A Catalunya el dia 23 d'abril és molt especial, és Sant Jordi. La llegenda explica que un poble estava amenaçat per la presència d'un drac. El rei, cada cert temps, per pal·liar l'ira d'aquest monstre, li oferia la vida d'una innocent donzella. El temps va anar passant i les donzelles es van acabar. L'última que el rei podia oferir era la seva bella filla. Aquest, molt musti, va demanar a tots els cavallers de la cort si hi havia algun valent que es volgués enfrontar al drac. Un jove cavaller anomenat Jordi va dir que ell s'encarregaria de salvar a la jove i bella princesa. Es va armar de valor i va anar a matar el drac. Després d'una lluita molt sagnant, en Jordi li va clavar la seva espasa al cor del drac, aquest va caure desplomat al terra i es va dessagnar. De la seva sang va néixer una rosa, i en Jordi i la bella princesa van viure feliços per sempre més.
Sé que aquesta entrada ve amb una mica de retard, però aquest any Sant Jordi va caure en plena setmana Santa, i els integrants del Bolet vàrem aprofitar per marxar fora i passar uns dies de descans. És tradició que aquest dia els homes regalin una rosa vermella a les seves enamorades, i les dones regalin un llibre als seus enamorats. Aquest any ha estat molt especial perquè era el primer cop que ho podíem celebrar amb l'Àitor. Com marca la tradició els vaig compar un llibre a cada un. Ells em van regalar una rosa blanca molt maca que l'Yves va collir d'un camp mentre quedava xop per culpa d'una tempesta -aquell dia vam fer ruta per pobles petits on no vam trobar cap floristeria-. La meva sorpresa va venir quan, el dimarts següent, vaig tornar de la feina i em vaig trobar sobre la taula del menjador un ram preciós de roses vermelles amb un escrit molt maco. Sembla que sí, les coses bones es fan esperar, i les meves roses vermelles no van faltar.
Amb aquesta recepta participo al concurs "Mamas cocineras y especiales", que organitza el bloc Food, travel & wine . Fa temps que no participo en cap concurs, però aquest cop el més important no és guanyar. M'encanta que les receptes serveixin per ajudar a mares a crear diversos menús pels seus fills. Us animo a tots a participar, a veure si entre tots aconseguim donar bones idees. Molts petonets i bon cap de setmana!
Ingredients:
500 ml de llet de coco
250 g de pinya natural
250 g de maduixes
Sucre morè
Preparació:
En un bol posem les maduixes, prèviament rentades, i els trossets de pinya. Ho passem per la batedora i, quan sigui un puré ben fi, afegim la llet de coco. Per aquestes quantitats és aconsellable afegir dues cullerades soperes de sucre morè, però això va a gust de cadascú. Ho deixem refredar 1 hora a la nevera i, abans de servir, ho remenem. Per a la presentació podem posar una maduixa i un polsim de sucre.
Serè la primera????? mai és tard diuen!! M'encanta Judith! Tant com la foto que és preciosa. Molta sort en el concurs. Petons i bon cap de setmana
ResponEliminaQue bo!! i quina bona iniciativa!!
ResponEliminaPer cert com s'ho curra l'Yves, no et queixaràs!
Petonets i bon cap de setmana!
Ohhhhhhhhhh!! La foto és preciosa!
ResponEliminaSi no et fa res, canvio la llet de coco...
Bona sort al concurs!
Petonets.
Genial! i quina foto més bonica!
ResponEliminaI per cert, on vas conèixer aquest xicot? perquè nena, aquest noi no és d'aquest planeta! ;-)
Una forta abraçada i bon cap de setmana!
Judith, preciosa entrada y estupenda receta.
ResponEliminaSuerte en el concurso.
Besos
Al final farem un grup al facebook: "Volem que els nostres homes siguin com l'Yves!!" jajajajaja
ResponEliminaM'encanta aquest batut, me'l prendria ben a gust i la foto preciosa :)
Petonets bonica!!
Sandra
M´agraden molt les maduixes i aquestaa combinació que li dóna un cert aire tropical se´n va directament a pendents.
ResponEliminaUMA EXCELENTE PARTICIPAÇÃO, ESTA COM UM ASPECTO MARAVILHOSO.
ResponEliminaADORO RECEITAS COM LEITE DE COCO.
BJS
Me encanta este batido! Me lo apunto porque seguro que lo preparo...a correr a buscar fresas antes que se terminen...Y la iniciativa del concurso no puede ser más hermosa, yo también ya tengo pensado algo...
ResponEliminaUn besito y feliz finde!
Wow! me xiflen els batuts... en llet de coco mai ho havia tastat. Un beset!! bon cap de setmana!
ResponEliminaUn batut molt energètic que em va anar genial!
ResponEliminaVaja un batut per agafar forces i amb molt de sabor.
ResponEliminaobn cap de setmana, maca
petonets
Per cert (nota pels milions de seguidors del Mon de Juju): avui és el seu SANT!! jijiji
ResponEliminaFELICITATS PRECIOSA!!
Un batut ben carregat d'energia i vitameines, ideal per a un berenar molt sa i molt bo!
ResponEliminaQue maco tot, la foto, les roses i el batut!!!
ResponEliminaSort al concurs
Petonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Tiene que estar riquísima!! No he probado la leche de coco. La buscaré para hacerla. Bss
ResponEliminaMolt bo, el post molt maco...mai és tard!!! petons
ResponEliminaComo dices, lo importante de este concurso es hacer llegar a estas madres unas recetas distintas y aptas para sus hijos. ese batido me encanta ya que adoro la leche de coco. es tan exótica!!!. besos guapa
ResponEliminaLa verdad es que no se que le ha pasado al teclado. quería decir "distintas y aptas para sus hijos" (Lo de pensión no se de donde ha salido), ja,ja,ja.....
ResponEliminaGracias!!.....yo estoy en Canada por eso te estoy recien leyendo!....me ha encantado este batido.....lo probaremos en casa!.......tu receta queda anotada y ya esta enlazada!!.....suerte en el concurso!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaPuedes ver el enlace aqui http://foodtravelandwine.blogspot.com/p/concurso-
Eri: sí guapa! avui has estat la 1ª, ole ole!!! ;P
ResponEliminaAlba: a veure si us animeu! l'Yves és The Best...
Moni: no t'agrada la llet de coco??? no ho sabia
Gemma: al poble, era amic d'un amic! jijijiji
Ana: gracias guapa
Sandra: ja has vist el resultat! jijiji. Vaig estar dubtant de fer-lo per la recepta del 15!!!
Cristina: ben fresquet entra molt bé
Sâo: muito obrigada
Rosilet: cuando vi la iniciativa en varios blocs no tardé en nada en animarme!!! ;)
Lola: combina molt bé
Yves: després de cridar i mullar-te molt al camp... ;)
Neus: sí, súper energètic!
Sandra: ets la pera! gràcies bonica
Gemma: ideal per una escaladora com tu
Esther: gràcies bonica
AH: si te gusta el coco te gustará esta leche!!
Silvia: jijijiji, gràcies guapa
Anna: viendo tus recetas me animé!!! ;)
FT: gracias a tí por hacer esto. Me parece fantástico y espero que se anime mucha gente!!
Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Ai que bonic això que expliques de sant jordi, jo encara estic esperant la meva però com que estem lluny tardarà una miqueta a arribar, no passa res, tal i com dius lo bo es fa esperar! i serà més sorpresa el dia que la tingui que no pas per sant jordi quan ja se sap que aquell dia toca rosa! A part d'això (sempre m'enrotllo com una persiana!!) aquest batut que has fet deu ser molt bo, jo l'altre dia també me'n vaig fer un, amb maduixa, taronja i iogurt... No he provat mai la llet de coco, l'hauré de buscar, petonets :)
ResponEliminaHola Judith, bonísiiiiiiimmmm. I la foto espectacular com sempre. Nena la teva cuina fa un goig!!!!!!!!!
ResponEliminaBon cap de setmana.
Què bo i refrescant, aquests batuts comencen a venir molt de gust!! :)
ResponEliminaMencanta el nom, no odia ser un altre!
Una foto molt xula!
Molts petonets guapíssima!! :)
Has hecho un batido a la altura de ese precioso ramo!...es una foto encantadora!
ResponEliminaMoitos bicos
Quin batut més bo i refrescant per aquesta época. Em poso al dia que fa temps que no trec el cap pel blog.
ResponEliminaPetons i bon finde!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
mmm què bo ha d'estar ben fresquet!
ResponEliminaho tastarem ;)
petons i sort en el concurs!
OOOOH!!!, Juju!!, que historias tan romanticas nos cuentas siempre!!!!, desde luego no te falta nada de romanticismo en tu vida!! ;)
ResponEliminaTu batido es genial, y como bien dices lo es mas el concurso de Marcela....ese recetario hara las delicias de esos pequeños y sus mamis, ya veras!
Mil besitos y feliz fin de semana Juju!!
Una receta perfecta para el concurso!! Me gusta mucho, y el color rosa es precioso!
ResponEliminaBesos
un buenisimo batido pero lo mejor hoy es la foto suerte en el concurso
ResponEliminabon cap de setmana
peto
miquel
Mmmm...ja no sé si m'agrada més la història, la recepta, la foto o el títol...pink shake!! M'agrada! M'agrada!
ResponEliminaBon cap de setmana!!
Mucha suerte en el concurso, la verdad tiene que estar delicioso me encanta!!!!!!!!!!!
ResponEliminammmmmmm, ha des ser bo fresquet i amb el contrast del coco i les maduixes.... i quin ram més bonic!
ResponEliminapetonets
Boníssim Judith! soc fans dela batuts, pero dels que no duen llet de vaca com el teu, que no mágrada! M'encanta la combinació que has fet!
ResponEliminaLlet de coco, pinya i maduixes!!! quina cosa més rebona!!!!
ResponEliminaMolts petonets bonica i bon cap de setmana!
Que batido rico nos has traido y bueno para el verano y no solo para los niños que esto le viene bien a todo el mundo.
ResponEliminaMe gusta la foto.Besos y buen finde.
Quin batut més refrescant. Ara que diuen que ja vindrà la calor... serà una bona solució. Els quatre ingredients m'agraden. Com seran barrejats?! Mmmm...
ResponEliminaUna abraçada i bon cap de setman!
aixo ha d'estar bonissimm!!un berenar perfecte per aquests dies de calor i deshidratació que venen!! ;) un petó!!
ResponEliminaUn batido de lujo no solo para el paladar sino también para la vista, tiene un color fantástico. Creo que es una combinación brutal, parecida a una piña colado con fresas! besos
ResponEliminaLa fotografia té ha sortit molt bé, i a més tenen molt bon aspecte!
ResponEliminaqué bien has explicado la tradición :) Mucha suerte en el concurso. Tiene muy buena pinta lo que has preparado.
ResponEliminaQuè bo aquest batut!!! les maduixes i la pinya són les meves fruites preferides.
ResponEliminaSort al concurs!!!
Petons
Quina història més bonica. Nosaltres, enguany, aprofitant que Sant Jordi era dissabte i que queia en Setmana Santa, vam estar a Barcelona aquell dia. Em vaig quedar impressionada de la gentada que hi havia i de la quantitat de roses que es vénen al carrer. El batut m'encanta, precisament la setmana que ve vaig a publicar un batut molt semblant, també amb llet de coco i també per a un concurs de begudes, la veritat és que és un invent que encara no sé com eixirà..., espere que bo. El teu té una combinació genial i el color ha quedat molt bonic, amb les roses de fons. Besets i sort al concurs.
ResponEliminaMai he tastat la llet de coco, tot serà cosa de fer-ho alguna vegada! segur que m'agrada, perquè el coco m'agrada molt (excepte en iogurt).
ResponEliminaPetons, guapa!
Niña, nunca nunca, nadie me había contado la leyenda de St. Jordi, de esta forma que bonita!!!
ResponEliminaA mi me llego desde allá una rosa preciosa simbólica de alguien a quien aún adoro :D jo..me has hecho poner nostálgica, maluca!
El batido, sensacional, que me lo preparo ya en cuanto el sol asome con fuerza, que aún es muy pronto acá y hace brisa de mañana.
Besiños grandes, nenina!
Deliciosa beguda.
ResponElimina¡qué colorido! nunca se me hubiera ocurrido el toque de piña... hay que probarlo!
ResponEliminaUn olé por los chicos detallistas.
ResponEliminaNo sabes la cantidad de veces que ví la versión de manos de "Las tres mellizas", a Lucía le encantaba ver al "ragón", como le llamaba.
Bueno, como ya no quedará ni rastro de esos ricos vasitos, me llevaré la receta. Algo es algo.
Besos guapa.
Es una historia molt ñoña pero taaaan maaaca!!!! I això que has fet sembla deliciòs oi??? Te molt bona pinta! I vaja ram nena!!! Petonets
ResponEliminaOhhh!!!! que mono el coloret tan rosa. N'haig de fer perquè el tasti l'Annie i en preparem per a una festa d'aniversari serà la sensació jejeje....
ResponEliminaMe encanta, Judit, porque es un dulce (lo cual le añade valor) pero no tiene grasa ni toneladas de mantequilla, es de lo más sano, me llevo esta receta, me gusta mucho.
ResponEliminaSuerte en el concurso, aunque si es por sano, el premio es tuyo.
un besazo
Bet: lo bo es fa esperar... ;P
ResponEliminaMª Jose: gràcies guapa
Alba: saps que np n'havia fet mai? jajajajaja
Pili: muchas gracias guapa
Ana: no pateixis! amb tants blocs és normal...
Anna: espero que t'agradi
Juana: espero que Marceloa pueda recopilar muchas recetas!
Valerie: gracias guapa
Miquel: jijiji. Moltíssimes gràcies
Paula: tu ets un solet, sempre t'agrada tot!!!
Tere: muchas gracias!
GG: aquest no és el ram original... eren les roses que quedaven després d'una setmana... ;P
Lucia: no se perquè pensava que t'agradaria...
Ingrid: gràcies guapa
Esther: y bien frío sienta genial!
Nyanyels: té un gustet molt suau i tropical
Roser: sí, sobretot molt fred!
FP: sí, es tipo pinya-colada però sin ron
BL: moltes gràcies
Martu: me alegro que te guste! en Catalunya es nuestro día de los enamorados
Carme: doncs segur que t'agrada
Asela: segur que molt bo!!!!
Locasita: té un gust especial, però molt bo. A mi m'agrada per cuinar
Mayte: y seguro que si la explicas tu aun queda mejor!! te la cedo para el próximo año para que hagas un post!
Foodafok: moltes gràcies
Antonia: queda perfecto!
Pilar: jajajajaaj, como me he reído cuando he visto "ragón" si es que Lucía es única
Mª ângels: vols dir que es nyonya? ;)
CAtieu: segur que als nens els hi agrada!
Isabel: de eso se trataba para el concurso!
Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris.
Mucha suerte en el concurso!, me parece admirable hacer recetas especiales, sin duda que todas las que participáis lo sois
ResponEliminaUn beso
Que m'agrada la llegenda de St Jordi!!! Es tan maca... a mes, es el dia que mes m'agrada de l'any!!!
ResponEliminaLa receta... perfecte!!! M'encanta!
Sort al concurs!
Un petonas
Sònia