Aquest cop l’HEMC #52, en la seva proposta mensual, ens ha proposat fer pizza. Com bé sabeu ja he perdut la por a totes les masses. No sé per què, però en l’últim més m’he aficionat a fer-les de tota classe. Potser l’explicació està en què m’apunto a un bombardeig i acabo fent tots els reptes que em proposen. Aquest cop la massa de la pizza ja l’havia treballat gràcies a La recepta del 15, així que va ser cosir i cantar. El farcit el tenia clar, sóc una incondicional de les pizzes amb verdures, i sobretot amb ruca. La combinació de la pizza calenta amb un toc verd és fantàstic, al menys en la meva opinió i us puc assegurar que si la tasteu no us defraudarà. Ara que se m’ha obert tot un món amb la massa, a veure si començo a experimentar una mica més, i sinó temps al temps.
Com que demà és Sant Josep i molts celebrem el dia del pare, la recepta d'avui m'agradaria dedicar-li al meu. Un seguidor incondicional d'aquest bloc. Per ser una gran persona, capaç de començar una nova vida amb una gallina sota el braç i per fer possible que tots els nostres somnis i il·lusions es facin realitat. T'estimo papa, ets el millor!
Ingredients de la massa (3 uts.):
500 g de farina
10 g de llevat sec
20 g d'oli d'oliva
20 g de sal d'olives negres*
1 c/p de sucre
250 ml d'aigua
* la proporció original de sal és de 10 g de sal.
Ingredients del farcit:
Mozzarella
2 tomàquets vermells
1 carabassó
Ruca
Oli d'oliva
Orenga
Pebre
Preparació massa:
En un bol, posem la farina amb el llevat i ho remenem. Afegim l'aigua i amassem fins obtenir una barreja homogènia, durant uns 5 o 10 minuts. A continuació afegim la sal i l'oli, i treballem la pasta fins que quedi una massa elàstica i que no s'enganxi. Ho posem en un bol i ho tapem. Ho deixem reposar durant una hora -he fet servir el truc de la Moni: escalfem el forn a 50º durant uns minuts i després el tanquem-.
Preparació:
Agafem porcions de massa de la mida d'un puny i amb l'ajuda del corró l'estirem. Agafem la base de pizza, posem un grapat de mozzarella ratllada, unes làmines d'uns 2 o 3 mm de gruix de tomàquet, després ho repetim amb el carabassó. Per últim, tirem un polsim de pebre, una mica d'orenga i un rajolí d'oli i ho enfornem durant 15 minuts a 180º o fins que veiem que les porcions estan torradetes. Un cop ho traiem del forn posem un grapat de ruca i tirem un rajolí d'oli d'oliva.
Visca la Judith i les seves experimentacions amb masses! Al final seràs la reina de la pizza!
ResponEliminaA mi també m'encanten amb ruca, els´hi dóna un toc deliciós!
Demà a casa toca... COCA DE RECAPTE! I crema catalan, és clar! Que a part de celebrar Sant Josep, celebrem també el meu sant que és diumenge! Els de la Bordeta som com els Bolets, aprofitem qualsevol excusa per festejar! ;)
Visca els papis!
Petonets preciosa meva!
Sandra
Judith aquesta pizza ha de ser boníssima!! Amb el terror que et feien i acabes sent la reina de les masses, jajajaja!
ResponEliminaMolt bona pizza, amb què la prenem? Vino rosso? ;-)
ResponEliminaYupiiii pizza, se nota que empieza el fin de semana :). A mí, como a tí, me encantan con verduras y la tuya me chifla. ¿quién dijo miedo?, contigo esa palabra no va ;)
ResponEliminaBesazos
Quina idea més original!!!!.... M'encanta!, i serà qüestió de provar-laaa....
ResponEliminaPetonets
Que ricaaaaaaaaa, se ve tan crujiente! Y con la rúcula encima, que ganas me acaban de entrar de una...
ResponEliminaUna dedicatòria molt especial....
ResponEliminaQue bona la pizza!!! Jo en menjo una gairebé igual en una pizzeria. Només li falta un ingredient, uns encenalls de pernil ibèric pel damunt. És deliciosa!!!
M´agrada aquesta iniciativa, el que passa que ja estic amb la "Operación bikini" jiji....bueno mentalment m´estic preparant....però aquesta pizza es molt sana que coll.....!!! ups!!! Petons
ResponEliminaQue bones les pizzes casolanes, a casa el divendres o dissabte sempre toca sopar pizza... la teva té molt bona pinta i seguro que molt més bona!
ResponEliminaPetons maca!
Ohhh que bona i fineta com m´agrada!!!!ptons
ResponEliminaQuina pizza més bona Judith! la ruca m'encanta, jo la poso a tot arreu i a la pizza potenciar el sabor moltíssim... i la combi amb el carbassó és genial!
ResponEliminaMolts petonetss guapa
Ummmmm, me encantan las pizzas con rúcula freca. Les da un toque cítrico y fresco maravilloso.
ResponEliminaMuy sugerente, Judith!!!!!
Un besote
me encantas las pizzas con la ruca le da un sabor diferente que me encanta
ResponEliminabon cap de setmana i amb sol
peto
miquel
Tiene que ser muy rica!
ResponEliminaMe encanta la receta!
un beso
Un 10 de pizza!! Aviat seràs la reina de les masses i dels pans!!!
ResponEliminaSegur que teu pare està molt orgullós de tenir una filla com tu!! ;)
Bon cap de setmana!!
Juju,
ResponEliminaLa pizza deve ter quedado una delicia. Esta con un aspecto fabuloso. Me encanta este tipo de recetas : )
Besitos
Fantástica! Me gusta mucho la pizza con rúcola, le da ese punto fresco ideal! El aspecto es genial! besos y buen fin de semana
ResponEliminaEs una de las pizzas que mas me gustan ...por la rucula ..que pintaza ..bssss buen finde MARIMI
ResponEliminaMM me encanta la pizza con rucula y la masa extra a la piedra! genial!
ResponEliminaBoníssima!! i un pinta estraordinària!!
ResponEliminaBon cap de setmana guapa!
Sandra: jijiji. Ja estic desitjant veure la teva versió!!! diumenge no m'oblidaré del teu sant!!! ;P
ResponEliminaAlbota: més que terror era mandra...
Yves: Lambrusco rosso, tinto! ;P
Pilar: jijiji, buen fin de semana guapa
Neus:´ja em diràs que et sembla
Salome: es un peligro vistar los blogs!!! ;)
Catieu: es que tenim un pare molt especial...
CT: porta verduretes, és light!!!
Ribereña: queden molt be fetes a casa
Silvia: moltes gràcies guapa
Ingrid: em passa el mateix amb la ruca, m'encanta!
Laube: gracias guapa
Miquel: per fi sol!!! oeeeeeeeeeeeeeeee
FC: si la haces ya me contarás
Paula: ell és feliç amb les nenes i els nets!!! ;P l'hauries de veure!
Catarina: obrigada linda
FP: gràcies guapa
Marimí: esta no falla
Fran: gracias guapa
Elisabet: gràcies bonica!!!
Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris! Bon cap de setmana
Ummmm seguro esta rica ricaaaaaaa ,me llevo un caxin antes de qe no quede na.
ResponEliminaEl fricando divino.
Bicos mil y feli finde wapa.
La ruca fa més sugerent aquesta pizza, em sembla molt bona idea.
ResponEliminaUna abraçada!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Maca quina entrada més maca per al teu pare...estara molt content avui...
ResponEliminai si el convides a menjar aquesta pizza encara més.
Petonets
bon cap de setmana
Hola guapa!
ResponEliminaDoncs com a tu, m'encanta la ruca en la pizza. El teu pare estarà molt, molt content oi? Saps per que t'escric tant tard? Doncs culpa teva i de la teva germana... Mig preparant un ingredient per la COCA DE RECAPTE i pq estic fent pizza per l'HEMC!! Però encantada de participar.. Petonets i bon cap de setmana!
Que me gusta la mezcla que le has puesto, vamos que me la cenaba en un pispas. ¡Que rica!
ResponEliminaQuina dedicatoria més deliciosa per el teu pare.
ResponEliminaMolts petonets i bon cap de setmana!
Una proposta perfecta, els tres ingredients lliguen a la perfecció!
ResponEliminaOoooh!! Que bó! La foto es molt maca... Judith, passa´t pel meu blog que vui que vegis una cosa... Petonets.
ResponEliminaEStic enlluernada amb aquest festival de pizzes... m´agrada la ruca però no l´he provada mai en pizza.
ResponEliminaDebía de estar riquísima. La foto es una maravilla.
ResponEliminaBesos,
Que boooona!. No m'agradava la rúcula, però ja l'he descobert i així, en pizzes, la trobo fantàstica!
ResponEliminaYo la hago de jamón y rúcula, como la ví en Francia, pero esta versión tan vegetal no pinta nada mal...
ResponEliminaBesotes
Jo també sóc una fan de la pizza amb ruca gràcies a tu!!!!!! Boníssima.
ResponEliminaPetonets.
m'encanta la idea,mai no ho he probat però la ruca m'encanta i aixi ho faré.
ResponEliminaMil petonets guapa.
Nenalinda: gracias guapa
ResponEliminaAna: ja veuràs que si la fas t'agradarà!
Neus: al final vàrem dinar a un restaurant! això si, de postres vràrem compartir crema catalana! ;)
Eri: jijiji, estic desitjant veure les teves versions!
Chelo: y de postres tu pastel, vale?
Elisabet: gràcies guapa, va estar molt content!
Gemma: gràcies bonica
Muxu: jijijiji, ja m'he passat! gràcies guapa
Cristina: l'has de tastar! queda súper bé!
Julia: gracias guapa
Calohe: tambien la he hecho con jamón, y está muy buena!
Moni: jijijijiji
Ague: ja em diràs si t'agrada
Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris
Es increible pero cuando tengo que hacer pizzas que no es muy seguido es con la masa piedra,y con rúcula es rica,se ve muy preciosa,abrazos y cariños.
ResponEliminaA mi també em passa que m'apunto a tots els reptes i concursos. No per guanyar, sinó per poder provar coses que segurament mai faria. Jo també m'he aficionat a les masses (ja ho saps, sobretot amb les de pa). És que veure que allò ho has fet tu partint de varis ingredients que per separat no són res... és una passada. T'ho menges més de gust i tot!
ResponEliminaAquesta pizza té una pinta incrïble. La que tinc pensada per l'HEMC també porta rúcula. Però la meva sí porta carn.
Una abraçada!
Vaya semana de propuestas ricas, que bien se come por éstas páginas!!! Un abrazo preciosa.... un trabajo estupendo.
ResponElimina*.*
@ BESIKOS.
Hola guapa tu
ResponEliminaque bona,si o se vinc a casa teva a sopar,...je,je
mil petonets Susanna
Al meu xicot, això li sembla una massa de pizza amb un bosc al damunt, hahaha
ResponEliminaPerò a mi m'agrada la ruca, o sigui que em sembla que provaré aquesta recepta ben aviat :)
Quina bona pinta! A mi també m'agrada molt la ruca i també l'he posat a la meva pizza!
ResponEliminaun petó!
quina pinta te la pizza! moltes gràcies per venir, així també t´he conegut. a mí m´agrada molt cuinar, et vindré a veure, tens receptes que m´agradan molt
ResponEliminafins aviat!
Ja ho saps però vull deixar constáncia aquí: he adoptat la teva masa de pizza com a oficial a casa!
ResponEliminaAixò si, la vaig fer sense sal d'olives negres perque només en tenia de normal. Pero em sembla molt bona idea emplear-la!