L’altre dia la família Llàbiro va venir al Bolet per celebrar el meu sant. Va ser el 6 de maig, just el cap de setmana que vam estar a Nimes amb els nostres amics francesos. Com bé sabeu al Bolet no escatimem cap tipus de festa ni celebració, així que vam trobar una altra data. En principi havia de ser un sopar, però com que som dues famílies una mica ocupades –i el mes de maig està ple de celebracions...-, per no demorar-ho més vam acordar quedar per berenar el passat cap de setmana. Quan vaig estar pensant què podia fer vaig recordar que una de les coses que més li agrada a la Moni és el plàtan i la xocolata. Així que aquí teniu el resultat, un pastís molt esponjós que ens va agradar a tots! Sobretot al Lluc!!! L’opinió de l’Aina no la tindrem en compte -va demanar si li podia fer un entrepà de Nutella- perquè no és res personal, sinó que no li agraden les coses dolces...
Per cert, si voleu, des d'avui, ja podeu trobar El món de juju al facebook. No us perdeu cap detall, només heu de pitjar el botó m'agrada.
Per cert, si voleu, des d'avui, ja podeu trobar El món de juju al facebook. No us perdeu cap detall, només heu de pitjar el botó m'agrada.
Ingredients pastís:
150 ml de llet descremada
300 g de farina
175 g de sucre
1 sobre llevat Royal
300 g de farina
175 g de sucre
1 sobre llevat Royal
150 g de cacau en pols
1 c/p de canyella
50 ml d’oli d’oliva
50 g de nous
50 g de nous
4 plàtans
3 ous
Rom
3 ous
Rom
Ingredients cobertura:
200 g de cobertura de xocolata
Oli d'oliva
25 ml de llet
Rom
Maduixes
Coco ratllat
Preparació:
Escalfem el forn prèviament a 180º. En un bol posem els ous i el sucre i ho barregem fins que comenci a blanquejar. Seguidament afegim a poc a poc la farina amb el llevat i la canyella. Quan tinguem una barreja homogènia tirem el cacau, l’oli i un bon raig de rom i tornem a barrejar-ho. Pelem els plàtans, els tallem a trossets petits i ho afegim a la barreja anterior juntament amb les nous esmicolades. Ho posem al forn en un motllo en forma de corona, prèviament pintat amb oli, durant 50 minuts. Un cop punxem amb un ganivet i surti net, el pastís estarà llest. El deixem refredar a temperatura ambient abans de desmotllar-ho. Per la cobertura de xocolata, posem a desfer la xocolata amb la llet al microones durant 1 minut o, si ho preferim, ho podem fer al bany Maria. Remenem bé fins que no hi hagi cap grumoll. Afegim un rajolí d’oli d’oliva i un bon raig de rom i ho barregem. Tirem la cobertura per sobre del pastís. Per finalitzar tirem una mica de coco ratllat i ho guarnim amb unes quantes maduixes. És aconsellable deixar el pastís a la nevera perquè la xocolata solidifiqui i el traiem 30 minuts abans de servir.
Quant era petita menjava plàtan amb xocolata i encara m´ho dones no et diré que no!!!Es un pastís ideal per a mi, i per el que és veu, va ser tot un èxit, vas encertat del tot!!!Un petonet guapa.
ResponEliminaLINDISSIMO SEU BOLO, CHOCOLATE E MORANGO FICA PERFEITO.
ResponEliminaBJS
No sé qué voy a hacer contigo, y la operación bikini ¡¡qué!!
ResponEliminaMe encanta tu bizcocho, el plátano con el chocolate es una mezcla divina.
Me encantan las fiestas, si lo sé voy :)
Besos
Wuau... jo vull un tros...
ResponEliminaJudith la meva amiga em m ata, com hi pogut olvidar-me del seu sant....
petonets i benvinguda al facebook
Al elegir el chocolate y el plátano has elegido perfecto!!
ResponEliminaY además es precioso!! Que pedir más?
Muchos besos
Hoy lo entendí (casi) todo!!! me estoy haciendo bilingüe!!!
ResponEliminaCómo mola esto de los blogs en idiomas maternos, lo que se aprende en la blogosfera... ;-)
Què bonica aquesta corona, me la posaria al cap en comptes dels rulos!! Plàtan i xoco, nyam!!
ResponEliminaNo et felicito, perquè ja et vaig felicitar en el seu moment, que una és molt aplicada! jijijiji I a la Bordeta som com a can Bolet, tot se celebra!
Ja sóc super fan del teu facebook, ja sabia jo que no trigaries jijijijiji :P
Petonets bonica!
Sandra
Ohhhhhhhhhhhhhhhh, què maco!
ResponEliminaMoltes gràcies pel berenar, que amb el plus de la súper melmelada estava requeteboníssim!
A sobre de que ens vas donar de berenar vas fer de cangur dels Llabironets!
Molts petonets.
Ostres quina pinta!! Ufff... ara que ve l'estiu...
ResponEliminaPetons!
LLevo un rato viendo muchos blogs y con tanto dulce, a parte de que se me cae la baba, creo que he engordado 2 kilos solo con mirar.Me gusta mucho como te ha quedado el tuyo,sobre todo la combinación del chocolate con el plátano..
ResponEliminaBessos
Platan i xocolata no falla mai! T'ha quedat impressionant, m'has guardat el tall de l'Aina?
ResponEliminaAra et busco al FB.
Petonets
Que buena pinta Judith, muchas felicidades, yo no haría lo mismo que Aina, jaja, me lo llevaría todo.
ResponEliminaUn besazo
te ha quedado perfecto Judith y la combinacion platano chocolate me gusta
ResponEliminapeto
miquel
Doncs aquesta corona està que surt de la pantalla!! quina pinta tant bona!!
ResponEliminaPetonets bonica!
Que bona pinta!!! i a sobre de xocolata!!! M'emporto un trosset!!1
ResponEliminaPetons
Quasi l'he tastat des d'aqui estant!! La foto es impressionant i la recepta també, la combinació ha de ser genial.
ResponEliminaPetons
apaaaa....un altre pecat! i jo de regim!
ResponEliminaImpresionante! qué presentación tan bonita y me imagino lo rica que tenía que estar.
ResponEliminaMe ha encantado.
un besote
Juju,
ResponEliminaQue rico se ya quedado.... Me ya gurtado mucho de
de la apresentacion y de la receta tambien : )
Besitos
Judith,
ResponElimina¡Qué pinta tiene esta corona! Deliciosa. La verdad es que la mezcla de chocolate y plátano está exquisita. Me encantó cuando la hice con un brownie. Pero así en forma de corona y con esa decoración está mucho más bonita.
Un besito,
Sacer
Després de la combinació xocolata-taronja, prefereixo xocoalta amb plàtan...i si hi ha nous, genial!.T´ha quedat perfecte.
ResponEliminaUna receta deliciosa y con esa presentación más apetecible todavía.
ResponEliminaBesos.
Què diu la Sandra?? Què es vol la posar la corona com a rulo?? Ai, que bo!!
ResponEliminaAcabo de descobrir que m'han estafat. La meva agenda posa que Santa Judith és dia 16 de juny; ho vaig mirar. Em varen estafar amb l'agenda per variar...bé, felicitats super atrassades!!
Aquesta corona ha de ser mooolt bona! Amb la gana que tenc...ufff...i pensar que m'espera un peix al forn
Petons
¡buenísima torta para festejar! una pena que no haya foto del corte para deleitarnos... A que ya se la comieron toda y no quedó ni una miga... :o(
ResponEliminaNo se porque me encanta leer el catalan....al principio traducia.....ahora lo leo....es romantico y melodico!!....tu receta fabulosa!!.....la guardare para mas adelante!!...........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaMe parece riquísimo éste postre... y me encanta como lo has decorado!!
ResponEliminaMoitos bicos
Això si que es una corona com cal i la resta son punyetes!!
ResponElimina¡Xocolata !.... aquesta corona té un cap inevitablement ... acabar en el meu estómac.
ResponEliminaM'agrada molt Judith, ets una artista!! respecte lo de la teva nebodeta, segur que és tan dolça que no necessita sucre! això m'ho van dir l'altre dia al bar de la uni quan vaig demanar que no volia sucre a les maduixes, jeje em vaig posar vermella com una maduixa ;)
ResponEliminaMenuda sorpresa ..es que lo bordas ...esta temporada estoy en reposo de estas tartas ...me encantan ...es espectacular ..me tomo un cachito virtual ..besos MARIMI
ResponEliminaHola,
ResponEliminaQuè bé que us cuideu!!!! la operació bikini l'hem de deixar de banda, que s'ha de gaudir d'aquest meravellós pastís. A mi també m'encanta el plàtan-xoco! Us berenar de luxe. Moltes felicitats pel teu sant, amb molt de retard.. però! Petons
Espectacular!
ResponEliminaets una artista!! aquesta corona és digne de pastisseria!!
ResponEliminamuakis
Qualsevol diu que no a un berenar a casa teva!!!! Quines coses que fas!!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Deliciosa te ha quedado Nenina...queda anotadita, sin duda :D
ResponEliminaMil besiños!!
M'agrada aquesta recepta Judit. La poso a la meva carpeta de receptes per fer i pots estar segura que caura!
ResponEliminaQuè bonic t'ha quedat i té una pinta irresistible!! I no porta farina?? oooh!! això s'ha de provar sí o sí!! A mi la combinació xoco i plàtan també m'agrada molt!!
ResponEliminaMolts petonets guapaaaa!!! :)
Ohhh, aquesta també és una de les meves combinacions preferides, jeje, ara que hi penso, mai he publicat res així al blog, s'hi haurà de posar remei aviat!
ResponEliminaFelicitats atrassades, no controlo massa això dels sants xD.
Molts petonets!!
Quina corona tan bona!!! Recepta que vola cap al top10 de receptes per fer!!!
ResponEliminaAh! i ja soc fan al facebook!!! ;-)
Un petonas
Sònia
Que bo! Quina combinació de sabors, amb rom i tot. Això ha d'estar deliciós. Ho haurem de probar, a mi també m'agrada molt la combinació xocolate-plàtan, és fantàstica. Besets.
ResponEliminaSegur que és boníssim, però, a més, sembla tret d'un conte, què bonic!
ResponEliminaSalutacions.
Nena quina pinta!!! Felicitats retrasades pel teu sant.
ResponEliminaPetonets guapa!
Ohhh quina bona pinta!!!
ResponEliminaEl plàtan amb xocolata és boníssim, quan faig fondue de xocolata sempre ni poso i ens agrada molt, per tant aquesta recepta me l'emporto.
Sílvia: segur que t’agrada doncs!
ResponEliminaSaô: mais bana e nozes...
Pilar: la próxima te aviso!!!
Neus: hi ha diverses santes, potser ho celebra un altre dia...
Valerie: jijiji, gracias guapa
Isabel: molt bé! Ets una artista! ;P
Sandra: vols dir??? Jijijiji
Moni: que macos són!!!!! ;)
Cinta: és light, no pateixis!
Nica: no sufras!!! Jijijiji
Albota: aix! Massa tard, a casa no dura res.
María: gracias guapa!
Miquel: jijiji, el pots versionar si vols! ;)
Ingrid: exagerada! Gràcies bonica
Ribereña: és una bomba de combinació!
Mar: queda un pastís molt lleuger
Sonia: et pots guardar la recepta per un altre dia! Jijiji
CC: nos gustó mucho! ;)
Catarina: muito obrigada
Sacer: ahora tendré que probar el Brownie!!!
Cristina: a mi tot el que sigui amb xocolata m’encanta!! Ah! menys el gelat.
Silvia: gracias guapa
Paula: hi ha més santes!! Però jo el celebro el 6 de maig!
Sole: la próxima vez se la hago al corte!
Marcela: eres una artista!!!! ;)
Pili: gracias guapa! Si lo haces te encantarà!
Josep: jijiji, ets un poeta!
OM: qui es pot resistir a la xocolata???
Bet: olé! La propera vegada li dic
Garlutti: pues cuando puedas tomar azúcar servirà para celebrarlo! ;)
Eri: aix nena, un dia no passa res!!!
Laura: gràcies
Lídia: moltes gràcies bonica
Eva: la propera també et convido! Jijijiji
Mayte: ya me contaràs...
Lucia: jijiji, és bastant natural, oi? ;P
Donibaneko: si no estic a dieta!!! ;P
Alba: si que porta farina. Era un error, havien quedat els ingredients junts!! Gràcies solet
Nee: doncs sí!!! Gràcies guapa, més val tard que mai! No?
Sònia: quan la facis ja m’ho diràs
Asela: el rom queda fantàstic!!!! Anima’t
Anna: segur que seria el de la caputxeta vermella!
Elisabet: gràcies guapa!!!
Judith: una foundee..... quina gana m’ha entrat!!!! Jijiji
Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris!
Delicioso, delicious, deliciós, delicieux, köstlich, 美味....
ResponEliminaBesinos
Hola guapa, he estat retirada de la bloguesfera per motius no gaire agradables, i quan torno em trobo el teu blog ple de receptes super maques, colorides divertides, fàcils i deliciuos!!!
ResponEliminaPetonets
Qué exquisito, Judith. Imagino el plátano aportándole jugosidad y ese derroche de chocolate haciendo la delicias de los que somos muy chocolateros. Una delicia!!
ResponEliminaun besito y buen finde
Madre mía, qué corona tan apetecible. IRRESISTIBLE
ResponEliminaAsí da gusto tener amigos y festejar. Me imagino que se chuparon hasta los dedos. Una presentación hermosa.
ResponEliminaCariños
Ohhhhhhhhhhhhhhhh, quina corona més maca! i bona! la xocolata i el plàtan combinen de fàbula, oi? aviam, primer que res moltes felicitats, no tenia ni idea de quan era el teu sant :-) M'ha semblat molt bona idea substituir la mantega per oli d'oliva, a la cobertura, tot i que no ho he provat mai, suposo que tindrà un gust fantàstic. I escolta, un bocata de nutella...?? haurà de buscar un altre excusa :-))
ResponEliminaUn petonàs bonica :-)
No m'estranya que els agradés a tothom (menys a l'Aina). És una cominació de gustos excel·lent. Té un aspecte exquisit.
ResponEliminaUna abraçada!
Que buena elección de ingredientes, me gusta mucho el plátano con el chocolate y esta corona te ha quedado preciosa y seguro que riquísima! besos guapa
ResponEliminaCasi llego tarde para ver esta tarta estupenda!!
ResponEliminaEsta es de las que empiezo y ya no dejo de comer hasta que se acaba,me pirra el chocolate.
Ya me he unido a tu Facebook.
Besos y buen finde
Te ha quedado preciosa la presentación, y con esa mezcla tiene que estar delicioso!!!. petons
ResponEliminaJudith,quina delicia pero de les bones,mare meua açó es pecat,tenc que fer-lo açó es una tentació de les bones,
ResponEliminaM'encanta venir a visitar.te sempre ma sorprens.
Un petonet molt grossssss i bon cap de setmana guapa.
ESpectacular diria yo esta receta, con lo que me gusta a mi el chocolate muy buena, besitos.
ResponEliminaHola Judith!, que bonitaaaa!, me ha dado unas ganas terribles de meter el dedo en la pantalla, que rico tiene que estar con esa cobertura con el toque de ron, como me gusta el choco con ron, mira que esta bueno!
ResponEliminaUn besazo guapa y buen finde
¡Increíble, una maravilla! ¡Rico, rico! Besos.
ResponEliminaHola Judith, finalmente hoje conheci o teu blog.
ResponEliminaEste bolo está formidável,aliás como tudo o que vi por aqui até agora, os meus parabéns pelo excelente trabalho.
Um beijinho.
Ja li vaig dir a la Mónica que era una sort anar a berenar al Bolet!! Quin tall més bó em menjaria...
ResponEliminaPetonets maca i Bon diumenge,
Esther
Has posat rom,,,,, ha d'estar bonísim!
ResponEliminaI canyella.
Als nens els hi encantarà quan el fassi.
Bs.Montse
Una explosió de plaer! Muac
ResponEliminaEl chocoalate con plátano no me apasiona pero daría algo por probar tu corona. Un beso
ResponEliminaT´estimes molt a la teva familia, vreitat?? Sempre els menciones, es maco...i maca aquesta corona xata! Jo també soc molt de la xocolata i el plàtan! Gran parella! Per cert ja som colegues del facebook! ^.^ Petonets
ResponEliminaJudith, qué pastel más delicioso para una ocasión tan especial como estar con la familia.
ResponEliminaYa le he dado al botón de Me gusta.
Besos
est se ve mundial!
ResponEliminanada mas rico que las fresas y el chocolate!
cariños! ♥
María: jajajajaj, que internacional!
ResponEliminaArtemisa's: espero que tot estigui millor guapa!!!
Isabel: queda muy tierno! ;)
Patrizia: gracias guapa
Erika: me parece que quedaron contentos!! ;P
Maduixa: l'oli li dona una brillantor fantàstica!!!! queda genial!
Nyanyels: gràcies guapa
Eva: una aposta segura! ;)
Esther: tu nuca llegas tarde!!!
Anna: gracias guapa
Agüe: jijiji, doncs tu no et quedes curta!!!! estic desitjant fer la de Guiness
Tere: gràcies guapa
Chelo: suelo poner anís en los pasteles, pero el ron me ha encantado!!!
Rous: gracias guapa
Duxa: benvinda!!! e muito obrigada
Esther: jijiji, gràcies bonica
Montse: ja em diràs si ha tingut èxit!!! ;P
Sweet: gràcies!!!
Susan: no se nota demasiado. El plátano le aporta humedad al bizcocho
Mª ângels. doncs sí, som molt poquets i ens hem de cuidar molt tots!!! ;)
Ana: gracias guapa!!!!! eres un encanto
Fran: muchas gracias guapa
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Judith, uauuuuuuuuuu!!! Una combinació fantàstica amb un resultat PERFECTE!!!
ResponEliminaPetons i per molts anys! ;)
Guauuuuuuuuuuuuu que bó!!!
ResponEliminaQuina pasada.
Jo tinc un motllo de corona i se enganxa a tu no? él meu es del Lekué de silicona, el teu?
Petons
Santa Judith! Ja ho pots ben dir, per suportar-me!
ResponEliminaPastís boníssim! I quina foto!
Madre mía que delicia cubierta de chocolate!
ResponElimina