>

divendres, 4 de març del 2011

Bròquil gratinat


Un cop vaig llegir un article on parlaven de les propietats que tenia el bròquil. Ressaltaven, entre moltes altres coses, que és una gran font de fibra, calci, fòsfor i vitamina A. Ajuda a combatre el nervis -de fet és un dels aliments que recomanen per ajudar a combatre l’estrès- i és un dels aliments que serveix com a protecció d’una de les malalties més extenses, per desgràcia, en la nostra societat: el càncer. Un grup d’investigadors del Regne Unit va fer un estudi on demostraven que aquesta verdura, juntament amb els raves i la coliflor, eren capaços d’activar uns gens que prevenien la formació de tumors i feien possible que uns altres gens evitessin la creació de metàstasis.


Tots sabem que per tenir bona salut és imprescindible portar una dieta equilibrada, però molts cops se’ns oblida, i no ens ho tornem a plantejar  fins que tenim un ensurt a prop. Ja fa uns quants anys que m’he proposat mantenir una dieta rica en fruita, verdura i altres aliments bàsics per a una dieta completa. Així, tot i que ja sabeu que no m’agrada ni la col ni els seus familiars, amb el bròquil (només el que és d’un verd intens i semblen arbres junts) faig una excepció. Normalment el mengem bullit amb un bon raig d’oli, però aquest cop volia fer una recepta diferent. Vaig mirar què teníem a la nevera i se’m va ocórrer fer-lo gratinat. Normalment l’hagués fet acompanyat d’una salsa de beixamel, però aquest cop em vaig decidir per una recepta ben diferent.


Ingredients per a 2 persones:

500 g de bròquil verd
6 talls de bacó
200 g de mozzarella
2 ous
2 dents d'all
Oli d'oliva
Sal
Popurri de pebres


Preparació:

En una cassola amb aigua bullint posem el bròquil, tallat a trossets, i el deixem durant 15 minuts. Mentrestant, en un paella amb un bon raig d'oli saltegem els alls, tallats petits, i el bacò tallat a tiretes durant 5 minuts. Colem el bròquil i el posem en una safata per anar al forn, a continuació posem el bacò, l'all, un polsim de sal i pebre un raig d'oli d'oliva, la mozzarella rallada i els dos ous. Ho posem al forn, preescalfat al grill a 200º, i ho deixem durant 15 minuts.



41 comentaris:

  1. Así da gusto cuidarse y comer verdura, un plato riquisimo, de sobresaliente.
    Judith, cuando empezamos con memorias de una cocinera. (me encanta el logo)?

    ResponElimina
  2. Mira que té bona pinta però el bròquil és una de les assignatures pendents a casa...
    Molts petonets!

    ResponElimina
  3. Doncs jo dec ser un bitxo raro... m'encanta la col, bròquil i família! jejejeje Però fet així ja el trobo un menjar de luxe!!!!! Té una pinta tremenda guapa!

    Així m'agrada, amb ànims per publicar! ;)

    Molts petonets reina!

    ResponElimina
  4. El broquil és una verdura molt sana!
    I fet aixi gratinat amb la mozzarella i els ous, estic segura que agrada a tothom!

    ResponElimina
  5. A casa som més de fer coliflor, pero la forma en que ho has gratinat m'encanta! L acoliflor sempre la gratino només amb pernil i beixamel i així amb mozzarella, l'ou... deu estar sensacional!

    Un petó :)

    ResponElimina
  6. Caram! quina bona idea!! Així segur que no és gens aborrit menjar bròquil ;-)
    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  7. ¡Me ha encantado, qué ricooo!, me encanta el brócolo y la verdad es que lo pongo poco.. no sé, se me pasa... esas cosas... qué sé yo... pero me parece una delicia.

    ResponElimina
  8. A mi m'encanta el bròquil!!!!!!!

    ResponElimina
  9. Juju,
    Se quedou com um aspecto delicioso... Me encanta lo broquili e las verduras, que receta mas sana.
    Me ya gustado mucho.
    Besitos

    ResponElimina
  10. Encara que només fos per les propietats que té, n'hauriem de menjar molt, aquest plat teu és una molt bona manera de menjar-lo aprofitant que es tan saludable!!

    T'ha quedat de luxe!

    Petons

    ResponElimina
  11. Caram!! presentat així a qualsevol no li agrada el bròquil!!!
    Cuida't i recupera't guapa que t'esperem ben aviat!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Vaja!! Veig que tú també el disfresses molt be ;)
    En Gat s'ha enamorat de la teva recepta, tenim coliflor a la nevera,l'haurem de provar....+
    petons gastronómics

    ResponElimina
  13. Hola guapa!
    Ja estàs recuperada?? Espero que si i sno cuida't (millor, que et cuidin) molt.
    Quanta raó tens amb el que expliques de les propietas d'aquesta verdura. Jo en faig sovint i també el gratino. Ara això de posar-li els ous és una molt bona idea que faré ben aviat!! Petonets i bon cap de setmana,

    ResponElimina
  14. Que plato de verduras mas bien combinado ..que colorido ...precioso y buenisimo ..besos MARIMI

    ResponElimina
  15. una buena receta para los que no les gusta el broquil a mi como me gusta de todas formas ningun problema.Tu receta me la llevo a pendiente
    bon cap de setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  16. Una de mis tres verduras favoritas!!! :D

    Yo me lo como incluso crudo...es que soy salvajita ;) Este gratinado me encanta te ha quedado de lujo y además es ligero. Me encanta.

    Un abrazo y buen fin de semana bonita!

    ResponElimina
  17. Mi piace gli "brocoli", devo provare questa ricetta !! Baci bella

    ResponElimina
  18. Suposo que si avui has actualitzat vol dir que ja estàs millor, no? A mi el bròquil em costa molt...però així com tu ho has presentat segur que m'entrarà més fàcil. Un petó guapa. Tic, tac, tic, tac

    ResponElimina
  19. Chelo: gracias guapa! hoy a las 12 tenemos el gran estreno!!!! ;)
    Moni: nosaltres de tan en an ens agrada, això si, és l'únic de la familia!!!
    Sandra: tu un bitxo raro??? no home no!
    Gemma: home, potser a tothom no, no? jijijiji
    Anniki: bona idea el pernilet!
    Elisabet: jijijiji, ha vegades va bé improvisar
    Iratxe: hay tantos ingredientes que a veces nos olvidamos de otros!
    Yves: no val, a tu t'agrada tot! jijiji
    Ribereña: gràcies guapa! hi han moltíssims aliments amb grans propietats.
    Catarina: muito obrigada
    TC: gràcies nois... encara em queden uns dies paxuxis 8(
    GG: ja em direu que tal!!!
    Eri: no estic millor, i tinc per dies, però el bloc és el bloc! jijiji, i com que no haig de parlar... ;)
    Marimí: gracias guapa
    Miquel; jijijiji. Bon cap de setmana!
    Mayte: crudo te lo comes? no es un poco amargo????
    Stella: baciiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Paula: així ni li notes el gust! si t'animes ja em diràs!!!

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris! Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  20. El bròquil m'agrada molt i sabent que és tan bo, encara m'agrada molt més. T'agafo aquesta recepta. Té un aspecte espectacular.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  21. Me encanta el brócoli y así gratinado te ha quedado para no dejar ni rastro. hasta a mi hijo pequeño le apasiona y lo tomamos mucho en casa, un beso y buen finde.

    ResponElimina
  22. Que rico se ve!! Me encanta el brocoli, es uno de mis legumbres preferidos!

    Un beso

    ResponElimina
  23. Hola guapa tu

    segur que està deliciòs,..m´encanta la recepta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  24. A casa ens agrada molt el bròquil, però com tu fas normalment, el servim bullit o al vapor amb un raig d'oli d'oliva i prou.
    Gratinat també deu quedar ben bo! M'apunto la idea!!

    Molts petonets bonica!! :)

    ResponElimina
  25. Es sensacional, en casa todas las semanas mínimo un día.Es una pasada como se ve de sabrosito con ese gratén
    Un beso preciosa

    ResponElimina
  26. Jo tinc la sort que des de ben petita m'ha encantat la verdura, tota, sense excepció. Simplement bullida amb patata, sal, oli i vinagre. Per mi és una delicia així que la teva recepta, com no, m'encanta!
    petonets!

    ResponElimina
  27. Nyanyels: si sabéssim totes les propietats del aliments... ;)
    Anna: gracias guapa! buen fin de semana
    Valerie: muchas gracias
    Susanna: moltes gràcies bonica
    Alba: ja em diràs si t'agrada.
    María: tu sí que sabes!! un día a la semana??? ;)
    Ana: doncs jo no tinc aquesta sort, però amb el bróquil faig la vista gorda!! jijijiji

    Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris. Bon cap de setmana

    ResponElimina
  28. Me gusta el brocoli por su sabor y por su color...sabes, hay veces que lo compro solo por eso, porque ese color verde intenso creo que lo necesita mi cuerpo... uyyyyy que rarita. Así qué...esta receta que nos propones me la apunto, tiene que estar muy sabrosa.
    ***Besos.

    ResponElimina
  29. ¡Que pinta mas rica tiene!
    Os recomiendo que veais
    www.aceitevicoliva.com

    Encontraréis algunas recetas

    Carmen

    ResponElimina
  30. T´ha quedat un plat completissim i bó!!!

    ResponElimina
  31. Un gratinado estupendo, me encanta esta verdura y cocina de esta forma es ya es perfecta, muchos besos

    ResponElimina
  32. riquísimo y saludable! me encanta la foto, Judith, muy cálida! :)

    ResponElimina
  33. que pinta mas rica tiene , el brocoli me gusta mucho. Bss.

    ResponElimina
  34. Que sabroso este plato a mí me encanta,de todas formas,la brócoli es sagrada en mi refrigerado,te quedó estupendo el plato y la foto también,abrazos.

    ResponElimina
  35. Uy que buena pinta! Yo casi cada semana tengo esta verdura en casa y a veces me canso porque no se como hacerla.....gracias guapa!!!

    ResponElimina
  36. M´acaves de fer memòria que tinc una recepta de bròquil al forn que no he publicat al blog... Jaja! La teva l´he de provar que ha d´estar de vici!

    ResponElimina
  37. me encanta el brócoli, sí que es supersano, y hace tiempo que no lo como ¿no te pasa que a veces tomas las cosas como por épocas?de repente, me olvido! me has animado a retomar el brócoli...
    besos

    ResponElimina
  38. Ep!
    Això ha d'estar ben bo, eh? La pinta ja la fa i amb els ingredients que hi poses... Amb coliflor també podria funcionar, no? Bé, clar, no ho saps, que no t'agrada!!!

    Ho haurem de provar i t'ho farem saber... :-)

    Salut!

    P.S.: SI proves les carxofes de l'Àtica ja diràs, eh? jejejejeje

    ResponElimina
  39. Una receta muy sabrosa, adoro el brócoli.

    ResponElimina
  40. Judith, a mi me encanta el brocoli, pero en casa no. Y siempre lo hago con bechamel y beicon, pero esta me la llevo para probarla, seguro que también les gusta, son muy queseros.
    Besos

    ResponElimina
  41. Moltes gràcies! Aquest serà el dinar de demà!
    Mglòria

    ResponElimina