Unes de les postres més típiques de Catalunya són el mel i mató. La meva mare era una enamorada d’aquest plat. És importantíssim que tant el mató com la mel siguin de qualitat per obtenir un bon resultat. Personalment m’encanta acompanyar-lo d’unes quantes nous o d'una mica de postres de músic -barreja de diversos fruits secs-. L’altre dia em venia molt de gust preparar algun aperitiu amb cullereta. Ja fa molt temps que les teníem i no les havíem estrenat! Us ho podeu creure? No us passa que a vegades compreu una cosa perquè la trobeu necessària en el moment que la veieu i després es queda arraconada? Segur que sí, i més si sou gastroblocaires. Doncs bé, havia comprat un trosset de mató fantàstic a una parada del mercat de Santa Catarina i vaig decidir fer aquest aperitiu que avui us presento. La combinació de dolç i salat crec que no us deixarà indiferent.
Aquest cap de setmana El món de juju ha arribat als 200 seguidors! Avui no volia deixar passar l'oportunitat d'agrair-vos a tos vosaltres els comentaris que em deixeu, de fet ja sou uns quants que sou incondicionals! D'altres que de tant en tant deixeu alguna petjada i alguns -més tímids- no us atreviu a comentar, però sé que esteu aquí... Així que un milió de petonets i gràcies per fer que cada dia tingui mes ganes de cuinar!
Ingredients:
100 g de mató
Mel de taronger
Quicos cruixents
Un tros de bloc de foie
100 g de mató
Mel de taronger
Quicos cruixents
Un tros de bloc de foie
Preparació:
En un bol posem el mató i l’esmicolem. Si volem ens podem ajudar amb una forquilla i el xafem una mica. A l’hora de fer el muntatge posem en una cullereta una mica de mató, mel, un polsim de quicos triturats i unes escames de floie. És important servir-ho poc després d’haver-ho preparat, sinó correm el risc de que els quicos s’estovin.
En un bol posem el mató i l’esmicolem. Si volem ens podem ajudar amb una forquilla i el xafem una mica. A l’hora de fer el muntatge posem en una cullereta una mica de mató, mel, un polsim de quicos triturats i unes escames de floie. És important servir-ho poc després d’haver-ho preparat, sinó correm el risc de que els quicos s’estovin.
veramente molto interessante questo cucchiaino, super goloso
ResponEliminaEl foie m'encanta, peró tinc un problemeta amb la mel, no hi ha forma noia. Peró fa tant bona cara aquesta cullereta! Ho tornaré a intentar amb la mel, i ja t'explicaré.
ResponEliminaPetonets bonica,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Me encanta, lo tomé en Barcelona y aún recuerdo el sabor...
ResponEliminaTengo que hacerlo ;-)
Jo sóc una de les més incondicionals... o sigui que enhorabona!! Ets una cracks, i això s'ha de notar amb el munt de seguidors i comentaris que tens diàriament!
ResponEliminaI aquesta és una cullereta de luxe per celebrar-ho!! A mi em passa molt, hi ha coses que en el moment em semblen imprescindibles, que no podré viure sense elles!! I sí, arraconadetes a la cuina estan fins que un dia decidim que se'ls hi ha de treure la pols!! jijiji
Petonets bonica!
Sandra
Madre mia esta combinación de ingredientes tiene que ser la bomba!!! me encanta el mató con miel y aunque el resto de ingredientes no me pegan, me encantaría probar una de esas cucharitas, porque seguro que iba a sorprenderme muchiiiiisimooooo.
ResponEliminaComo suelo comer mato con miel en casa, y tampoco nos falta el foie, es cuestión de comprar una bolsita de quicos y hacer la prueba...
ayyyyy que intriga más grandeeeee
bsts. maite
Felicitats!!!! 200 seguidors i molts més que en tindràs, perquè t'ho treballes cada dia amb receptes més i més originals, com aquesta d'avui.
ResponEliminaNo m'agrada el foie (dec ser la única persona humana que no li agrada... bé, i el meu home jeje), però això de posar-hi quicos a la mel i mató m'ha agradat moltíssim!! Jo no havia passat de les anous, o músic com a molt, i trobo que aquest extra de cruixent ha de quedar super bé.
Vinga guapa, que els 400 els tens a la cantonada!!
Petonets
Caram, quina combinació més sorprenent... però crec que ha de lligar molt bé, la barreja dolç salat com a aperitiu m'encanta!
ResponEliminaJudith, un aperitivo estupendo.
ResponEliminaMe gusta la combinación del queso con el foie pero esos quicos son los que me han enamorado.
Lo pruebo.
Ya te he dejado mi receta de bacalao.
Besitos
MMMMMM!! Si venim nosaltres ja cal que preparis 15 o 20 culleretes com aquesta que aquest aperitiu és d'aquells de començr i no parar.
ResponEliminaFelictats pels 200 seguidors, t'ho mereixes.
petons gastronòmics
T'ha quedat exuqisit en aquesta cullereta tan cuca!
ResponEliminaPer cert felicitats pels 200 seguidors!
un petonàs ben gran
Quina combinació més original! Ha d'estar molt i molt boníssima, jo la vull tastar!
ResponEliminaFelicitats pels seguidors, oeeeeeeeeeee!
Molts petonets.
Moltíssimes Felicitats per aquests 200 seguidors!!!! amb el nivell del bloc no tinc cap dubte que aquesta xifra es quedarà curta ben aviat. Enhorabona guapa!!!!
ResponEliminaI aquesta cullereta va directa a la meva boca. M'encanta el mató i em xifla el foie!!!
Molts petoents!!!
Hola Judith!!!!!
ResponEliminaOs3!!! Mel i mató!, saps el temps q fa q no en tasto???... i amb fruits secs???...GENIAL!!!!
Ahhh... i les culleress... IMPRESCINDIBLES ;)!!!
(Després d'una temporadeta OUT ara esperem q tornem per aqui.....)
Petonets
Neus
Vols dir que hi ha gent incondicional a un bloc de cuina?? Gent que els segueix dia a dia, com si fos un "culebró" mexicà?? I a damunt comenten???
ResponEliminaBah....no m'ho puc creure...jo no podria :DD
Boníssima recepta, boníssima foto,....au, una més a la carpeta de pendents secció Juju.
Petonets!!
Fantàstica combinació! Exquisida! Tan per la diferència de gustos com les variants en textures!
ResponElimina¡8 es verdad, ya tienes 200 seguidores!. Y más que vas a tener porque es un placer venir a verte ;)
ResponEliminaGuardame una cucharita, que estoy malita y no tengo ganas de cocinar.
Besos mi niña.
Lsa idea la trobo boníssima, fora del corrent, la faré segur però ja se que m´agradará. Tinc un postre pendent guardat per publicar amb mató. Petons
ResponEliminaMe encanta la cuina en miniatura.Te quedat exquisit.
ResponEliminaPetons.
OooOOooh... Això ha d´estar boníssim!! Felicitats pels 200 seguidors. Petonets.
ResponEliminaLucy: grazie mille
ResponEliminaEsther: si vols fes-ho amb vinagre de Módena caramelitzat!
Isabel: ;)
Sandra: síiiiiiiiiiiiiiiii! jijijiji. Gràcies guapa
Maite: dulce+salado
Mónica: jajajaj, no crec que siguis de les úniques, no pateixis.
Gemma: a nosaltres ens va agradar! jijiji
Ana: gracias guapa
GG: jijiji, quina feinada em donareu!
Ribereña: gràcies guapa
Moni: ostres! se m'acumula la feina amb tu!!!!
Catieu: gràcies solet! vosaltres valeu per dos!!! ;)
Neus: jijijiji, no pateixis guapa!
Paula: tu estàs a la llista!!!! gràcies guapa
Yves: clar, com tu sempre ho tastes...
Pilar: FELICIDADES!!!! ;)
Silvia: espero el teu postre!!! segur que està molt i molt bo
Margot: a sí? no m'havia adonat! jijijiji ;)
Muxu: gràcies guapa
Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Pues por acá, es el postre favorito...de mi Madre también, a mi me encanta con pómelo :D
ResponEliminaEso si sin foie...
Un abrazote y felicidades por tus seguidores!!!
Ai! m'encanten aquestes postres, són tan fàcils de preparar i bones. I tens raó, amb fruits secs té un sabor més especial, i si a més, poses foie, mmm... m'ha arribat a l'ànima. Deliciós. Besets.
ResponEliminaJudith, aquesta cullerada ha sigut vist i no vist, me l'he empassat tot d'una i era boníssim! Ets un crack! Moltes, i moltes felicitats pels 200 seguidors! i això segur que anirà pujant.
ResponEliminaUna abraçada!
Hola!
ResponElimina200 seguidors, Felicitats!
I quina combinació mes original, això queda apuntat!
Petons
Anna
Felicitas por los 200 seguidores y seguro que seran mas.Y esta monada de aperitivo me lo llevo corriendo es genial, me encntan loa aperitivos de cuchara
ResponEliminapeto
miquel
A la meva mare li encanta la mel i mató...m´agradaria veure-li la cara amb aquesta combinació tan sorprenent que ens has proposat.
ResponEliminaQué bueno ese toque agridulce que me apasiona! Me lo como!
ResponEliminaJudith ara si que m'has deixat ben intrigada amb aquest aperitiu. M'imagino que ha de quedar molt bé el contrast de sabors i textures.
ResponEliminaPetonets guapa!
Molt bé Judith!!! No tinc ni idea del sabor que ha de tenir, però m'encanten el ingredients i les combinacions "rares" així que aquesta cullera els hi preparao algun dia i es quedaran "pasmaos". Petonets!
ResponEliminaEspectacular!
ResponEliminaTiene una pinta increible, quien pillara ahora una docena de esas cucharitas! :)
Y me han encantado los muffins capresse.
Un besote
Judith: quina pinta té aquest aperitiu........Prenc nota per fer-lo per Setmana Santa.
ResponEliminaun petonet
Wowwwww, no havia vist això! Un espectacle...
ResponEliminaLa combinació de dolça i salat en aquest plat ha de ser una explosió. M'encanta.
ResponEliminaUna abraçada!
Per cert, moltes felicitats pels 200.
Bonica, moltíssimes felicitats! fa res recordo que agraies els 100. Aviat els 300!!
ResponEliminaAquest aperitiu ha de ser boníssim, m’encanta tot el que porta. Molt bé aquesta creació!!
I sí, jo també compro coses que quan les veig trobo indispensables i després noels faig servir fins mooolt tard! Em passa el mateix amb la roba, jiji!!
Molts petonets!!
Ay Judith!! Com em sorprens! Quina barreja mes curiosa, la provo segur! Ah! I felicitats, que vinguin molt mes!!! Petons!
ResponEliminaUna delicia! Nunca entiendo hasta que traduzco y me encuentro con tus maravillosas recetas!
ResponEliminaBesos
muchas gracias por visitar mi blog! me encantan tus recetas! ojala yo tubiera algo mas de tiempo para cocinar!!
ResponEliminaMayte; lo probaré con pomelo!! ;P
ResponEliminaAsela: més que unes postres són un aperitiu.
Gemma: moltíssimes gràcies bonica!!!
Anna: ja em diràs si t'agrada
Miquel: doncs ja espero la teva versió "tunejada" jijijiji
Cristina: doncs ja em diràs si finalment s'atreveix a tastar-la! ;P
Linda: gracias guapa
Elisabet: doncs ja saps que preparar aquest cap de setmana! jijiji
Eri: espero que també es quedin "encantaos"!!!
CC: gracias guapa! el próximo día te guardo un poquito ;P
MªJ: ja em donaràs la teva opinió
S 180º: jijiji, gràcies bonica
Nyanyels: doncs fem un canvi: una cullereta per una de les teves súper galetes! jijiji
Alba: home, molt aviat no crec... ;P Gràcies solet
Mª Àngels: a veure si tots són com tu! jijijiji ;P
Valerie: seguro que la sorpresa es más grande!
tg: gràcies a tu
Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Me gusta el requesón, y muchos días los tomo con un chorrito de miel, es mi postre favorito, (uno de ellos), pero así no lo he comido y claro esto tengo que probarlo, tengo buena miel, buen requesón y un bloc de foie, con lo cual te lo copio descaradamente.
ResponEliminaUn beso
Chica y esto toda una exquisite bss.
ResponEliminauna combinació molt peculiar per a un poster tan tradicional.
ResponEliminafelicitats per la proposta, en prenc nota.
una salutació,
Mercè
www.unestapes.blogspot.com