A casa no som massa aficionats a menjar entrepans, però haig de confessar que de tant en tant ens bé de gust, sobretot si és diumenge al vespre i no tenim massa ganes de cuinar. Durant algun temps vam agafar el costum de sopar entrepà de truita els diumenges, però d’això ja fa molt. No sóc una persona que mengi molt pa, però per si de cas sempre tenim un pa de motllo integral al rebost -en realitat són 3 calaixos-. Si no vaig massa atrafegada m’agrada passar-me pel forn i comprar un pa de pagès, ja que es conserva molt millor que el pa de barra.
Amb l’entrepà d’avui aprofito per presentar-me al concurs que organitza Santa Teresa, la veritat és que ha estat una bona excusa per fer un entrepà una mica més original del que normalment fem. Sí que és veritat que amb un pa amb tomàquet, banyat amb un bon oli d’oliva i acompanyat d’un pernil ibèric -haig de confessar que amb el pernil he sortit fina, si no és bo prefereixo no menjar-ne- ja tenim una combinació excel·lent, però clar, en un concurs de receptes potser millor pensar-m’ho una mica més, no?
Ahir quan vam anar a buscar al Boletet a l’escola bressol li vaig dir a l’Yves: “avui soparem entrepà”. Pobret, quina cara que se li va quedar, però clar, quan li vaig explicar que era per un concurs la cosa es va anar animant. Vam estar una bona estona xerrant sobre la recepta, fins i tot ens vàrem parar davant de la secció de formatges a veure quina era la millor opció per la combinació que volíem fer, en vam dir tantes... Però al final ens vam decidir per fer aquesta proposta que us presento. Us animo a que la proveu perquè, de ben segur, no us defraudarà.
Ingredients per a 2 persones:
4 llesques de pa de pagès
6 talls de bacó curat
10 dàtils
50 g de formatge camembert
50 g de codonyat
Ruca
20 g de pipes pelades
2 c/p de vinagre de dàtils
2 c/p d'oli de pipes de carabassa
Sal
Popurri de pebres
Preparació:
Agafem les llesques de pa i les torrem. Mentrestant, preparem la vinagreta. En un got posem el vinagre, l'oli de pipes de carabassa, un polsim de sal i un de popurri de pebres, les pipes i ho barregem tot. Agafem el pa, posem un grapat de ruca i l'amanim amb una mica de vinagreta. Posem unes làmines de codony, de camembert i els talls de bacó -que prèviament hem escalfat al microones durant 1,30 m-. Per acabar posem els dàtils tallats per la meitat i amanim amb una miqueta més de vinagreta.
Agafem les llesques de pa i les torrem. Mentrestant, preparem la vinagreta. En un got posem el vinagre, l'oli de pipes de carabassa, un polsim de sal i un de popurri de pebres, les pipes i ho barregem tot. Agafem el pa, posem un grapat de ruca i l'amanim amb una mica de vinagreta. Posem unes làmines de codony, de camembert i els talls de bacó -que prèviament hem escalfat al microones durant 1,30 m-. Per acabar posem els dàtils tallats per la meitat i amanim amb una miqueta més de vinagreta.
pues vaya bocata. Esto si que es una cena para el domingo. Bss.
ResponEliminaBufffsss!!! I que acabo d'esmorzar-ne un de pernil dolç. Si un entrepà trist de pernil dolç. No hi ha dret.... Sort que m'havia portat un croasanet petitó de xocolata per fer les postres.....
ResponEliminaUna combinació genial, m'encanta ta teva proposta.....
Bon dia cuca!
ResponEliminaAmb aquest super entrepà qualsevol no vol sopar-ne cada dia!! Caram!! De categoria... molta sort al concurs! :D
A mi em passa com a tu amb el pernil, hem sortit unes finolis... ah, i jo a sobre ha de ser tallat del dia, que sinó li noto sabors estranys! jajaja
Nosaltres ahir vam sopar entrepà també, amb un pa d'espelta que vam fer... mmmmm!!! Què bo!!
Petonets!
Sandra
A mi me encantan los bocadillos y los sandwiches son una comida rica y sana ¡y esta receta me encanta!. Un beso.
ResponElimina¡Tremendo bocata Judith!, me encanta. En casa solemos hacerlos también con jamón curado. Probaré el tuyo.
ResponEliminabesos
A mí me encantan los bocadillos, pero casi no los como por evidentes razones :D
ResponEliminaEl tuyo me encanta con un relleno donde todo es rico rico.
Besos guapetona.
Para tí el premio!, un bocadillo bien rico, con datiles, me gusta!
ResponEliminaUn beso
Quina meravella d'entrepa té tots els meus ingredients preferits. Explosió de sabors!! dius que el fareu els diumenges al vespre? ja vindré a buscar el meu!!
ResponEliminaEl bocadillo tiene que estar estupendo!!!!!
ResponEliminaMe encanta!!!!
Besitos!!!!!!!!!!!!!!!
Nena, jo amb un entrepà així sóc la persona més feliç del món! Que bo, això no és un entrepà qualsevol. Em sembla que tancaré l'ordinador perquè amb la gana que tinc això és un patiment!!!!
ResponEliminaUna abraçada!
Nena, es que això no és un entrepà, és un entrepà de luxe! Se m'ha fet la boca aigua!
ResponEliminaMolt bona sort al concurs.
Petonets.
Certament al principi la idea no em va fer gràcia, més que res per saber com faries la foto... veient el resultat...Chapeau!
ResponEliminaEts una artista!
los bocatas son una delicia y este tuyo lo certifica
ResponEliminapeto
miquel
Molt bé, s'ha de provar aquest entrepà! jo també sóc molt fina amb el pernil salat i els embotits en general... m'agrada que siguin "dels bons" jeje. Sí que és veritat que un entrepà ben fet d'un sol embotit està boníssim, però fer combinacions d'entrepans és molt divertit, i aquest us ha quedat super original!
ResponEliminaA mi sopar així m'encanta.... sopes be i lleuger...
ResponEliminaun petonet i sort...
Luisa: gracias guapa
ResponEliminaCatieu: has fet tu els croisanets?
Sandra: totalment d'acord! ha d'estar tallat al moment! jijiji. Que fines som
Iratxe: gracias guapa
Dadá: había pensado hacerlo con jamón, pero ganó el bacon.
Pilar: si cada día comiéramos un bocata, malo!!! ;)
Chelo: jijiji, gracias guapa!
Albota: ok, però vosaltres porteu el pa, ok? ;)
María: gracias guapa
Gemma: jijiji, molts cops em passa el mateix, haig de tancar els blocs perquè hi vaeig cada cosa...
Moni: gràcies solet!! per intentar-ho...
Yves: la foto? i el sopar més bo que vàrem tenir!!! ;)
Miquel: gràcies!!!
Bet: a vegades millor no tastar segons quin embotit!
Neus: nosaltres quasi mai ho fem, però un dia és un dia!!
Petonets per tots i molts gràcies pels vostres comentaris.
Tot un senyor entrepà el d'avui, m'agrada molt la combinació d'ingredients que has utilitzat, sobretot el codonyat, molt original.
ResponEliminaJo tampoc sóc de menjar gaires entrepans, ni pa en general, però a aquest segur que no m'hi resistiria. Té una pinta estupenda!
Petonets!!
mmm, pues te digo que en mi casa sí somos especialistas en los sandwiches, jejeje. Así que ya me llevo este que tiene una pinta... :)
ResponEliminaAixó de sopar ràpid i senzill no en te res !!! Es un entrepa de luxe.... Per cert que no hem puc ni imaginar de qui has heretat el gust pel bon pernil ;)
ResponEliminapetons gastronómics
Un bocata espectacular, menudos ingredientes has elegido.... se ve delicioso.
ResponEliminaUn besote
A casa tampoc som gaire d'entrepans, però t'asseguro que si tots fossin com aquest, soparia entrepà cada dia, je je je...
ResponEliminaPedazo d'entrepa!!! Prepara un altre, q aqui no hi ha condonyat...i el vinc a buscar...
ResponEliminapetons,
Quina bona pinta Judith, presentat així d'aquesta manera cada dia en menjaría per sopar.
ResponEliminaPetons
Impossibe que defraudi!! m'encanten tots els ingredients i trobo que combinen molt rebé!! Llàstima que no tingui els ingredients perquè em feia un mini per berenar!! :P
ResponEliminaMolts petonets guapa! :)
Nee: si vols tu prepares la Sacher i jo un entrepà, vols?
ResponEliminaSole: ya me dirás si te animas a hacerlo!
GG: jijijiji, ja veig que saps qui és el meu pare ;P
Maria: gracias guapa!
Gemma: cada dia no!! jijiji, ;)
Sonia: a més és cassolà, el fa la meva sogre i és espectacular!!!
Judith: jijiji, quin perill!
Alba: ooooooo, quina llàstima!!! ;)
molts petonets a tots i gràcies pels vostre comentaris!!
Quin super entrepà!! Si, senyora, això és luxe entre dos bocins de pa!! La presentació de 10! Sort al concurs. Jo també volia preparar alguna coseta per al concurs, però el temps se'm tira al damunt i no crec que tengui temps...ja veurem. Un petó, guapa!! Paula
ResponEliminaJudith guapa,
ResponEliminaNosaltres sinq ue som d'entrepans i son com aquest , doncs imagina`t....
Un petonás!
Entre los dátiles y el membrillo, m ehas puesto los dientes largos.
ResponEliminaYo si soy de bocata, ademas ultimamente es lo que como todos los días hoy me he comido uno con una mini hamburguesas de semola que una amiga me habia recomendado ;-) Espero encontrar el vinagre de dátiles.
Le pruebo seguro, pero con membrillo de la tienda.
Suerte para el concurso
Un besazo
Ay nenina, con ese bocata...como para cenar todas las noches...asi :D
ResponEliminaUn lujo total, espero que tengas mucha suerte,para mi ya es un ganador :D
Besiños.
Però Judith! això no és un entrepà! això es el empire state building dels bocates!!! mare de deu senyor! i què bo ha d'estar!
ResponEliminaque tinguis molta sort al concurs preciosa!! ;-)
Jo no sóc gaire de pa, però últimament m'ha agafat per fer-ne a casa. També tenim sempre pa de pagès congelat per si ens ve de gust i et puc assegurar que aquest pa té un aspecte deliciós. Algún dia el farem en honor teu.
ResponEliminaUna abraçada!
Bon dia!!!!
ResponEliminaQuin entrepà més bo!! Doncs a mi si que m'agraden, ... i aquest me'l menjaria molt agust per que tots els ingredients els trobo genials, sublims,... oh! potser el fai el diumenge !! Petonets
Això si que és un entrepà gourmet! M'encanta la combinació que hi fas. Molta sort en el concurs.
ResponEliminaPetonets!
Hola, Judith!! Qué bocata tan delicioso, me rechiflan la combinación de ingredientes.
ResponEliminaMucha suerte en el concurso!!
Besitos y buen día
Paula: va! anima't!!!! un entrepà és ràpid!!! el faras amb maduixes? jijijiji
ResponEliminaIR: doncs ara us envio un!
Ana: el vinagre y el aceite es de Vom Fass, si vienes a BAreclona está en la Gran Via.
Mayte: jijiji, muchas gracias guapa
Maduixa: que exagerada!!! moltes gràcies guapa
Nyanyals: ja em diràs si us ha agradat! ok?
Eri: a sí? doncs em dones la teva opinió!!!
Elisabet: gràcies bonica
Isabel: a ver si hay suerte, pero es dificil!!!
Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Hola Judith, guapa tu
ResponEliminano li faria pas cap lleig jo,...encara que com tu, a casa no soms massa d´entrepans,...els i agrada més un plat i si es ple, millor, bona sort en el concurs,..jo et doncs 10 punts.
mil petonets Susanna