>

dimecres, 9 de març del 2011

Panets de sèsam i pipes

Quan vaig fer la meva proposta de pizza per La recepta del 15, vaig comentar que no sóc una cuinera a qui li agradi fer pa, no per res especial, sinó perquè m’agrada fer altres receptes. La gent que seguiu el bloc ja sabeu que m’agrada respondre tots els vostres comentaris i que m’els llegeixo amb deteniment, ja ho hem comentat molts cops, però, què seria un bloc sense comentaris? Doncs un dels comentaris me’l va deixar la Paula, de Bon Tiberi, un bloc que si no el coneixeu us convido a que ho feu, té receptes superinteressants. En el comentari que em va deixar em proposava un repte: que fes pa i galetes, dos coses que fins ara han passat desapercebudes dins de la meva cuina. El primer repte ja l’he fet, i el segon no patiu que el faré en breu, ja que d’aquí a final d’any m’haig de tornar una experta en galetes...
 
L’altre dia xafardejant la blocosfera vaig descobrir un bloc, Cocinísima, que tenia receptes molt interessants, i no se per què em vaig parar a l’apartat que es titulava Recetas para niños. Vaig veure uns panets de llavors que tenien molt bona pinta; aleshores vaig pensar que, si era una recepta que la podien fer els nens, era una bona manera d’estrenar-me amb el pa, no? El resultat va ser espectacular! Em vaig emocionar i tot. Són uns panets molt i molt senzills, que serveixen com a acompanyament de qualsevol plat. L’únic defecte que li vàrem trobar és que pel nostre gust estaven un pèl insípids, però això és fàcil d’arreglar, li afegim a la massa un xic més de sal i ja està.
 
Com podeu veure a la foto, els vam servir per fer un bon esmorzar, un entrepà amb tomàquet, pernil salat i ruca. La falta de sal la vàrem arreglar fent un bon pa amb tomàquet! Sembla una bona manera de començar el dia, no?


Ingredients massa (12 uts.):

500 g de farina
10 g de llevat sec
1 c/s d'oli d'oliva
1 i 1/2 c/p de sal
1 c/p de sucre
40 ml d'aigua tèbia
Llavors de sèsam blanc i negre
Pipes pelades
1 rovell d'ou


Preparació:

En un bol, posem la farina amb el llevat i ho remenem. Afegim l'aigua i amassem fins obtenir una barreja homogènia, durant uns 5 o 10 minuts. A continuació afegim les pipes, la sal i l'oli, i treballem la pasta fins que quedi una massa elàstica i que no s'enganxi. Ho posem en un bol i ho tapem. Ho deixem reposar durant una hora -he fet servir el truc de la Moni: escalfem el forn a 50º durant uns minuts i després el tanquem-. Agafem porcions de massa de la mida d'un puny. Les posem en una safata per anar al forn amb paper, prèviament untat amb oli, pintem amb l'ou batut la superfície i tirem per sobre les llavors de sèsam i les pipes, per obtenir diferents panets. Ho coem de 6 en 6 amb el forn prèviament escalfat a 200º durant 20 minuts.



50 comentaris:

  1. Hola Judith!! A mi me encanta hacer pan, porque admite cualquier ingrediente que tu mente imagine. Me gustan mucho como te han quedado estos panecillos, y sobre todo el relleno que es lo que lo hace sublime. De buena gana, me llevo uno para almozar.
    Bessos

    ResponElimina
  2. EL pa també és un dels meus reptes pendents... Però tu l'has superat amb molt bona nota! Per esmorzar han de ser uns panets deliciosos.

    I les galetes per quan? Je je je...

    ResponElimina
  3. A mi me pasa com a ti que hacer pan es lo que menos me llama,pero no me extraña que te emocionaras al verlos porque te han salido estupendos,parecen de esos que hay en las boutiques del pan.besos Esther

    ResponElimina
  4. Que bons!!! I amb les llavors que li donen un toc cruixent a dalt. Quin entrepa mes bo!!!!

    ResponElimina
  5. Mmmmmmmmmmmmmmm. Ahora que me he vuelto medio panera estos panecillos no pueden faltar en mi mesa.

    Besos.

    ResponElimina
  6. Es veuen molt apetitosos, ara ja pots continuar fent pa, q segur q t'ha agafat el gusanillo...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. Lo del pan es empezar, ahora le cogerás el gustillo y más viendo como te han quedado con pedazo de foto incluída.
    Niña, guardame uno de esos bollitos, que si vieras lo mal que he comido éstos días, te daría pena :(
    Besos cielo

    ResponElimina
  8. Que bollitos mas deliciosos ..que foto ..me encantan ...besos MARIMI

    ResponElimina
  9. Juju,
    Que bueno que se ya quedado lo pan. No me importava nada de comer un quantos agora : )Me gusta mucho de las sementes de sesamo. Se ve riquisimo.

    Besitos

    ResponElimina
  10. Felicitats!! nou repte aconseguit!! ara a per les galetes eh!! que et surtin ben bones!! ;p

    ResponElimina
  11. Una maravilla!! Tus panecillos tienen una pinta buenísima! Perfectos para hamburgesas.

    Besos!!!

    ResponElimina
  12. Uns panets deliciosos Judith! i tal com els has preparat m'encanten!! ara mateix m'en menjava un!
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  13. ;)
    Em sento responsable d'aquest repte, per tant, et faré una valoració objectiva.
    A veure, ingredients utilitzats, originalitat de la recepta, ganes de tastar-la, atrezzo de la foto...ummmm....ummm... puntuant entre 0 i 10...un 20; però, però, sempre hi ha un però...l'alumna no ha deixat cap panet perquè la "reptadora" ho pogués tastar...això malament, mooolt malament, Judith!! Per tant, et quedes amb un 18 de nota!! ;)
    M'agrada, m'agrada, ja sabia que els teus primers pans serien un èxit aclaparador!!
    Un petó, guapa

    ResponElimina
  14. Així que t'has animat amb els panets, t'han quedat molt bé, tenen una pinta excelent.
    Jo és que sóc una patosa amb tot el que requereixi amassar, fa mesos em vaig comprar una panificadora, i ni així, jaja, em fa molta, molta peresa.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  15. ¡qué rico! adoro el pan, el pan y el queso, y siempre que puedo hago panes caseros. este va a la lista que tengo pendiente, así que en breve le hincaré el diente, jejeje

    ResponElimina
  16. Quina bona pinta, amb aquesta foto, qui en pogués agafar un. Un súper esmorzar de luxe!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  17. Nica: no te preocupes que te mando uno! jijiji
    Gemma: és súper fàcil, almenys aquesta recepte. Les galetes t'asseguro que ben aviat! ;P
    Esther: jijiji. Muchas gracias guapa
    Catieu: si que estaven bons sí, per ser els primers...
    Silvia: ya me contarás
    Sonia: vols dir? jijijiji
    Pilar: esto lo tenemos que arreglar!!! ahora mismo te preparo una cestita! ;)
    Marimi: muchas gracias guapa
    Catarina: muito obrigada linda
    Alba: d'això es tracte, no? que sigui bones! jijiji
    Valerie: minihamburguesas ;P
    Ingrid: gràcies guapa, ara e per les galetes! ;)
    Paula: ja veus, he acceptat el teu repte!!! si és que sempre t'escolto!!!! ;)
    Nee: prova de fer aquests, són tan i tan fàcils...
    Sole: ya me contarás si te han gustado, aunque tu eres una experta!
    Moni: la propera vegada t'en guardo uns quants!!!

    Petonets a totes i moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  18. Vaya panes con más buena pinta, te pillo la receta, cada día me gusta más hacer pan. un beso

    ResponElimina
  19. Qué ricos se ven. me encanta el pan, pero soy super perezosa de hacerlo. tendré que probar tu receta haber si me animo. un beso enorme.

    ResponElimina
  20. Cullera nena!! Per ser els primers t'han sortit espectaculars! A nosaltres ens encanta fer pa, la satisfacció és enorme!! I quieda boníssim! com el teu, que té una pinta brutal! ;)
    M'alegro que la Recepta del 15 t'hagi animat a seguir treballant les masses!
    Ais, jo estic com tu amb tema galetes... mai m'han cridat l'atenció i ara n'hem de fer un munt! jajajaja

    Petonets bonica!
    Sandra

    ResponElimina
  21. Judith, són els teus primers pans??? t'han quedat perfectes!! Si fas igual les galetes ens faràs mooolt contents! :P

    Es veuen ben bons i com dius si estan sossos amb una mica de sal s'arregla fàcilment!! :) La foto molt xula!!

    Molts petonets guapa!! :)

    ResponElimina
  22. Hola Judith para ser tus primeros panes no puedes quejarte del resultado, estan estupendos. Con tu permiso me copio esta receta, ultimamente copio todas las recetas de pan para hacerlas, yo he descubierto esto del pan y estoy disfrutando mucho. Besos

    ResponElimina
  23. Judith, a mi me pasa lo contrario que a ti. Tengo muchas ganas de hacer pan pero no me atrevo y cada vez que veo una receta me digo que esta es la definitiva, pero luego me entran los nervios y lo dejo aparcado.
    Tal vez, como tu, si es una receta de niños esta sea la que pruebe.
    Solo con la pinta que tiene merece la pena el intento.
    Besos

    ResponElimina
  24. Judith, de verdad es tu primer pan????...maravillosos bollitos, preciosos de verdad!!!
    A mi si me encanta hacer pan, de hecho desde que me compre la pani ya ni lo compro. Pero, la condicion es que no requiera masas madres ni levados eternos...por que mi problema es ese..soy impaciente y me aburro de las preparaciones largas y tediosas!!!
    Tus bollitos son preciosos y la foto tambien!!!! Besitos!!!

    ResponElimina
  25. Quin entrepa... me'l menjaria ara mateix...
    jo tampoc faig girè pa a casa, pero quan el faig m'agrada molt l'aroma que queda a casa i el sabor que te...
    amb les llavors que has posat, són un luxe
    petonets

    ResponElimina
  26. Sembla molt fàcil ho haure de provar. M'encanta el pà fet a casa.

    Petonets

    ResponElimina
  27. Jo també li tinc ganes al pa, quan m'animi segur que no pararé.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  28. pues te han quedado deliciosamente geniales y en casa el pan mejor
    peto
    miquel

    ResponElimina
  29. Aquest estiu em vaig dedicar a fer pans, tallar-los a llesques i congelar-los per anar-me'ls emportant a Barcelona durant el curs! quedava prou bo, ara provaré aquesta recepta també, fan una bona pinta! només m'ha sorprès la quantitat d'aigua, però suposo que amb l'oli i el rovell ja fa! Per cert! l'altre dia em vaig fer "ropa vieja" no em va fer falta anar a comprar bledes, va venir la meva mare i em va portar el bullit del caldo, on hi havia col, patat, pastanaga i careta... Les verdures tal i com vas explicar, i la careta tallada a daus i passada per la paella.... Boníssim! :)

    ResponElimina
  30. Nena ningú ho diria que es la teva primera vegada !! Tenen una pinta fantàstica.
    Petons gastronómics

    ResponElimina
  31. Yo quiero el de la foto, con el jamón!, hija que panecillos tan ricos, otra receta a pendientes, hoy todo lo que veo me encanta, y tus panecillos me han vuelto loca.
    Un beso y voy a cotillear el blog que recomiendas!

    ResponElimina
  32. Molt bé Judith!!! Espero que t'emocionis tant com el que estem acostumats a fer pa i que ens vagis presentant més receptes.. Un repte més que superat. Enhorabona guapa!

    ResponElimina
  33. Ummmmmmmmmmm seguro estaban deliciosos no hay mas que ver ese bocadillo dice comemeeeeeee.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  34. quina bona pinta que tenen aquests panets,m'encanta fer el pa jo mateixa i aquesta recepta no la tenia donçs ma l'emporto a casa amb el teu permís.
    mils de petonets guapa.

    ResponElimina
  35. Que maco que es veu, jo també m'apunto la recepta per fer-los a casa!

    ResponElimina
  36. T'han quedat molt be. Mira que és bo el pa fet a casa!

    ResponElimina
  37. Què monos t'han quedat!! i quina pinta més bona té aquest entrepà que heu fet. Em sembla que t'agafo la recepta per fer unes hamburgueses de salmó que fa temps que vull fer!
    petons!

    ResponElimina
  38. Linda: a sí? yo prefiero hacer pasteles! ;P
    Anna: és bastante rápida...
    Sandra: crec que haurem de fer un intensiu de galetes! jijijiji
    Stefania: grazie mille
    Alba: potser ha estat la sort del principiant!!! espero al mateixa fortuna amb les galetes!
    Morena: ya lo se ya! jijijiji
    Ana: prueba esta receta! és súper sencilla, mira como me han quedado!;)
    Chelo: hay dias que no paramos de ver recetas, verdad??? ;)
    GG: això és la foto! jijiji
    Anna: home jo parar sí, ara tinc pendent fer galetes!!! ;P
    Miquel: gràcies! sí que és bo sí.
    Bet: m'alegro molt maca!!! per cert, quan t'animes a obrir un bloc?
    Eri: ara a fer més cosetes... ;P
    Artemisa's: ja em diràs com et va
    Neus: tens tota la raó, l'oloreta és molt bona.
    Juana: sí! sólo había hecho una masa de pizza y estos panes 8)
    Nenalinda: eran súper ricos
    Ague: jo també m'he copiat la recepta! jijiji
    VC: m'alegro que us agradi tant!
    PC: sí! molt bo
    Ana: doncs ja stic desitjant veure la teva versió

    Molts petonets i moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  39. Me encanta el pan casero,de hecho hago todas las semanas pan amsado que se le llama acá ,el tuyo a quedado perfecto y con sésamo una maravilla, abrazos.

    ResponElimina
  40. Ostres! Moltes gracies a tu i a Cocinísima, buscava una recepta d´aquests panets! Mil gracies! La llum de la foto molt maca! Petonets!

    ResponElimina
  41. Nenina, pues yo con Abuelo panadero...aunque no quiera, lo traigo en el ADN :p

    Na me gusta mucho, pero estos panecillos tuyos te han quedado de vicio puro y duro...me anoto tu receta y te dejos besiños!!

    ResponElimina
  42. A mi sí que m'agrada molt fer pa. Aquests panets tenen molt bona pinta. M'apunto la recepta.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  43. Ja sabeu qui es va menjar aquest fabulós entrepà, no? Quin esmorzar!

    ResponElimina
  44. Rosita: que suerte tienen en tu casa!
    CM: ja veuràs que és molt fàcil! ;P
    Mayte: si és que tu ADN es la bomba!!!!
    Nyanyels: Gràcies bonica
    Yves: jajajajaja, que be vares esmorzar...;P

    Petobets a tots i moltes gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  45. Aquests panets són deliciosos!!! T'han quedat ben monos!

    Petons

    ResponElimina
  46. A l'estiu jejej ara tinc massa feina a la uni! abans ja em rondava pel cap però em feia mandra, fins el dia que vaig somiar que en tenia un! i ara ja m'he posat la data límit, això sí, serà a l'estiu, de moment em quedo amb el clubdecuines! ja t'avisaré quan el tingui! :) gràcies! petons!

    ResponElimina
  47. Quin esmorzar més sa, no?
    A que dóna satisfacció menjar el teu propi pa? A més a més té un gust diferent..
    A casa tot sovint faig pa. M'encanta!
    Un petonet Judith,
    Mglòria

    ResponElimina
  48. Enhorabuena, te han salido de vicio. Un beso

    ResponElimina
  49. M'encanta aquest pa amb pipes i un pél dolç (el clàssic "bun" de les hamburgueses, nyam!)

    Feliç World Bread Day! ;-)

    ResponElimina