>

dimecres, 27 d’abril del 2011

Amanida mar i muntanya amb vinagreta de cervesa

Ara feia ja molts dies que no publicava una recepta d'amanida, i no serà pas perquè no en mengi. De fet, cada dia a la feina me'n porto una. Són lleugeres, ràpides de cuinar i ideals per fer un bon àpat sa i equilibrat. Són d'aquests plats amb els que, depenent de la imaginació que vulguem invertir, podem obtenir uns  resultats sorprenents. Ahir vaig anar a fer la compra, després d'unes merescudes vacances per poder gaudir de la família, i només entrar per la porta de la fruiteria els ulls se'n van anar directes a la secció d'enciams. Hi ha un munt de classes i varietats, de colors i sabors, que els podem combinar entre si, o no. Voleu saber una cosa? El que més m'agrada de les amanides és combinar els diversos colors dels ingredients! Crec que ja us he comentat que el menjar m'ha d'entrar per la vista… Espero que us agradi, ja que després d'els àpats copiosos d'aquests dies, no hi ha res millor que una bona amanida.
 

Ingredients:
 
1 enciam roure
2 ous durs
1 manat d'espàrrecs silvestres
Ventresca de tonyina
Anxoves
Vinagre de cervesa
Pebre
Sal
Oli d’oliva verge
 

Preparació:

En un bol posem l'enciam, prèviament rentat i tallat, els ous durs partits a quarts, els filets d'anxova tallats a trossets i els espàrrecs prèviament escaldats -els posem en una cassola amb aigua bullint i els deixem un parell de minuts-. A continuació preparem la vinagreta amb 4 c/s d'oli d'oliva, 1 c/p de vinagre de cervesa, ho salpebrem i ho barregem bé. Per acabar posem uns talls generosos de ventresca de tonyina i ho amanim amb la vinagreta.



36 comentaris:

  1. I tant que m'agrada! S'ha d'anar agafant idees que ara ve el temps de les amanides.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  2. Ets una crack!! Vinagre de cervesa?! Què orignal! Que em faràs una amanideta bona com aquesta? ;)
    Petonets bonica!
    Sandra

    ResponElimina
  3. No sabes ¡lo mucho que me gustan las ensaladas, es me me fascinan, podría alimentarme sólo de ensaladas... (y claro, estaría en la línea... jajaja, pero me encanta otros platos)... en fin, que me pierdo, esta ensalada se ve deliciosa y la vinagreta es fantástica, nunca había oido hablar de vinagre de cerveza... mmm... ¡qué rico!.

    ResponElimina
  4. Una amanida deliciosa! sobretot per aquest tros de ventresca que m'encanta i la vinagreta mai la he provada pero em sembla molt original i com a casa tenim cervessa negra, no em costarà res fer-la! :)

    un petó!

    ResponElimina
  5. ara l'he liat! no se d'on he tret la cervesa negra i que la feiem nosaltres, doncs a veure si trobo el vinagre de cervesa, això d'estudiar i comentar blogs m'afecta XD

    ResponElimina
  6. Oye, ha sido oir la palabra cerveza y aquí estoy (aunque es un poco pronto :D)
    Soy fan de las ensaladas y aunque también las como casi a diario no me da por hacer foto y publicar.
    me encanta la tuya con ese vinagre tan original.
    Besos reina mora :)

    ResponElimina
  7. Quins coberts més xulos!!! La amanida estupenda, amb aquests ous tant apetitosos.
    Petons,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  8. ostres aquesta vinagreta de cervesa ha d'estar de luxe sobre l'amanida!! m'ha encantat!
    Un petonet!

    ResponElimina
  9. Otra ensalada que me llevo para mi recetario de ensaladas, puedo vivir de ellas jaja

    Besos!

    ResponElimina
  10. Molt bona amanida, i la vinagreta m'ha sorprès será qüestió de tastar-la...

    Ideal per l'estiu.

    Petons

    ResponElimina
  11. Entra por los ojos que alucinas. Me encanta cómo la has presentado!!

    ResponElimina
  12. No me canso de venir por tu cocina ,que cosas mas ricas!!
    Te ha quedado genial!!bss

    ResponElimina
  13. Jo també sóc una fan de les amanides.I per vés per on avui he descobert el vinagre de cervesa.

    ResponElimina
  14. Que bona aquesta amanida! M'agraden molt i molt!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  15. Ohh que bé! m'encanten les amanides! Intento menjar-ne cada dia per sopar, i ja faig plat únic, però me la faig ben complerta eh! que si em quedo amb gana no pot ser! ;) Per cert, us acabo de deixar la proposta de bacallà de quaresma al memòries! una abraçada! :)

    ResponElimina
  16. aquestes amanides són la meva perdició...tot i que últimament m'estic passant amb productes amb alt contingut en colesterol. Me l'apuntaré a veure si faig un pensament...Un petó!!

    ResponElimina
  17. Qui diu que menjar amanides es aborrit???... només es questió de triar els ingredients i amanir´la amb gracia.

    Ja t'has comprat el disc nou de Mana???
    petonets

    ResponElimina
  18. Moni: sí! ara a menjar coses lleugeres!
    Sandra: és ideal per dissabte que segur que fa solet! ;P
    Iratxe: és un vinagre suave, queda perfecto con estos alimentos.
    Anniki: jijiji, no es poden fer dues coses a la vegada...
    Pilar: cada dia no publiques una ensalada, pero de vez en cuando sí!!!! que así tengo más ideas
    Esther: són de l'Habitat!!! :)
    Ingrid: gràcies bonica
    Valerie: pero el dulce que no falte, eh? jijiji
    Ribereña: espero que t'agradi!
    Isabel: pues con un trocitod e tu pan estaría genial!
    Esther: gracias guapa! a mi me pasa en la tuya!!! ;P
    Cristina: és de Vom Fass
    Gemma: gràcies guapa
    Bet: aquesta és molt complerta! encara que si li vols afegir alguna coseta més...
    Roser: això de tenir un bloc és un perill!
    Neus: encara no el tinc!!! és gravíssim!!! jijiji

    Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  19. Tens raó Judith! si són ben maques són més bones! I ara són ideals per l'operació bikini jejeje!
    Petonets

    ResponElimina
  20. Ohh!! Quina amanida més xula!! Això, això a menjar lleuger per desintoxicar-nos de les festes...que encara m'estir els cabells de tot el que he menjat; sort que ho he compensant caminant tot el dia amunt i avall...
    Petonets guapa!! ;))

    ResponElimina
  21. Quina bona pinta, tèns tota la raó aquests tipus d'amanida són una pasada de bones.
    Salutacions

    ResponElimina
  22. Juju,
    No lo sei que dizer de las tuyas recetas... Una mas buena que la outra. Se quedo muy rica e con un colorido lindo : )

    Besitos

    ResponElimina
  23. Hola Judith!!!
    A mi m'encanten les amanides, però ben farcidetes de colors i sabors, així que aquesta teva me la prepares per sopar un dia i vaig volant!!! Petonets

    ResponElimina
  24. Visca les amanides!! A mi també m'agraden molt! i amb els enciams em passa igual, m'encanten els seus colors i combinar-los.
    T0ha quedat una amanida mlt bona i completa i..porta anxoves!! m'encanten :)

    Molts petonets bonica!!

    ResponElimina
  25. Pues no había oído nada sobre el vinagre de cerveza...lo probaré!!Besos

    ResponElimina
  26. I tant que mengem per la vista, nosaltres tenim una norma per les amanides: mínim 3 colors diferents.....
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  27. ADORO SALADAS , A TUA ALÉM DE LINDA APRESENTAÇÃO, ESTA BEM AO MEU GOSTO.
    BJS

    ResponElimina
  28. M'encanten aquest tipus d'amanida, la provaré, peró el vinagre de cervessa o el puc trobar?

    Gracies maca

    ResponElimina
  29. las amanidas son imaginacion y tu lo bordas como esta de hoy
    miquel

    ResponElimina
  30. Una ensalada deliciosaaaaaaa ,como siempre te ha quedado de lujo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  31. Crec que m´agraden totes les amanides!!! el que no sabía és lo del vinagre de cervesa!!! miraré de comprar per probar-lo, aquesta amanida és veu deliciosa!

    ResponElimina
  32. Que bona! és veritat ja ve de gust menjar una mica més refrescant i lleuger.
    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  33. ¿qué es la ventresca de atún? el traductor de google mucho no me ayuda... :(

    ResponElimina