El mes passat, com bé sabeu, L'Yves es va animar a fer una proposat de bacallà de Quaresma per participar a Memòries d'una cuinera. Molts de vosaltres el vau animar perquè tornés a cuinar, i no sé si és gràcies a vosaltres o a la proposta que hem fet aquest mes a Memòries: melmelada o confitura, que ja el tornem a tenir entre fogons. Ell és un enamorat de qualsevol tipus de melmelada, de fet si fos per ell crec que superaria al mateix Ferran Adrià fent propostes amb aquest aliment. Ha trigat uns quants dies a decidir-se de què la volia fer, però al final s'ha decidit per una melmelada de plàtan aromatitzada amb canyella, una combinació perfecte per acompanyar-la en els nostres esmorzars o berenars. Haig de confessar que estic sorpresa de la versatilitat de l'Yves a la cuina, si resultarà que tenia un diamant en brut i no me n'havia adonat! Serà qüestió de veure què fa el proper repte! Pels que encara no us heu anima't, us recordem que encara teniu temps per presentar les vostres propostes de melmelada o confitura fins el dia 28. Molt bon cap de setmana!
Ingredients:
500 g de plàtans
250 g de sucre
Canyella en pols
Preparació:
Agafem els plàtans, els pelem, els tallem a daus petits i els posem a una cassola, juntament amb el sucre i un polsim de canyella. Ho cuinem, durant 25 minuts, a foc lent, sense deixar de remenar. Un cop transcorregut aquest temps, posem la melmelada en un pot de vidre, prèviament esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient.
Vaja vaja amb l´Yves!!! a veure si aquest pas obrirà un blog ja ja!!!ja en ho faràs saber!!!! Aquesta mermelada a de ser molt bona, amb un bon pa torradet i la seva mantega. Felicitats Yves!!! Bon CDS i petons.
ResponEliminaHola,
ResponEliminaja sabia jo que no aconseguiria ser la primera. Nassos Sílvia que ràpida que ets!!! Tenia pensat fer una melmelada de plàtan, així que agafo el toc aquest de la canyella que li deu anar super bé. Felicitats Yves!! D'aquí a poc us donareu empentes per entrar a la cuina. Petons
¿y en las instrucciones no venía que tenía esa habilidad? ¡vaya sorpresa más agradable!
ResponEliminaPues tendrás que explotar ese diamante, porque apunta maneras. Esa mermelada tiene que estar impresionante. Me apunto la receta con su permiso.
Besos para los dos
Ostres... saps que una de les (mil) combinacions que vaig pensar pel memòries va ser fer melmelada de plàtan? No em vaig atrevir perquè no sabia si sent una fruita tan densa sortiria bé... però ara que veig com queda no m'ho pensaré gaire! Quina pinta!!!!
ResponEliminaFelicitats Yves, en breu li prendràs el lloc a la teva dona! jejeje
Petonets família!
No l´he provada mai...I m´agrada el plàtan. Tinc curiositat per comprovar el seu sabor.
ResponEliminaYves tiene razón, la canela y el plátano son la mezcla ideal.
ResponEliminaMe parece una idea fabulosa, qué suerte tienes de tener un marido que sabe dónde está la puerta de la cocina... ;-)
Judith,quina delicia més bona,a casa m'hos encanta el plàtan i la pens probar,pinta molt bé.
ResponEliminaM'agradan molt les melmelades casolanes i ademés sempre saps que hi poses.
Bon cap de setmana guapísima i un petó molt gros.
Apa nena, no et queixaràs del tros de marit que tens!!!! Felicitats a l'Ives per aquesta recepta tan dolça i original! No n'he provat mai de mermelada de plàtan...
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ostras que idea más original, aunque suene un poco raro la mermelada de plátano tiene que estar para rechupetearte los dedos, muy buena Judith, besos.
ResponEliminaYo hice una compota, no sé si lo viste, o si te acuerdas y me encanta!!! Quería proponerlo para memories d'una cuinera pero como ya lo había hecho pensé en otra cosa!
ResponEliminaBesos!
Tengo que probar el sabor de esa mermelada, Judith, mándame un poco porque tiene que estar buenísima.
ResponEliminaVoy a enseñarle yo los retos a Joseba a ver si se anima también a entrar en la cocina.... no sé yo.
Besos
Me encanta esta mermelada, y con solo tres ingredientes eh? Vamos, qué gozada. La pongo en mi lista de cosas para hacer ;) Un beso guapa
ResponEliminaMermelada de plátano? jamás la he probado ni la he visto pero imagino el sabor como delicioso.
ResponEliminaIgual me animo a hacerla, me parece tan original.
un besazo
Diamante es poco Juju!!!, mi marido(y no es que se le de mal) jamás haria una mermelada..jamás!!!
ResponEliminaFelicita al tuyo y dile que espero con ansias mas retos suyos..lo hace muy bien!!!
Feliz fin de semana preciosa!!!!
Doncs felicitats per l'Yves!!! quina combinació tant i tant bona!!! m'encanta!!!!
ResponEliminaMolts petonets bonica i bon cap de setmana
em va perfecte aquesta recepta!!! tinc uns plàtans que no sé que en fer d'ells però ja m'ho has solucionat!! gràcies =9
ResponEliminaPetons. Helena
http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com
molt bona proposta, el plàtan té una cremositat que el fa especial, i amb la canyella lliga molt bé, segur que aquesta melmelada és bonissima!!
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana!
¡super original! aplausos para Ives, en mi vida he probado una mermelada de bananas. ¡saludos y buen finde!
ResponEliminaQue original, no sé si la menjaria amb pa...èro per farcir un pa de pessic.... amb llagrimes de xocolata
ResponEliminabon cap de setmana
petonets
Que buena combinación para una mermelada,seguro que ha quedado muy muy buena!!
ResponEliminaMoitos bicos
Mira al Yves, que "apañao", no te puedes quejar, jaja, un mermelada perfecta, yo he probado una similar y el plátano tiene una textura perfecta para las mermeladas.
ResponEliminaUn besazo
Nena tens una joia i no l'has explotat??????? A que estàs esperant, l'has d'animar a fer més coses igual et treu el teu lloc a la cuina i passes a viure com una reina.
ResponEliminaUn petonet, aquest cop per l'Yves.
Que pasada, esta mermelada debe estar deliciosa, tomo nota a ver si me animo a hacer mermelada!!!! Buen fin de semana, besos
ResponEliminaDe plátano no la he probado debe estar buenísima, buen fin de semana Nenina, disfruta :D
ResponEliminaMil besiños.
Chica que suerte tienes.
ResponEliminaYves, te ha quedado genial la mermelada, plátano y canela, un tandem delicioso.
Besos
Em sembla que l'Yves és una joia!! Però alerta que si sap la teva contrasenya aviat et llevarà el lloc al bloc!!
ResponEliminaAquesta combinació ha de ser molt bona...uff...no entenc com em pot agradar tant el dolç! Per sort mirar la pantalla encara no engreixa!!
Bon cap de setmana!!
Encara que no ho sembli, despres dels anys descobrim noves coses per les que val la pena continuar enamorades. El meu home em sorpren continuament.
ResponEliminaFelicitats Judith x compartir amb un home com el teu i Yves, tu ja saps com ets d'afortunat amb la Judith.
La melmelada, la tastarem
Petonets parella,
Esther
No cal que us digui que aquesta combinació m'encanta, fins i tot es podrien fer els famosos entrepans de plàtan!;)
ResponEliminaA veure si et farà fora de la cuina!
Molts petonets.
Wow!
ResponEliminaHa d'estar boníssima de plàtan, mai n'he provat, però segur que té un gust dolcet irresistible, ideal per a esmorzars i/o berenars.
ResponEliminaDoncs trobo que se li dóna molt bé a L'Yves això de cuinar, les seves propostes tenen molt bona pinta!
Petonets!!
Marmalade parfait!
ResponEliminaBaiser.
Mira que bien, como dice Juana, el mío también cocina, pero no lo veo en las mermeladas tampoco, y eso que le encantan!
ResponEliminaYo de plátano nunca he probado, tengo algo con los plátanos cocidos...a lo mejor un día de estos me animo porque con ese toquecito de canela debe estar muy bueno!
Besitos!
Mermelada de platano con canela....totalmente nuevo para mi....encuentro fantastica la combinacion asi que felicita a Yves!!.....que buena propuesta!!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaEl plátano y la canela juntos deben ser irresistibles... viendo tu mermelada ya estoy pensando en convertirlo en un helado!
ResponEliminaque rica muy buena combinación me encanta,tu propuesta es divina ,y abrazos.
ResponEliminauna propuesta muy buena del Yves y ademas tiene que estar buena y bien calorica, creo que a palo seco me la comia ya, felicitalo de mi parte
ResponEliminapeto
miquel
No he tastat mai la melmelada de plàtan! Ha de quedar ben bona combinada amb la canyella. Quina sort que tens amb l'Yves! ;)
ResponEliminaLa canela al plátano le va que ni pintado.
ResponEliminaUn acompañamiento de lujo.
Un beso.
Mi memelada preferida me la trae hoy mi Judith,desde una vez que me habian regalado un botecito de mermelada de platano y ron quede enamorada de ella ,pero no se encuentra en las tiendas y siempre me quedo el gusanillo de poder volver a tomarla.
ResponEliminaBesos y voy a hacer
No me dejo acabar este blogger...
ResponEliminaDecia que voy a hacer tu version y algun tarrito con el ron ,como me salga bien ya veras
Besitos
Hola Judith!, pero que bien que se haya animado, Hola Yves!, esta mermelada tiene que estar buenísima y con esas galletitas que buen acompañamiento. vamos a ver con que nos sorprendes en el próximo reto!
ResponEliminaUn beso y buen domingo
Silvia: ell té un bloc de relats: Amb idees a la llengua
ResponEliminaEri: l'has de fer! no et decepcionarà!
Pilar: ha sido un sorpresón!!!!!
Sandra: queda boníssima!!! l'has de fer.
Cristina: no et defraudarà. A més és un complement ideal per molts postres!
Isabel: será porqué no tenemos puerta???? jajajajajaja
Agüe: tot el que fem a casa és molt millor!!! gràcies bonica
Eva: nosaltres l'havíem tastat a un lloc de Sitges on fan gofres i creps
Tere: el sabor no es nada raro! ;P
Valerie: pues menos mal que hiciste otra! así tenemos dos recetas espectaculares!!!
Anna: te aseguro que yo soy la primera sorprendida!!!
Patrizia: el resultado es fantástico!!
Isabel: no dudes en animarte!!! está súper buena
Juana: todo es proponérselo! el nunca cocina!!!
Ingrid: de part teva li dono!!!
Helena: ja em diràs si t'has animat!
Ribereña: queda brutal!!!
Sole: pues anímate, te encantará
Donibaneko: a més, li treuràs molt profit a la melmelada!!! ;P
Neus: amb galetes està súper bona
Pili: está buenísssssssssima
María: jajaja, es un crack! ;)
Mª JOsé: es que m'agrada tant cuinar que no el deixo entrar!!!
Eva: seguro que haces una súper rica!
Mayte: pues la tienes que hacer! jijiji
Rosaleda: no me puedo quejar!!!
Paula: però ell mai portarà rulos! jajajajaja
Esther: quin comentari més maco!!! m'ha ecantat bonica. Petonets
Moni: entrepans de plàtan? segura? jajajajajajjaja
Lola: ;P
Nee: t'asseguro que és una sorpresa per tots! fins i tpt per ell! jajajjaja
Ana: merci
Rosilet: que lo intente! para Yves ha sido su primera mermelada
Marcela: está bueníssima! de tu parte
Salomé: en helado??? uf! que rico
Rosita: gracias guapa
Miquel: l'hem tastat sola i acompanyada i està de vivi!
Gemma: és ideal per fer fer postres!!! ;)
Irmina: sí, queda genial
Esther: jajajaja, pues anímate y haz esta receta, con el ron, claro!!!
Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Hola!
ResponEliminaHome, després d´aquell bacallà, no esperava menys! ES fantàstica, felicitats al cuiner!
Petons
Caram! Aquest és un talent que s'ha d'aprofitar... Volem més receptes de melmelades de l'Yves!!!!
ResponEliminaAquesta de plàtan amb el toc de canyella té molt bona pinta! I la presentació molt acurada!
Petons!
La Taula d'en Bernat
Ai que t'ha sortit un xef de sota el bolet!
ResponEliminaHa de ser simplement deliciosa, per menjar amb torrades i una presa de xocolata!!
No ho hauria pensat mai, això de la melmelada de plàtan, la veritat és que ha de ser molt bona. Haurem de felicitar el teu marit, per fer una bona melmelada i per tindre tan bones idees. Besets.
ResponEliminaDona de poca fe!! Si tens un cuiner 3 estrelles a casa!!! ;)
ResponEliminaFelicita'l perquè ha de ser una melmelada realment deliciosa!
Petons!
que mermelada de platano. Tendria que probarla. Felicidades a Yves. Bss
ResponEliminaplàtan i canyella, quina combinació més bona, la faré segur,
ResponEliminapetons