Aquest mes els nois de La recepta del 15 ens han proposat fer un plat amb faves i, com no volia perdre-m'ho, aquí us presento al meva proposta. Haig de dir que aquest mes el repte ha estat molt i molt difícil, i us preguntareu per què? Doncs perquè no m’agraden gens! Mai en menjo, ja que trobo que tenen un regust amarg que no m’agrada. Però com no em volia perdre per res del món aquesta cita vaig estar uns quants dies pensant un plat que portés faves i que jo me’l pogués menjar. Podria haver fet trampes i que només se l’hagués menjat l’Yves -per ell no hagués suposat cap esforç perquè li encanten!-. Finalment, vaig fer aquesta proposta que espero que us agradi, almenys jo em vaig menjar un platet!!!! Espero que el proper mes no sigui la col... encara que si ho fos també faria la recepta del 15 encantada!!!
Ingredients:
200 g de favetes
8 làmines de pasta filo
4 talls de bacó
6 fulles de menta
Un tros de bloc de foie
½ ceba petita vermella
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Preparació:
Per fer els nius de pasta filo, agafem les làmines de pasta, les tallem i les posem en un motllo prèviament untat amb oli. Movem les làmines perquè ens quedi més desenfadat i les posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant uns 10 minuts, o fins que veiem que quedin cruixents. Mentrestant posem en una paella un bon raig d’oli d’oliva. Saltegem la ceba tallada a daus petits durant 5 minuts. A continuació afegim el bacó tallat a trossets petits, les fulles de menta tallades i les favetes i ho saltegem durant 10 minuts més. Per acabar la presentació posem un niu de pasta filo, unes cullerades de saltejat de faves i uns encenalls de foie. Ho podem guarnir amb un rajolinet d’oli d’oliva i unes fulles de menta.
Jajaja...he visto el reader avisar de la receta y me digo, pero si acabo de estar por ahí!! Así que antes de cerrar éste cacharro me vengo a ver si se había equivocado y me encuentro con esta delicia...de foie, no soy, pero del resto de cada uno de los ingredientes me apunto sin falta a repetir incluso, te ha quedado deliciosa!
ResponEliminaUn besiño, linda.
jajajajaj! es una excepción la publicación a estas horas! pero mañana/hoy estaré en Milán y me será imposible conectarme!!! así que me he adelantado!!!! besitos guapi!!!!
ResponEliminaOle la Judith!!! Sabia que ens soprendries amb una recepta espectacular encara que no t'agradin les faves... per què?! perquè ets un solets i una crack!!
ResponEliminaDe luxe nena, de luxe!
Bon viatge altra vegada! jeje
Petonets i MOLTES GRÀCIES!
Sandra
Peor si para no gusarte has preparado un señor plato, vamos queme ha encantado!
ResponEliminaUnbeso y buen viaje
Doncs t'ha quedat xulissim!! i segur que també bén bo, el niu de pasta filo, molt guai, millor desenfadat que "perfecte"! I les favetes de dins jo també me les menjaria! a mi també m'ha costat una mica, però un dia és un dia, i sobretot si és pel dia 15! :) bon viatge i bona nit!
ResponEliminaQue presentación tan bonita y qué rico tiene que estar, me ha encantado. un beso.
ResponEliminabonita presentación para un delicioso plato.
ResponEliminaBessos
No he provat mai la combinació de favetes amb foie, però amb el que m'agrada el foie segur que està deliciós! Així amb el niu, ja és una forma d'aprofitar-ho tot, el toc cruixent deu quedar molt bé!
ResponEliminaUn petó!!
Jajaaj...pel que estic llegint som més d'una que no ens agraden gaire gens les faves! però encara té més valor no??
ResponEliminaHas fet una aportació molt bona i ben bonica i el toc de foi ha de ser deliciós.
Molts petonets i bon cap de setmana!!!
El que es fa pels companys de classe, eh? jejejeje. De totes maneres t'ha quedat molt bonic aquest niu, aquestes faves hi estan com a casa.
ResponEliminaUna forta abraçada y feliç cap de setmana!
Ah! ja tinc el bacallà!!! ja el tinc en remull!;-) Petonets!
ResponEliminaBon dia!!
ResponEliminaDE LUXE amb el foie i aquesta presentació t'ha quedat un plat extraordinari. Que tinguis un bon viatge i feliç cap de setmana. Petonets
Sóc del teu grup, no m'agraden gens, i mira que ho he intentat pero no m'acaben de fer, però segur que d'auqesta manera que les has preparat tu me les menjaria, perquè t'ha quedat un plat ben apetitós.
ResponEliminaPetons bonica!
Mare meva això és un plat molt bé presentat!!!que bones a foie, una proposta de luxe!Bon CDS
ResponEliminaPrecioso, precioso, pero no, no, por aquí no paso. El foie es una de las cosas que soy incapaz de comer. Hoy sólo admiro...
ResponEliminaAixó si que te mèrit, sense agradar-te les faves t'ha quedat un plat de campeonat.
ResponEliminaPetonets i bones vacances!
Per fi he menjat favetes al Bolet!! I boníssimes!!!!!!!!!
ResponEliminaLa foto ho diu tot! Magistral!
Espectacular, m'encanta com t'ha quedat el niu de pasta fil·lo!
ResponEliminaA mi si que m'agraden les faves així que la propera vegada ja em menjaré la teva part!;)
Molts petonets!
A mi em passa el mateix, les faves no m'entusiasment gaire... però reconec que presentades així, jo també n'hauria menjat un platet, je je je... :)
ResponEliminaTu tranquil·la, que no serà col! hahaha! A mi tampoc m'entusiasmen, però quan les prepara un mateix, se sent obligat a provar-les i sembla que agradin més... Haha! M'agraden molt aquests nius, nena. Súper originals!
ResponEliminaGràcies per participar.
petonets!!
Veig que no soc l'única que s'ha romput el cap pensant una recepta...a mi les faves ni fu ni fa, però al "soci" ni en pintura...o sigui que entre les faves i el bacallà li vaig donar un bon diumenge!!!
ResponEliminaBon viatge guapa! ;)
Ooh quina presentació més maca, entra per la vista, entra per la vista! Jo encara no se si m'agraden, crec que mai les he provat, a veure si aquesta tarda tinc una estona i encara sóc a temps de participar aquest mes, últimament vaig de vòlid.
ResponEliminaPetonets!!
Per no agradar-te les faves, Mare meva quin plat has muntat! Ii a sobre li poses foie que m'encanta.
ResponEliminaBon viatge, maca!
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Un cucada de presentació amb la pasta filo. A mi m'agraden molt les faves i no en faig mai. M'apunto a les teves!!!
ResponEliminaBon viatge!!!
Unes faves molt originals i elegants. Repte superat!!
ResponEliminaPetonets guapa!
Preciosa la presentació, espectacular!!!!!
ResponEliminaAra... ainxxxxx, no puc amb el foie, em supera.
Que ho passeu molt bé de viatge, bon cap de setmana i petonetssssss.
Que original presentación, me encanta la idea del crujiente en forma de nido, y el relleno....excelente, foie con habitas.....que lujazo!!! besos guapa
ResponEliminaAy pobre!, me recuerda cuando era pequeña y mi madre me obligaba a comer cosas que no me gustaban. Es una cosa que agradecí cuando me independicé.
ResponEliminaDe todas las formas has hecho una combinación perfecta, y con el crujiente has hecho un plato de lujo.
Buen viaje y buen fin de semana (qué suerte)
Besos
Judith, quin glamour que tens!! Sempre ho presentes tot tan bonic i vistós. Per ser que no t’agraden les faves t’ha quedat un plat fantàstic!
ResponEliminaA veure que ens tenen preparat pel proper mes!!
Molts petonets guapa!
Amb pasta filo...vistós i creatiu! M´agrada el punt de foie...molt bé!
ResponEliminaAquestes favetes al seu niu. Hum! i el toc de foie...
ResponEliminaestas favetas con este nido crujiente debe de ser una delicia, me gusta tu aportación
ResponEliminabona setmana santa
miquel
Judith et felicito,quina passada més bona i quina presentació,ets una artista bén grossa,
ResponEliminaprenc nota d'aquesta delicia.
Molts petonets guapa i bon cap de setmana.
Hola Judith!! espectacular aquest platet, m'encanta tot lo que fas.
ResponEliminaUn petonet
¡que presentación más original! :)
ResponEliminaFICOU LINDO DAQUELAS COISA QUE ATÉ DÁ PENA COMER PARA CONTINUAR OLHANDO.
ResponEliminaDEVE SER UMA DELICIA, AGRADOU-ME BASTANTE.
BOM FIM DE SEMANA
BJS
Uf, impressionant! T'ha quedat de fàbula.
ResponEliminaPetons.
Belén
Yo tampoco soy mucho de habas pero te han quedado unos cestitos de lo más mono! además la masa philo me encanta y con el resto de ingredientes seguro que es una delicia, todo es probar..
ResponEliminaBesos!
vaya presentacion como sp. Y la receta estupenda. Bss.
ResponEliminaCom sempre una foto preciosa!!
ResponEliminabon viatge guapa
Sandra: no em perdria mai la recepta del 15!!!! ;P
ResponEliminaChelo: jijiji, muchas gracias guapa
Bet: les coses que arribem a fer pel bloc, oi???
Anna: muchas gracias
Nica: gracias guapa
Anniki: sí t'agrada el floie, t'agradarà ;)
Ingrid: sí! som molts que no ens agrada, però per un dia no passa res!
Gema: doncs sí! pq me les vaig menjar! jajajajaj. Espero la teva recepta de bacallà! segur que és boníssima
Eri: jajajaja, moltes gràcies guapíssima
Ribereña: tu també? jijijiji
Silvia: moltíssimes gràcies guapa
Isabel: no te preocupes, para tí no pondré foie!!! ;P
Elisabet: tot sigui per la recepta del 15
Yves: jijijiji, però no t'acostumis.
Moni: la propera vegada et convido!
Gemma: un platet petit! ;P
Marina: uf! menys mal...
Paula: jijiji, pobreta, al final et farem un monument!!!
Nee: tot sigui pel nou piset!!! ;P
Esther: moltes gràcies guapa
Catieu: jijiji, a mi no m'agraden gens!!! ;P
TC: i quin repte! jajajajaja
Mónica: gràcies guapa
FP: moltíssimes gràcies!
Pilar: jajajaj, lo pasaba fatal cuando me tocaba comer algo que no me gustaba!!! ;)
Alba: gràcies bonica. Per si de cas jo ja estic creuant els dits! jijiji
Cristina: gràcies guapa
PC: jijijijijiji ;P
Miquel: bones vacances!!!!
Ague: et dono un niu si em fas un bollicao!!! ;P
MJ: moltíssimes gràcies bonica!!!
Sole: la próxima vez con mango!
Sao: muito obrigada
Belén: benvinguda!
Wada: gracias guapa
Luisa: que maja eres! siempre me tiras florecitas!! ;)
GG: gràaaaaaaaaaaacies!
Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris.
PD: el viatge va ser per feina. Una cita amb una de les millors fires de disseny i mobiliari a Milà!!! ;)
Aquest plat és irresistible encara que no t agradin les faves. Ingredients exquisits. Jo també espero que no triin la col el més vinent, ja,ja. Gràcies per visitar-me.
ResponEliminaUna presentació ben elegant i segur que igual de saborosa!. He vist molts bloc que diuen que no els agraden les faves però s'han animat a cuinar-les.
ResponEliminaPero quin luxe de faves!!! moltes felicitats per aquesta presentació.
ResponEliminaUn petonet maca
espectacular! un luxe recepte i molt maco l´escrit que has dedicat a la teva parella
ResponEliminagràcies