L’Alba i l’Ingrid ens han proposat en el seu primer repte de Food & film que féssim una recepta de la Julia Child, una gran cuinera enamorada de la cuina francesa. A molts de vosaltres us sonarà la pel·lícula Julia & Julie, no? Doncs precisament està basada en la vida d’aquesta cuinera i una gastroblocaire; la Julie, que es va proposar un repte: en un any fer totes les receptes de la Julia, i us puc assegurar que no són poques. Per sort l’Alba i l’Ingrid ens han deixat a la nostra elecció escollir la recepta que vulguem, però si us haig de dir la veritat, jo no he tingut més opció que escollir el Boeuf bourguignon. El culpable ha estat l’Yves, que va veure la pel·lícula amb mi. Mentre l’estàvem veient va veure com la Julie preparava aquest estofat de carn i em va dir: “aquest és el plat que has de fer tu! Jo el vull tastar” i clar, com que cuino pocs guisats de carn, per no dir cap, ja no vaig buscar cap més recepta. Aquest cop la tria ha estat fàcil! Espero que us agradi la meva versió. Molt bon cap de setmana a tothom! dilluns més...
Ingredients per a 2-3 persones:
600 g de carn de vedella/bou a daus
85 g de bacó
1 pastanaga
½ ceba
1 ½ got de vi negre
1 c/p de concentrat de tomàquet
1 gra d’all picat
Un polsim de farigola
1 fulla de llorer
15 cebetes franceses
200 g de xampinyons
500 ml de brou de carn
Mantega
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Farina
600 g de carn de vedella/bou a daus
85 g de bacó
1 pastanaga
½ ceba
1 ½ got de vi negre
1 c/p de concentrat de tomàquet
1 gra d’all picat
Un polsim de farigola
1 fulla de llorer
15 cebetes franceses
200 g de xampinyons
500 ml de brou de carn
Mantega
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Farina
Preparació:
Tallem el bacó en tiretes, les posem en una cassola amb 1 litre i mig d’aigua i ho deixem 10 minuts a foc lent. Les traiem, les assequem i a continuació les rossegem durant 2 minuts amb una mica d'oli d'oliva. Traiem les tiretes de bacó i reservem. Assequem la carn amb paper de cuina i, a poc a poc, saltegem els trossos fins que ens quedin rossos per tots els costats. A continuació, aprofitant l’oli amb el greix del bacó, saltegem la pastanaga i la ceba. Netegem la cassola i afegim la carn, el bacó, ho salpebrem i tirem un polsim de farina. Tapem la cassola i la posem al forn a 180º durant 8 minuts. Un cop hagi passat aquest temps, afegim el vi, el brou, les herbes i ho posem al forn a 160º durant unes 3 hores, o fins que la carn es pugui tallar bé amb una forquilla. Mentrestant podem aprofitar i caramel·litzar les cebetes. Primer les saltegem amb una mica de mantega i oli durant uns 10 minuts. A continuació afegim ½ tassa de brou, ho salpebrem i posem una mica de farigola i mitja fulla de llorer. Ho tapem i ho cuinem a foc baix durant uns 40 minuts. També aprofitem per saltejar els xampinyons amb una mica de mantega i oli durant 5 minuts. Un cop estiguin rossos els retirem del foc. Quan hagi transcorregut el temps de cocció de la carn, la separem de la salsa i aquesta la colem i la reservem. Per finalitzar posem a la cassola la carn, les cebetes i els xampinyons i ho banyem amb la salsa. Ho deixem a foc baix durant 2 o 3 minuts i ja està llest per servir.
Tallem el bacó en tiretes, les posem en una cassola amb 1 litre i mig d’aigua i ho deixem 10 minuts a foc lent. Les traiem, les assequem i a continuació les rossegem durant 2 minuts amb una mica d'oli d'oliva. Traiem les tiretes de bacó i reservem. Assequem la carn amb paper de cuina i, a poc a poc, saltegem els trossos fins que ens quedin rossos per tots els costats. A continuació, aprofitant l’oli amb el greix del bacó, saltegem la pastanaga i la ceba. Netegem la cassola i afegim la carn, el bacó, ho salpebrem i tirem un polsim de farina. Tapem la cassola i la posem al forn a 180º durant 8 minuts. Un cop hagi passat aquest temps, afegim el vi, el brou, les herbes i ho posem al forn a 160º durant unes 3 hores, o fins que la carn es pugui tallar bé amb una forquilla. Mentrestant podem aprofitar i caramel·litzar les cebetes. Primer les saltegem amb una mica de mantega i oli durant uns 10 minuts. A continuació afegim ½ tassa de brou, ho salpebrem i posem una mica de farigola i mitja fulla de llorer. Ho tapem i ho cuinem a foc baix durant uns 40 minuts. També aprofitem per saltejar els xampinyons amb una mica de mantega i oli durant 5 minuts. Un cop estiguin rossos els retirem del foc. Quan hagi transcorregut el temps de cocció de la carn, la separem de la salsa i aquesta la colem i la reservem. Per finalitzar posem a la cassola la carn, les cebetes i els xampinyons i ho banyem amb la salsa. Ho deixem a foc baix durant 2 o 3 minuts i ja està llest per servir.
Ya quisiera Julia Child...
ResponEliminaGenial Judith!! bravo!
Neeeeeeeena, la pinta ha quedat brutal!! quina salseta, ja hi sucaria pa! Ara que la veig així, ja tenia raó l'Yves de voler un sopar especial amb aquesta recepta! jijijiji m'agrada, m'agrada...
ResponEliminaPetonets preciosa i bon cap de setmana!
Sandra
T'ha quedat moolt bo... i te moltisima llum aquesta fotografía.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana
Quan vaig veure la peli quan sortia del cine li vaig dir al meu marit tinc que fer aquest beuf té una pinta increible, m´hauré d´animar aviat!!! petons guapa!!!
ResponEliminaT'ha quedat de revista, quina foto més preciosa!I t'ho dic jo que ja saps que la carn...
ResponEliminaAquest me'l salto però t'he de dir que té molt bona pinta, sucar pa si que ho faria perquè es veu una salseta boníssima!
Molts petonets i bon cap de setmana!
Ens encanta la teva aportació Judith!!! aquest estofat té un aspecte deliciós!!! segur que l'Yves va quedar més que encantat!! t'ha quedat preciós i segur que boníssim!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar....jo m'ho he passat molt bé fent els brioxos...jijijij...Gràcies!! ;)
Un petó enormee!!
Buena elección. A mí me chifla la carne así preparada y la tuya tiene una pinta de escándalo. Eso sí, no perdono ni pan ni vino ;)
ResponEliminaHoy fotaza, again. :D
Dobles besos
Vaig estar tentada de fer aquesta recepta, sort que no ho vaig fer hagués quedat totalment eclipsada per aquesta meravella que ens portes avui. I nosoltres som tot el contrari que vosaltres a mí m'encanta la carn i al Xavi li costa bastant.
ResponEliminaPer cert, la foto t'ha quedat molt maca i els xampis estan per atravesar la pantalla.
Bon cap de setmana, Judith i un petonàs!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Judith! aquesta és la recepta estrella!!! jejeje! Ja sabia el que demanava l'Yves! que bé t'ha quedat, m'agrada molt. Ostres, tot el que veig m'agrada i no tinc temps per fer-ho tot.;-)
ResponEliminaUna forta abraçada i que passeu un feliç cap de setmana!
Una receta estupenda.. una propuesta genial.
ResponEliminaBesos
i ho dius com si haguessis fet la recepta més senzilla i en realitat és molt i molt laboriosa, t'ha quedat realment fabulosa, i la fotografia et fa una justícia impressionant. Quin suquet mare de déu!!! i quin brillo enlluernant! ohhh!! :-P
ResponEliminaFelicitats guapíssima!! bon cap de setmana!
Certifico, genial, excepcional! No em vaig treure el barret mentre m'ho menjava perquè no en portava... Això sí, crec recordar que fins i tot li vaig donar la mà a la jud felicitant-la, heheheh.
ResponEliminaLa clau, crec jo, i segons vaig veure a la pel·li i vaig demanar oficiosament a la jud, és fer bé la carn a la graella, és a dir, no fer-la massa, només rossejar-la; així dsps no s'asseca al forn i queda molt gustosa. Encara que com bé li dic sempre a la jud, jo no en sé de cuinar, sinó de menjar, per això puc dir sense problemes que és un dels plats que t'ha quedat millor!
Sobre la foto, ja passo de comentar-la, pqè queda fora de joc. Cada dia et superes més.
Quin guisat més bo!!! Quin color! Segur que estava boníssim, el faré no me'l puc perdre.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!!!
Un estofado increibe.Felicidades.
ResponEliminaBessos
¡Espectacular Judith! Le tengo unas ganas locas a este plato desde que vi la peli. Buen finde
ResponEliminaQue hambre Judith, que hambre!
ResponEliminaSenyores i senyors ha arribat la Judith Child!!
ResponEliminaEm convides a dinar??...tu poses la carn i jo la xarlota?? ;PP
Bon cap de setmana, guapa!!
Por la foto teiene que estar deliciosa... QUe tiemble Julia!!!
ResponEliminaBesitos
Isabel: jajajaja, tu siempre tan buena! ;P
ResponEliminaSandrà: demà per dinar estofat, i de postres pastisset de llimona...
Neus: gràcies guapa
Silvia: si t'agrada la carn l'has de fer!!! és molt laboriós però val la pena
Moni: doncs t'ho passaries bé amb el pa! ;)
Ingrid: jijiji, ara pel 2n repte!
Pilar: no sufras, que el vino y el pan estarán en la mesa...
Rosaleda: gracias guapa
Maduixa: que maca ets! tu sempre donant mérits!!! gràcies guapa
Yves: però ara no t'emocionis, que tardaré molt en tornar-ho a cuinar! jijiji
Ribereña: sí que està bo, però pel meu gust massa fort.
Nica: gracias guapa
Morena: pues ya te puedes armar de paciencia!!! ;)
Chelo: te mando un poquito, no sufras
Paula: fet!!! quin menú més complert.
Piluka: con tantas recetas... :P
Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Tengo carne para preparar y pienso copiarte la receta, tiene una pinta buenísima.
ResponEliminaBesitos.
Yo también lo he hecho! Buenísimo verdad? Lo pienso repetir pronto. Te ha quedado genial. Muacks
ResponEliminaTé molt bona pinta, aquest cap de setmana que han anunciat pluja igual m'animo i la faig
ResponEliminaPetonets guapa
Esto es lo que se llama un estofado!! Te ha quedado maravillosamente. La peli es linda, pero esta fotografía no se queda atrás para nada!!
ResponEliminaUn besiño Neni, que disfrutes mucho del de semana :D
M'encanta, és un plat boníssim, jo vaig veure la pel·li i des d'aleshores em vaig quedar amb la recepta, l'havia de fer; primer la vaig tastar en un restaurant francés, però em vaig quedar una mica decebuda perquè la recepta es podia millorar i es notava que no era l'original. Per tant, la faig fer a casa, però em vaig estalviar el pas del forn, supose que estarà més bona, però eren moltes hores i jo tenia pressa... Ens va agradar molt, però les fotos van eixir molt obscures i el carnisser també em va tallar la carn massa menuda, m'agrada que la presentació siga bona i que tinga els trossos més grans. A tu t'ha quedat genial, felicitats, perquè té mèrit i no és fàcil. A veure si tinc temps jo de cuinar alguna cosa de la Julia, no sé què fer encara... Besets.
ResponEliminaOle ole!! Què t'he de dir, una recepta molt bona, jeje!! Saps, m'he adonat que no li vaig posar la salsa per sobre jo!! Ho vaig separar com deia la recepta que tenia i després al muntar el plat la salsa va quedar fora, jajaaj!!
ResponEliminaT'ha quedat espectacular, els xampis fan una pinta deliciosa i la foto és genial, ven el plat ella soleta!
Moltes gràcies per participar guapíssima!! :)
Te una pinta inmillorable... he arribat aquí via l'exquisit... em quedo!
ResponEliminaJuju bonita!!!!, a mi me pasó igual con mi David!. cuando vimos la peli, al ver el Boeuf lo primero que me dijo fue..esta receta la quiero probar!!!..se ve que a los hombres les tira su lado animal!! ;)
ResponEliminaTe salio maravillosa la receta, de hecho ahora me comeria un plato de tu boeuf!
Feliz fin de semna amiguita bonita!!!!!
Nena quina pinta!!! L'Yves deu haber quedat ben content.
ResponEliminaPetonets crack!
Ju quina pinta!! segur que l'Yves va quedar encantat.
ResponEliminaÉs el segon boeuf que veig i definitivament l'haig de tastar!
petons i bon cap de setmana guapa!
Judith yo no se como te habra quedado de sabor,pero desde luego en la foto se ve ESPECTACULAR!!
ResponEliminaBesos y buen fin de semana,Esther
Seguro que es un guiso con mucho sabor!
ResponEliminaTal y como lo has presentado se ve fantástico!
Bicos
Juju,
ResponEliminaSe ya quedado con un aspecto estupendo... La presentacion e fotos estan muy bonitas.
Gracias por la receta : )
Besitos y bueno fin de semana
Quina foto Judtih!! ostres ja em menjaria un bon platet... Què bé que l'YVes et fes fer aquesta recepta!!! Petons i bon cap de setmana
ResponEliminaQuina gran elecció. És una recepta deliciosa. Jo la vaig fer només un cop i només penso en quant la tornaré a fer.
ResponEliminaUna abraçada!
la foto lo dice todo Judith estupenda receta
ResponEliminabon cap de setmana
miquel
El aspecto es inmejorable! No quiero ni pensar lo sabroso que debe estar...
ResponEliminaI és que no podia ser d'una altra manera! Havies de fer el Boueuf Bourguignon!!! T'ha quedat de pel·lícula!
ResponEliminaJa te raó l'Yves.... és per treure's el barret.
Petonets guapa, bon cap de setmana!
Nena, quina carn, peró si està sortint de la foto. Super chuli.
ResponEliminaUn petonet
Espectacular, menuda pinta tiene este plato , te ha quedado de lujo!!!! besos guapa
ResponEliminaFabuloso, no podía estar más apetecible,
ResponEliminaSaludos,
Cook&Company
Te ha quedado delicioso. yo también publiqué la misma receta, pero no para el concurso. La foto se ve preciosa. Besos guapa.
ResponEliminaJudith, te ha quedado estupenda esta receta.
ResponEliminaYo no he podido publicar este mes porque he estado un poco perdida.... es lo que tienen las vacaciones. Me hacía ilusión por ser el primer reto pero se me pasó, así que tendrá que ser la próxima.
Besos
Judith,quina passada i quina delicia,
ResponEliminasa foto parla tota sola,una presentació de luxe¡¡¡¡
bon cap de setmana i molts de petons.
L'Yves va fer una bona elecció, t'ha quedat un estofat fantàstic.
ResponEliminaEncara no havia vist la mona, que xula que ha quedat!!
Hola, Judith!!
ResponEliminaHas escogido una receta estupenda y te ha quedado para comer y mojar pan, súper apetitoso.
Fantástica la foto, me ha encantado.
un besito y feliz domingo
Nena la foto molt bé, perque fan ganes de menjar-ho!!! Pero molt! Acabo de dir en algun bloc que també a fet aquesta recepta que jo la tinc súper pendent!!!! I m´encanta que l´hagis fet! Petonets!
ResponEliminaToñi: la espera vale la pena
ResponEliminaLydia: sí, súper rico
Artemisa's: t'has animat?
Asela: no dubto que la teva versió era més bona.
Alba: amb la salsa per sobra quedava més melós ;P
MCM: benvinguda!!!!
Juana: estos hombres son un peligro! jijijiji
Albota: sí!!! el problema és que vol que e torni a fer! ;)
Ana: segur que t'agrada!!! ja estic desitjant veure la teva foto
Esther: estava bueno!!!
Pili: gracias guapa
Catarina: obrigada linda
Eri: shhhhhh, que em demanarà més guisats! ;P
Nyanyels: si? a mi em falla que és massa temps i no tinc molta paciència
Miquel: moltíssimes gràcies
Salomé: gracias guapa
Elisabet: per fi de tornada!! hauré de renyar als de Movistar
Mª José: gràcies guapíssima
FP: moltes gràcies
CC: gracias, estaba muy bueno
Anna: ara el vaig a veure! ;)
Ana: seguro que hay 1000 retos más!!!
Agüe: gràcies guapa
Cristina: gràcies per tot!!! a veure si al final serà mérit de l'Yves!!! ;)
Isabel: muchas gracias por tus palabras
Mª Àngels: t'agrada la foto? moltíssimes gràcies!! seguiré practicant
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Tot just ara l'estic fent, encara que he introduït modificacions, he possat pastanaga i carbasso,i com no tenia vi he possat conyac, no sé que sortirá.
ResponEliminaPetonets
Uau quina foto t´ha quedat!!! dona fe que el guisat et degué sortir boníssim!!! un petonet
ResponEliminaQ ue exquisita preparación ,contundente y muy linda,que ricuar coemrla,cariños y abrazos.
ResponEliminaBuffs!!! Tremenda la pinta!!! Amb aquest suquet...uhmmmm... segurament tenieu pa per sucar-hi perquè deixar una mostra al plat seria un pecat. Deliciosa recepta!!!
ResponElimina