Aquest cap de setmana ha estat molt especial. Hem passat uns dies meravellosos a Nimes amb la Stella, el Riszk i els seu preciosos fills: la Sofia i el Simo. La Stella, el Riszk i jo ens vàrem conèixer a Milà quan vàrem passar un any per cursar els nostres estudis. Ells són arquitectes i, com ja deveu saber, jo sóc interiorista. El contacte no l’hem perdut i gràcies al facebook no ens perdem cap detall de les nostres vides. L’any passat van decidir que era hora de donar-li un germà a la Sofia -la nova professora de francès de l'Yves!-, així que va néixer el Simo el 27 de març. L’última vegada que ens vàrem veure va ser pel nostre casament, però en un dia com aquell és impossible estar amb tothom tant com un voldria. Així que un bon dia la Stella i jo vàrem decidir que havíem de quedar i presentar als dos supernens. No veieu que bé s’ho han passat –i els papes encara més-. No hem parat de xerrar, això si, en italià, perquè el francès és una llengua pendent. I per fi he tastat els meravellosos macarons, m'han agradat tant que us prometo que intentaré fer-ne, però no tinc massa esperances d'obtenir un bon resultat -encara que ja sabeu que no em dono per vençuda fàcilment-.
La Stella és una seguidora incondicional d’aquest bloc, així que vaig pensar que seria bona idea portar-li alguna coseta perquè la pogués tastar. Vaig estar pensant diverses receptes, però clar, tenint en compte que anàvem amb cotxe, i el trajecte no és precisament curt, havia de fer alguna cosa que no fos massa delicada. Finalment vaig optar per fer aquest cake de nespres. Els nespres són una fruita que m’encanta, en realitat totes les fruites d’estiu m’agraden. La meva mare m’explicava que quan estava embarassada de mi no parava de menjar aquest fruit, així que potser la responsable de que m’agradin tant és ella...
La recepta d’avui, com no podia ser d’una altra manera, la dedico a aquesta família meravellosa que ens ha fet gaudir d’un cap de setmana fantàstic. Grazie mille! Migliardi di baci family!!!!!! a presto...
Ingredients:
150 ml de llet descremada
50 ml d’oli de sèsam torrat
375 g de farina
200 g de sucre morè
1 sobre llevat Royal
1 c/c de canyella
10 nespres
50 g d’ametlles torrades
20 g d’ametlles en làmines
50 g sucre morè
Sucre
2 c/s de mel
Anís
Preparació:
Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, la llet, la farina, el sucre, la canyella, el llevat, un raig d’anís i l’oli en un bol i ho barregem fins que ens quedi una massa ben fina sense grumolls. Seguidament tallem els nespres a trossets petits i ho afegim a la barreja anterior, juntament amb les ametlles torrades sense pell. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem en un motllo prèviament untat amb oli. Per finalitzar, ho empolvorem amb una mica de sucre, les ametlles en làmines, uns polsims de canyella i unes gotes d'anís; tot ben repartit per la superfície. Ho posem al forn durant 50 minuts o fins que punxem el ganivet i ens surti net. Un cop hagi transcorregut aquest temps, ho deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-ho.
Oh, quina cap de setmana més fantàstic que heu passat! Quina bona manera de celebrar el teu sant, eh? :P Aquestes amistats que perduren en el temps són fantàstiques!
ResponEliminaAquest cake de nespres el trobo una autèntica passada, segur que l'Stella i família deurien estar encantants!!!
Petonets
Sandra
l'ho finito questa matina, con un po di marmalata al limone !!
ResponEliminaChe bella fine de settimana con voi, dobbiamo farlo piu spesso ! Sofia ha pianto ieri sera, lei era triste perche "loro mi mancano tropo" :( Poverina
Baci a su fidanzato !!
Judith, que bé gaudir d'un cap de setmana amb bona companyia! I si a taula hi ha un fantàstic cake com el teu, encara millor!
ResponEliminaMe l'apunto perquè m'encanten les nespres, es nota, oi? ;)
Petons!
Apa! que no us esteu de res eh? ;-)
ResponEliminaQuina meravella de cake!! Debien estar encantats!
Petons
FICOU LINDISSIMO, GOSTO MUITO DE NÊSPERAS, LOGO ESSE BOLO DEVE SER UMA DELICIA.
ResponEliminaAPRESENTAÇÃO FICOU PERFEITA COM A AMÊNDOA.
BOA SEMANA
BJS
Que bien sientan estos reencuentros! Es un cake magnífico, ideal para una ocasión tan especial!
ResponEliminaMoitos bicos
Judith, me alegro que disfrutarais tanto del finde con amigos. Es bonito reencontrarse con tu gente después de un tiempo sin verles.
ResponEliminaTe quedó un cake perfecto par un finde perfecto.
Me gusta la idea de ponerle nísperos.
Besos
Los nísperos los probé cuando vine a Mallorca, y me encantaron! Me parece que aprovecharé la temporada para hacer este cake que ha de estar divino!
ResponEliminaGracias por la receta!
Los nísperos! Me encanta!! Cuando fui al hypercor los vi, y me pregunté ¿Hay algún dulce con nísperos? Y mira, hoy has publicado la dicha receta!
ResponEliminaUna maravilla!!
Besos
bon dìa Judith, tu sempre amb aquestes receptes tan sorprenents,no poso en dupte elseu gust, ja eh provat alguna de les teves receptes i no eh frecasat mai,quedo com en autentic xef jejeje,petons i una abraçada
ResponEliminaA eso le llamo yo una terapia de fin de semana. Yo he estado en San Sebastián, ya sabes, buenos paseos y mejor comida.
ResponEliminaMe encanta tu cake, además así uso el aceite de sésamo, que sólo lo pongo en los wok de verduras. Seguro que quedaste como una reina ;)
Feliz lunes preciosa.
Besos
Un cake fantàstic com el cap de setmana!!!i l´oli de sèsam tapoc l´he fet servir per respostería!:))
ResponEliminaQuin súper cap de setmana! Ja veig que l'Àitor també va aprenent idiomes!;)
ResponEliminaEl pastís es veu d'escàndol, una crack!
Molts petonets.
Qué presentación tan exquisita. Toda una delicia de cake.
ResponEliminaUn besote
Quin cap de setmana!!!! I el cake d'escàndol. Jo en vull un tallet!!!!
ResponEliminaCuanto me alegro por tí. Eso es un buen finde, si señor.
ResponEliminaLa foto del cake, me encanta.
Y la receta por su puesto.
Besos y buena semana
Boníssim aquest cake de nespres, com sempre et superes!
ResponEliminaPetons
Requete ben presentat i les nespresss, mmm, em trasllada a la meva infantessa. La meva àvia sempre en comprava. Bs. Bona setmana.
ResponEliminaHermosísimo Juju!!!, a mi los nísperos no me gustan mucho...pero estoy segura que en forma de pastel me gustarían mas!
ResponEliminaQue buen fin de semana pasaste pillina!!!, me alegro por ti!!!
Mil besitos linda Juju>!!!!
Mira que n´he fet de cakes però aquest amb nespres se m´ha escapat... i ara el recupero amb tu. Què bons que són els nespres, me´n menjo a cabassos
ResponEliminaMai he tastat un cake de nespres, i mira que a Vacarisses tenim nesprers!
ResponEliminaMacarons en va fer en Jordi dissabte, però no vam fer fotos i no en va quedar ni un!!
Petonets
Sandra: ens ho vam passar genial! ;P
ResponEliminaStella: la prossima volta con piú fruta!!!poverina Sofia!!! lei è un amore...
Mercè: jijiji, fem un canvi de receptes!
Elisabet: gràcies bonica
Sao: muito obrigada
Pili: sí, te pasas hora y horas hablando!!
Anna: da gusto encontrarse con buenos amigos ,P
Rosilet: espero que te guste
Valerie: últimamente parece que te leo el pensamiento :P
Francesc: moltíssimes gràcies! espero que et segueixis animant
Pilar: ai pilla pilla! nosostros fuimos en semana santa, que preciosa ciudad!!! ;)
Silvia: queda un gustet molt bo
Moni: el teu nebodet és súper internacional!
CC: gracias guapa
Catieu: però el teu marit no!!!!
Rosaleda: gracias guapa
Ribereña: gràcies bonica
MC: que bons que són!!! m'alegro que t'hagi portat bons records
Juana: tenemos que aprovechar! ;)
Cristina: hi han tantes combinacions que és impossible!!!!
Molts petonets a tots i moltes gràcies pels vostres comentaris!
La ricetta è buona ma la foto è davvero chic, complimenti ciao ♥
ResponEliminaJuju,
ResponEliminaMe encanta nespres... Infelizmente no las temos aqui : ( Pero lo pastel se ya quedado con un aspecto delicioso.
Besitos
me alegro que lo pasaras fantasticamente bien y en buena compañia el finde.Estas buenas amistades se han de mantener siempre que se pueda.
ResponEliminaBuen cake y ya veo que no has perdido la oportunidad de usar los primeros nisperos de la temporada.Me gusta el lacito
peto
miquel
Els retrobament amb amics de tota la vida són molt especials, oi?
ResponEliminaSegur que aquest cake va ser un regal fantàstic, a mi els nespres també m'agraden molt ;)
¡Qué bueno, con nísperos y almendras! Nunca lo he probado. Besos.
ResponEliminaQue maravilla de pastel, además es tan especial.... nunca había visto ninguno con nísperos. Seguro que quedaste estupendamente porque el aspecto es delicioso. Besos y buena semana
ResponEliminaCómo me hubiese gustado probarlo! Eres una artista en toda regla
ResponEliminaHola Judith!, que pasado de cake, tiene que estar delicioso y la foto, esa foto es preciosa!
ResponEliminaUn besazo y buena semana!
Aixó de comentar a la tarda és un rotllo, ja t'ho han dit tot!!! Així que em repeteixo peró és així! M'encanta la recepta i la foto. I con al Miquel, m'agrada molt el llaçet.
ResponEliminaUn petonàs bonica!!!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Hol aguapa tu
ResponEliminaanoto la teva meravellosa recepta, que booooo
mil petonets Susanna
Caram Judith cap de setmana i una fantàstica recepta. Una foto preciosa
ResponEliminaCarai quin bon cap de setmana! Si ja està bé mantenir el contacte amb les amistats d'aquí, encara més amb les de fora! Segur que us ho veu passar genial... Quina sort saber parlar italià! jo sé dir alguna coseta però tampoc gaire... Quan feia 4t d'eso vaig estar una setmana amb una familia de Parma (per un intercanvi amb l'institut) ja fa dies d'això però encara hi mantinc el contacte i m'esperen perquè hi torni. Sempre he pensat que podria fer pràctiques allà, el pare era arquitecte així que... algun dia ho he de fer! Aquest pastís deu ser boníssim, a mi també m'agraden molt els nespres i a casa dels meus avis hi ha un nesprer preciós... si el faig ja t'ho diré!:) petonets
ResponEliminaSegur que ha estat un cap de setmana molt especial i moolt divertit!!
ResponEliminaNena, ets una artista!! Una combinació perfecta!!
Perquè vivim enfora, eh?...que si no crec que m'autoconvidaria sovint a casa teva :P
Petons!
Cap de setmana i bona companyia. es igual a un cap de setmana rodo.
ResponEliminaI ademés amb aquest coc per celebrar-ho. No hagués ficat mai nespres.
Petonets
M'alegra que pasasiu un bon cap de setmana i a jo m'encantan les mespres i estic segura que aquest cake de esser una bona delicia¡¡¡¡¡
ResponEliminaMil millons de petonets.
Què be que ja comencen les fruites d'estiu... i amb aquest cake ha d'estar d'escàndol. M'alegro que passesis uns dies tan magníficc amb els amics. Petonets
ResponEliminaA mi els nespres també m'agraden molt. Des de ben petita que m'agraden però mai els he provat una manera diferent a naturals. Segur que en cake, queden ben bons i va encantar a tots! :)
ResponEliminaEs veu espectacualr i la foto es molt xula, faria una queixelada al pastís!!
Molts petonets!!
No he fet mai un pastís de nespres! ha de ser boníssim!
ResponEliminaÉs un regal fantàstic. Se'n debien llepar el dits. Té un aspecte deliciós. Els macarons són extraordinaris, a més tenen infinites possibilitats. Jo he provat de fer-ne i no m'han quedat tal com haurien de quedar, però el gust sí i... me'ls han d'apartar del davant, perquè me'ls menjaria tots.
ResponEliminaUna abraçada!
Nenina, una combinación de sabores estupenda!!! Maravillosa fotografía y un fin de semana rodeada de familia y buenos amigos, qué más se puede pedir.
ResponEliminaUn abrazote y buena semana.
que fin de semana que has pasado. Y ese cake estupendo. Bss guapa.
ResponElimina