Avui us presento la meva primera aportació a Memòries d’una cuinera, un bloc molt jove però que estem molt orgullosos de la gran acollida que li heu donat, moltíssimes gràcies! Aquest mes la proposta que us hem fet ha estat cuinar Coca de recapte. Sabeu de sobres que no sóc massa fan de les masses i els seus derivats -tot i que últimament no ho sembla- , així que ha estat un nou repte fer aquesta coca. El resultat ens va agradar molt. Nosaltres estem acostumats a la coca de recapte de l’Aleixar, un poblet que està al costat de Reus, on la fan molt i molt fina. El farcit és amb ceba, pebrot i una mica de pebre vermell, la proposta d'avui és ben diferent. Les coques sempre m’han encantat, tant se val si són dolces o salades, amb verdura o pinyons... Sempre que passo per un forn i en veig una m’entra gana! Doncs bé, la meva aportació a Memòries d’una cuinera és una coca amb un farcit ben català: escalivada i botifarra, la vàrem fer l’altre dia per sopar i us puc assegurar que és molt més fàcil del que sembla! Només heu de tenir una mica de paciència perquè la massa llevi. Ja estic desitjant veure totes les receptes que es presenten. Si encara no us heu animat, us convido a que participeu! teniu fins el dia 28 d'aquest mes per fer la vostra recepta. Bon cap de setmana!
Ingredients massa (2 uts.):
500 g de farina
10 g de llevat sec
1 c/s d'oli d'oliva
2 c/p de sal
1 got d'aigua tèbia
Ingredients farcit:
2 pebrots
2 albergínies
2 cebes
2 botifarres
Oli
Sal
Preparació:
Agafem la farina i la posem sobre el marbre en forma de volcà i afegim els altres ingredients, menys l’oli. Ho treballem amb les mans fins obtenir una massa homogènia i que no s’enganxi al marbre. Posem la massa en un bol que sigui una mica gran, ho tapem amb un drap i la deixem reposar a un lloc sec unes 3 hores. Un cop hagi transcorregut aquest temps l’agafem i afegim l’oli. Tornem a treballar-la fins que la massa l’hagi absorbit i li donem forma. Posem a sobre el pebrot i l’albergínia escalivats, tallats a tiretes i banyats amb un bon raig d’oli d’oliva i ho posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant uns 30 minuts. Mentrestant agafem la ceba, la tallem a tiretes i la posem a una paella amb l’oli d’oliva ben calent i la cuinem fins que ens quedi ben tendre, no parem de remenar per evitar que es cremi. També aprofitem per cuinar la botifarra –si volem la podem posar directament al forn- i la reservem. Un cop traiem la coca del forn, posem la ceba per sobre i els talls de botifarra i la deixem reposar uns 10 minuts.
A mi també m'agraden molt les coques de recapte, fins i tot més que les pizzes, les trobo més lleugeres.
ResponEliminaAmb el farcit de botifarra ha de quedar molt bona, per a un sopar complet i deliciós!
Una coca de recapte excelente. Tiene una pinta muy apetecible.
ResponEliminaBessos
Ohhhhhhhhhhhhhhhhh, quina artistassa estàs feta!Visca la coca de recapte i el memòries i tu, és clar!;)Jo encara he de fer els deures.
ResponEliminaMolts petonets.
T'ha quedat fantàstica aquesta coca de llangonissa!! A mi també és un dels farcits que m'agraden molt!
ResponEliminaMe gusta mucho tu idea de poner las salchichas encima de tu coca! Tiene que estar muy buena con las cebollas y los pimientos!!
ResponEliminaBesos
mmmmmmm, que ricoooooooooooooooo, a estas horaaas.
ResponEliminaMe gusta tu blog. Desde hoy te sigo.
Que bona!! Així més o menys és com jo l'havia tastat. Alguna vegada també l'he tastat amb arengada en comptes de botifarra. Te un gust diferent però també és molt bo.
ResponEliminaM'encanta la foto!! Algún dia ens hauries de fer un post amb un monogràfic de com fer fotografies com Déu mana ;-)
Petons!
A casa també ens encanten les coques de recapte. És, molt sovint, un dels sopars del cap de setmana. Jo en faig de tota mena de versions, gairebé sempre coincidint amb el què trobo per la nevera. La de botifarra l'he fet amb espinacs i formatge per sobre, i també queda molt bona. Aquesta teva també ha d'estar bonissima!!!
ResponEliminaTe ha quedado genial. Tiene una pinta estupenda. Bss y feliz fin de semana.
ResponEliminaOlé niña por tu coca!!!. Menos mal que no te gustan las masas, porque tiene una pinta excelente.
ResponEliminahas hecho una inauguración de "memorias de cocinera" estupenda. Ojala hagamos muuuuchas recetas.
Besos
Avui faré aquesta coca, és un espectacle...
ResponEliminaNena quina pinta mes bona!! I mes a aquesta hora! ^.^ Petons
ResponEliminaqué pinta!!! con la escalibada me encanta!!Beso
ResponEliminaGenial nena!!! Amb botifarra és com a mi m'agrada, perquè no sóc gens fan de les arengades o sardines jejeje T'ha quedat maquíssima, t'estàs convertint en una experta de masses!
ResponEliminaMolts petonets preciosa... i VISCA MEMÒRIES D'UNA CUINERA!
Sandra
jo encara estic pensant de què la puc fer que no porti ni ceba ni pebrot, jeje, algo se m'acabarà ocurrint segur, jeje, el que fins que no passi per "casa" no tindré forn, no se si arribaré a temps aquest cop.
ResponEliminala teva té molt bona pinta , no en menjaria perque el pebrot i jo no som amics, però té molt bona presència, entra per la vista :P.
Petonets!!
Mare meua, que bona pinta
ResponEliminaUn beset
Bravo!!!!!!!!!!!!!! La meva aportació ja la tinc pensada.. a veure com surt!! Aquesta és una delícia... M'ha encantat. Bon cap de setmana família!!
ResponEliminaGemma: són una mica diferents la pizza i la coca, això m'encanten les dues!!!
ResponEliminaNica: ya esoy deseando ver la tuya!
Moni: de moment jo ja he fet el teu encàrrec ;P
Albota: gràcies bonica
Valerie: en Cataluña es muy común ;)
Caralous: bienvenido!
Elisabet: a mi tampoc m'agraden les sardines & friends... i tema fotos, si et sent un fotograf et pela! jijijijiji.
Catieu: doncs esperem la vostre versió ben aviat!
Luisa: gracias guapa. Feliz fin de semana.
Pilar: seguro que vamos a hacer un montón!
Ana: doncs ja em diràs si t'agrada...
CM: jijijiji, gràcies guapa, t'animes?
Linda: ;)
Sandra: estic contenta, de moment, amb els meus resultats!!!! ara a per la vostre!
Nee: i si passa el dia la publiquem igual! no pateixis!!!! la fas quan puguis carinyet! ah! i quan vinguis a casa ja et treuré el pebrot! jijiji
Laure: gràcies guapa
Eri: quines ganes de veure la teva versió! estic convençuda que serà fantàstica!!!!
Petonets a tots i molts gràcies pels vostres comentaris!!!
Una coca de recapte genial, te un aspecte deliciós! jo la que vaig aprendre a fer es la que fan a Montbrió del Camp! petons
ResponEliminaUy nenina, que buena te ha quedado con la butifarra!!! Me has antojado, con el tiempo que tengo que no la como, no he encontrado una que me guste aquí...pero seguiré buscando, y como me encantó hacer la coca, gracias por la iniciativa y por el cariño que le ponen a sus delicias :D
ResponEliminaUn besiño grandote y buen fin de semana!!
Qué buena pinta ¡¡¡ñam ñam
ResponEliminaUna pinta espectacular, sen la escalivada un dels meus plats preferits,a de ser excelent.
ResponEliminaUna abraçada.
Juju,
ResponEliminaSe quedo riquisima la coca. Y que aspecto delicioso se ya quedado : )
Besitos
Tanta sort que no t'agrada gaire això de les masses; si t'arriba a agradar...
ResponEliminaMolt bona la recepta d'avui si vols et puc cedir el títol del meu bloc: "Cuina innovadora, experimental i eclèctica", crec que et va que ni pintat!!
Jo encara no he fet els deures però no us faltarà la "meva coca de recapte"
Bon cap de setmana!!
Quina pinta!!! Nosaltres ho hem intentat... star pendent de penjar....però el resultat sembla de tot menys una coca de recapte....
ResponEliminauna abraçada
Quina bona pinta, amb la gana que tinc!!!
ResponEliminaSembla fàcil de fer per un sopar informal no?
Bon cap de setmana
una bona coca y muy guapa te ha quedado con la butifarra mas,hoy estoy haciendo una y la semana que viene tre la envio al otro blog
ResponEliminabon cap de setmana
peto
miquel
M'agrade amb la butifarra.. i la taula que ben parada...convida a seure i a menjar...
ResponEliminabon cap de setmana
petonets
A mí me encantan las masas, así que me pido este plato del menú..., se ve estupendo!
ResponEliminaBesotes y hasta pronto!
FICOU COM ASPECTO SUPER DELICIOSO...ADOREI.
ResponEliminaBJS
Judith, me encanta la coca de recapte!. En casa la solemos hacer... Sabrosísima!.
ResponEliminaUn besote y feliz fin de semana
Que bones les coques de recapte... La veritat és que no es nota que no t'agradin les masses perquè t'ha quedat de nassos. Jo ja estic pensant quina coca faré per Memòries d'una cuinera.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!
Jo no n'he fet mai una coca d'aquestes, mira que té bona pinta amb la buti a sobre..... ummmmm!
ResponEliminaPetons!
Espectaculaaaaaaaaaaar y seguro que deliciosa wapa.
ResponEliminaBicos mil y feli finde.
Que bé! sóc una gran fan de la coca de recapte, però algun cop que l'he intentat fer no m'ha sortit la base tal i com volia... m'apunto aquesta teva i a veure si la faig! :-)
ResponElimina¡Tremenda Judith!, la preparo seguro.
ResponEliminabesos
Madre Santa JUdith como tiene que estar esto, yo nunca la había visto y menos probada pero quiero proponerme el hacerla.La levadura ¿de que tipo?
ResponEliminaUn besote y buen fin de semana
Quina combinació més guapa! A veure si m'hi poso ja!
ResponEliminaGenial aquesta coca!! a veure si en pocs dies poso la meva versió!!
ResponEliminaMolts petonetss
Una torta muy rica con un relleno de los dioses,me encantó y me gustaría probar,además se ve muy linda ,abrazos.
ResponEliminaGracias preciosa, una propuesta que me encanta...quien dice que no a una cena tan rica!
ResponElimina*.*
BESOS
me encantan las cocas... tengo que probar ésta, se ve deliciosa
ResponEliminabesos
FP: doncs a veure si t'animes a fer-ne una! ;)
ResponEliminaMayte: si quieres te mando una cuantas, aunque no se como van a llegar!!!
Smeteling: gracias
CN: moltes gràcies i benvinguts!
Catarina: muito obrigada!!!
Paula: no dubto que faras una proposta espectacular!!
GG: el que importa és haver-ho intentat! no és cap concurs!
Elisabet: doncs no m'agraden molt, però últimament estic que no paro! jijiji
Laube: pues a ver si te animas y haces una versión!
Sao: muito obrigafa!
Calohe: muchas gracias
Artemisas: és molt fàcil, i el resultat és realment bo
Miquel: gràcies! estic impaciant per veure la teva proposta
Neus: jijiji, però només era atrezzo ;)
Locasita: per mi era la primera vegada!
Nenainda: muchas gracias guapa
Bet: doncs esperem la teva recepta encantades!!!! segur que és una bona proposta
Dadá: genial! ya me contarás
María: la levadura es seca. la compro en el súper y está al lado de la Royal.
VC: l'esperem!
Ingrid: segur que fas una molt bona versió
Rosita: pues ya me contarás si te ha gustado
Feika: es súper rica! ;P
Antonia: espero que te guste!!!
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
A veure Judith si arribem a un pacte:
ResponElimina- com que vas a l'Aleixar a buscar coca???
El proxim dia que tinguis previst anar a l'Aleixar m'has d'escriure un mail. Tinc una sopresa per tu!!!
L'altre cosa que et vull dir: ja ho sabia jo que amb tant de curs i compromisos em perdria coses.. així que heu creat un blog per fer reptes??? Això m'ho he d'apuntar!!!
Un petonet Judith!
Mglòria
Aquesta coca teva, una bona aportació per mantenir la tradició de les receptes casolanes.
ResponEliminaGenial,
ResponEliminaAmb botifarra!! Ara si que no tenim excusa...
Un petonás!!