>

dimarts, 15 de març del 2011

Crema catalana amb perfum de llima i broqueta vermella

Si hi ha unes postres típiques a Catalunya, aquestes són, sens dubte, la crema catalana. Des de sempre han estat a les taules de moltes llars, sobretot per Sant Josep. Es tracta d'una recepta fàcil, però que no deixarà indiferent a ningú. Aquest cop La recepta del 15 ens ha proposat fer crema catalana. Quan ho vaig veure em vaig emocionar! Tenia tantes ganes de fer-la que no veia el moment per començar a cuinar. En un principi havia pensat fer un pastís, però poc a poc va anar evolucionar i es va tornar en aquesta proposta tant i tant delicada. I per què us dic això? A primer cop d’ull sembla fàcil, no? Doncs bé, és molt fàcil però heu de tenir en compte unes quantes coses, que jo en un principi no les vaig ni considerar. Primer de tot, no aboqueu mai la crema calenta sobre els suports de xocolata, ja que es desfaran. Sé que la crema s’ha de deixar reposar al lloc on se servirà, però només que deixeu refredar-la a temperatura ambient uns 15-20 minuts ja serà suficient. A l’hora de cremar el sucre no utilitzeu un cremador, ja que desfaríeu la xocolata. Una opció és utilitzar un encenedor llarg, d’aquests que tenim tots per casa per encendre el foc. Treu poca flama i evitarem disgustos innecessaris -aquesta part ja la vaig pensar abans, així que no vaig tenir cap ensurt-. Si seguiu aquests consells veureu que obtindreu unes postres ben fàcils i que no deixaran a ningú indiferent.
 
La recepta de la crema catalana la vaig treure de la Maduixa, del bloc Salseando en la cocina. Un bloc amb unes fotos i unes receptes espectaculars. Gràcies Maduixa! Et vaig fer cas i vaig anar a buscar midó, però no saps com em va costar trobar-lo! Al final el vaig trobar a un supermercat de la cadena Condis.

 
Ingredients crema:

500 ml de llet
125 g de sucre
1 pell de llimona
1 branca de canyella
4 rovells d’ou
20 g de midó


Ingredients:
 

500 g de xocolata per postres
Prunes vermelles
Maduixes
1 llima
Canyella en pols
Caramel líquid


Preparació:
 

Per fer els recipients de xocolata primer s'ha de desfer la xocolata -ho podem fer al bany María o bé al microones amb una mica de llet durant 1 minut-. Un cop tenim la xocolata desfeta, afegim un polsim de canyella i ho remenem bé. Agafem els motllos i, amb un pinzell, els pintem amb xocolata i ho posem al congelador durant 10 minuts. Tornem a repetir l'operació dos cops més. Mentrestant, en una cassola posem la llet, la pell de llimona i la branca de canyella i ho portem a ebullició. Un cop arrenqui el bull apaguem el foc i ho reservem. En un bol agafem els rovells d’ou i els barregem amb el sucre fins que blanquegin. Afegim a poc a poc el midó, dissolt prèviament amb una mica de llet, i el passem per un colador. Ho barregem a poc a poc i afegim la llet que hem reservat amb molta cura. Un cop tenim una barreja homogènia ho posem en una cassola a foc lent. No parem de barrejar, i un cop estigui espès ho retirem del foc i ho posem a un bol perquè es refredi. Un cop la crema s’hagi refredat a temperatura ambient -entre, 15 ó 20 minuts-, amb l’ajuda d’una cullera petita farcim les bases de xocolata i ho deixem a la nevera fins 10 minuts abans de servir. Per presentar el plat agafem les bases de xocolata amb crema catalana, tirem una mica de sucre blanc i el cremem amb molt de compte per evitar que es desfaci la xocolata. Per acabar la presentació agafem les maduixes i les prunes, les netegem i les tallem en forma de daus. Agafem un escuradents i intercalem trossets de maduixa i de pruna. Amb l’ajuda d’un escuradents tirem uns quants fils de caramel per sobre de la broqueta i l’acabem amb una mica de pell de llima acabada de ratllar.



49 comentaris:

  1. Ets la millor! Quina currada de postre nina, ets una crack!! M'encanta... i sort que vas trobar el midó al final! ;) Ha de ser boníssima i la presentació espectacular!! :D
    Moltes gràcies i petonets carinyo!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Juju,
    Que delicia que se quedo... Esta con um aspecto delicioso : ) la presentació e las fotos muy buenas.

    Besitos

    ResponElimina
  3. Amb la base de xocolata ha de quedar de vici total! I amb la broqueta encara més bo.
    Jo no hauria cremat la crema, així t'estalvies els patiments de fondre la xocolata, je je je...

    ResponElimina
  4. Crema catalana, chocolate, fresas...mmmmmm ¡DELICIOSO!
    Estupenda versión niña, me encanta. Y las fotos acompañan, como siempre.
    Besos guapa

    ResponElimina
  5. Que bona!!! Jo, la veritat, és que no en faig gairebé mai, sempre la fa la meva mare. I ara aviat en menjaré, per Sant Josep en tinc un plat assegurat..... Nosaltres sempre la fem amb midó, no hi ha color.....
    A que no saps què he esmorzat? Doncs uns muffins de coca-cola i xocolata jejeje....
    Boníííííííssims.........

    ResponElimina
  6. ¡Qué presentación más bonita!

    y debe de estar riquísimo, me encanta la crema catalana.

    Besos,

    ResponElimina
  7. Quin luxe i que elegant que t'ha quedat amb la broxeta vermella!. I moltes gràcies pels advertiments, així ja anem sobre segur, je, je.

    ResponElimina
  8. Espectacular te ha quedado!!!que original el cuenco de chocolate y el resto de la presentacion.me ha encantado y si en le recepta del 15 hubiera premio te lo merecias seguro.
    La foto es estupenda.bss guapa ,esther

    ResponElimina
  9. Hola Judith!!!!

    Uaaaaalaaaaaaaaaaaa
    Ufff.... espectacular, genial..... quina passada!!!
    No cal dir gran cosa més, oi???

    Petonets
    Neus
    ahh... i la fotoo... uuaahhh!!!

    ResponElimina
  10. Nena t'has lluit!!! la xocolata amb la crema queda super bona!! i amb aquesta brotxeta, de luxe!
    Petonets

    ResponElimina
  11. Chulísimo Judith, no he querido ver la fotos hasta no leer la receta, estaba muy intrigada con lo que ibas contando del chocolate y cuando por fín he visto la foto......¡ohhhhh! (un oh muy grande) está genial....
    Un besazo

    ResponElimina
  12. quina passada la teva versió de la crema catalana! Com t'ho has currat, t'ha quedat boníssima!!!

    Petons guapa

    ResponElimina
  13. Judith, que presentación mas bonita. Los consejos muy prácticos, que si los piensa o sabes antes mucho mejor, tu si que sabes guapa.
    Un besazo

    ResponElimina
  14. La combinación chocolate, frutas, crema catalana me parece un acierto total. La presentación, impecable. Te doy un 110!!

    un besazo, guapa

    ResponElimina
  15. Ostres Judith!!! Quina presentació t'ha quedat de restaurent de 5 estrelles, i amb el vaset de xocolata que bona!!!

    ResponElimina
  16. uauuuuuu!!!! és espectacular! amb l'estrelleta de xocolata, la broqueta.... T'ha quedat un postre preciós! Doncs jo això del midó ho hauré de mirar, perquè no n'he fet servir mai i pel que veig als comentaris queda millor! Gràcies per passar pel clubdecuines també, una abraçada!!

    ResponElimina
  17. M'encanta, jeje, no se perquè em sembla que em puc fer una idea bastant aproximada sobre el gust que deu tenir, jeje :P.
    La presentació, del tot espectacular, m'ha agradat especialment la forma de presentar la maduixa, servir la crema en un recipient de xocolata també em sembla molt original, encara que potser és massa per al meu gust, la crema de per sí ja és un postre més pesat dels que estic acostumada a pendre, així que amb xocolata crec que no m'en menjaria ni la meitat. Això sí, maco hi queda, i molt :P.

    Petonets!!

    ResponElimina
  18. Una presentación espectacular... Que pena que no pueda probarla, porque segura de tiene el mismo sabor que la presencia.
    Bessos

    ResponElimina
  19. M'encanta la teva proposat Judith! té un toc exquisit!!!
    Petonetsss

    ResponElimina
  20. Quina presentació i quin gustazo deu ser menjar-se aixo....felicitats!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  21. Nena... M'has deixat al·lucinada. Quina cremeta, no? M'encanta la presentació. Si és que estàs "a tope" bonica!
    Petonarros!

    ResponElimina
  22. Sandra: gràcies? a vosaltres per fer-ho! ja estic esperant la propera proposta! ;)
    Catarina: muito obrigada! beijinhos
    Gemma: sí, però hagués estat la versió fàcil! jijijiji
    Yves: ja ho se, però sense tanta xocolata ;P
    Pilar: muchas gracias guapa
    Catieu: els vas fer? que bé!!!!
    Julia: gracias
    Gloria: sempre millor avisar! jijijiji
    Esther: jijiji, no es un concurso, sólo presentamos diferentes versiones ;)
    Neus: jijijiji, molts gràcies bonica
    Albota: mira qui ho diu!!!!
    María: si lo haces atenta! jijijiji
    Ribereña: moltes gràcies guapa
    Ana: pues el rpimer consejo no lo pensé antes! ;)
    Isabel: jijiji! muchas gracias guapa
    Judith: moltes gràcies!
    Bet: queda molt bé, encara que si et soc sincera no sé com queda amb Maizena...
    Nee: la teva versió ja la faré més light! jijiji
    Nica: tiene fácil solución! ahora te mando uno! jijiji
    Ingrid: moltes gràcies!
    Sonia: sí que és un plaer sí!

    Petonets a tots i moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  23. WAUUUUU!!!!, me gusta la crema catalana, pero la tuya me deja sin palabras!!, y la presentación es maravillosa Judith!!!..tomo nota de todos tus consejos para conseguir que salga tan perfecta como la tya!!!
    Besitos guapa!!!

    ResponElimina
  24. Renoi Judith, quina combinació més deliciosa, i quina presentació més elegant i quin tot!!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  25. Trobo la recepta super complerta!!!m´agrada lo de la base i la broqueta!!!per mi es perfecta! petons

    ResponElimina
  26. un clásico catalán que siempre pide doble porción, jeje

    ResponElimina
  27. que propuesta mas rica. Y que presetancion tan bonita. Bss guapa.

    ResponElimina
  28. Ostres Judith! Com m'ha agradat la crema dins del motllet de xocolata. I la broqueta, una passada!

    ResponElimina
  29. Elengant de nassos! I quina feinada.. però ha valgut la pena. Un espectacle de color, sensacions.. I ara la pregunta: On has trobat el midó? en un Condis del barri? Jo no vagi tenir temps d'anar a buscar-ne, per que ja sabia que em costaria... Petonets

    ResponElimina
  30. Judith què original i ben presentat!!D'on treus aquestes idees!!? M'encanta!

    Per cert, al recepta és la mateixa que la meva però jo no vaig trobar el midó...miraré al condis...

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  31. Que linda presentación!! me encanta la crema Catalana, es toda una delicia.
    Bss
    tita

    ResponElimina
  32. Te has pasado!, que maravilla! yo quiero probarla!

    ResponElimina
  33. una version que te has marcado que me gusta un montón y tiene que ser de vici total
    peto
    miquel

    ResponElimina
  34. Marina: jijiji, que exagerada ets!
    Juana: los consejos son básicos! jijiji
    Mercé: venint de tu m'afalaga molt!!!
    Silvia: gràcies guapa
    Sole: pues vigila que llena un poco! ;P
    Luisa: muchas gracias guapa
    CS: moltes gràcies noies!
    Eri: l'he comprat a un Condis del Born, però estic segura que al del paral·lel segur que el tenen, està amb les espècies! ;)
    Alba: inspiració divina!!!! recordes les meves il·luminacions? jijijijiji
    Tita: gracias guapa! me encanta volver a verte por aquí!
    Chelo: aviso, es una bomba! jijiji
    Miquel: ho és, acabes ben ple!!!

    molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  35. Un dia dues cremes catalanes estaven totes soles i tristes dins la gelera i una li va dir a l'altra: què podem fer per canviar?? Jo vull ser glamourosa, què em diguin que sóc maca!! L'altra crema li va dir tu pensa amb força i ens apareixerem com una il.luminació a la Judith. Les cremes així ho vàren fer; dies vàren ser la proposta amb més glamour de la blocosfera!!
    Això ha anat així, oi?? "confiesa, confiesa!!"
    M'encanta la teva proposta, ains, ja ho sé que em repeteixo però què hi farem si m'agrada el què fas!!
    Un petó, guapa!!

    ResponElimina
  36. Judith, és espectacular! M'encanta la base de xocolata i la broqueta i .... Felicitats!

    ResponElimina
  37. Guapa! quina delicatessen...
    La foto molt maca.
    Petonets!

    ResponElimina
  38. Ostres! quin luxe de postres!! avui t'has lluït eh bonica??
    Felicitats, t'ha quedat genial.
    Petons,
    Elisabet

    ResponElimina
  39. ESPECTACULAR!!!!!!!!!!!!!!És per quedar-te-la mirant estona i estona i estona...
    Molts petonets.

    ResponElimina
  40. Vinc molt tard, crec que ja t'ho han dit tot. El treball s'ho val.
    Veig que vas posar midó, jo el vaig comprar però al final no em vaig arriscar...
    La xocolata una bona idea com ho has fet.
    Ostres, ostres!

    ResponElimina
  41. Ju tant original com sempre!
    m'encanta la teva proposta pel 15 i la feina que has tingut però ha valgut molt la pena!
    petons.

    ResponElimina
  42. Hola,
    Gràcies!! Ho anire a veure per una altre vegada. Petons

    ResponElimina
  43. Espectacular!!! La fruita i la llima li deuen donar un punt fresquet bonísssim!!!
    Felicitats.

    ResponElimina
  44. M'agrada molt la teva recepta amb el punt de la llima i la broqueta de fruita vermella!!!
    Felicitats
    Laura (Cocina Homemade)

    ResponElimina
  45. Hola Judith, guapa tu

    que maco i segur que estava molt i molt bo, no el havia pas vist....

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  46. Aquesta combinació és espectacular, igual que la foto!

    ResponElimina
  47. Ai Judith! sort que m'has avisat per que se m'havia passat totalment aquesta preciositat, quina cucada! M'encanta com has presentat les fruites i han d'estar fabuloses combinades amb la crema.

    Estic contenta que hagis trobat el midó, ja sé que costa de trobar, però paga la pena, oi? no hi ha color. Felicitats preciosa y moltísimes gràcies :-)

    ResponElimina
  48. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
    I'll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info.
    Thanks for the post. I will certainly return.

    Look at my webpage :: www

    ResponElimina