L’altre dia els nois del Taller de cuina ens van presentar una recepta fantàstica de rissotto. A la introducció explicaven que l’havien fet per celebrar l’aniversari d’una amiga. La seva idea original era fer un rissotto amb bolets, però com a l’amfitriona no li agradaven havien decidit improvisar, la recepta finalment va ser un fantàstic rissotto amb carbassó i gorgonzola. Mentre veia la seva foto em van entrar unes ganes boges de fer-ne, això sí; com a casa ens encanten els bolets –no ho havíeu notat, oi?- vaig decidir versionar la seva recepta. Alba i Jordi: espero que no m’ho tingueu en compte! Personalment, els formatges forts no m’agraden, així que tornant al orígens del rissotto el vaig cuinar amb parmesà. Espero que us agradi aquesta alternativa que us proposo, però un consell, millor menjar-lo acabat de fer i no esperar a fer fotos pel bloc! Que sinó no és el mateix.
Ingredients:
Arròs
1/2 copa de vi blanc sec
Ebres de safrà
Bolets Portobello
Espàrrecs verds
600 ml de brou de pollastre
30 g de formatge Parmesà
40 g de mantega sense sal
1/2 ceba petita
175 g d'arròs
Sal
Oli d'oliva
Preparació:
En una paella posem la mantega, quan aquesta estigui desfeta, afegim la ceba talladeta a trossets i la rossegem. A continuació afegim l'arrós i ho cuinem, sense deixar de remenar, durant un parell o tres de minuts. Afegim el vi i ho deixem a foc mig fins que s'evapori. Afegim la meitat del parmesà i anem afegint brou -aproximadament la mida d'una tassa- perquè l'arrós ens vagi quedant cremós, aproximadament 20 minuts. Afegir el safrà, el brou i el parmessà restant i ho remenem a foc lent durant uns 5 minuts, fins aconseguir un arrós cremós. El retirem del foc, el tapem i deixem que reposi durant uns 5 minuts.
Què bo i amb el safrà, ummmmmmm!
ResponEliminaDeu costar esperar-se a menjar un plat tan boníssim.
Petonets.
Té una pinta deliciosa! Si, el risotto és fer i menjar.
ResponEliminaBon cap de setmana!
Certifico! Ja que ha sigut la mestressa i crack de la cuina qui ha obert el debat, l'amplio...
ResponEliminaCuinar i menjar! Clar que si tens un bloc de cuina i no fas fotos a plats tan bons com aquest... seria una estupidesa; així que s'ha de perdonar, pqè està boníssim!
Quina pinta! m'encanta el Rissotto, amb qualsevols ingredients!
ResponEliminaSi haces ese plato en mi casa te hacen (te hacemos) la ola, nos encanta a los tres. Y el tuyo con las hebras de azafrán tiene que estar espectacular.
ResponEliminaYo hoy voy a hacer risotto con espinacas y gorgonzola, si queda presentable lo pongo en el blog.
Besos guapísima
Es veu deliciós!!! A casa ens encanten els risottos!!!!
ResponEliminaCom a super fans del risotto només puc dir: OLE, OLE I OLE!!!!!
ResponEliminaM'encnata... saps que fa un temps també en vaig fer un amb la amteixa combinació? I el safrà, amb el que m'agrada posar-ne a tot arreu!! Els bolets són el millor que hi ha!
I certifico lo de les fotos, l'altre dia també vaig fer un risotto (pendent de penjar) i allà fent les fotos a l'acte, perquè em fa una ràbia menjar-me els plats passats jajaja Però pel bloc... qualsevol cosa! :P
Petonets
Sandra
Què bo Judith!!
ResponEliminaJa em va agradar el del taller de cuina de carbassó i ara ens portes el de bolets, ha d'estar deliciós!! :)
Jo també pateixo molt això de menjar la recepta freda per culpa de les fotos. Com diu la Sandra, tot sigui pel bloc!! jeje!!
Molts petoents i molt bon cap d esetmana!! :)
mmm però quina pinta! Hi ha pocs arrossos que m'agradin més que un bon risotto, la seva textura melosa i el regust a formatge són una delícia per al paladar. Me l'apunto :P
ResponEliminaPetonets!
Mmmmmm la fusió de tots dos ha de ser deliciosa!!! Estic amb tu: no s'ha de deixar refredar! Potser haurem de cuinar per un "comensal" més: el blog, i que es refredi el seu jejeje
ResponEliminame encantan los rissotos y este tuyo de hoy con el toque del azafran una delicia
ResponEliminabon cap de setmana
peto
miquel
Me encanta como te ha quedado!, son tan ricos los rissotos, y tienes toda la razón hay que comerlos deprisa!
ResponEliminaUn beso
Judith! aquesta versió que has fet amb bolets m'encanta, a casa tb som molt fans! t'ha quedat molt saborós.
ResponEliminaMolts petonets i bon cap de setmana!!
Bonaaaa recepta!! Un 10!! Totalment d'acord amb això de les fotografies i el menjar calent...el que hem de fer per tenir un bloc!! Mentre ens ho consentin crec que continuarem així, oi?? Un petó, guapa i bon cap de setmana!! Paula
ResponEliminaque rico y con azafran. debe de estar estupendo. Bss.
ResponEliminaPor dios!!...adoro el risotto, y esta receta se ve deliciosa!. besos
ResponEliminaMoni: si que és difícil sí...
ResponEliminaGemma: gràcies guapa
Yves: quina paciència que tens! jijiji
Cinta: gràcies guapa
Pilar: ya espero tu receta!!! ;)
Catieu: doncs a provar-lo! jijiji
Sandra: sou els reis del rissotto els de la Bordeta!
Alba: tot pel bloc! jijijiji
Nee: ja em diras si t'agrada guapa!
T de C: bona idea!! encara que si l'Yves veu que hi ha un plat més s'el menja! ;)
Miquel: moltes gràcies!
Chelo: me encanta ir haciendo nuevas recetas
Ingrid: bon cap de setmana guapa!
Paula: doncs sí, que hi farem!
Luisa: muy rico
BC: gracias guapa
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris!! Molt bon cap de setmana a tots.
Hola Judith!
ResponEliminaMolt bo aquest risotto! Sóc una fan d'ells i m'encanten totes les versions! Aquest, de luxe! Petons i bon cap de setmana,
M'he d'animar amb els rissotos JA! Encara no n'he fet cap mai... M'apunto el teu, a veure si cau el cap de setmana :)
ResponEliminaPetonassos bonica!
Per cert, ja he vist les fotos del facebook de la família Bolet. Preciosos!
Amb bolets o amb espàrrecs, o amb totes dues coses alhora, ha de quedar boníssim! I el toc del safrà ha de quedar molt bé.
ResponEliminaTens raó que aquest risotto no es pot esperar ni per fer les fotos, je je je..
Te ha quedado deliciosa...me encantan los sabores que utilizas, siempre resultan deliciosos al paladar o nuevos y refrescantes :D
ResponEliminaUn besiño y bonito fin de semana!!
particularmente me gusta el risotto con lo que sea, queso fuerte, queso suave... lo que sea. Es uno de esos platos que haga como se haga siempre me encantan. :o)
ResponEliminaEste risotto se ve delicioso!
ResponEliminaUnmmmm que bueno el risotto, con una combinación estupenda. Besos
ResponEliminano havíem notat, no, això dels bolets ;)
ResponEliminaTot i que us el vau menjar amb retard segur que estava boníssim!
petonets.
Ummmmmmmmmm seguro que delicioso wapa ,me encantan los rosottos y este se ve divinisimoooooo.
ResponEliminaBicos mil y feli finde .
Una delicia, yo con el risotto no tengo limite de sabores, pero así, con estos ingredientes...repito expresión ¡UNA DELICIA!
ResponEliminaSaludos y que tengas un buen fin de semana.
Eri: són tan bons... bon cap de setmana guapa!
ResponEliminaMarina: quan t'animis no pararàs!
Gemma: ara l'hauré de tornar a fer però només per menjar!!!
Myte: gracias guapa! feliz fin de semana
Sole: jijiji, tu puedes hacer mil versiones!
Tita: gracias guapa
Linda: gracias!!!!
Anna: jijijiji! si que estava molt bo sí!
Nenalinda: gracias guapa! feliz fin de semana
Feika: gracias guapa!!!
Petonets a totes i moltes gràcies pel vostres comentaris!!!
ay, que tremendo! acá me tengo que conformar con el azafrán en polvo... que es cualquier cosa menos azafrán, porque sólo llega importado y es carísimo, es oro puro.
ResponEliminaUn risotto ideal, me encantan todos los ingredientes: riquísimo!!! un beso
ResponEliminaQue rico!!! muy buena combinación...riquísima...
ResponEliminaUn saludo!!!
nunca he preparado rissotto, éste es muy tentador...
ResponEliminabesos
jajaja Judith, hi ha plats que no poden aguantar la foto del blog, eh? ;) jeje
ResponEliminaJo crec que prefereixo la teva versió amb bolets, que també m'agraden molt i el toc del safrà... genial!
Petons!