Ara feia ja molts dies que no publicava una recepta d'amanida, i no serà pas perquè no en mengi. De fet, cada dia a la feina me'n porto una. Són lleugeres, ràpides de cuinar i ideals per fer un bon àpat sa i equilibrat. Són d'aquests plats amb els que, depenent de la imaginació que vulguem invertir, podem obtenir uns resultats sorprenents. Ahir vaig anar a fer la compra, després d'unes merescudes vacances per poder gaudir de la família, i només entrar per la porta de la fruiteria els ulls se'n van anar directes a la secció d'enciams. Hi ha un munt de classes i varietats, de colors i sabors, que els podem combinar entre si, o no. Voleu saber una cosa? El que més m'agrada de les amanides és combinar els diversos colors dels ingredients! Crec que ja us he comentat que el menjar m'ha d'entrar per la vista… Espero que us agradi, ja que després d'els àpats copiosos d'aquests dies, no hi ha res millor que una bona amanida.
Ingredients:
1 enciam roure
2 ous durs
1 manat d'espàrrecs silvestres
Ventresca de tonyina
Anxoves
Vinagre de cervesa
Pebre
Sal
Oli d’oliva verge
2 ous durs
1 manat d'espàrrecs silvestres
Ventresca de tonyina
Anxoves
Vinagre de cervesa
Pebre
Sal
Oli d’oliva verge
Preparació:
En un bol posem l'enciam, prèviament rentat i tallat, els ous durs partits a quarts, els filets d'anxova tallats a trossets i els espàrrecs prèviament escaldats -els posem en una cassola amb aigua bullint i els deixem un parell de minuts-. A continuació preparem la vinagreta amb 4 c/s d'oli d'oliva, 1 c/p de vinagre de cervesa, ho salpebrem i ho barregem bé. Per acabar posem uns talls generosos de ventresca de tonyina i ho amanim amb la vinagreta.
I tant que m'agrada! S'ha d'anar agafant idees que ara ve el temps de les amanides.
ResponEliminaMolts petonets.
Ets una crack!! Vinagre de cervesa?! Què orignal! Que em faràs una amanideta bona com aquesta? ;)
ResponEliminaPetonets bonica!
Sandra
No sabes ¡lo mucho que me gustan las ensaladas, es me me fascinan, podría alimentarme sólo de ensaladas... (y claro, estaría en la línea... jajaja, pero me encanta otros platos)... en fin, que me pierdo, esta ensalada se ve deliciosa y la vinagreta es fantástica, nunca había oido hablar de vinagre de cerveza... mmm... ¡qué rico!.
ResponEliminaUna amanida deliciosa! sobretot per aquest tros de ventresca que m'encanta i la vinagreta mai la he provada pero em sembla molt original i com a casa tenim cervessa negra, no em costarà res fer-la! :)
ResponEliminaun petó!
ara l'he liat! no se d'on he tret la cervesa negra i que la feiem nosaltres, doncs a veure si trobo el vinagre de cervesa, això d'estudiar i comentar blogs m'afecta XD
ResponEliminaOye, ha sido oir la palabra cerveza y aquí estoy (aunque es un poco pronto :D)
ResponEliminaSoy fan de las ensaladas y aunque también las como casi a diario no me da por hacer foto y publicar.
me encanta la tuya con ese vinagre tan original.
Besos reina mora :)
Quins coberts més xulos!!! La amanida estupenda, amb aquests ous tant apetitosos.
ResponEliminaPetons,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
ostres aquesta vinagreta de cervesa ha d'estar de luxe sobre l'amanida!! m'ha encantat!
ResponEliminaUn petonet!
Otra ensalada que me llevo para mi recetario de ensaladas, puedo vivir de ellas jaja
ResponEliminaBesos!
Molt bona amanida, i la vinagreta m'ha sorprès será qüestió de tastar-la...
ResponEliminaIdeal per l'estiu.
Petons
Entra por los ojos que alucinas. Me encanta cómo la has presentado!!
ResponEliminaNo me canso de venir por tu cocina ,que cosas mas ricas!!
ResponEliminaTe ha quedado genial!!bss
Jo també sóc una fan de les amanides.I per vés per on avui he descobert el vinagre de cervesa.
ResponEliminaQue bona aquesta amanida! M'agraden molt i molt!
ResponEliminaUna abraçada!
Ohh que bé! m'encanten les amanides! Intento menjar-ne cada dia per sopar, i ja faig plat únic, però me la faig ben complerta eh! que si em quedo amb gana no pot ser! ;) Per cert, us acabo de deixar la proposta de bacallà de quaresma al memòries! una abraçada! :)
ResponEliminaaquestes amanides són la meva perdició...tot i que últimament m'estic passant amb productes amb alt contingut en colesterol. Me l'apuntaré a veure si faig un pensament...Un petó!!
ResponEliminaQui diu que menjar amanides es aborrit???... només es questió de triar els ingredients i amanir´la amb gracia.
ResponEliminaJa t'has comprat el disc nou de Mana???
petonets
Moni: sí! ara a menjar coses lleugeres!
ResponEliminaSandra: és ideal per dissabte que segur que fa solet! ;P
Iratxe: és un vinagre suave, queda perfecto con estos alimentos.
Anniki: jijiji, no es poden fer dues coses a la vegada...
Pilar: cada dia no publiques una ensalada, pero de vez en cuando sí!!!! que así tengo más ideas
Esther: són de l'Habitat!!! :)
Ingrid: gràcies bonica
Valerie: pero el dulce que no falte, eh? jijiji
Ribereña: espero que t'agradi!
Isabel: pues con un trocitod e tu pan estaría genial!
Esther: gracias guapa! a mi me pasa en la tuya!!! ;P
Cristina: és de Vom Fass
Gemma: gràcies guapa
Bet: aquesta és molt complerta! encara que si li vols afegir alguna coseta més...
Roser: això de tenir un bloc és un perill!
Neus: encara no el tinc!!! és gravíssim!!! jijiji
Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris
Tens raó Judith! si són ben maques són més bones! I ara són ideals per l'operació bikini jejeje!
ResponEliminaPetonets
Ohh!! Quina amanida més xula!! Això, això a menjar lleuger per desintoxicar-nos de les festes...que encara m'estir els cabells de tot el que he menjat; sort que ho he compensant caminant tot el dia amunt i avall...
ResponEliminaPetonets guapa!! ;))
Chulísimo. Me quedo.
ResponEliminaGracias.
Quina bona pinta, tèns tota la raó aquests tipus d'amanida són una pasada de bones.
ResponEliminaSalutacions
Una squisita insalata ricca e saporita ciao
ResponEliminaJuju,
ResponEliminaNo lo sei que dizer de las tuyas recetas... Una mas buena que la outra. Se quedo muy rica e con un colorido lindo : )
Besitos
qwuitamos la anchoa y es perfecta!!! besotes
ResponEliminaHola Judith!!!
ResponEliminaA mi m'encanten les amanides, però ben farcidetes de colors i sabors, així que aquesta teva me la prepares per sopar un dia i vaig volant!!! Petonets
Visca les amanides!! A mi també m'agraden molt! i amb els enciams em passa igual, m'encanten els seus colors i combinar-los.
ResponEliminaT0ha quedat una amanida mlt bona i completa i..porta anxoves!! m'encanten :)
Molts petonets bonica!!
Pues no había oído nada sobre el vinagre de cerveza...lo probaré!!Besos
ResponEliminaI tant que mengem per la vista, nosaltres tenim una norma per les amanides: mínim 3 colors diferents.....
ResponEliminapetons gastronòmics
ADORO SALADAS , A TUA ALÉM DE LINDA APRESENTAÇÃO, ESTA BEM AO MEU GOSTO.
ResponEliminaBJS
M'encanten aquest tipus d'amanida, la provaré, peró el vinagre de cervessa o el puc trobar?
ResponEliminaGracies maca
las amanidas son imaginacion y tu lo bordas como esta de hoy
ResponEliminamiquel
Una ensalada deliciosaaaaaaa ,como siempre te ha quedado de lujo.
ResponEliminaBicos mil wapa.
Crec que m´agraden totes les amanides!!! el que no sabía és lo del vinagre de cervesa!!! miraré de comprar per probar-lo, aquesta amanida és veu deliciosa!
ResponEliminaQue bona! és veritat ja ve de gust menjar una mica més refrescant i lleuger.
ResponEliminaMolts petonets guapa!
¿qué es la ventresca de atún? el traductor de google mucho no me ayuda... :(
ResponElimina