El peix, en general, és un dels meus plats preferits. No fa falta fer una recepta complicada per obtenir un bon resultat. De fet, si és fresc només fent-lo a la graella amb un bon raig d’oli d’oliva verge i una mica de sal Maldon ja tenim un plat sa i deliciós. L’altre dia vaig anar a la peixateria i vaig veure un rap que em mirava amb uns ullets -mira que són lletjos, veritat?-, m’estava demanant a crits que volia sortir a El món de juju. El rap és un peix que ens agrada molt, té un sabor suau i una textura deliciosa pel paladar. De tant en tant en compro, és dels pocs peixos que l’Yves accepta, i no perquè no li agradi el peix, sinó perquè no suporta trobar-se espines, amb això ha sortit molt fi... Des de fa poc temps era de les que quan comprava el rap sempre deia que el cap no el volia. Sóc d’aquelles cuineres una mica “figa-flor” no puc comprar coses senceres –pollastre, conill...- perquè em fa molta mania haver-los de netejar. Sense anar més lluny haig de dir-vos que vaig estar uns anys sense menjar marisc fresc perquè em feia pena! Recordo la meva mare com m’havia d’enganyar, ella sempre em deia “ però que no veus que estan morts? Si són congelats”. Que innocent!!! La meva mare era de les persones que anava a la peixateria i comprava el més fresc del dia. Haig de dir que el cap del rap és ideal per fer una bona sopa de peix, li dóna un gust molt bo. L’altre dia per sopar volia fer alguna coseta especial i, com que havia comprat el rap, vaig pensar que podia fer un bon suquet. No n’havia fet mai, però vaig creure que no havia de ser massa complicat. Quan l’Yves va veure que estava fent un suquet va posar una cara... Sopa no! Però quan el va tastar va canviar d’opinió! De fet el dia següent no parava de dir-li a tothom que havia sopat un suquet de rap per llepar-se els dits. Espero que a vosaltres també us agradi molt si el feu.
Ingredients:
1 rap sencer d’un kg
200 g de llagostins
4 tomàquets de branca
½ ceba
1 pastanaga
8 avellanes torrades
8 ametlles torrades
2 grans d’all
4 bastonets de pa
2 l d’aigua
Sal
Oli d’oliva
Torradetes de pa
Preparació:
Agafem el rap, el netegem i separem el cap i l’espina de la carn. En una cassola posem l’aigua, els trossos de rap -menys un trosset de carn que reservarem per a la presentació-, els llagostins i un polsim de sal i ho fem bullir a foc mig. Mentre arrenca el bull, posem en una paella un bon raig d’oli d’oliva i saltegem els tomàquets, les dents d’all i la ceba tallats a trossets durant 5 minuts. A continuació, afegim les avellanes, les ametlles i els bastonets i ho saltegem durant 5 minuts més. Ho retirem del foc i ho afegim a la cassola. Ho deixem al foc durant mitja hora. Quan hagi transcorregut aquest temps retirem la cassola del foc. Traiem el cap i l’espina del rap i ho llencem. En un pot afegim el tomàquet, la pastanaga, la ceba, les ametlles, les avellanes i els bastonets i ho triturem. Si ho volem podem afegir algun trosset de rap i algun llagostí, així potenciarem més el sabor del suquet. Passem pel colador el líquid obtingut i pressionem el peix, amb l’ajuda d’una cullera o un morter, per obtenir el màxim de suc possible -. En una cassola afegim el brou obtingut juntament amb la picada que teníem reservada i ho barregem bé. Ho deixem a foc lent durant 10 minuts. Per finalitzar el plat, saltegem en una paella amb un raig d’oli d’oliva uns trossets de rap i uns llagostins sense pell. Per emplatar, posem una base de brou, uns quants talls de rap i llagostins saltejats i un parell o 3 de torradetes de pa.
Buenos días guapa. creo que llego la primera (eso si mientras escrito ésto no se me adelante nadia jaja)
ResponEliminaEl rape es el pescado favorito Lucía, y el suquet de rape uno de los míos. Me encanta. Probaré tu receta, porque yo no pongo zanahorias y tiene que estar bien rico. Feliz día preciosa.
Besos
Bon dia reina!!
ResponEliminajajajajaja què mona ella que li feien pena les gambes i els escamarlans! :P A mi no em fan pena... de vegades crec que sóc una mica cruel! jijiji Ah, i sóc una mica com l'Yves... no porto gaire bé les espines i per això el rap és el meu còmplice en qüestió de peixos! M'encanta! Tan com aquest super suquet, ma mare també en fa un per llepar-se'n els dits... però el teu no té res a envejar-li! Té una pinta i un coloret fantàstic!!
Petonets reina!
Sandra
Que boque és el suquet de rap, el color que té és meravellós! ^^Ara, això si, jo amb el teu permís m'hi posaria una mica de patates, pq m'encanten com queden guisadetes en aquest tipus de menjar
ResponEliminaUn petó!
jajaja ets genial! encara que jo en tinc una miqueta de tu, per allò de figa-flor jajajaja, i molt de l'Yves, per les espines. És per aquest motiu que no en menjo tot el peix que hauria!! però amb el rap és diferent... és perfecte! Com aquest suquet teu, que no té desperdici. Ha de tenir un gustet... mmmmmm.
ResponEliminaPetonets figueta!! jijijijiji
Yo tambien soy "higo-flor", a mi tampoco me gusta limpiar el conejo, el pollo o el pescado, manda narices trabaje en un hospital 7 años en planta y 3 en el laboratorio y eso si me gusta, en fin que soy pelín rarita...
ResponEliminaVamos al suquet delicioso Ju, me lo apunto.
Un besazo
Judith, a mí me pasa un poco como a ti, no puedo cocer el marisco porque me da pena ver como se quieren salir de la cazuela, ya ves como los niños pequeños, jajaja.
ResponEliminaTe ha quedado un plato estupendo.
Me gusta mucho la combinación de ingredientes que has hecho.
Besos
Es que el rape es uno de los pescados más ricos del mundo, menuda sopa te has marcado... ;-)
ResponEliminaQué bó, m'encanten tant rap com el suquet. Fa poc, per l'aniversari de la Isolda,vaig fer arrós amb llamàntol i els vaig tallar per la meitat. Vaig sentir-me súper dolenta pq la meva mare i la meva germana no van poder. Aixó sí, els hi vaig posar un drap al cap. Quin horror !!
ResponEliminaBon cap de setmana maca!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Vaja suquet!!!fins i tot a l´estiu amb la calor que fa m´agrada amb un vinet blanc fresquet!!!t´ha quedat de luxe i com no tinc cap recepta aquesta m´el la quedo!!!!Ja t´informarè si la faig, petons i bon cds.
ResponEliminaUna sopa muy rica!! Tiene un color precioso. Dale las gracias al pescado porque si no te hubiera llamado no hubieras este plato tan sabroso!
ResponEliminaBesos
Ja deia jo que no t´habia de dir bon finde!! A mi el rap m´encanta, però reconec que m´agrada mes que me´l facin, com tu dius el pobre es tan lleig que no em ve de gust mai comprar-lo!! No soc molt aficionada al suquet de peix, però s´ha de saber fer per si el necesitem per un bon arròs!! Gracies i petons!!
ResponEliminaQue boooooooooo!!!
ResponEliminaEl suquet de peix me encnata, pa mojá!!!
Petons maca.
Que bo, els suquets de peix són dels meus preferits... de rap ha d'estar exquisit.
ResponEliminaMil petons
Jajajaja! tenia un company de pis que "no menjava coses amb ulls" però només si els ulls arribaven a la cuina de casa! perquè els bistecs i les costelles se'ls menjava de 3 en 3.
ResponEliminaAra en Jordi està en la fase "recerca del suquet perfecte" sort que ens encanta!!
Un suquet ben bo, nena! Ben bo el rap per fer sopetes, eh? Ai, que l'ensumo des d'aquí...
ResponEliminaPetonets bonica!
tengo un rape en la nevera desde ayer...creo que ya tiene salida!!!!
ResponEliminabonissim aixó!!!
Quin plat més bo! M'agrada molt i molt, qui en tingués un plat avui per dinar, però em sembla que m'hauré de conformar amb alguna altra cosa. T'ha quedat un color preciòs.
ResponEliminaBon cap de setmana guapíssima!
Que risa Juju!!!, yo tambien soy Higo-flor pues!!!...mi marido si quiere comer bogavantes y demás bichos de mar, los tiene que cortar y diseccionar el mismo, mientras desde la otra punta de la cocina yo doy las instrucciones!!!...no puedo con esos bichos de verdad!!! :(
ResponEliminaCon el rape si que puedo!, y estoy segura de que este suquet tiene que estar de muerte..tampoco lo he hecho nunca pero con tu maravillosa receta no habrá problema..verdad???
Que tengas un gran y feliz fin de semana linda Juju!!!!! :)
Homeeeeeeeeeeeeeeeee.... és que un suquet així és una altra cosa, ehhhhh? jo li tinc mania a la sopa de peix... però perquè és aigua amb peix i verdures....
ResponEliminaM’apunto la recepta, perquè això són paraules majors, i així segur que sí que m’agrada.... jejejeje.
Petons i bon cap de setmana!!!
Molt bo!! i en avellanes i ametlles! jejej quina risa m'has donat en lo de figa flor jejej bon cap de setmanaaa!
ResponEliminaQuin suquet més bo!! Però crec que tots els peixos haguessin volgut venir amb tu, no només el rap!!
ResponEliminaTornam a coincidir...l'Òscar això de peixos que el mirin i això de les espines no va amb ell, però el rap li agrada...es veu que és de gustos fins!! I Jo sóc una inútil total fent net peix i animals...inútil és poc...no en sé.
Jo que pensava que ens ensenyaries a treure els ossos del pollastre per a la proposta de la Julia Child i així jo en podria aprendre...no t'animes?? ;)
Bon cap de setmana!!
He rigut molt amb l´entrada...a mi em passa com a l´Yves. I, presisament acabo de dinar rap amb suc i pèsols.
ResponEliminaPilar: ya me dirás si te ha gustado! ;P
ResponEliminaSandra: genial! ja sé on menjaré la caldereta de llagosta! jijiji
Anniki: segur que les patates queden genial
Mónica: quantes coses en comú! visca el rap!
María: jijijiji, me gusta tu traducción!
Ana: menos mal, vaya cocineras!
Isabel: gracias guapa
Esther: com a mínim van tenir una mort digne... ;P
Silvia: totalment d'acord!!! amb un bon vinet fresquet...
Valerie: ya es muy tarde! jijiji
Mª Àngels: publico de dilluns a divendres, el cap de setmana descans... ;P
Margot: gràcies guapa
Ribereña: és el primer cop que el faig i no serà l´últim!
Albota: ell estava pitjor que jo! jijijiji. El Jordi que vagi fent, i quan el tingui m'avises!!!
Marina: va deixar una oloreta al pis...
Manu: ya me dirás si te gusta!
Gemma: el próxim cop et guardo un túper!
Juana: jijijiji, una que es débil!
Locasita: doncs ja em dirás si t'agrada!
lola: la picada li dona un toc boníssim... ;P
Paula: jo matar un pollastre??? ni de conya!!!! jajajajajajaja
Silvia: ai les espines...
Petonets a tots, gràcies pels vostres comentaris i bon cap de setmana!!!
Solamente una vez probé el suquet y me encantó. Ahora probaré con tu receta,me ha gustado mucho,
ResponEliminaUn abrazo,
Cook&Company
Se borró parte del texto en el comentario anterior y no quería irme sin darte las gracias por tu visita y tu comentario en mi blog.
ResponEliminaEspectaculaaaaaaaaaaar y seguro que delicioso.
ResponEliminaBicos mil y feli ifnde wapa.
¡que buena pinta, Ju! Vamos, que el mérito de todo se lo lleva el rapé que te pidió con sus ojitos que lo llevaras, jeje
ResponElimina¡saludos y buen finde, querida!
Neni, a mi las sopas me chiflan, me parecen sencillas, rápidas y con mucho sabor...ideales para tomar ligeras o espesitas cuando hace frio y necesitas calor, esta tuya tiene una pinta estupenda!!! :D
ResponEliminaUn besiño grandote y buen fin de semana!
Andaaaa Judith que me tomaba un buen plato pero sin decir ni mu, bueno no lo siguiente. Me encanta el rape, de los pescados que más me gustan por lo que tu dices, tiene una carne muy fina buenísima
ResponEliminaEnhoabuena guapa que te ha quedado fabuloso
Bsos
Hola reina! Ains no poc coincideixo amb això. Potser sóc una mica sàdica, però poder cuinar (bullir a la planxa) el marisc viu, que assegures que és bo... m'encanta! I si el puc menjar cru, millor. Això de les espines, a mi tampoc em preocupa, però el meu marit si, així que vinga rap i tonyina. Però si he d'escollir un peix em quedo am bel rap i aquest suquet és un plat molt bo!!!! T'ha quedat espectacular. PEtonets i bon cap de setmana
ResponEliminaMe encanta el rape, este tiene que estar deliciosa
ResponEliminaJudith delicioso!, y si es feo pero lo has vestido de gala.
ResponEliminaUn beso y buen finde!
Receta rica donde las haya porque el rape sera feo pero esta buenisimo.me ha encantado.Buen finde judith.besos Esther
ResponEliminaHola Judith, guapa tu
ResponEliminaque bo, fa més temps que no en menjo,..
mil petonets Susanna
Ohh Judith m'encanta aquesta recepta, jo l'havia fet de manera diferent, però prenc nota de la teva és més facileta que la meva, i segur que tinc el trionf assegurant amb els meus convidats.
ResponEliminaPetonets
Un fantastic suquet de rap,, ahora te preguntaras lo que me he perdido por ser figa-flor eh!! desde luego la cabeza del rape es ideal para hacer este suquet o un buen fumet.Es curioso que a los hombres el pescado con espinas no nos gustan porque nos incomodan o no sabemos comerlo bien, por eso el rape nos gusta tanto je,je
ResponEliminagracias por el comentario de hoy
bon cap de setmana
peto
miquel
Amb el peix, tens tota la raó. No necessita de moltes coses perquè quedi deliciós. Durant una temporada, a mi em va passar el mateix amb el marisc. Un dia per Nadal, la meva mare cuinava navalles i quan les vaig veure que es removien amb la calor, em vaig posar a plorar de pena. Per suposat, em vaig negar a menjar-ne. Ja sé que no és el mateix el congelat, però així habito desastres sentimentals. El suquet ha de ser boníssim.
ResponEliminaUna abraçada i bon cap de setmana!
Quin plat més deliciós, jo també sóc de les persones que els encanta el peix, i el rap em sembla un peix molt fi amb el qual es poden fer moltes receptes bones com aquesta. Jo també he fet alguna vegada suquet de rap, però barrejat amb calamars, gambes i patates, també deliciós. Per cert, he vist una mica les receptes que tens al bloc i m'han encantat, totes fantàstiques. Felicitats.
ResponEliminaMare meva quin suquet de rap, m´encanta i fa anys que no en prenc, aixó s´ha de solucionar, compro el rap i faig la teva recepta!!!! sensacional!!! petons
ResponEliminaComparteixo les vostres histories, jo no puc comprar peix que estigui viu i molt menys posar-lo a coure al moment!
ResponEliminaEl suquet t'ha quedat que fins i tot sembla que la fotografia faci olor!
Bon cap de setmana
Me encantan las sopas de pescado,,tu sopa quedó de lujo,está muy cerca de la pantalla y se me hace agua la boca,cariños.
ResponEliminaQué suquet tan rico!!! me chifla de siempre mmmm :)
ResponEliminaJudith,quin suquet més bó,prenc not i el faré com tu,ha de estar de dalt de tot.
ResponEliminaGracies per la recepta.
Mils de petons guapa i bona tarda de Diumenge.
Hola Judith, aquest suquet té una pinta boníssima!
ResponEliminaJo també pateixo amb el marisc viu... Recordo una vegada quan era joveneta, sortir corrents de la cuina al sentir xisclar les llagostes! augh! quina mala estona que vaig passar!
jeje... són lletjos però són taaaaaan bons!! I aquest suquet de rap que ens proposes, doncs què vols que et digui... de-li-ciós!
ResponEliminaPetons!
Complimenti per questa ricette, mi piace moltissimo...buona settimana e complimenti per il blog. Ciao.
ResponEliminaa mi el rape me gusta mucho. Tiene una pinta estupenda. Bss.
ResponEliminaMira que no m'agrada el rap però fa tan bona pinta que el tastaria, va, prepara'm un platet!
ResponEliminaDivino este suquet, Judith. Adoro los caldos de pescado y de rape son mi perdición. El bacalao me ha encantado, así como esos muffins caprese. Cuántas cosas me había perdido, coñe...
ResponEliminaUn besote y muchas gracias por tu felicitación.
Un blog muy interesante y muy bien presentado, este suquet tiene una pinta estupenda!!
ResponEliminahttp://harkyto.blogspot.com/