Cada any pel meu aniversari, la Loles em regala un codonyat fet per ella -per mi el millor del món!, però aquest any no ha pogut ser. I és que, aquest cop, els dos codonyers que té al jardí no han donat fruits en bones condicions. Ja us podeu imaginar lo tristos que estàvem al Bolet... El codonyat ens encanta combinar-lo amb tot; ja sigui un bon assortiment de formatges, amb pasta, a les amanides…
Una de les coses que m'agrada més quan anem d'excursió és buscar si hi ha algun fruit que puc agafar -en realitat si aquest post l'escrivís l'Yves, us diria que m'encanta "robar" del bosc o del camp-. Quan vam anar l'últim cop al poble, vam descobrir uns codonyers plens de fruits que s'emblaven mig abandonats, estaven plens a vessar i s'estaven podrint els codonys de l'arbre. Vaig decidir collir-ne uns quants -amb moderació, és clar- i així tindria l'excusa perfecte per fer el meu primer codonyat. He quedat molt satisfeta del resultat i haig de dir que, tot i no haver assolit el nivell de la Loles, em sento molt orgullosa. De fet gairebé no en queda, ha estat un vist i no vist, i així ens em pogut treure el cuquet de menjar codonyat casolà...
Ingredients:
1 kg de codonys
1 kg de sucre
1 kg de sucre
Preparació:
Agafem els codonys, els pelem, els traiem les llavors i els tallem a mitges llunes. A continuació els posem a una safata per anar al forn, amb una mica d'aigua, i els deixem durant 50 minuts a 180º, o fins que estiguin tous. Un cop els tinguem, els posem a una cassola amb el sucre durant uns 30 minuts. Anem remenant amb una cullera de fusta i vigilant que no se'ns enganxi. Un cop transcorregut aquest temps trinxem els codonys amb el minipimer o amb una forquilla fins obtenir un puré homogeni. Ho posem a un motllo o a una safata i ho deixem refredar a temperatura ambient. Un cop fred, ho posem a la nevera perquè acabi de quallar.
Qué curiosidad! no me pódía imaginar qué era codonyat jaja
ResponEliminaTe ha quedado divino niña, en casa lo hace mi madre, aunque ahora entre los kilos, el no debo, el no me gusta y demás castañas, hace mil años que no lo hace. Así que ya me estás invitando.
Besos cielo
Ja m'imagino la teva foto pels boscos amb la paraula "wanted". M'ha fet molta gràcia això de "robar" al bosc, però si dius que ho has fet amb moderació... Aquí hi ha un tros de camí amb toooooota una santa filera d'arbres plens de kakis, però plens... no són de ningú pero sempre veus algú amb canyes. Aquest any duré una bona motxilla, no els penso deixar escapar!
ResponEliminaPer cert, el codonyat m'encanta des que sóc petita, i amb aquest formatget al fons m'ha fet venir gana.... quina gran combinació eh ;)
M'agrada moltissím el codonyat i si es casolà,millor que millor.A vegades en el mengem como postre,simplement,tallat a trossos...el teu es ve fantastic...petons!!!
ResponEliminaHola Juju, a tua marmelada( como se diz em português)está fantástica, rijinha óptima para cortar ás fatias e fazer-se acompanhar por um bom queijo, parabéns!
ResponEliminaUm beijinho linda.
Jo tinc pensat preparar un d'igual per Nadal!!!
ResponEliminaAmb un gelat de formatge...
Petonets.
El codonyat és un dels meus menjars preferits... T'ha sortit molt bo!
ResponEliminajuju! aquest codonyat t'ha quedat de luxe....!! i veig que primer l'has posat al forn!potser el pròxim cop ho provaré així perquè em quedi més fosquet!
ResponEliminabon dilluns
muakis
T'ha quedat fantàstic.A mi també m'agrada molt amb formatge i en amanides. Molt ben justificada la procedència dels codonys. Ja,ja
ResponEliminaAra no t'ho creuràs però jo li tinc una mica de "mania" al codonyat perquè, quan era petita, a campaments m'obligaven a berenar-ne cada dia i encara no ho he superat ; ) De totes maneres, crec que ja va sent el moment de passar pàgina, hehehe!
ResponEliminaUna abraçada i bona setmana!
Si lo viera mi papá...así tal cual con los quesos y todo,es brutal!Tiene una textura bárbara.
ResponEliminaFelicitaciones!!
CAriños
Doncs no sé com era el de la Loles però aquest es veue deliciós!!! Quina bona pinta!!!
ResponEliminaPetonets guapa
Eiiii!! guapi!!! les foros encara que en blanc i negra....sortien unes cosetes de color groc!!!Ja ja be podien ser llimones i fer llimonada no? ja ja!!! però pel temps que en s trobem no podien ser un altre cosa que codonys!!!! i quin senyor codony t´ha sortit!!! amb formatges, mató, i proval dins d´un guisat de pollastre...ummm!!!!petons guapi!
ResponEliminaEl año pasado intenté hacerlo pero algo falló.....de esta manera que tu dices se ve muy sencilla....iré al campo a ver si "encuentro" algún membrillo, jaja...
ResponEliminaUn besazo
una pinta estupenda ese membrillo. Bss
ResponEliminaDoncs a mi el codonyat no m'agradaba, de fet sempre que veia a la meva mare menjar-ne li deia que com li podia agradar.... l'any passat per Nadal en vaig començar a menjar i ara no em pot faltar mai a casa, la meva mare encara no s'ho creu!!! jejeje
ResponEliminaT'ha quedat amb una pinta molt bona, sobretot amb el formatge que l'acompanya!!
Petonets
Como te envidio!....aca lo compro hecho....pero no es lo mismo....que ganas de probar uno fresco...como los de antes!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaHo vaig endevinar eh?? Vaig saber que eren codonys!! jajuajja
ResponEliminame encanta la carne de membrillo (en mi tierra la llamamos así) , tenía entendido que era muy complicada de hacer, tiene su trabajo pero merece la pena, te ha quedado perfecta!
ResponEliminaA mi amb el codonyat em passa una mica com a la Betty... l'odiava quan ens el donaven per berenar a les colònies!! jajaja Ara l'estic redescobrint, segur que els teu amb codonys "robats" està boníssim, com tot el que es fa al Bolet!
ResponEliminaPetonets
Sandra
ostres Judith!!! Jo també he fet codony per primera vegada aquest any!! M'ha sorprès l'ho de posar-lo al forn, a casa meva el fem diferent (ben aviat podreu veure la recepta).
ResponEliminaNo m'extranya que no en quedi, amb el formatge que hi tenies al darrera una perdició.
Petonets.
MAR, El que no mata engriexa
M'encanta el codonyat!!! De fet, nomes en menjo cassola... no hi ha punt de comparacio!!! T'ha quedat fantastic!!! Jo ja el tinc a punt per farcir panellets!!! jijijijij
ResponEliminaUn petonas guapa
Sònia
Menuda pinta!!... Encima casero.. Un trozo con un poco de queso y... A disfrutar!!!
ResponEliminaQue bé t'ha quedat! Així m'agrada a mi, fosquet.
ResponEliminaL'altre dia en Marc em recordava si aquest any en tornaria a fer i ja me n'has fet venir ganes.
Vigila amb això d'agafar fruits del bosc/camp, que qualsevol dia et surt el pagès i et portes un bon ensurt, jejejeje!
Una abraçada bonica.
me encanta el codony y siempre tengo en la nevera me gusta mucho, como te ha quedado no puedo decir si es mejor o no que el de la Loles pero la pinta es que si
ResponEliminapetons
Jo faig el mateix, quan vaig pel bosc arreplego el què puc :)
ResponEliminaT'ha quedat un codony fantàstic, segur que no té res a envejar al de la Loles ;)
Qué nombre bonito tiene en catalán! yo nunca lo he hecho, y es que en casa nos encanta!
ResponEliminaUmmm que bo amb un variat de formatges m'encanta!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Per mi el codonyat és un vici...
ResponEliminanena dius que és el primer? t'ha quedat fantàstic! I amb aquest formatgicu... a mi m'encanta amb cabrales, però ara no me'n deixen menjar... :(
ResponEliminaJo el faré aquest vespre!
Juju,
ResponEliminaSe ya quedado con una consistencia perfeta la tua (marmelada)en Português. Se ya quedado con una color linda : )
Besitos Guapaita!
Que bo!! m'encanta el codonyat casolà! el meu sogre en feia, abans, ara no sé perquè ja fa anys que no en fa...suposo que pel temps que necessita! li demanaré a veure si tinc sort! petons
ResponEliminaNeni!!
ResponEliminaNo sabes que recuerdos me has traido desde que vi tu foto en el fb...mi Padre adoraba el membrillo y a mi me encanta, pero sobre todo así como tu dulce...que pienso hacerlo de nuevo gracias a ti que me animaste con es sonrisa, desde el año pasado que murió mi Padre no volví a prepararlo...pero lo haré porque me encanta tu resultado, ese corte que ganas de comerlo con un buen trozo de queso fresco... y porque la vida sigue llena de ilusiones.
Un besote!! ;)
No n'he fet mai, i m'agrada molt!. El teu t'ha d'haver quedat boníssim, sobretot, amb la combinació amb el formatge, discret en un segon pla de la foto!
ResponEliminaNena que bé t'ha quedat! i combinat amb el formatge que veig per allà darrere... deliciós!!! Jo tampoc n'he fet mai, de moment anem tirant amb el que fa la meva àvia, ja espero els panellets de codonyat de cada any! Ah i el poble preciós, que ja l'he descobert! ;) petonets
ResponEliminaNo haurem "robat" els codonys el mateix arbre??? Pensava que això només ho feia jo...així al poble ja hi ha dos "lladregotes de codonys",jajajaja judit
ResponEliminaLa meva àvia n'havia fet. A veure si trobo la recepta i m'animo a fer-ne. Pero amb la teva recepta també en puc fer, eh! Es questió de posar-si.
ResponEliminaPetonets.
Que sencillo lo has explicado y con el queso que le has puesto en la foto comeria tanto que tendrías que ir a pedir "prestado" a ese árbol algunos más de esos membrillos.
ResponEliminaUn beso guapa y buena semana
M'agrada moltíssim el codonyat i aquest any encara no l'hem preparat... ara ja toca!
ResponEliminaGràcies per la idea i la recepta ;o)
Molts petonets,
Palmira
algu a vist qui em prenia els codonys del hort?
ResponEliminaje,je.
t'ha quedat espectacular i amb un color magnific
molts petons Judith i bona setmana
Què fàcil!!! I al teu fill li agrada? a nosaltres el pediatre ens ho va recomanar per les diarrees, es veu que els hi ajuda a tallar-les de forma més saludable.
ResponEliminaPetonets guapa
Aquest cap de setmana faré la teva recepta, vaig comprar uns quants codonys que l'estaven esperant!
ResponEliminaEm feu venir unes ganes de fer-ne! Ara me la imagino dins d'un panellet
ResponEliminaapa, però si t'ha quedat fantàstic! Jo també em pirro pel codonyat, però com que ma mare ja m'ha dit que n'ha fet, encara no m'he estrenat...
ResponEliminaEs veu que aquest any els codonys no estan en bones condicions, per la falta de pluja diuen...
Pues aqui ha pasado lo mismo, este año bien pocos se vieron en los arboles, pero tu pillina te has quedado con la mini cosecha nacional porque vaya membrillo que te has preparado!!
ResponEliminatodo sea que te lo vea en el blog el dueño de ese membrillero perdido y venga a reclamartelo!!!
De lo otro nada de nada, no me sale, asi que mañana ya te escribo.
Besitos guapetona
El codonyat es una de les coses que em costa de menjar, es de les poques coses que menjo a dosis petites...
ResponEliminapetons
Se ve auténtico total!
ResponEliminaMe encanta con queso tetilla (cremoso)
Un postre perfecto para todos los días...
Pero es la perdición de mis caderas, ja, ja!
Besotes
Amb moderació? Estàs perdent facultats! ja,ja,ja
ResponEliminaT'ha quedat perfecte i així t'has animat a fer-lo!
Molts petonets.
Què bo acompanyat de formatges!!
ResponEliminaJo també agafo el que puc del bosc o camps abandonats, a Sentmenat hi ha algun avellaner però codonyer cap. Haurem de fer intercanvis, jjj!!
T'ha quedat genial, es veu deliciós i amb una textura perfecta!
Molts petonets guapa!!
Jajaja con moderación dice, 1 kg de membrillos jajaja ahora que no nos lee nadie que sepas que estoy deacuerdo contigo, estaban allí solos y a punto de estropearse ;P Me gusta tu receta, el dulce de membrillo con queso fresco me encanta!!!
ResponEliminaT'ha quedat espectacular!
ResponEliminaPetons
Vamos te ha quedado de lujo este membrillo,seguro que la Loles está orgullosa del membrillo que has echo, yo también he echo este año, pero no he subido la receta todavía, besitos.
ResponEliminaQuè bo queda fet a casa! i amb aquests codonys acabats de collir encara més!,jo estic esperant aquests dies de festa per a fer-lo!
ResponEliminavaja Judith quina delicia,jo ho havia probat bullint els codonys però al forn no ho he provat mai,ho faré com tu,una cosa dins la safata i posas un poc d'aigua con a un got més o manco?gracies per la recepta.
ResponEliminaUn petonet molt gran.
A mi no m'agrada gens el codony però he de reconèixer que hi ha veritable passió per ell a casa els meus pares, senmpre en tenien un trocet!! T'ha quedat de luxe! Aquest mes no sé com m'ho he montat però no arribo a la proposta d'arròs amb llet i això que m'encanta!!!Molts petonetssss
ResponEliminaM'encanta el codonyat!
ResponEliminaQuè vols que et digui? A què la fruita "robada" sempre és més bona que la comprada?? Ja m'imagino com és un codonyat amb fruita robada: Brutal!!!
Petons!
Jo no tinc a la Loles, peró tinc a m'he mare, en quant a fer-lo jo, estic esperant a estar convençuda de tenir la THX per fer-lo......Nena la foto m'encanta.
ResponEliminaUn petonet
Qué rico te ha salido. Tiene una pinta deliciosa !!!. Besos
ResponEliminaQui ho diria que és casolà. Té un aspecte magnífic. Jo fa molt temps que no en menjo i me n'has fet venir moltes ganes. M'encanta.
ResponEliminaUna abraçada!
Yo conocí el membrillo en España...y me encanta! Dónde tengo que darte mi dirección para que me mandes un pco de este???
ResponEliminaUs animo a tots a que el feu d'aquesta manera. La primera cocció al forn ens fa estalviar molt temps, i el resultat es boníssim! De fet aquest codonyat va durar poquíssim, i ja estic per fer-ne el 2n!!! ;)
ResponEliminaAgüe: amb mig vas d'aigua és suficient
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris