Els dimarts, al canal 33, fan un programa que m’agrada molt, el Karakia, si no l’heu vist mai us animo a que ho feu, és molt interessant. Aquest programa recull les vivències de persones de diverses cultures que s’han establert a Catalunya, i a través de la gastronomia ens relaten trets típics del seu lloc d’origen. Com que sóc un xic despistada haig de confessar que no els he vist tots, però us asseguro que quan recordo que el fan, no me’l perdo. En un dels últims programes recordo que la protagonista ens presentava una recepta molt interessant, es tractava d’uns pastissets amb pasta de full farcits de verdura i formatge. Vaig trobar que tenia una pinta espectacular i em van entrar ganes de fer alguna cosa similar. Si veieu la recepta original i la compareu amb aquesta veureu que no tenen res a veure, però ja em coneixeu, pocs cops aconsegueixo seguir al peu de la lletra una recepta. Alguns cops per falta dels ingredients, i d’altres perquè simplement m’agrada fer les meves pròpies versions. De totes maneres el més important és el resultat, no?
Ingredients (per a 4 uts.):
1 làmina de pasta de full
250 g d'espinacs
50 g de dàtils
100 g de bolets portobello
100 g de formatge feta
25 g d’ametlla en làmines
4 c/s de ceba caramel·litzada
Oli d'oliva
1 dent d'all
1/2 ceba petita
1 ou
Sucre
Sal
Popurri de 5 pebres
Preparació:
Agafem els espinacs, els netegem i els posem en una olla amb aigua. Un cop arrenqui el bull els tirem i els deixem durant 20 minuts -més o menys-. Mentrestant, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, posem a rossejar la ceba tallada a daus petits i la dent d’all. Al cap de 5 minuts afegim els bolets tallats en làmines i els dàtils tallats a trossets. Ho anem sofregint durant uns 10 minuts i un cop tinguem els espinacs fets i escorreguts, els afegim juntament amb un polsim de sal i un bon raig d'oli d'oliva. Ho cuinem durant 10 minuts més i ho reservem. Agafem la làmina de pasta de full i l’estenem a la safata del forn, folrada amb paper. Posem els espinacs, la ceba caramel·litzada i el formatge feta esmicolat i ho tanquem pels dos costats. Ens assegurem que no hi hagi cap forat. Batem l'ou i amb un pinzell pintem la superfície. Per últim, tirem a sobre un polsim petit de sucre i les ametlles en làmines i ho posem al forn, prescalfat a 190º, durant 30 minuts o fins que estigui rossejat.
A mi també m'agrada molt el Karakia, és un programa xulíssim... però fa molt que tampoc el veig, simplement per despiste! jejeje
ResponEliminaNo sé si la recepta s'assembla a l'original, però la pinta és tremenda!!
Per cert... bon dia bonica!
Petonets!
Sandra
PD: Ahir nit ens fam fer una caipiroska de maduixa... en honor a tu! jajaja mmmmm! què bona estava!!! :D
Jo sempre que puc el veig, m'agrada molt....
ResponEliminat'ha quedat molt bo, aquestes ametlles li han de donar un sabor molt bo.
Petonets maca
A mi també m'agrada molt aquest programa. És molt interessant.
ResponEliminaAquests pastissets amb el teu permós els hi canvío el formatge. Amb el feta no puc, no m'agrada gens. Per quin em recomanes que el canvii???
Si, si, ami també m'agrada molt, està molt bé! i el que també m'agrada és aquest plat, quina bona pinta!!! encara que no he provat mai el formatge feta, però amb lo formatgera que sóc...
ResponEliminaUna abraçada!
OOooooh! És boníssim aquest programa. Has vist la pàgina web? Està molt bé. L´últim capitol que vaig veure va ser el que protagonitzava el Greg, un americà d´Indiana, que tenia un bar country a Rubí. Em va fer molta gràcia perque just feia una setmana haviem estat en aquell bar...
ResponEliminaCom sempre, et surts amb les receptes que fas.
Petons
A mi també m'agrada molt Karakia però mai recordo quan ho fan... i sóc incapaç de seguir una recepta al peu de la lletra!
ResponEliminaAquests pastissets han de ser boníssims!!
MMMMMMMM, yo le quito los dátiles que estoy enfadada con ellos pero por lo demás no dejo ni las migas.
ResponEliminaJuju,
ResponEliminaFicou com um aspecto delicioso... Esta simplesmente uma maravilha : )
Beijinhos
Realment espectacular! Si t'hagués de fer una llista del que m'agradaria menjar quan em convides no acabaria mai però et deixo que em sorprenguis, sempre m'agrada tot!
ResponEliminaMoooooooolts petonets.
Doncs passa de seguir receptes perquè aquest pastís t'ha quedat fenomenal! M'encanta el feta...
ResponEliminaJo també miro karakia de tant en tant. M'agrada molt veure la cuina d'altres cultures. Enriqueix moltíssim. Al Clubdecuines hi ha totes les receptes. M'hauré d'animar ;)
Petonets!
Ay nena quina pinta mes rica i a aquestes hores, quina gana!!! Jo també el miro de tant en tant, es un programa súper chulo!! Muack!
ResponEliminammm quina bona pinta, segur que va durar ben poc. Per els ingredients que porta ha d'estar boníssim, la combinació de formatge feta amb dàtils és una delicia per al paladar, i amb espinacs ha de quedar exquisita.
ResponEliminaMe l'apunto, tinc ganes de provar-la, jeje.
El programa, doncs no l'he vist mai, jaja, no miro gaire la tele, de fet a Bcn no en tinc, només miro per internet els programes que m'agraden molt o pels que sento curiositat.
Molts Petonets!!
Nunca he visto el programa porque no estoy en Cataluña pero tus bocaditos se ven deliciosos,vaya buenas interpretaciones personales que les das a las recetas.Besos Esther
ResponEliminaHola guapa, te acabo de mandar un mensaj-comentario con una opción que se me abrió como la puerta de Aladino... ¿¿¿???, pero no sé si te ha llegado, con lo que re-escribo: ¡QUÉ PLATO TAN RICOOO!. Bss.
ResponEliminaSandra: no s'assembla res però aquesta opció estava molt bona! ;)
ResponEliminaNeus: va ser el toc final!!!
Catie: i el formatge de cabra? o camembert?
Gemma: l'has de tastar! al súper en venen. A nosaltres ens agrada molt.
Muxu: sí! he posat l'enllaç (al nom). Hihan tantes coses bones... quina casualitat, no? ;P
TC: jajajajaj, si tenim moltes coses en comú!
Smetling: ningún problema! quedará igual de rico
Catarina: muito obrigada!!!
Moni: jijijiji, ets la millor sister!
Marina: he enllaçat el link
CT: jijiji, ja veig que l'audiència no es podria fiar si fos per nosaltres!!! ;P
Nee: per internet també els pots veure. A TV· a la carta.
Esther: si quieres ver las recetas clica sobre el nombre :P
Iratxe: qué? jijiji. A ver si hay un duendecillo y no me he enterado, ;P
Petonets a tots i gràcie pels vostres comentaris!
M'encanta karakia!!! podria dir que és el meu programa de tv preferit, és genial!! has visitat la web de tv3 on recullen tots els capítols?? Jo ara no el puc veure...dimarts arribo molt tard a casa..:(
ResponEliminaEn fi...no m'enrotllo més, jiji.. aquesta recepta ha de ser deliciosa amb la pasta de full combinada amb els espinacs, els dàtils i el formatge!! m'encanta!!
Molts petonets!! :)
Hola Judith! muchas gracias por tu visita y tu comentario, así he podido llegar hasta aquí! todo lo que veo me gusta, este paste tiene que estar de muerte!
ResponEliminaMe quedo por aquí mirando todo lo que tienes que veo que tiene una pinta espectacular,
Besos,
Nasy
Jo el veig quan puc, tenen receptes molt interessants i aprens coses noves, aquesta es molt vistosa i m´ha agradat molt!!!!
ResponEliminaM'encanta la interpretació que fas de totes les receptes... Un altre 10!!! Un petonet!!
ResponEliminaqué pastelito más rico!!!. me gusta todo lo que lleva y la mezcla de todo con el hojaldre tiene que estar buenísima. Guardame algo por favor, aunque sea para la cena.
ResponEliminabesazos
Pues me gusta muchísimo, además las espinacas junto con el feta es que son mi pasión. otra que se va a pendientes!
ResponEliminaUn besazo guapa
Hola guapa tu
ResponEliminaque bo, anoto la teva recepta, mil gràcies per compartir-la
petonets Susanna
Me encanta la mezcla de feta y espinacas. me parece una receta con acento griego, y las recetas de otros paises siempre me parecen atractivas. besos
ResponEliminahace tiempo que no tengo tiempo de mirarlo pero antes si que lo miraba.te ha quedado muy bien y todos los ingredientes me gustan asi que a pendientes
ResponEliminapeto
miquel
No sé porque el reader me deja de avisar de blogs que actualizan...ya se me hacía raro que no hubieses publicado...me he perdido dos entradas buenísimas nenina :(
ResponEliminaPero bueno...ya le pondré remedio, por lo pronto voy a disfrutar de esta mezcla de queso feta y espinacas, quien pillara un trozo...te ha quedado buenisimo!!
Besiños linda :)
Un pastís deliciós sens dubte, la combinació dels ingredients no pot ser millor!
ResponEliminaM'encanta Karakia, però també fa bastant que no el vaig ja que el petit de la casa cada dia reclama més atencions a aqustes hores..
ResponEliminaNena! ha de ser boníssim això. Jo trobo que la combinació d'espinacs, formatge i alguna cosa dolça, és de les millors que hi ha.
Petonets guapa.
Jo també sóc seguidora del Karakia desde fa anys, fins i tot quan vivia als Estats Units me'l mirava per la web 3 a la carta. T'ha quedat xulíssim Judith.
ResponEliminaPetons guapa!
Hola, Judith!!
ResponEliminaMe encantan los pasteles de verdura, yo suelo ponerle acelga porque me sienta mejor, pero imagino el sabor de los dátiles en la mezcla del relleno que has hecho y lo imagino delicioso.
El corte, impresionante, te ha quedado una foto lindísima
un besito y buen finde
Pero bueno que cosa mas rica. Como te ha quedado. Este pastel me tiene que encantar a favoritos. Bss.
ResponEliminaQuesto pasticcio mi incuriosisce molto: lo proverò! :-)
ResponEliminaHola Judith!
ResponEliminajo si ho recordo.. cosa rara, el veig i m'agrada força. No t'ho creuràs però estic preparant el sopar i estic fent això!!!! M'encanten els espinacs en pasta de full! Petonets
Va quedar genial! Cruixent per fora, tou per dins, amb diferents gustos... hmmm, me'l menjava altre cop ara!
ResponEliminaNena quina activitat!! M'en vaig de viatge una setmana i no pareu de cuinar i publicar.... m'encanta el KARAKIA sempre acabem apuntant algún plat o alguna combinació sorprenent per fer proves... els espinacs amb formatge son una combinació guanyadora. I ara m'en vaig a redactar el post de la coca de recapte a veure si arribo a temps...
ResponEliminapetons gastronómics