>

dijous, 19 de maig del 2011

Bundt cake de xocolata, nous i plàtan

L’altre dia la família Llàbiro va venir al Bolet per celebrar el meu sant. Va ser el 6 de maig, just el cap de setmana que vam estar a Nimes amb els nostres amics francesos. Com bé sabeu al Bolet no escatimem cap tipus de festa ni celebració, així que vam trobar una altra data. En principi havia de ser un sopar, però com que som dues famílies una mica ocupades –i el mes de maig està ple de celebracions...-, per no demorar-ho més vam acordar quedar per berenar el passat cap de setmana.  Quan vaig estar pensant què podia fer vaig recordar que una de les coses que més li agrada a la Moni és el plàtan i la xocolata. Així que aquí teniu el resultat, un pastís molt esponjós que ens va agradar a tots! Sobretot al Lluc!!! L’opinió de l’Aina no la tindrem en compte -va demanar si li podia fer un entrepà de Nutella- perquè no és res personal, sinó que no li agraden les coses dolces...

Per cert, si voleu, des d'avui, ja podeu trobar El món de juju al facebook. No us perdeu cap detall, només heu de pitjar el botó m'agrada.


Ingredients pastís:


150 ml de llet descremada

300 g de farina

175 g de sucre

1 sobre llevat Royal
150 g de cacau en pols
1 c/p de canyella
50 ml d’oli d’oliva

50 g de nous
4 plàtans

3 ous

Rom


Ingredients cobertura:

200 g de cobertura de xocolata

Oli d'oliva

25 ml de llet

Rom

Maduixes
Coco ratllat


Preparació:

Escalfem el forn prèviament a 180º. En un bol posem els ous i el sucre i ho barregem fins que comenci a blanquejar. Seguidament afegim a poc a poc la farina amb el llevat i la canyella. Quan tinguem una barreja  homogènia tirem el cacau, l’oli i un bon raig de rom i tornem a barrejar-ho. Pelem els plàtans, els tallem a trossets petits i ho afegim a la barreja anterior juntament amb les nous esmicolades. Ho posem al forn en un motllo en forma de corona, prèviament pintat amb oli, durant 50 minuts. Un cop punxem amb un ganivet i surti net, el pastís estarà llest. El deixem refredar a temperatura ambient abans de desmotllar-ho. Per la cobertura de xocolata, posem a desfer la xocolata amb la llet al microones durant 1 minut o, si ho preferim, ho podem fer al bany Maria. Remenem bé fins que no hi hagi cap grumoll. Afegim un rajolí d’oli d’oliva i un bon raig de rom i ho barregem. Tirem la cobertura per sobre del pastís. Per finalitzar tirem una mica de coco ratllat i ho guarnim amb unes quantes maduixes. És aconsellable deixar el pastís a la nevera perquè la xocolata solidifiqui i el traiem 30 minuts abans de servir.



71 comentaris:

  1. Quant era petita menjava plàtan amb xocolata i encara m´ho dones no et diré que no!!!Es un pastís ideal per a mi, i per el que és veu, va ser tot un èxit, vas encertat del tot!!!Un petonet guapa.

    ResponElimina
  2. LINDISSIMO SEU BOLO, CHOCOLATE E MORANGO FICA PERFEITO.
    BJS

    ResponElimina
  3. No sé qué voy a hacer contigo, y la operación bikini ¡¡qué!!
    Me encanta tu bizcocho, el plátano con el chocolate es una mezcla divina.
    Me encantan las fiestas, si lo sé voy :)
    Besos

    ResponElimina
  4. Wuau... jo vull un tros...
    Judith la meva amiga em m ata, com hi pogut olvidar-me del seu sant....
    petonets i benvinguda al facebook

    ResponElimina
  5. Al elegir el chocolate y el plátano has elegido perfecto!!

    Y además es precioso!! Que pedir más?

    Muchos besos

    ResponElimina
  6. Hoy lo entendí (casi) todo!!! me estoy haciendo bilingüe!!!
    Cómo mola esto de los blogs en idiomas maternos, lo que se aprende en la blogosfera... ;-)

    ResponElimina
  7. Què bonica aquesta corona, me la posaria al cap en comptes dels rulos!! Plàtan i xoco, nyam!!

    No et felicito, perquè ja et vaig felicitar en el seu moment, que una és molt aplicada! jijijiji I a la Bordeta som com a can Bolet, tot se celebra!

    Ja sóc super fan del teu facebook, ja sabia jo que no trigaries jijijijiji :P

    Petonets bonica!
    Sandra

    ResponElimina
  8. Ohhhhhhhhhhhhhhhh, què maco!
    Moltes gràcies pel berenar, que amb el plus de la súper melmelada estava requeteboníssim!
    A sobre de que ens vas donar de berenar vas fer de cangur dels Llabironets!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  9. Ostres quina pinta!! Ufff... ara que ve l'estiu...
    Petons!

    ResponElimina
  10. LLevo un rato viendo muchos blogs y con tanto dulce, a parte de que se me cae la baba, creo que he engordado 2 kilos solo con mirar.Me gusta mucho como te ha quedado el tuyo,sobre todo la combinación del chocolate con el plátano..
    Bessos

    ResponElimina
  11. Platan i xocolata no falla mai! T'ha quedat impressionant, m'has guardat el tall de l'Aina?
    Ara et busco al FB.
    Petonets

    ResponElimina
  12. Que buena pinta Judith, muchas felicidades, yo no haría lo mismo que Aina, jaja, me lo llevaría todo.
    Un besazo

    ResponElimina
  13. te ha quedado perfecto Judith y la combinacion platano chocolate me gusta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  14. Doncs aquesta corona està que surt de la pantalla!! quina pinta tant bona!!
    Petonets bonica!

    ResponElimina
  15. Que bona pinta!!! i a sobre de xocolata!!! M'emporto un trosset!!1

    Petons

    ResponElimina
  16. Quasi l'he tastat des d'aqui estant!! La foto es impressionant i la recepta també, la combinació ha de ser genial.
    Petons

    ResponElimina
  17. apaaaa....un altre pecat! i jo de regim!

    ResponElimina
  18. Impresionante! qué presentación tan bonita y me imagino lo rica que tenía que estar.

    Me ha encantado.

    un besote

    ResponElimina
  19. Juju,
    Que rico se ya quedado.... Me ya gurtado mucho de
    de la apresentacion y de la receta tambien : )

    Besitos

    ResponElimina
  20. Judith,

    ¡Qué pinta tiene esta corona! Deliciosa. La verdad es que la mezcla de chocolate y plátano está exquisita. Me encantó cuando la hice con un brownie. Pero así en forma de corona y con esa decoración está mucho más bonita.

    Un besito,

    Sacer

    ResponElimina
  21. Després de la combinació xocolata-taronja, prefereixo xocoalta amb plàtan...i si hi ha nous, genial!.T´ha quedat perfecte.

    ResponElimina
  22. Una receta deliciosa y con esa presentación más apetecible todavía.

    Besos.

    ResponElimina
  23. Què diu la Sandra?? Què es vol la posar la corona com a rulo?? Ai, que bo!!
    Acabo de descobrir que m'han estafat. La meva agenda posa que Santa Judith és dia 16 de juny; ho vaig mirar. Em varen estafar amb l'agenda per variar...bé, felicitats super atrassades!!
    Aquesta corona ha de ser mooolt bona! Amb la gana que tenc...ufff...i pensar que m'espera un peix al forn
    Petons

    ResponElimina
  24. ¡buenísima torta para festejar! una pena que no haya foto del corte para deleitarnos... A que ya se la comieron toda y no quedó ni una miga... :o(

    ResponElimina
  25. No se porque me encanta leer el catalan....al principio traducia.....ahora lo leo....es romantico y melodico!!....tu receta fabulosa!!.....la guardare para mas adelante!!...........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  26. Me parece riquísimo éste postre... y me encanta como lo has decorado!!
    Moitos bicos

    ResponElimina
  27. Això si que es una corona com cal i la resta son punyetes!!

    ResponElimina
  28. ¡Xocolata !.... aquesta corona té un cap inevitablement ... acabar en el meu estómac.

    ResponElimina
  29. M'agrada molt Judith, ets una artista!! respecte lo de la teva nebodeta, segur que és tan dolça que no necessita sucre! això m'ho van dir l'altre dia al bar de la uni quan vaig demanar que no volia sucre a les maduixes, jeje em vaig posar vermella com una maduixa ;)

    ResponElimina
  30. Menuda sorpresa ..es que lo bordas ...esta temporada estoy en reposo de estas tartas ...me encantan ...es espectacular ..me tomo un cachito virtual ..besos MARIMI

    ResponElimina
  31. Hola,
    Què bé que us cuideu!!!! la operació bikini l'hem de deixar de banda, que s'ha de gaudir d'aquest meravellós pastís. A mi també m'encanta el plàtan-xoco! Us berenar de luxe. Moltes felicitats pel teu sant, amb molt de retard.. però! Petons

    ResponElimina
  32. ets una artista!! aquesta corona és digne de pastisseria!!
    muakis

    ResponElimina
  33. Qualsevol diu que no a un berenar a casa teva!!!! Quines coses que fas!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  34. Deliciosa te ha quedado Nenina...queda anotadita, sin duda :D

    Mil besiños!!

    ResponElimina
  35. M'agrada aquesta recepta Judit. La poso a la meva carpeta de receptes per fer i pots estar segura que caura!

    ResponElimina
  36. Què bonic t'ha quedat i té una pinta irresistible!! I no porta farina?? oooh!! això s'ha de provar sí o sí!! A mi la combinació xoco i plàtan també m'agrada molt!!

    Molts petonets guapaaaa!!! :)

    ResponElimina
  37. Ohhh, aquesta també és una de les meves combinacions preferides, jeje, ara que hi penso, mai he publicat res així al blog, s'hi haurà de posar remei aviat!
    Felicitats atrassades, no controlo massa això dels sants xD.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  38. Quina corona tan bona!!! Recepta que vola cap al top10 de receptes per fer!!!
    Ah! i ja soc fan al facebook!!! ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  39. Que bo! Quina combinació de sabors, amb rom i tot. Això ha d'estar deliciós. Ho haurem de probar, a mi també m'agrada molt la combinació xocolate-plàtan, és fantàstica. Besets.

    ResponElimina
  40. Segur que és boníssim, però, a més, sembla tret d'un conte, què bonic!
    Salutacions.

    ResponElimina
  41. Nena quina pinta!!! Felicitats retrasades pel teu sant.
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  42. Ohhh quina bona pinta!!!
    El plàtan amb xocolata és boníssim, quan faig fondue de xocolata sempre ni poso i ens agrada molt, per tant aquesta recepta me l'emporto.

    ResponElimina
  43. Sílvia: segur que t’agrada doncs!
    Saô: mais bana e nozes...
    Pilar: la próxima te aviso!!!
    Neus: hi ha diverses santes, potser ho celebra un altre dia...
    Valerie: jijiji, gracias guapa
    Isabel: molt bé! Ets una artista! ;P
    Sandra: vols dir??? Jijijiji
    Moni: que macos són!!!!! ;)
    Cinta: és light, no pateixis!
    Nica: no sufras!!! Jijijiji
    Albota: aix! Massa tard, a casa no dura res.
    María: gracias guapa!
    Miquel: jijiji, el pots versionar si vols! ;)
    Ingrid: exagerada! Gràcies bonica
    Ribereña: és una bomba de combinació!
    Mar: queda un pastís molt lleuger
    Sonia: et pots guardar la recepta per un altre dia! Jijiji
    CC: nos gustó mucho! ;)
    Catarina: muito obrigada
    Sacer: ahora tendré que probar el Brownie!!!
    Cristina: a mi tot el que sigui amb xocolata m’encanta!! Ah! menys el gelat.
    Silvia: gracias guapa
    Paula: hi ha més santes!! Però jo el celebro el 6 de maig!
    Sole: la próxima vez se la hago al corte!
    Marcela: eres una artista!!!! ;)
    Pili: gracias guapa! Si lo haces te encantarà!
    Josep: jijiji, ets un poeta!
    OM: qui es pot resistir a la xocolata???
    Bet: olé! La propera vegada li dic
    Garlutti: pues cuando puedas tomar azúcar servirà para celebrarlo! ;)
    Eri: aix nena, un dia no passa res!!!
    Laura: gràcies
    Lídia: moltes gràcies bonica
    Eva: la propera també et convido! Jijijiji
    Mayte: ya me contaràs...
    Lucia: jijiji, és bastant natural, oi? ;P
    Donibaneko: si no estic a dieta!!! ;P
    Alba: si que porta farina. Era un error, havien quedat els ingredients junts!! Gràcies solet
    Nee: doncs sí!!! Gràcies guapa, més val tard que mai! No?
    Sònia: quan la facis ja m’ho diràs
    Asela: el rom queda fantàstic!!!! Anima’t
    Anna: segur que seria el de la caputxeta vermella!
    Elisabet: gràcies guapa!!!
    Judith: una foundee..... quina gana m’ha entrat!!!! Jijiji

    Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  44. Delicioso, delicious, deliciós, delicieux, köstlich, 美味....
    Besinos

    ResponElimina
  45. Hola guapa, he estat retirada de la bloguesfera per motius no gaire agradables, i quan torno em trobo el teu blog ple de receptes super maques, colorides divertides, fàcils i deliciuos!!!

    Petonets

    ResponElimina
  46. Qué exquisito, Judith. Imagino el plátano aportándole jugosidad y ese derroche de chocolate haciendo la delicias de los que somos muy chocolateros. Una delicia!!

    un besito y buen finde

    ResponElimina
  47. Madre mía, qué corona tan apetecible. IRRESISTIBLE

    ResponElimina
  48. Así da gusto tener amigos y festejar. Me imagino que se chuparon hasta los dedos. Una presentación hermosa.
    Cariños

    ResponElimina
  49. Ohhhhhhhhhhhhhhhh, quina corona més maca! i bona! la xocolata i el plàtan combinen de fàbula, oi? aviam, primer que res moltes felicitats, no tenia ni idea de quan era el teu sant :-) M'ha semblat molt bona idea substituir la mantega per oli d'oliva, a la cobertura, tot i que no ho he provat mai, suposo que tindrà un gust fantàstic. I escolta, un bocata de nutella...?? haurà de buscar un altre excusa :-))

    Un petonàs bonica :-)

    ResponElimina
  50. No m'estranya que els agradés a tothom (menys a l'Aina). És una cominació de gustos excel·lent. Té un aspecte exquisit.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  51. Que buena elección de ingredientes, me gusta mucho el plátano con el chocolate y esta corona te ha quedado preciosa y seguro que riquísima! besos guapa

    ResponElimina
  52. Casi llego tarde para ver esta tarta estupenda!!
    Esta es de las que empiezo y ya no dejo de comer hasta que se acaba,me pirra el chocolate.
    Ya me he unido a tu Facebook.
    Besos y buen finde

    ResponElimina
  53. Te ha quedado preciosa la presentación, y con esa mezcla tiene que estar delicioso!!!. petons

    ResponElimina
  54. Judith,quina delicia pero de les bones,mare meua açó es pecat,tenc que fer-lo açó es una tentació de les bones,
    M'encanta venir a visitar.te sempre ma sorprens.
    Un petonet molt grossssss i bon cap de setmana guapa.

    ResponElimina
  55. ESpectacular diria yo esta receta, con lo que me gusta a mi el chocolate muy buena, besitos.

    ResponElimina
  56. Hola Judith!, que bonitaaaa!, me ha dado unas ganas terribles de meter el dedo en la pantalla, que rico tiene que estar con esa cobertura con el toque de ron, como me gusta el choco con ron, mira que esta bueno!
    Un besazo guapa y buen finde

    ResponElimina
  57. ¡Increíble, una maravilla! ¡Rico, rico! Besos.

    ResponElimina
  58. Hola Judith, finalmente hoje conheci o teu blog.
    Este bolo está formidável,aliás como tudo o que vi por aqui até agora, os meus parabéns pelo excelente trabalho.
    Um beijinho.

    ResponElimina
  59. Ja li vaig dir a la Mónica que era una sort anar a berenar al Bolet!! Quin tall més bó em menjaria...
    Petonets maca i Bon diumenge,
    Esther

    ResponElimina
  60. Has posat rom,,,,, ha d'estar bonísim!
    I canyella.
    Als nens els hi encantarà quan el fassi.
    Bs.Montse

    ResponElimina
  61. El chocoalate con plátano no me apasiona pero daría algo por probar tu corona. Un beso

    ResponElimina
  62. T´estimes molt a la teva familia, vreitat?? Sempre els menciones, es maco...i maca aquesta corona xata! Jo també soc molt de la xocolata i el plàtan! Gran parella! Per cert ja som colegues del facebook! ^.^ Petonets

    ResponElimina
  63. Judith, qué pastel más delicioso para una ocasión tan especial como estar con la familia.
    Ya le he dado al botón de Me gusta.
    Besos

    ResponElimina
  64. est se ve mundial!
    nada mas rico que las fresas y el chocolate!

    cariños! ♥

    ResponElimina
  65. María: jajajajaj, que internacional!
    Artemisa's: espero que tot estigui millor guapa!!!
    Isabel: queda muy tierno! ;)
    Patrizia: gracias guapa
    Erika: me parece que quedaron contentos!! ;P
    Maduixa: l'oli li dona una brillantor fantàstica!!!! queda genial!
    Nyanyels: gràcies guapa
    Eva: una aposta segura! ;)
    Esther: tu nuca llegas tarde!!!
    Anna: gracias guapa
    Agüe: jijiji, doncs tu no et quedes curta!!!! estic desitjant fer la de Guiness
    Tere: gràcies guapa
    Chelo: suelo poner anís en los pasteles, pero el ron me ha encantado!!!
    Rous: gracias guapa
    Duxa: benvinda!!! e muito obrigada
    Esther: jijiji, gràcies bonica
    Montse: ja em diràs si ha tingut èxit!!! ;P
    Sweet: gràcies!!!
    Susan: no se nota demasiado. El plátano le aporta humedad al bizcocho
    Mª ângels. doncs sí, som molt poquets i ens hem de cuidar molt tots!!! ;)
    Ana: gracias guapa!!!!! eres un encanto
    Fran: muchas gracias guapa

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  66. Judith, uauuuuuuuuuu!!! Una combinació fantàstica amb un resultat PERFECTE!!!
    Petons i per molts anys! ;)

    ResponElimina
  67. Guauuuuuuuuuuuuu que bó!!!
    Quina pasada.
    Jo tinc un motllo de corona i se enganxa a tu no? él meu es del Lekué de silicona, el teu?
    Petons

    ResponElimina
  68. Santa Judith! Ja ho pots ben dir, per suportar-me!
    Pastís boníssim! I quina foto!

    ResponElimina
  69. Madre mía que delicia cubierta de chocolate!

    ResponElimina