradar força! Apuntada! Petonets
ResponEliminaBon dia bonica!
ResponEliminaDoncs molt ben aprofitada aquesta super ceba! jajaja quina passada... no li vas fer cap foto?!
I el chutney no l'he provat mai crec, però amb el que porta segur que m'agradaria! Jo tinc vinagre de gerds i és deliciós, me'l va portar ma germana!
Petonets!
Sandra
"Peassu" de ceba, no? Nosaltres en tenim de molt grans, també. Però no sé si arriben a pesar tant! Aquest chutney té una pinta... Deu fer un gustet agredolç, imagino. O m'equivoco?
ResponEliminaPetonarros família Bolet! :)
UN BUEN CHUTNEY Y MUY AROMATICO CON ESTOS INGREDIENTES, LOS QUE TENEIS LA SUERTE DE VIVIR EN LA CAPITAL TENEIS A TIRO UNA DESPENSA BESTIAL, EN CAMBIO LO DE PUEBLO LA CEBOLLA Y NORMAL je,je
ResponEliminabona recepta
peto
miquel
Me encantan los chutneys, y si os gustan te paso las dos recetas que más hago en casa. Yo los como con todo, queso, carne, a cucharadas...
ResponEliminayo me llevo tu receta, que me parece estupenda, y con miel de azahar, mi favorita, que tiene que darle un toque delicioso.
Me despido de tí hasta el miércoles que viene, si haces cosas ricas guardame un poquito de cada.
Muchos besos guapa.
Una ceba d'1kg???? Uau, crec que jo tampoc he vist mai una ceba tan grossa, je je je...
ResponEliminaEm sembla un destí fantàstic per aquest exemplar de ceba tan especial. M'encanten els chutneys i aquest de ceba i poma ha de quedar molt bo.
Mare meva quina ceba i quin bon partit li has tret!
ResponEliminaLa presentació, com sempre, fantàstica!
Molts petonets.
Chutney!! Es algo que tengo tan pendiente! La mezcla es buenísima! Pero el tema de los vinagres, donde los comprastes?? Gracias!
ResponEliminaJuju,
ResponEliminaSe quedaran una delicica... Me ya gustado mucho la receta : )
Besitos
I no has fet una foto de la bèstia?
ResponEliminaA la Índia a cada plat ens hi posaven un cutney diferent, alguns eren bons com ho ha de ser el teu, altres feien saltar les llàgrimes... (i no de plaer, eh?)
¡que ricor! me encantan los chutneys, me encantan sus sabores dulces y como potencian cualquier plato. y con tostaditas, en realidad de cualquier forma, jaja.
ResponEliminaQue ricossssssssssssss, te han quedao!!!
ResponEliminaEncantada de conocerte, me quedo como seguidora.
Te invito a seguir mi blog.
Besitos.
A mi em va passar el mateix que a tu però amb tomàquets. Aquí, com que vivim a les afores, tothom te el seu hortet, jo per que el tinc en testos i sí, faig una mica de tot, però de varietats petites, com els cherry, cebetes tendres o be el pebrotets de gernika o les guindilles de Ibarra. Però hi ha que te un bon hortet i a vegades em venen amb uns tomàquets que dona glòria! de més d'un quilo!
ResponEliminaEscolta, apart de que mai havia vist ni el vinagre de préssec ni de mango, que m'han semblat fabulosos, no he provat mai el chutney. Però t'he de dir que m'imagino tots aquests sabors que hi has fet servir i em sembla que m'ha d'agradar moltíssim. Ho provaré!
Moltíssimes gràcies per la recepta, guapíssima! :-)
Pues a mi la cebolla...me fascina y en chutney es deliciosa, hay uno de zanahorias que me fascina...este tuyo no tiene desperdicio y con esa presetación...rico, rico.
ResponEliminaUn besiño grande :D!
No lo he probado nunca pero me han dado muchísimas ganas después de esta entrada... me encantan todos los ingredientes
ResponEliminabesos
Que cosa más rica!, voy a ver si encuentro esos vinagres tan exquisitos!.
ResponEliminaHola Judit,
ResponEliminaavui acabo de saber que la Mònica del Llàbiro és la teva germana, i perquè no siguis menys, m'uneixo als teus seguidors!
A més, em fa molta gràcia el teu nom, perquè pel Maig tindré una nena que es dirà Joana i ara ja carinyosament ens dirigim a la panxa i li diem Juju!
Fins aviat!
Debe estar exquisito, la verdad es que el chutney no me falta, a pesar de que sólo lo consumo yo.
ResponEliminaDonde encuentras esos vinagres?, los preparas tu?, que maravilla deben ser.
Besos
Menuda explosiòn de sabores, es delicioso hasta en el color.Se emplea muchísimo y ya verás cuando llege el verano con los higos.
ResponEliminaUna pasada y combinado con el queso perfecto.
Un beso
Això és "bocato di cardinale"... deliciós
ResponEliminaEh! volia veure una foto de la ceba!!!!!!!
ResponEliminaFa poc que he descobert els chutneys. M'agrada fer-ne un de mango que és molt bo, però deixa una olor penetrant a la casa que dura un parell d'hores. M'apunto el teu de ceba i poma i el provaré...que després de les maduixes la meva fruita de capçalera són les pomes!! ;) Un petó, guapaaaa!!
Aquesta ceba quasi devia ser de record Guiness!. Tu li has tret un bon profit, eh?. Aquest chutney ha d'anar molt bé per acompanyar carn de porc, per exemple.
ResponEliminaI tant que li vas treure profit!!!i amb una molt bona recepta!!!M´agrada!!!
ResponEliminaCaram! una ceba de més d'un kilo... No n'hi vist mai cap.
ResponEliminaLi has donat una sortida estupenda en aquesta ceba. Felicitats!
UMMMMMM!! Boníssim, el chutney fa també molt bon acompanyament a carns sense suc, p.e: magret d'anec, llom de porc a la sal..... i s'en pot fer de moltes fruites (mango, pera, poma,prèssec...) mai l'hem tastat amb vinagre, m'ho guardo per la propera !!!
ResponEliminaUna abraçada
Judith, estupenda receta.
ResponEliminaHe hecho el chtney de mango o de higos pero de cebolla no lo había probado.
Me la apunto.
Besos
Nunca lo he probado pero tomo nota de todo ....BESOS MARIMI
ResponEliminaMoltíssimes gràcies a tots pels vostres comentaris!!! m'els he llegit tots!!!! els vinagres són de Vom Fass ( Gran vía entre Passeig de gràcia i Pau Clarís) en tenen un munt i tots molt originals!!!! aneu amb compte perquè és un vici!!! Molts petonets a tots!!!
ResponEliminaPD: avui no hi ha recepta perquè estic amb angines al llit! 8(
Hola!! he trobat el teu bloc a través de gastroblocs i com m'agrada molt em quedo seguint-te!
ResponEliminaHa casa mai he cuinat chutney, però n'he probat en alguns plats en restaurants i la veritat es que sempre m'ha agradat i aquest teu té molt bona pinta el dolçor de la ceba i la poma deuen de quedar molt bé! Ja em menjaria una torradeta d'aquestes :)
Bueno, tal i com t'he dit em quedo seguint-te i vaig a donar una volta per veure la resta de receptes. Si tu tb vols passar per la meva cuina i si t'agrada seguir-me, hi estàs convidada! :)
Un petó i fins el teu proxim post! :))
Hola Judith, guapa tu
ResponEliminaamb els ingredients que porta , el resultat segur que es de luxe
mil petonets Susanna
Judith, què bé!! M’encanta aquesta recepta. No he fet mai chutneys i en tinc moltes ganes. A més la combinació d’ingredients que fas servir ha de quedar boníssim!Què ben aprofitada la super ceba!! No tens cap foto de l'exemplar?? jeje!!
ResponEliminaMolts petonets!!!
Qué delicia, apoyando un comentario anterior como decía Jesulín en dos palbras IM-PRESIONANTE.
ResponEliminaUn besazo
Judith una delicia de les tantes teves,me ha encantat,una combinació perfecta.
ResponEliminaEsper que et trobis bé he vist o he llegit que no esteis bé,
Un petonet molt gross i cuidat molt princesa.
No n'havia sentit parlar. ho he trobat molt interessant i crec que m'agradaria. Una ceba per immortalitzar. Deus haver guardat una foto, oi?
ResponEliminaAdoro el chutney, siempre lo hago de mango pero este tiene una pinta...me lo apunto
ResponEliminaSens dubte un molt bona aprofitament!!! quina delícia de plat!
ResponEliminaMolts petonetsss
Judith, chiquilla, qué chutney más delicioso, aunque me hubiese encantado ver esa pedazo d ecebolla. Joé... madre mía, qué cebollón. jejeje
ResponEliminaPor cierto, gracias por tu felicitación en mi blog. Te lo agradezco mucho.
Un besote
¡qué te mejores Judith!.....
ResponEliminaTengo que probar esta receta porque a nosotros nos gusta mucho el chutney de mango....pero....¿qué hago con el vinagre de mango.....? aquí no lo voy a encontrar ni de casualidad.....
Un besazo