>

dimarts, 18 de gener del 2011

Tzatziki


Un dels països que m'agrada molt és Grècia, encara que últimament no està passant el seu millor moment. Entre la crisi econòmica tan forta que està patint i els incendis devastadors de cada estiu, l'estan deixant una mica mústia. Fins ara només he tingut la sort d'anar a Creta, però us puc ben assegurar que a la nostra llista de viatges pendents, hi ha una visita al Peloponès. Quan vam estar a Creta vam poder gaudir molt de la seva gastronomia mediterrània, i un dels plats que més ens va agradar va ser el tzatziki, que és la recepta que avui us presento. Una amanida de cogombre marinada amb una salsa de iogurt. És una recepta ideal per a l'estiu, encara que a casa no fa falta estar en els mesos de calor per prendre-la.  Haig de dir que una de les coses que més em va sorprendre era comprovar que, fins i tot en el poblet més petit, la gent feia l'esforç de comunicar-se en anglès! Increïble. L'Yves intentava parlar grec, amb les quatre paraules que havia aprés a la universitat, però com que el vocabulari que té és una mica minso, havíem d'utilitzar l'anglès. Per si de cas, en el pròxim viatge ja portarem un petit diccionari per poder quedar millor.


Ingredients per a 2 persones:

1 iogurt grec
4 cogombres
6 fulles de menta
oli d'oliva
1 gra d'all
sal


Preparació:

Agafarem els cogombres, els pelarem i els tallarem a daus petits. Posarem el iogurt grec en un bol i afegirem un rajolí d'oli, un polsim de sal, la dent d'all tallada a trossets molt petits i les fulles de menta tallades a tiretes, i ho barrejarem tot, per últim afegirem els daus de cogombre. Ho col·locarem a la nevera durant 1 hora, ja que és un plat que s'ha de servir fred.




30 comentaris:

  1. Hola guapa, vengo a darte los buenos días y a llevarme esas galletitas, porque si hay algo (a parte de la casquería) que no puedo soportar, es el pepino. Pero ni olerlo ¿eh?.
    Besos guapísima

    ResponElimina
  2. Jo em declaro fan absoluta del cogombre!! I el tzatziki.... mmmmm!! Em torna boja!!
    Jo mai he estat a Grècia, no té perdó per una historiadora de l'art, no? jejeje

    Bon dia i petonets bonica!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Mmmmmm quina amanida més original, oi? Jo no he estat mai a Grècia però si mai hi vaig provaré el tzatziki!!!! ;)

    Petonets

    ResponElimina
  4. Doncs a mi m'agrada el cogombre, el tzatziki, tooooooooot! Boníssim.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Mmmmm.... recordo que la primera vegada que vaig tastar el Tzatziki em va encantar! Tenia 9 anys i visitava Grècia per primera vegada..... m'en vaig fer un fart!! de Tzatziki i de panotxes brassejades que venien pel carrer.
    Pels qui no hi heu estat mai, dir-vos que val molt la pena i el menjar és deliciós.
    Fins aviat!
    Elisabet

    ResponElimina
  6. Si se puede hacer sin el ajo me encantará!! a mi también me gusta mucho lo que he podido probar de la cocina griega
    bsts: maite

    ResponElimina
  7. Tu cocina ...que cosas tan diferentes y tan ricas haces ...esta receta ..tomo nota ...me apasiona lo que lleva yogourt ...Griego ...Bicos MARIMI

    ResponElimina
  8. Pilar: aiaiaiai, a ver si mañana acierto! ;P
    T de C: que fresquet que és!
    Sandra: doncs no tens perdó!
    Tast de C: el pots tastar a casa!
    Moni: ets un crack!
    Elisabet: ja de ben petita apuntaves maneres! ;P
    Angicock: benvenuta al blog!
    Maite: claro que lo puedes hacer si ajo!
    Marimi: noi tengo un estilo marcado, me gusta ir variando de sabores...

    Molts petonets a tots i gràcies pels comentaris

    ResponElimina
  9. Mmmm...com m'agrada aquest tzatziki!!!!això és una de les coses que més m'agraden dels blocs, mai deixes d'aprendre!! Un petonet, guapaaaaa!!

    ResponElimina
  10. Res com gaudir de la gastronomia d´un lloc nou, és apasionant i sobre tot quan trobem tantes coincidències mab la nstra.
    Jo en sóc una enamorada del tzaziki, sobre tot a l´estiu .
    Sóc nova al teu bloc i tornaré si em deixes, de moment vaig a tafanejar una mica.
    salutacions

    ResponElimina
  11. Hola Judith,
    no he tingut l'oportunitat de visitar Grècia, però està en els llocs "pendents" al costat de l'excel amb les receptes "pendents". El primer viatge que vaig fer amb el meu marit va se a Paris i la primera nit vam anar a sopar a un restaurant grec, per que és una de les cuines que més li agraden!! Així que m'agafo la recepta que no l'he fet mai i segur que la disfruta. Petons maca!

    ResponElimina
  12. Nunca lo he probado, y mira que en verano me inflo a comer pepino del huerto solo me gustan a mi de toda la familia. Me la apunto para este verano, porque seguro que está deliciosa.
    Respecto al idioma, son mucho mas humildes en los pueblo pequeños que en los grandes y siempre están mas abiertos a la comunicación, eso también pasa en España.
    Un beso

    ResponElimina
  13. Nunca lo he probado, tiene una pinta tremenda.
    besos

    ResponElimina
  14. Hola maca.
    Que bueno, yo también tengo una parecido.Lo que me ha encantado es el pastel de piña colada,es majestuoso y delicioso
    Besos

    ResponElimina
  15. E' sempre molto buona questa salsa greca, ciao

    ResponElimina
  16. Paula: això és el més interessant dels blocs! tots aprenem de tots! ;)
    Mai: benvinguda al bloc! ara em passaré pel teu
    Eri: has portat al teu marit als restaurants Dionisios?
    Ana: en verano sienta de maravilla!ràida, ligera y fresca!
    Dadá: ahora te vemos tu cara, guapa! a ver si te gusta
    Margot: el próxim cop et guardo un trosset de pastís!
    Stefania: grazie! prossimanete cucinarò una ricetta italiana, ok????

    petonets a totes i gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  17. Què bo el tzatziki!! Sempre m'ha agradat i mai l'he provat de fer jo...i això que és ben senzill. A veure si m'animo! :)
    A mi m'encantaria anar a Grècia. L'any passat hi havíem d'anar aprofitant que la germana de l'Arnau hi anava uns mesos per temes de feina, però al final no vam poder...un altre any!! :)

    Per cert, el pastís de pinya colada ha de ser boníssim. Ahir al curs de pastisseria vam fer núvols de gustos diferent i un va ser de pinya colada, va ser el que més va triomfar!!

    Molts petonets! :)

    ResponElimina
  18. tiene que estar super bueno. Me gustan mucho la ensaladas con salsas de yogur y pepinos.

    ResponElimina
  19. ¡Me encanta el tzatziki, es delicioso, tan fresco y qué bien cae!.

    ResponElimina
  20. No ho he provat mai però una pinta estupenda. Recepta guardada....

    ResponElimina
  21. Alba: ara ja no tens excusa!!!
    Luisa: si te animas a hacerlo ya me contarás!
    Iratxe: y en verano entra de perlas!!
    Catieu: Ja em diràs que tal!

    molts petonets a totes i gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  22. A mi Grecia me fascina, tanto en cultura salvo algunas cosillas, como en la cocina...esta receta tiene que estar deliciosa!!

    Un besiño :D

    ResponElimina
  23. A mi esta salsa me encanta, me parece tan fresca, una delicia.
    Besos

    ResponElimina
  24. Mmm això està boníssim, jeje. Jo també en faig sovint per a sopar, m'encanta la frescor de iogurt amb el cogombre.
    Grècia ho tinc pendent, em feia gràcia Sant Torini, però encara no he trobat el moment.
    Atenes tampoc li faria cap lleig, però quan passin una mica tots aquest merders que hi ha per allà xD.

    Petonets!

    ResponElimina
  25. Me encanta el tzatziki!!, justo ayer estuve en un griego y lo comí. Es tan refrescante. delicioso para mi!!. un beso.

    ResponElimina
  26. Jo a l'estiu el faig a casa, per acompanyar verdures i els nens se les mengen molt be.
    Un petonet

    ResponElimina
  27. Una "dent" d'all? Serà un gra d'all.

    A Grècia el tzatziki sol portar anet com herba aromàtica, i més rarament menta.

    Per obtenir la textura més compacta típica grega: llençar la part de les llavors, que és on hi ha més líquid, cobrir amb sal els cogombres pelats i buidats perquè treguin el suc, i ratllar finament amb ganivet.

    ResponElimina
  28. Anònim: moltíssimes gràcies per la correcció! crec que ho he canviat a tot el bloc, però si veus alguna errada més, no dubtis comentar-m'ho! gràcies per la info del Tzatziki, la propera vegada ho faré.

    ResponElimina