Avui El món de juju fa una excepció i canvia de xef. Quan l'Yves em va proposar que volia col·laborar amb una recepta al Memòries d'una cuinera no m'ho acabava de creure. Tots el que seguiu aquest bloc sabeu que ell és l'encarregat de fer les introduccions el dia 5 de cada mes, quan proposem la nova recepta al Memòries. Crec que ja us he comentat en diverses ocasions que al Bolet la cuinera sóc jo. Ell quasi mai cuina i menys un plat elaborat. Però aquest cop s'ha superat i ha volgut aportar una recepta de la Loles. A continuació ell us farà la seva petita crònica…
Memòries d'una cuinera és un bloc especial, ja ho vaig dir quan el vaig presentar al meu bloc de relats, Amb idees a la llengua, és un bloc fet per l'estima d'unes filles a una mare. Hauríeu de veure la il·lusió que tenen les dues germanes cada dia; són fantàstiques. Tanta és la devoció que tenen que m'han enganxat, així que aquí teniu la meva humil aportació, això sí, la recepta és de la meva mare, ella sí que ho cuina bé. Dedicat a tu, ma!
Ingredients per a 2 persones:
4 talls de morro de bacallà
Farina
1 fulla de llorer
1 c/c de pebre vermell
1 gra d'all
1 c/p de vinagre
200 g de mongetes de ganxet
Sal
Oli d’oliva verge
Preparació:
Agafem els trossos de bacallà, prèviament dessalats, els eixuguem amb una mica de paper de cuina i els enfarinem. En una paella posem un dit d'oli d'oliva, la dent d'all tallada a làmines i rossegem el bacallà. Un cop estigui ros per tots els costats el traiem i el reservem. En el mateix oli on hem fregit el bacallà, afegim el vinagre, la fulla de llorer i el pebre vermell i ho barregem fins obtenir una mescla homogènia. Posem els talls de bacallà en una llauna -safata metàl·lica per anar al forn- i li tirem per sobre l'oli. Ho deixem al forn, preescalfat a 180º- entre 5 o 10 minuts a la safata de dalt a la funció de gratinar-. Mentrestant podem saltejar les mongetes en una paella amb unes gotes d'oli d'oliva. Per emplatar posem una base de mongetes, un tros de bacallà i ho banyem amb l'oli perquè ens quedi ben melós.
que ricoo te ha quedado , no soy mucho de judias blancas , pero bueno. Se ve mjuy rico. Bss guapa.
ResponEliminaA ver, que ésto no puede ser, los jefes del invento y lo dejan para el último día :D
ResponEliminaBueno Yves, lo de humilde lo dirás tú. Es un plato fantástico y una foto preciosa; está claro que la influencia te viene por todos los lados.
Muchos besos para tí, que a Judith ya se los doy todos los días ;)
Ostres Yves!! T'ha quedat fantàstic, ja m'ho deia ahir la Judith i tenia unes ganes de veure aquest bacallà!! Em sembla que vinc a dinar! :P
ResponEliminaNena, tens un sol per marit!! Però com que tu també ets un solet...et mereixes aquest super bacallà!! jijijiji
Petonets guapos!!
Sandra
Ohhhhhhhhhhhhhh, m'he emocionat i tot, quin escrit més maco!
ResponEliminaCuñao, aquesta vegada t'has superat. Ara només falta que em convidis un dia per tastar-lo!;)
Enhorabona i molts petonets, boletets!
Menudo platazo se ha marcado tu marido!!! y la foto maravillosa.
ResponEliminaDesde luego apetece probarlo.
Besinos
Hola bonica! Em sembla que ja t´ho vaig dir un cop.....o potser no......bé la questió es que jo soc súper fan del bacallà, però molt!! De fet fins fa uns anys era pràcticament l´únic peix que menjava....fins que vaig descobrir mes i ara estic súper enganxada a ells!! El bacallà a la llauna es tot un clàssic, boníssim!!! Era molt necessari!! ^.^ Petons!
ResponEliminaQue rico el bacalao y las mongetes,es un plato que me encanta, siempre que voy por Cataluña lo como.
ResponEliminaMaria Pilar
Caram, quina sort que et cuinin un plat tan bo com aquest, ningú diria que no sigui un cuiner expert :)
ResponEliminaClar que si la recepta és de la mare, segur que té l'èxit assegurat! ;)
Vigila que no et prengui el lloc...jajaja
ResponEliminaPetonets
Vaja vaja!!!!quina sorpresa de recepta que m´agrada molt!!!! felicitats al cuiner!!!petons per a tu!!!
ResponEliminaDeliciós, i per suposat té molt més mèrit, per no ser el cuiner habitual li ha quedat fantàstic!
ResponEliminaPetons
Mira que tienes suerte Judith eh jaja Es un plato rico! La foto es preciosa! Felicidades al cocinero jeje
ResponEliminaBesos
Ya solo por el nombre, y porque conozco el plato me ha entrado hambre, pero es que al ver la foto se me ha hecho la boca agua .... menos mal que el comentario solo tengo que escribirlo, porque hablar no podría decir ni una sola palabra. Que pinta más extraordinaria!!!!!!
ResponEliminabsts. maite
Preciòs, TOT!!!
ResponEliminapetons gastronòmics
Me gusta!, adoro la combinación de ingredientes que has puesto. Pues nada ánimo y a los fogones que se te da muy bien!
ResponEliminaUn beso
Enhorabuena por esta receta, al chef. Espero que esta aparición no sea puntual y nos deleite algunas veces más.
ResponEliminaGenial la presentación, la combinación de ingredientes.....
Besos
Una estrena de categoria Yves!! Que rebò que és el bacallà a la llauna!!!
ResponEliminaPetonets a tots 3
pues no te sorprendas que tienes un banquillo de lujo en casa, muy bien por Yves(sera porque soy hombre je,je)y esta receta de simple nada muy buena y en casa nos gusta asi tambien, como todas las madres fantasticamente cocinas o cocinaban (la mia ya nos esta entre nosotros, pero el banquillo sigue je,je)
ResponEliminapeto
miquel
Yves, quin plat més fantàtic! M'agrada molt! Crec que t'hauries de posar més a cuinar, trobo que ho fas molt bé. Felicitats!
ResponEliminaBé, moltes gràcies a tots; la veritat és que tantes adulacions... posen vermell, hehehe.
ResponEliminaHaig de dir que tot i que vaig fer el plat i les fotos jo sol, al costat tenia la professora, que em rectificava quan ho necessitava, i el petit mindundi, que m'animava com podia. Així que ells també tenen el seu mèrit, com ma mare, que em va recordar la recepta per telèfon, la meva memòria és pèssima.
Sobre animar-me a fer més... de moment ho deixem aquí, el meu fort són les lletres, no les sopes de lletres! ahah. Si més endavant em torno a animar, segur que serà per "Memòries d'una cuinera", però ja veurem.
En tot cas, fent un paral·lelisme entre les lletres i les sopes, us explicaré que més d'un cop m'han preguntat com ho faig per escriure, i sempre dic el mateix: Escriure és com cuinar, tant sols necessites els ingredients, els estris i la cuina, posar-ho tot amb l'ordre correcte, rectificar i, després, gaudir del plaer de menjar/llegir.
Pues enhorabuena a tu marido Judith, que suerte tener en casa a un pedazo de cocinero y los familiares y amigos darán palmaditas cuando los inviteis ¿no?.
ResponEliminaBsos
Un plat exquisit. Felicitats al cuiner i als ajudants, sobretot la teva mare que deu estar contenta de veure la seva obra aquí plasmada.
ResponEliminaEl bacallà i les mongetes un plaer
Anava a entrar al teu bloc a comentar el tartar i em trobe dues receptes més... Com corres publicant, mare meua, jo que en faig una a la setmana... M'encanta aquest bacallà, felicitats al cuiner, té una pinta boníssima, és que m'encanta la cuina catalana i vosaltres ho feu molt bé. De passada et diré que la mona de Pasqua et va quedar fabulosa, sembla de pastisseria, el tartar m'ha encantat, sóc una apassionada dels sushis i tot el que se li semble m'encanta; i l'amanida amb espàrrecs també m'ha agradat molt, jo en faig una semblant amb carxofes, ous durs i salseta d'anxoves. Felicitats per totes aquestes receptes. Besets.
ResponEliminaJuju!!!, ya estoy de vuelta!..y tu me sorprendes con una receta de tu pareja!!!...es maravillosa y tentadora!..debería de cocinar mas , no crees???:)
ResponEliminaLa cocina catalana es sin duda excepcional y este plato es una buena muestra de ello!!!
Mil besitos..me alegro de volver a verte!!! :)
Yves,
ResponEliminaCarai amb el cuiner de casa!!! quin bacallà més bo que has preparat. Enhorabona!!!
Judith,
ho sento, però avui ell és l'Estrella!Petonets maca!
Así da gusto prestar la cocina. Mi marido solo hierve agua para el te.
ResponEliminaCariños
Un home entre els fogons, quina sort que tens Judit...Un bacallà exquisit.
ResponEliminaMe encanta, tiene muy buena pinta!
ResponEliminaDelicioso y saludable!
bss
Haig de dir que la recepta estava boníssima, així que espero que algun dia s'animi a cuinar més, encara que haig de confessar que no el deixo entrar massa!!! jajajaja, que sinó no tindré receptes per publicar!!! Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris.
ResponEliminaYves, felicitats per aquesta gran recepta!! I gràcies per compartir-la amb nosaltres. La Judith ens ha parlat tan bé de la Loles que segur que la recepta és deliciosa!
ResponEliminaJudith, vigila que com li agafi el gustet no et deixarà entrar a la cuina!! :P
Molts petonets a tots dos!! :)
Ja us deia jo que erau una familia d'artistes. Yves, un molt Bon començament, peró amb unes mestres con la Judith i la teva mama no m'extranya.
ResponEliminaPetonets per tots,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
APa! quin plat que t´has marcat per començar no?
ResponEliminaVinga home que no sigui l´últim!
Petons
Anna
Yves, una recepta boníssima!!
ResponEliminaSeguint les indicacions de la mare, amb una professora com La Judith i un animador com el Boletet aquest bacallà havia de sortir bo per força!!
Judith, et dic el mateix que l'Alba: vigila, vigila, que tens un xef amb potència a casa!! ;P
Petons!!
Té una pinta boníssima!!! veus, ja et vaig dir que també tindries un menjar bo, quina sort Judith! l'hauries de deixar entrar més a la cuina, encara que tens raó, llavors tu no tindries receptes per publicar! jeje petons!
ResponEliminaUn Ohhhhhhh..., per el cuiner.
ResponEliminaQuin escrit més maco.
Qui diu que els homes no son sensibles?.....
Una abraçada
Primer de tot felicitar a l'Yves per aquesta recepta amb tant bona pinta. Trobo que per no tenir gaire pràctica a la cuina, ha quedat de meravella, ni que no sóc molt de bacallà, segur que ho provaria.
ResponEliminaPetonets!!
Yves te ha quedado estupendo, seguro que tu Madre igual que Juju, se han puesto felices por tu receta, como nosotros por disfrutarla aunque sea de lejos.
ResponEliminaUn besiño grande para los dos!!
Buen fin de semana :D
com m'agrada el bacallà, a la llauna, en esqueixada, en sopes, a tot arreu... però mai he fet el típic bacallà a la llauna!! el tinc pendent..Aquest, però, fa una pinta excel.lent! ;)
ResponEliminaFelicitat Yves!!! Té una pinta deliciosa..... Per no posar-t'hi gaire a la cuina penso que ja t'hi pots ben quedar. Segur que ens soprendries molt gratament. Esperem que t'animis però tampoc massa que a veure si li prens el lloc a la Judith jejeje.....
ResponElimina