No sé per què, però mai he aconseguit menjar-me dues cullerades seguides de Steak Tartar -i això que es veu que la Loles, la meva sogra, el fa molt bo-. La carn m’agrada poc feta, volta i volta, però clar... la carn totalment crua, per molt que estigui ben condimentada, no em fa gaire el pes. En canvi, amb el peix em passa tot el contrari. Primer va ser el sushi en totes les seves variants, i després els tàrtars de tonyina i salmó. Evidentment, no es poden comparar perquè són dos aliments totalment diferents, tant amb textura com en sabor. El plat que avui us presento és un tàrtar de salmó molt senzill de fer i amb un resultat molt refrescant i lleuger. Ara que s’acosten temperatures més altes ens vindrà de gust menjar coses fresquetes, així que no us podeu perdre aquest plat! Això sí, absteniu-vos els que no us agradi el salmó. Aquest plat és una bona opció per si teniu convidats i no teniu massa temps per cuinar.
Ingredients (per a 4 persones):
2 supremes de salmó
1 mango
100 g de mató
3 c/s de salsa de soja
1 llima
Sal
Popurri de 5 pebres
Oli d’oliva
1 mango
100 g de mató
3 c/s de salsa de soja
1 llima
Sal
Popurri de 5 pebres
Oli d’oliva
Preparació:
Agafem les supremes de salmó -és aconsellable que el compreu fresc i el congeleu per evitar els anisakis-, traieu la pell amb l’ajuda d’un ganivet molt afilat i les talleu a daus petits. A continuació, ho posem en un bol, el salpebrem i li tirem el suc de la llima. Agafem el mango i el tallem a daus petits, de la mateixa mida que els del salmó, i ho afegim al bol. Ho condimentem amb la salsa de soja, la pell de la llima ratllada i un bon raig d’oli d’oliva; si fa falta ho rectifiquem de sal i de pebre. Ho deixem reposar a la nevera durant 1 hora. Per fer la presentació posem en un vas la base de salmó i ho coronem amb mató esmicolat, un rajolí d’oli d’oliva i un polsim de pell de llima rallada.
Agafem les supremes de salmó -és aconsellable que el compreu fresc i el congeleu per evitar els anisakis-, traieu la pell amb l’ajuda d’un ganivet molt afilat i les talleu a daus petits. A continuació, ho posem en un bol, el salpebrem i li tirem el suc de la llima. Agafem el mango i el tallem a daus petits, de la mateixa mida que els del salmó, i ho afegim al bol. Ho condimentem amb la salsa de soja, la pell de la llima ratllada i un bon raig d’oli d’oliva; si fa falta ho rectifiquem de sal i de pebre. Ho deixem reposar a la nevera durant 1 hora. Per fer la presentació posem en un vas la base de salmó i ho coronem amb mató esmicolat, un rajolí d’oli d’oliva i un polsim de pell de llima rallada.
A mi tampoc... la carn crua i el peix, no em van gairé. Uns gotets molt ben presentats.
ResponEliminaPetonets
Rico, no soy yo mucho de pescados crudos, y la cane de pollo rosadita, ag, qué asquito... no puedo con ella ;-)
ResponEliminaAsí rico, rico...
Doncs a casa si!!!!!peix i carn en tartar a dojo!!! molt bona recepta:))petons
ResponEliminaQué buen regreso de vacaciones, con ese plato rico.
ResponEliminaEl carpaccio no me importa comerlo porque es finito, pero si lo pedimos para picar, nunca se me ocurre pedir uno para mí sóla. Con el pescado la cosa cambia.
Me gusta el toque requesón.
Besos guapa
A mi em passa igual!! Bueno pitjor! Perque jo la carn la necessito feta molt fetaaa!!! I el peix l´adoro cru! Bé això t´ha quedat genial i te molt bona pinta guapa!! Petonets!
ResponEliminaAis, jo amb el salmó no puc gaire... no sé per què! Però segur que si me'l dónes en un gotet tan ben presentat i amb mango me'l menjaria encantada!! :D
ResponEliminaQuè bé que tornis a estar per aquí, se't trobava a faltar! jijijiji
Petonets bonica!!
Sandra
El tartar de salmó em torna boja, dir que m'agrada molt és poc, t'ha quedat ben bo, i amb el contrast del mató, l'he de tastar.
ResponEliminaPEtons bonica
Hola guapa!!
ResponEliminaTornada a la rutina...uff, quina llàstima!!
Abans era molt "carnívora" però ara cada vegada m'agrada menys la carn i més el peix; per tant, recepta apuntada.
Un petonet!
Fantastico plato. Aunque a mi todo lo que no esté quemado, como que no me pasa.
ResponEliminaMi marido se volvería loco.
Besos
Boníssim. Fa uns anys, no m'agradava ni el peix ni la carn crua, però tot és provar-ho! Una proposta fantàstica nena. Petonets!!
ResponEliminaUna receta super original.
ResponEliminaun besazo
Juju,
ResponEliminaSe ya quedado perciosa... Me encantou lo contraste de ingridientes, la presentacion e fotos se quedaran lindas.
Besitos
M'encanta el salmó de qualsevol forma, el mango també, així que plat ideal, ideal!!
ResponEliminaPetonets Noieta!
Esther
Jo sóc d´entremig ni crua ni molt feta...tant peix com carn. Pel que he vist t´agrada molt el mango , no? el combines en moltes receptes.
ResponEliminammm m'agrada, m'agrada. La combinació amb mango és genial, segur que queda boníssim.
ResponEliminaA mi amb la carn em passa una mica com a tu, totalment crua la prefereixo ben lluny, el peix és un altre tema, crec que m'agrada més cru que fet xD.
Això sí, a un bon carpaccio de vedella amb lamines de parmesà m'hi és impossible resistir-m'hi :P.
Petonets!!
Pues yo si que me atrevo con este tartar, el requesón y el mango son los que me han convencido, si que tiene que estar rico, desde luego la presentación es de dulce.
ResponEliminaUn beso guapa!
Jo em quedo amb el teu tartar perquè el de carn no cal que t'ho digui però es que la tonyina fresca tampoc...
ResponEliminaM'encanta la presentació en vasets.
Molts petonets.
¡Qué original ese tartar de salmón con mango! ¡Me gusta la idea! Besos.
ResponEliminaDoncs no ser si m'agradaria, suposo que si, m'agrada tot. La pinta és excel·lent. Si, crec que és millor el peix cru que la carn, almenys pel meu gust.
ResponEliminaUna abraçada!
A mí me pasa como a tí, sólo la idea de carne cruda... pero sin embargo, en concreto el salmón, sí que me gusta , tomo nota de tu receta porque a mi marido le encantará!!
ResponEliminaNo soy mucho de pescado crudo, pero este salmón con mango y con esta presentación, si lo tomaría!
ResponEliminaBicos
Quina presentació tant maca!!! Però jo sóc més de carn que de peix cru.
ResponEliminaPetons
Judith, a mí me pasa como a ti con el tartar de carne, no consigo que me guste pero este tiene una pinta de fresquito que no me puedo resistir a probar.
ResponEliminaBesos
A mi em passa com a tu, no puc amb el tàrtar de carn i en canvi el de peix m'encanta!
ResponEliminaNunca he probado el tartar asi que no te puedo decir si me gusta o no,la pinta es buenisima desde luego ,con una presentacion de 10.
ResponEliminaBesos Esther
quina pinta més bona...mmmm
ResponEliminatartar tanto de pescado como de carne me gusta.Aunque si tengo que ser sincero me gustan mas los de pescado.Buena presentacion y tiene que estar muy bueno
ResponEliminamiquel
Coincideixo al 100%, el de carn no hem diu rés però el de tonyina o el de salmó són irresistibles.... Ja començen a apareixer les receptes fresquetes....Hi ha ganes d'estiu!!
ResponEliminapetons
A mi també em passa el mateix, elpeix m'encanta ben cru, però la carn....De fet a mi m'agrada poc la carn i segons quina ha d'estar molt refeta o ni me la miro!
ResponEliminaAquest tàrtar ha de ser boníssim. Me l'apunto!!I la presentació com sempre fantàstica!!
Molts petonets!! :)
Vaya delicia Judith, me ha enamorado completamente este tártar cargado de sabores y ese puntito dulce del mango es es una pasada.
ResponEliminaEnhorabuena guapa por esta súper propuesta.
Besos
M'agrada, provaré de fer-lo!! tot i que demà per dinar toca bacallà! Ja tinc pensada la recepta i avui n'he anat a comprar! vaig justa però arribaré a temps per la recepta del memòries d'una cuinera! és demà passat l'últim dia oi? petons!
ResponEliminaA veure i jo em pregunto... què faig amb el tartar de carn que tenia per publicar, sinó el mirarà ningú! je, je! Jo no menjo massa carn, però en canvi en tartar m'agrada molt!!! Els de tonyina i salmó m'agraden molt i amb mango més encara!!!!! Petonets
ResponEliminaHola Judith! t'ha quedat un plat de 10 i lo que dius pels convidats, quedes com una reigna. Prenc nota.
ResponEliminaUn petonet
NUNCA COMI PEIXE CRU MAS AMEI O ASPECTO.
ResponEliminaBJS
A mi em passa el mateix amb el tartar de carn, haig de provar aquest que te tan bona pinta.
ResponEliminaPetonets guapa!
te ha quedado genial esto y que colores. A mi la carne me gusta poco hecha. Y el tartar de carne tb me gusta. Y esto tb. Bss
ResponEliminaNeus: gràcies guapa
ResponEliminaIsabel: el pollo crudo, nunca!!!!
Silvia: sou un tot terreny!!! ;P
Pilar: ves, el carpaccio de carne tampoco me gusta! jijiji
MªÀngels: jajajaja, això sí que són extrems!
Sandra: no pateixis, ja el faré de tonyina quan vinguis! ;)
Ribereña: gràcies guapa
Paula: tu com jo, poca carn, encara que sí que m'agrada.
Rosaleda; ja me dirás si a tu marido le gusta!
Marina: home, la veritat es que encara que ho tasto hi ha coses que no puc! jijiji
María: gracias guapa
Catarina: muito obrigada
Esther: doncs si t'agrada aquest plat l'has de tastar!
Cristina: doncs saps que no m'agrada massa? jajajaja, però últimament m'he aficionat a cuinar-lo "camuflat" ;)
Nee: visca el peix!
Chelo: si al final lo haces ya me darás tu opinión
Moni: doncs ja se el proper menú! ;)
Rous: muchas gracias
Gemma: té un sabor molt dolç i suau...
Antonia: es curioso como hacemos excepciones, verdad?
Ana: jajajajaja, es muy fresco y dulce
Gemma: una més pel club!
Pili: no se nota que está crudo.
Judith: així tu ets de tàrtar de carn, jijiji
Esther: pues ya no tienes excusa!!! ;)
Roser: gràcies bonica
Miquel: a veure si un dia faig un de tonyina!
GG: sí! quines ganes de solet i bon temps
Alba: la carn de vedella o bou volta i volta, però la resta ben feta! ;P
Maria: gracias guapa!
Bet: ja estem esperant la teva proposta!!
Eri: jiji, no pateixis, l'Yves li encantarà la teva entrada! ;P
Mª José: si els hi agrada el salmó, clar! ;)
Sao: obrigada linda!
Elisabet: doncs ja em diràs
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris!
A nosaltres els tartars ens encanten, tant el de bou com els de peix. Amb mango en Jordi en fa un de tonyina amb un puntet de salsa de soja deliciós! Segur que amb salmó també ens agrada!
ResponElimina