Ja fa uns quants dies que vaig comprar un mango. Quan el vaig agafar a la fruiteria no tenia molt clar per què l'utilitzaria, així que va estar uns dies rondant per la nevera fins que, un dia, em vaig llevar amb una gran idea! O com a mínim a mi m'ho va semblar: Fer flams amb mango. Haig de confessar que crec que no sóc una amant del mango, i dic crec perquè sempre que en menjo penso que no és de les meves fruites preferides, no sé perquè, però li trobo un regust estrany. La recepta l'he tret d'internet. Quan vaig decidir fer aquest flam vaig pensar: Molt bé, i com es fan els flams? Doncs molt fàcil, ho poses al cercador google i segur que surten deu mil receptes! Aquesta és d'una web que es diu "Recetas de cocina". Normalment les receptes les acostumo a improvisar, però clar, per improvisar un flam que ha de quallar millor fer-lo amb els ingredients correctes, no? Doncs aquí us deixo el resultat.
Ingredients:
1 mango
1 l de llet
60 g de Maicena
4 ous
100 g de sucre
2 c/p de sucre avainillat
Caramel líquid
1 l de llet
60 g de Maicena
4 ous
100 g de sucre
2 c/p de sucre avainillat
Caramel líquid
Preparació:
Pelem el mango i el tallem a trossets. En un recipient afegim el mango, la llet, els sucres els ous i la Maicena i ho batem tot fins que ens quedi homogeni. Agafem les flameres, posem una mica de caramel i afegim la barreja anterior. Ho posem al forn, prèviament escalfat a 180º, i els fem al bany Maria -Agafar un recipient que pugui anar al forn i, després, omplir-lo d'aigua fins a la meitat de la mida de les flameres- durant 45-50 minuts. És important que, si les vostres flameres no tenen tapa, ho tapeu amb paper d'alumini, així evitareu que es cremin per sobre.
Dons t'ha quedat perfecte, ja m'imagino quin sabor deu tenir!!!
ResponEliminaPetonets
Ui, doncs a mi el mango em xifla!! Els hi he de fer aquest flam a mons pares, que estaran encantats!! Em recordes a mi... sempre donant voltes al caparró sobre què fer amb determinat ingredient! jeje
ResponEliminaPetonets bonica!
Sandra
Doncs això dels flams de mango té molt bona pinta!
ResponEliminaPetonets.
L'aspecte és immillorable. Té molt bona pinta!!! PErò vaja, jo com tu, no és de les meves fruites preferides....
ResponEliminaHola!
ResponEliminaDoncs amb les mandarines, el mango és la meva fruita preferida.. si t'ha sobrat algun ja saps a qui passar-li!Gràcies per la recomanació, fas bé en dir-ho. Petonets,
Ostres, un flam amb gust de fruita, serà qüestió de provar-ho! Una cosa, crec que sense la maizena el flam també t'hagués cuallat, els flams no solen portar maizena, almenys jo no ho he vist mai, i amb el bany maria quallen a la perfecció, encara que jo no ho he provat mai amb fruita i com que la fruita porta aigua? Les flaneres super xules, m'agraden molt! El provaré de fer.
ResponEliminaUna forta abraçada
Li faré a la meva cosina que és una amant del mango (a mi em passa com a tu), això si amb la recepta de flam de la mama ;)
ResponEliminaYo tampoco mato por el mango, pero he de reconocer que en flan tiene que estar bien rico.
ResponEliminaBesos guapa
A mi el mango si està al punt si que m'agrada i fet així en flam ha de quedar molt bo i innovador.
ResponEliminaPetons!
a mi el mango me gusta muchisimo, es preparaciones dulces y saladas. y este flan me parece una propuesta fantástica, el mango y la vainilla seguro que hacen pero que muy buenas migas ... ummm ya me lo estoy imaginando. Rico rico
ResponEliminabsts. maite
Boníssim, a mi particularment m'agrada molt el mango però també acostumo a menjar-me'l en postres o amanides, mai sol.
ResponEliminaHola Judith, guapa tu
ResponEliminai de sabor que tal ??..el seu aspecte des de 10...
será questió de probar-ho, je,je
mil petonets Susanna
¡Qué rico1, a mi me encanta el mango, es de mis frutas tropicales favoritas junto con la guayaba y la parchita o maracuyá. Este flan tiene una pinta deliciosa.
ResponEliminaHola Judith!
ResponEliminaJo no sóc massa amant dels flams, però reconec que aquests t'han quedat molt bonics.
Petons,
Elisabet
Jo sé d'un a qui li hagués encantat menjar-se'l! I amb una "mica" de nata!!!! ;-)
ResponEliminaFantàstic!
Hola judith, que flen tan rico tiene que estar éste. Te cuento nunca he preparado el mango de esta manera y es una de mis frutas preferidas asi que con tu permiso me la copio porque se ve de maravillas y quiero agradecerte por la buena acogida que has tenido con mi hermana la que, está muy contenta en este mundo bloggero de cocineros.
ResponEliminaBss
Tita
Tita
Oh, això s'ha de provar! Jo mai havia estat de flams fins que en vaig provar de coco en un restaurant de gastronomia del sudest asiàtic, aquesta proposta amb mango té tota la pinta de ser una delícia, me l'apunto :P.
ResponEliminaMolts petonets!!
yo tampoco soy mucho de mango pero el flan tiene una pinta estupenda. Bss guapa.
ResponElimina¿qué gusto raro le sentís? A mí me encanta, y me gusta porque es dulce y nada más que dulce, no tiene punto ácido ni nada similar, y además es un dulzor sutil, no empalagoso. Y ese olor a verano... ay, ay, ay... Me encanta. Así que me llevo tu flancito, jeje
ResponEliminaMm se ve delicioso, muy fresco
ResponEliminaPobre mango!! Tothom dient que no li acaba d'agradar com a fruita...doncs, a mi tampoc!! Però curiosament m'encanta d'altres maneres ...així, que aquest flam teu m'encantaria!! Veig que fas com jo, compres una cosa i després penses i ara què faig amb ella...jo fa 15 dies que tenc una iuca que em mira dins la gelera (mira si sóc rara...comprar una iuca!!) Un petó, guapa. Paula
ResponEliminaA mim el flan de mango me encanta... Esta con um aspecto dilicioso : ) La apresentacion esta 5*
ResponEliminaBejitos
Mira me has dado una idea para cuando me salga un mango que no sepa que hacer con el los flanes diferentes me encantan, lo mio siempre es probar recetas nuevas.ala a pendientes
ResponEliminapeto
miquel
I amb el flam et va agradar el mango? A mi tampoc és una fruita que m'entusiasmi.. ;)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
A mi el mango tampoc m'acava de fer molt el pès. Crec que tan sols menjo per acompanyar el foie per Sant Esteve, amb sucre morè cremat i reducció de mòdena.
ResponEliminaM'apunto la teva recepta i axí li donc més oportunitats al pobre! Bó ha d'estar segur!
petonets.
Pero que bonito recuerdo me has traido....ese flan lo hacía mi abuela, con sabor a mango y este tuyo tiene una pinta estupenda...me encanta su pulpa carnosa y su sabor dule a morir :D
ResponEliminaMil besiños!
A mi el mango no m'acaba d'agradar gairé, també depen de la peça
ResponEliminaPero suposo que aixi deu quedar molt suau.
un petonet
Carmen: gràcies guapa
ResponEliminaSandra: crec que algun dia ens sortirà fum de tant pensar...;)
Moni: ja t'en faré el próxim cop!
Catieu: en canvi les maduixes... ummmmmm
Eri: jajajaja, no pateixis que el próxim dia t'en porto un!
Gemma: hi han un munt de varietats i receptes!
Albota: a veure que ens presentes de la mama!
Pilar: estoy pensando otra propuesta... ;)
Mayte: a sí? que casualidad! me alegro mucho
Neus: jajajajaj, una més!
Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris
Ana: jajajajaja, quina passada! quanta gent que coincidim!
Eva: home, està bo, però crec que el próxim cop posaré un altre ingredient ;)
Catarina: si??? obrigada
Miquel: clar que sí! hem d'anar experimentant!
Paula: jajajajaj, jo també m'he sorprés de que la gent no li agradi massa! i la iuca? només l'he menjat en forma de xips...
Tita: soys un buen equipo!!!
Elisabet: jo depen del dia
Yves: ole ole!!! ;)
Iratxe: parchita? aora mismo busco que fruta es!!!
Judith: acompanyat m'agrada més
Susanna: gràcies guapa
Elisabet: l'has de probar, ja em diras
Maite: jajajajajaj, te mando uno!
Hola Judith! QUe lindo blog tienes aqui, y las recetas están todas para llevarlas. Yo tampoco me llevaba muy bien con el mango, hasta que tuve que aceptar que tiene su gracia, en flan debe estar buenísimo, voy a probar. Un beso desde Chile
ResponEliminaHola
ResponEliminaNo acostumo a fer servir el mango però així acompanyat potser el provaré.