A casa les melmelades ens agraden molt, sobretot a l'Yves. A ell li agrada esmorzar una torrada acompanyada de melmelada, en canvi a mi m'agrada utilitzar-les per cuinar plats salats. Fa molt temps que tenia ganes de fer-ne, però per una raó o una altra no m'havia animat a fer-ne. Aquest mes, a Memòries d'una cuinera, la recepta que proposem és precisament melmelada o confitura. He estat molts i molts dies pensant quina opció volia fer. No volia decantar-me per una recepta molt típica, havia d'aprofitar per experimentar una mica. Tenia clar que volia fer una combinació una mica tropical. Finalment em vaig decidir per fer-la de nectarines i fruita de la passió. Va ser una mica complicat trobar aquest últim fruit, però al final la sort va estar del meu costat i la vaig trobar al mercat de Sant Antoni. El resultat ens ha agradat molt, i ara que he descobert que és tan senzill fer melmelada segur que m'animo més vegades.
Avui no volia deixar passar l’oportunitat d’agrair-vos, un cop més, l’entusiasme que cada mes poseu molts de vosaltres en la proposta de Memòries d’una cuinera. Quan la Moni, l’Yves i jo vam decidir crear aquest bloc no ens haguéssim imaginat mai recopilar tantes receptes cada mes. Som conscients que la blocosfera està plena de reptes, per això encara apreciem més la vostra col·laboració. Poc a poc el número de seguidors va en augment i sou més els que us interesseu en aportar la vostra proposta. Per tot això us agraeixo la il·lusió i l’esforç que invertiu cada cop. I als que encara no us heu animat us convido, si us ve de gust, a que aporteu una recepta! No hi ha obligacions, només demanem que la recepta la publiqueu abans del dia 28, per poder editar la recepta pel dia 1.
Demà no hi haurà recepta, però no patiu, diumenge faré una excepció. Toca publicar la recepta del 15! us espero. Bon cap de setmana
Ingredients:
400 g de nectarines
100 g de fruita de la passió
250 g de sucre
1 llima
Preparació:
Agafem les nectarines, les rentem, les pelem, les tallem a daus petits i les posem a una cassola, juntament amb la polpa de les fruites de la passió. Afegim el sucre, el suc de la llimona i la pell ratllada. Ho cuinem, durant 25 minuts, a foc lent, sense deixar de remenar. Un cop transcorregut aquest temps, posem la melmelada en un pot de vidre, prèviament esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient.
Yo siempre la hago en Thermomix, nunca he probado sin ella.
ResponEliminaY la mezcla es super especial, qué rica...
Me has matao... ¡ME ENCANTA LA FRUTA DE LA PASIÓN, VAYA MERMELADAAA, tiene una pinta fantástica!, es una pena que sea taaan cara porque es una fruta perfecta para hacer cantidad de postres y para tomarla en zumo, es una delicia. Un besín.
ResponEliminaFruta de la passió!!! M'encanta. i el potet de la melmelada és una auténtica cucada.
ResponEliminaPetonets Judith, fins diumenge!
Esther
Guau nena, si ja sabia jo que havia de tenir una pintassa espectacular això!!!! Amb els piquets de la fruita de la passió, m'encanta! En vull un potet!!! jijijiji La meva la faré aquesta tarda, ja ho tinc tot comprat! :)
ResponEliminaT'esperem diumenge! ;)
Petonets
Sandra
La combinación me parece genial! Si encuentro chinolas (fruta de la pasión) la haré sin duda!
ResponEliminaBesitos!
Ayer estuve haciendo la mermelada. Te vas a reir cuando veas las fotos :D
ResponEliminaPedazo de mermelada te ha marcado, una delicia. Guardame un "botecito" ;) para tomarla con queso.
Muuuuuchos besos
Por cierto, no tienes más que avisarme y enciendo el horno.
ResponEliminaBesos
Apa quina bona melmelada... té un aspecte més que apetitós.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana bonica!
Jo les faré dissabte! (ui ja he donat una pista.. si si no són una, són 3!) És molt especial aquesta que has fet i segur que ben bona! Aquesta mena de potets hermètics no sé què els hi trobo però sempre m'han agradat molt! El que dius del vostre blog, es nota que vosaltres hi poseu molta il·lusió, i per això nosaltres encara ens hi dediquem més! dins diumenge! :)
ResponEliminaMolt original la combinació d´aquests ingredients. Una melmelada per menar-sela apassionadament...
ResponEliminaJudith, no me hagas esto. No puedo escribir de lo que estoy babeando.
ResponEliminaPero ¿cómo te ha quedado una mermelada tan deliciosa?. Tiene una pinta espectacular.
Yo sigo dándole vueltas a la mía.
Besos
Quina melmelada més original, no n'he tastat mai cap de semblant! La fruita de la passió li deu donar un gust sensacional, exòtic i sorprenent...
ResponEliminaMe gusta esta mermelada, es diferente y seguro que está buenísima! Bss
ResponEliminaYo quería hacer una mermelada de fruta de la pasion con melocotones pero no encontré ninguna de las dos frutas!! Me puedes decir donde encontraste la fruta de la pasion? Porque tengo varias recetas pendientes. Por cierto, me ha encantado tu mermelada!!
ResponEliminaBesos
Quina combinació més original, m'encanta la teva proposta.
ResponEliminaMolts petonets guapa!
Finalment et puc deixar un missatge!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaDiga'm que m'en guardaràs, ho he de tastar!
La foto és preciosa!
Molts petonets.
Ara em deixa comentar!! Avui la informàtica em vol fer desesperar. Estic a punt de llençar l'ordinador per la finestra (si no fos perquè després baixaria corrent a veure si el pobret s'ha fet "mal")!!! Ahhhh!!!
ResponEliminaLa melmelada ha de ser boníssima...com pots ser tan original? Si de fruita de la passió tota sola o de nectarines ja ha de ser la bomba...la combinació ha de ser la rebomba!! M'encanta!!
Demà no Juju?? Ains, ains, ains...bé, ho superaré diumenge.
Un petonet! L'àngel de la Fletcher...per cert, quin dels tres soc?? ;DD
Ahhh!!! Ho veus com estic desesperada amb aquest "trasto"...i ara perquè em surt anònim i no em deixa posar el nom...ahhhh....què faré "llançament d'ordinador!!!"...
ResponEliminaBé, total, ja saps qui soc...
Isabel: la diferencia es que una tienes que estar pendiente del fuego y la otra no! el resultado seguro que es el mismo
ResponEliminaIratxe: pues sí. És la segunda vez que compro, pero sólo la utilizo en contadas ocasiones.
Esther: saps de que era el pot? de foie!!! sort que el vaig guardar.
Sandra: segur que la teva serà boníssima! estis inpacient!!! ;P
Rossilet: como me gusta el nombre Chinolas!
Pilar: ai niña! que ahora no podré dormir hasta ver tus fotos! jajajajaja
Ribereña: moltíssimes gràcies guapa
Bet: ostres! quantes, est una artista. Gràcies per les teves paraules bonica
Cristina: totalment d'acord... ;)
Anna: estoy convencida que harás una propuesta fantástica!
Gemma: tu faries meravelles amb ella ;P
Lydia: a nosotros nos gustó mucho
Valerie: melocotones aún no he visto (me encantan los amarillos) y la fruta de la pasión la compré en el mercado. Busca un puesto que tenga frutas exóticas.
Elisabet: moltes gràcies guapa
Moni: avui blogger va fatal! però he llegit que estan fent canvis... saps que la tastarás
Anònim: jajajaja, vols dir que se qui ets? aiaiaiai, doncs ara no estic segura... ;P ets un solet!!!! quin dia més intens!!!
waw, ha d'estar boníssima!!
ResponEliminaDe veritat, m'encanta tot el que fas :)
Una salutació,
Ohhh que bona i diferents a les tradicionals!!!!ptons
ResponEliminaYo quiero esa mermelada.....pero la quiero ahora!!.....tendre que buscar fruta de la pasion a ver si encuentro fresca.....deliciosa!!........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQue bonissima melmelada!!! Jo porto una setmana que faig quasi cada dia... ara acabo de envasar una de maduixa i llimona (es mes tradicional, pero tambe molt bona! jejejeje).
ResponEliminaAra em mirare el repte que teniu, que no sabia res!!!! M'encanten els reptes ;-) I si es de melmelada, ja et dic, tinc unes quantes per publicar!!!
Un petonas
Sònia
Eh, a partir d'ara els àngels de la Fletcher són 4, no? jajajaja
ResponEliminaUna mermelada fabulosa sin duda! Supongo que el trabajo ha merecido la pena, bueno, a la vista está!
ResponEliminaUna mermelada sin duda para "apasionarse", tiene que estar deliciosa!!!. besos
ResponEliminaHola!
ResponEliminaJo encara estic pensant la meva recepta....
Estic ben enamorada de les teves fotos!
PEtons
Ei! Guarda'm un potet i jo et passo una de la meva... que ja està feta... M'encanta la fruita tropical, o sigui que aquesta m'encantaria!!!! Petons
ResponEliminaJudith, yo tengo muchas ganas de probrar esa fruta, la mermelada tiene una pinta buenísima. Y la foto....ya soy un poco repetitiva.....¡me encanta!
ResponEliminaUn besazo
Judith que mezcla mas exotica y diferente.Preciosa esa foto viendose los granitos del maracuya,esta muy apetecible.
ResponEliminaBesos
Espectacular!, que delicia, es una de las mejores que he visto, ¡que rica!
ResponEliminaPues si los escabeches podrían ser la pxósima propuesta para Memorias, jajajajaja.
Un besazo bonita!
Ostres, quina passada de melmelada! T'ha quedat espectacular, els ingredients m'encanten, tot molt exòtic i segur que també molt bo.
ResponEliminaAixò sí, la fruita de la passió sola no m'acaba de fer el pes, barrejada amb d'altres fruites o en confitura sí, curiositats del paladar xD.
Jo també ja tinc preparada la melmelada per a memories d'una cuinera, el que passa és que estic esperant a publicar-la perquè no sembli una setmana mono tema esmorzars, jeje, encara que ben mirat no seria mala idea ...
Petonets!!!
Ñam, ñam :D
ResponEliminaBesazos y buen finde guapa
No soc un entusiasta de les melmelades (més aviat no m'agraden), però reconec les coses ben fetes i que han d'estar boníssimes, i aquesta ho es.
ResponEliminaUna abraçada
Haurem de tornar a comentar aquesta delícia, que els senyors de blgger així ho han decidit! jijiji
ResponEliminaJa ho saps, té una pinta més que bona... brutal!!! només tu podies fer aquesta super combinació cuca! la nostra la publicarem la setmana que ve, avui n'he esmorzat i he de dir que està boníssima! :P
Petonets rulera!
Sandra
PD: ens veiem demà pel 15! yuhu!
Doncs sí, he vengut a "marujear" un poc per aquí a veure si els de Blogger ens han retornat els posts perduts.Veig que també t'has quedat sense comentaris, però no pateixis que això ho arreglarem ben aviat...
ResponEliminaAquesta melmelada ha de ser...mmmm....nyam...nyam...mmmm...m'explico?? O sigui boníssima, una bona combinació...a mi no em venen al cap aquestes inspiracions tan originals...sniff..sniff
Petonets pink power!!
Que maravilla de mermelada, se me hace la boca agua de imaginar su sabor!! besos guapa
ResponEliminaUna melmelada digna d'una apassionada de la cuina.
ResponEliminajo també reconec que sóc una mica especial amb les melmelades, m'agraden amb segons què, però haig de reconèixer que m'ha captivat la combinació que has fet!
ResponEliminamolts petons!
Aquests de blogger!
ResponEliminaJo continuo dient el mateix: la vull tastar!!!!!!!!!
Molts petonets.
Uaaauuuu!!! per ser la primera melmelada que has fet, com t'has lluit i què original. A més a més m'agrada molt la presentació. A mi m'encanta fer melmelada casolana i n'hi ha tantes posibilitats. De fet ja tinc la meva preparada...serà la meva primera aportació a Memòries d'una cuinera. Això sí la meva és d'un ingredient ben tradicional...
ResponEliminaPetonets