Quan vaig fer la meva proposta de pizza per La recepta del 15, vaig comentar que no sóc una cuinera a qui li agradi fer pa, no per res especial, sinó perquè m’agrada fer altres receptes. La gent que seguiu el bloc ja sabeu que m’agrada respondre tots els vostres comentaris i que m’els llegeixo amb deteniment, ja ho hem comentat molts cops, però, què seria un bloc sense comentaris? Doncs un dels comentaris me’l va deixar la Paula, de Bon Tiberi, un bloc que si no el coneixeu us convido a que ho feu, té receptes superinteressants. En el comentari que em va deixar em proposava un repte: que fes pa i galetes, dos coses que fins ara han passat desapercebudes dins de la meva cuina. El primer repte ja l’he fet, i el segon no patiu que el faré en breu, ja que d’aquí a final d’any m’haig de tornar una experta en galetes...
L’altre dia xafardejant la blocosfera vaig descobrir un bloc, Cocinísima, que tenia receptes molt interessants, i no se per què em vaig parar a l’apartat que es titulava Recetas para niños. Vaig veure uns panets de llavors que tenien molt bona pinta; aleshores vaig pensar que, si era una recepta que la podien fer els nens, era una bona manera d’estrenar-me amb el pa, no? El resultat va ser espectacular! Em vaig emocionar i tot. Són uns panets molt i molt senzills, que serveixen com a acompanyament de qualsevol plat. L’únic defecte que li vàrem trobar és que pel nostre gust estaven un pèl insípids, però això és fàcil d’arreglar, li afegim a la massa un xic més de sal i ja està.
Com podeu veure a la foto, els vam servir per fer un bon esmorzar, un entrepà amb tomàquet, pernil salat i ruca. La falta de sal la vàrem arreglar fent un bon pa amb tomàquet! Sembla una bona manera de començar el dia, no?
Ingredients massa (12 uts.):
500 g de farina
10 g de llevat sec
1 c/s d'oli d'oliva
1 i 1/2 c/p de sal
1 c/p de sucre
40 ml d'aigua tèbia
Llavors de sèsam blanc i negre
Pipes pelades
1 rovell d'ou
Preparació:
En un bol, posem la farina amb el llevat i ho remenem. Afegim l'aigua i amassem fins obtenir una barreja homogènia, durant uns 5 o 10 minuts. A continuació afegim les pipes, la sal i l'oli, i treballem la pasta fins que quedi una massa elàstica i que no s'enganxi. Ho posem en un bol i ho tapem. Ho deixem reposar durant una hora -he fet servir el truc de la Moni: escalfem el forn a 50º durant uns minuts i després el tanquem-. Agafem porcions de massa de la mida d'un puny. Les posem en una safata per anar al forn amb paper, prèviament untat amb oli, pintem amb l'ou batut la superfície i tirem per sobre les llavors de sèsam i les pipes, per obtenir diferents panets. Ho coem de 6 en 6 amb el forn prèviament escalfat a 200º durant 20 minuts.
Hola Judith!! A mi me encanta hacer pan, porque admite cualquier ingrediente que tu mente imagine. Me gustan mucho como te han quedado estos panecillos, y sobre todo el relleno que es lo que lo hace sublime. De buena gana, me llevo uno para almozar.
ResponEliminaBessos
EL pa també és un dels meus reptes pendents... Però tu l'has superat amb molt bona nota! Per esmorzar han de ser uns panets deliciosos.
ResponEliminaI les galetes per quan? Je je je...
A mi me pasa com a ti que hacer pan es lo que menos me llama,pero no me extraña que te emocionaras al verlos porque te han salido estupendos,parecen de esos que hay en las boutiques del pan.besos Esther
ResponEliminaQue bons!!! I amb les llavors que li donen un toc cruixent a dalt. Quin entrepa mes bo!!!!
ResponEliminaMmmmmmmmmmmmmmm. Ahora que me he vuelto medio panera estos panecillos no pueden faltar en mi mesa.
ResponEliminaBesos.
Es veuen molt apetitosos, ara ja pots continuar fent pa, q segur q t'ha agafat el gusanillo...
ResponEliminaUna abraçada,
Lo del pan es empezar, ahora le cogerás el gustillo y más viendo como te han quedado con pedazo de foto incluída.
ResponEliminaNiña, guardame uno de esos bollitos, que si vieras lo mal que he comido éstos días, te daría pena :(
Besos cielo
Que bollitos mas deliciosos ..que foto ..me encantan ...besos MARIMI
ResponEliminaJuju,
ResponEliminaQue bueno que se ya quedado lo pan. No me importava nada de comer un quantos agora : )Me gusta mucho de las sementes de sesamo. Se ve riquisimo.
Besitos
Felicitats!! nou repte aconseguit!! ara a per les galetes eh!! que et surtin ben bones!! ;p
ResponEliminaUna maravilla!! Tus panecillos tienen una pinta buenísima! Perfectos para hamburgesas.
ResponEliminaBesos!!!
Uns panets deliciosos Judith! i tal com els has preparat m'encanten!! ara mateix m'en menjava un!
ResponEliminaMolts petonetsss
;)
ResponEliminaEm sento responsable d'aquest repte, per tant, et faré una valoració objectiva.
A veure, ingredients utilitzats, originalitat de la recepta, ganes de tastar-la, atrezzo de la foto...ummmm....ummm... puntuant entre 0 i 10...un 20; però, però, sempre hi ha un però...l'alumna no ha deixat cap panet perquè la "reptadora" ho pogués tastar...això malament, mooolt malament, Judith!! Per tant, et quedes amb un 18 de nota!! ;)
M'agrada, m'agrada, ja sabia que els teus primers pans serien un èxit aclaparador!!
Un petó, guapa
Així que t'has animat amb els panets, t'han quedat molt bé, tenen una pinta excelent.
ResponEliminaJo és que sóc una patosa amb tot el que requereixi amassar, fa mesos em vaig comprar una panificadora, i ni així, jaja, em fa molta, molta peresa.
Molts petonets!!
¡qué rico! adoro el pan, el pan y el queso, y siempre que puedo hago panes caseros. este va a la lista que tengo pendiente, así que en breve le hincaré el diente, jejeje
ResponEliminaQuina bona pinta, amb aquesta foto, qui en pogués agafar un. Un súper esmorzar de luxe!
ResponEliminaMolts petonets.
Nica: no te preocupes que te mando uno! jijiji
ResponEliminaGemma: és súper fàcil, almenys aquesta recepte. Les galetes t'asseguro que ben aviat! ;P
Esther: jijiji. Muchas gracias guapa
Catieu: si que estaven bons sí, per ser els primers...
Silvia: ya me contarás
Sonia: vols dir? jijijiji
Pilar: esto lo tenemos que arreglar!!! ahora mismo te preparo una cestita! ;)
Marimi: muchas gracias guapa
Catarina: muito obrigada linda
Alba: d'això es tracte, no? que sigui bones! jijiji
Valerie: minihamburguesas ;P
Ingrid: gràcies guapa, ara e per les galetes! ;)
Paula: ja veus, he acceptat el teu repte!!! si és que sempre t'escolto!!!! ;)
Nee: prova de fer aquests, són tan i tan fàcils...
Sole: ya me contarás si te han gustado, aunque tu eres una experta!
Moni: la propera vegada t'en guardo uns quants!!!
Petonets a totes i moltes gràcies pels vostres comentaris!
Vaya panes con más buena pinta, te pillo la receta, cada día me gusta más hacer pan. un beso
ResponEliminaQué ricos se ven. me encanta el pan, pero soy super perezosa de hacerlo. tendré que probar tu receta haber si me animo. un beso enorme.
ResponEliminaCullera nena!! Per ser els primers t'han sortit espectaculars! A nosaltres ens encanta fer pa, la satisfacció és enorme!! I quieda boníssim! com el teu, que té una pinta brutal! ;)
ResponEliminaM'alegro que la Recepta del 15 t'hagi animat a seguir treballant les masses!
Ais, jo estic com tu amb tema galetes... mai m'han cridat l'atenció i ara n'hem de fer un munt! jajajaja
Petonets bonica!
Sandra
Mmmmmmm che gustoso panino, ciao
ResponEliminaJudith, són els teus primers pans??? t'han quedat perfectes!! Si fas igual les galetes ens faràs mooolt contents! :P
ResponEliminaEs veuen ben bons i com dius si estan sossos amb una mica de sal s'arregla fàcilment!! :) La foto molt xula!!
Molts petonets guapa!! :)
Hola Judith para ser tus primeros panes no puedes quejarte del resultado, estan estupendos. Con tu permiso me copio esta receta, ultimamente copio todas las recetas de pan para hacerlas, yo he descubierto esto del pan y estoy disfrutando mucho. Besos
ResponEliminaJudith, a mi me pasa lo contrario que a ti. Tengo muchas ganas de hacer pan pero no me atrevo y cada vez que veo una receta me digo que esta es la definitiva, pero luego me entran los nervios y lo dejo aparcado.
ResponEliminaTal vez, como tu, si es una receta de niños esta sea la que pruebe.
Solo con la pinta que tiene merece la pena el intento.
Besos
Judith, de verdad es tu primer pan????...maravillosos bollitos, preciosos de verdad!!!
ResponEliminaA mi si me encanta hacer pan, de hecho desde que me compre la pani ya ni lo compro. Pero, la condicion es que no requiera masas madres ni levados eternos...por que mi problema es ese..soy impaciente y me aburro de las preparaciones largas y tediosas!!!
Tus bollitos son preciosos y la foto tambien!!!! Besitos!!!
Quin entrepa... me'l menjaria ara mateix...
ResponEliminajo tampoc faig girè pa a casa, pero quan el faig m'agrada molt l'aroma que queda a casa i el sabor que te...
amb les llavors que has posat, són un luxe
petonets
Sembla molt fàcil ho haure de provar. M'encanta el pà fet a casa.
ResponEliminaPetonets
Jo també li tinc ganes al pa, quan m'animi segur que no pararé.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
pues te han quedado deliciosamente geniales y en casa el pan mejor
ResponEliminapeto
miquel
Aquest estiu em vaig dedicar a fer pans, tallar-los a llesques i congelar-los per anar-me'ls emportant a Barcelona durant el curs! quedava prou bo, ara provaré aquesta recepta també, fan una bona pinta! només m'ha sorprès la quantitat d'aigua, però suposo que amb l'oli i el rovell ja fa! Per cert! l'altre dia em vaig fer "ropa vieja" no em va fer falta anar a comprar bledes, va venir la meva mare i em va portar el bullit del caldo, on hi havia col, patat, pastanaga i careta... Les verdures tal i com vas explicar, i la careta tallada a daus i passada per la paella.... Boníssim! :)
ResponEliminaNena ningú ho diria que es la teva primera vegada !! Tenen una pinta fantàstica.
ResponEliminaPetons gastronómics
Yo quiero el de la foto, con el jamón!, hija que panecillos tan ricos, otra receta a pendientes, hoy todo lo que veo me encanta, y tus panecillos me han vuelto loca.
ResponEliminaUn beso y voy a cotillear el blog que recomiendas!
Molt bé Judith!!! Espero que t'emocionis tant com el que estem acostumats a fer pa i que ens vagis presentant més receptes.. Un repte més que superat. Enhorabona guapa!
ResponEliminaUmmmmmmmmmmm seguro estaban deliciosos no hay mas que ver ese bocadillo dice comemeeeeeee.
ResponEliminaBicos mil wapa.
quina bona pinta que tenen aquests panets,m'encanta fer el pa jo mateixa i aquesta recepta no la tenia donçs ma l'emporto a casa amb el teu permís.
ResponEliminamils de petonets guapa.
Que maco que es veu, jo també m'apunto la recepta per fer-los a casa!
ResponEliminaT'han quedat molt be. Mira que és bo el pa fet a casa!
ResponEliminaQuè monos t'han quedat!! i quina pinta més bona té aquest entrepà que heu fet. Em sembla que t'agafo la recepta per fer unes hamburgueses de salmó que fa temps que vull fer!
ResponEliminapetons!
Linda: a sí? yo prefiero hacer pasteles! ;P
ResponEliminaAnna: és bastante rápida...
Sandra: crec que haurem de fer un intensiu de galetes! jijijiji
Stefania: grazie mille
Alba: potser ha estat la sort del principiant!!! espero al mateixa fortuna amb les galetes!
Morena: ya lo se ya! jijijiji
Ana: prueba esta receta! és súper sencilla, mira como me han quedado!;)
Chelo: hay dias que no paramos de ver recetas, verdad??? ;)
GG: això és la foto! jijiji
Anna: home jo parar sí, ara tinc pendent fer galetes!!! ;P
Miquel: gràcies! sí que és bo sí.
Bet: m'alegro molt maca!!! per cert, quan t'animes a obrir un bloc?
Eri: ara a fer més cosetes... ;P
Artemisa's: ja em diràs com et va
Neus: tens tota la raó, l'oloreta és molt bona.
Juana: sí! sólo había hecho una masa de pizza y estos panes 8)
Nenalinda: eran súper ricos
Ague: jo també m'he copiat la recepta! jijiji
VC: m'alegro que us agradi tant!
PC: sí! molt bo
Ana: doncs ja stic desitjant veure la teva versió
Molts petonets i moltes gràcies pels vostres comentaris!
Me encanta el pan casero,de hecho hago todas las semanas pan amsado que se le llama acá ,el tuyo a quedado perfecto y con sésamo una maravilla, abrazos.
ResponEliminaOstres! Moltes gracies a tu i a Cocinísima, buscava una recepta d´aquests panets! Mil gracies! La llum de la foto molt maca! Petonets!
ResponEliminaNenina, pues yo con Abuelo panadero...aunque no quiera, lo traigo en el ADN :p
ResponEliminaNa me gusta mucho, pero estos panecillos tuyos te han quedado de vicio puro y duro...me anoto tu receta y te dejos besiños!!
A mi sí que m'agrada molt fer pa. Aquests panets tenen molt bona pinta. M'apunto la recepta.
ResponEliminaUna abraçada!
Ja sabeu qui es va menjar aquest fabulós entrepà, no? Quin esmorzar!
ResponEliminaRosita: que suerte tienen en tu casa!
ResponEliminaCM: ja veuràs que és molt fàcil! ;P
Mayte: si és que tu ADN es la bomba!!!!
Nyanyels: Gràcies bonica
Yves: jajajajaja, que be vares esmorzar...;P
Petobets a tots i moltes gràcies pels vostres comentaris
Aquests panets són deliciosos!!! T'han quedat ben monos!
ResponEliminaPetons
A l'estiu jejej ara tinc massa feina a la uni! abans ja em rondava pel cap però em feia mandra, fins el dia que vaig somiar que en tenia un! i ara ja m'he posat la data límit, això sí, serà a l'estiu, de moment em quedo amb el clubdecuines! ja t'avisaré quan el tingui! :) gràcies! petons!
ResponEliminaQuin esmorzar més sa, no?
ResponEliminaA que dóna satisfacció menjar el teu propi pa? A més a més té un gust diferent..
A casa tot sovint faig pa. M'encanta!
Un petonet Judith,
Mglòria
Enhorabuena, te han salido de vicio. Un beso
ResponEliminaM'encanta aquest pa amb pipes i un pél dolç (el clàssic "bun" de les hamburgueses, nyam!)
ResponEliminaFeliç World Bread Day! ;-)