Després de festes, crec que el que més ens ve de gust a tots és menjar alguna cosa lleugera, segurament per treure'ns els remordiments d'haver menjat en excés. Per això, ara estem desitjant degustar plats de verdura, amanides, coses cuinades a la graella... En definitiva, plats més lleugers i equilibrats. I això que jo sóc una persona que no m'atipo molt, més aviat no m'atipo gens. Quan veig tant menjar a la taula ja se'm treu la gana. A més, tampoc em considero una fanàtica dels torrons i dels dolços tradicionals nadalencs. Amb un parell de neules, un trosset de torró d'Alacant, un de Xixona i un parell de "roscos" de vi ja en tinc prou per a tots els àpats. I això que el Tió de la Casa Blanca sempre ens porta un munt de xocolatines! Però la veritat és que som incapaços de menjar tant de dolç.
A casa som molt de menjar amanides i ens agrada anar improvisant amb el que tenim a la nevera, sempre ens agrada comprar els productes frescos de temporada, quan estan en el seu millor moment i són molt més saborosos. Normalment m'agrada posar-hi un bon raig d'oli d'oliva per amanir, però algun cop m'he atrevit amb algun amaniment diferent, com per exemple una vinagreta. Aquest és el cas de l'amanida que avui us presento. Un plat molt fàcil de fer, però no per això menys saborós.
Ingredients:
250 g de brots d'espinacs
50 g de llenties
Formatge feta
Nous
Tomàquets cherry
1 ceba petita
1 poma
50 g de llenties
Formatge feta
Nous
Tomàquets cherry
1 ceba petita
1 poma
Ingredients vinagreta:
10 ml de vinagre de poma
25 ml d'oli d'oliva
1 c/p de mostassa clàssica de Dijon
5 pebres
25 ml d'oli d'oliva
1 c/p de mostassa clàssica de Dijon
5 pebres
Preparació:
En un bol, afegim els brots d'espinacs, prèviament rentats, a continuació posem el formatge feta tallat a daus, les nous, els tomàquets cherry, les llenties i la poma tallada a daus. Per finalitzar, fem la vinagreta. Posem el vinagre de poma, l'oli d'oliva, 1 cullerada de postres de mostassa de Dijon i un polsim de pebre acabat de moldre al molinet. Ho barregem tot i ho afegim a l'amanida.
Se m'ha fet la boca aigua, a aquestes hores!!!!!
ResponEliminaPetonets.
Mmmmm.... mai he menjat els espinacs amb amanida!!! i et puc ben assegurar que ho faré...
ResponEliminaPetonets
Ah! i la foto xulíssima!!! com sempre! ;)
Judith, oblida-ho. Tu no participes a la Recepta del 15. No vull quedar en ridícul! Haha!
ResponEliminaÉs que últimament em tens sorpresa amb aquestes receptes. Estàs que no pares. Però estic molt contenta de veure't tan animada amb el bloc :)
Aquesta amanida té una pinta deliciosa. I amb la vinagreta de mostassa... Mmm! Com m'agrada!
Petonassos preciosa!!
Guau! Mira que menjo d'espinacs amb amanida, però no amb aquesta vinagreta... Si això és improvitzar.. un sopar a casa teva deu ser una festa! Quan dius que em convides a sopar??? Petons
ResponEliminaEl tema dels espinacs a l'amanida era completament desconegut per a mi, i ara m'encanta!
ResponEliminaMe encanta la ensalada de espinacas.
ResponEliminaQué foto más bonita!!!!
Yo a veces hago la vinagreta con miel de azahar en vez de mostaza y está muy rica.
Besos
mmmmmm... que bona deu ser! Jo normalment faig l'amanida d'espinacs amb panses, nous i formatge parmesà i també ens agrada moltíssim. Provaré de fer aquesta variant, que segur que deu estar boníssima!
ResponEliminaUn petó,
Elisabet
cuando he leido ensalada de espinacas me ha parecido que tenía que estar muy rica, pero al ver las lentejas y el queso feta me parece una locura de ensalada!! Me encanta.
ResponEliminaHe apuntado todos los ingredientes, y tengo una duda ¿porque dos veces lentejas? te encantan como a mi? o son las prisas? Ja ja
bsts. maite
Judith,
ResponEliminaLa ensalada esta com um aspecto delicioso. Tambien lo fiz una ontem... Las colores estan lindas e los ingredientes prefeitos : )
Me ya gustado mucho..
Besitod
Moni: que bé van les amanides, eh? avui hem coincidit! ;)
ResponEliminaT de C: han de ser espinacs mini.
Marina: ni de conya! que ara m'en vaig al mercat de Santa Catarina a buscar els calamars!!! jajajaja
Eri: estás convidada quan vulguis!
Yves: sort que els meus experiments t'agraden...;P
Elisabet: probaré la teva versió!
Maite: soy una fan de las lentejas, pero estaba mal! gracias por el aviso!
Catarira: muito obrigada, agora visito o teu site! beijinhos
petonets a tots i gràcies pels comentaris!!!
Pilar: guapa, me apunto tu receta!!!
M'encanta, fresca, variada, i segur que deliciosa.
ResponEliminaA la nit la faig, que a dos amanides diàries acabo repetint receptes més cops del desitjat :P.
Petonets!
A casa els espinacs ens agrada amanits... els nens els hi encanta així...
ResponEliminaun petonet
Hola!! La recepta d'avui no m'acaba d'agradar del tot...no sabria dir perquè...massa verda? no, no és aixó...massa sana? no tampoc....mmmm...ja ho tenc!! Massa perfecta!!!! Je, je, je...això és!!Ah, i una altra coseta...quan vagis a disparar la foto, potser hauries de procurar que et quedàs un poquet desenfocada, més que res per que els altres pobres blocaires com jo no agafem complexe!! Je,je!! Ja saps que m'encanta, com totes les teves receptes!! Un petonet, Paula
ResponEliminaQuina pinta!!! Això si que ho tenen les amanides amb els colors ja t'entren per la vista. És molt vistosa i a més es veu saborosa. Jo amb el teu permís no hi poso la mostassa a la vinagreta (no la soporto). Però la resta me la menjaria ja....
ResponEliminaPetonets
Ummmmmmmmmmm divinisimaaaaaaaa y el pollo a la cerveza seguro que delicioso tambien.
ResponEliminaBicos mil wapa.
ay, ay, ay! me encanta esta vinagreta!!! me vuelve loca!!! jeje
ResponEliminamuy bonita la fotografía :)
PD: unite a la campaña "por un blog sin verificación de palabra", please! ;)
Esta ensalada tiene un colorido increible y con esa vinagreta, estupenda. Que foto mas bonita!
ResponEliminaBicos Marimi
Us heu posat d'acord amb les amanides ;)
ResponEliminamolt bona aquesta també!
petons.
Que bonito blog!! Me encanta la fotografía, el aspecto de cada detalle por aquí y las recetas deliciosas y muy originales :D
ResponEliminaLa mostaza es mi favorita en los aliños....te dejo un besiño, disfruta el fin de semana, te sigo para no perderte la pista.
Me encantan las ensaladas de todo tipo, y esa tuya itiene una pinta delciosa. un beso.
ResponEliminaTé una pinta genial guapa!! M'encanten les amanides amb espinacs, jo també faig sovint aquesta vinagreta ;)
ResponEliminaEspero poder fer demà els calamars, estic amb angines de cavall i una febrada que fa por :(
Petonets!
Sandra
Esta tarde precisamente he comprado espinacas, así que mañana mismo la pruebo...tiene que quedar deliciosa.
ResponEliminaUn saludo!!!
Me encantan las espinacas, el feta y las frutas en ensalada...así que esto suena genial. Un beso
ResponEliminaHola Judith,
ResponEliminaMe alegro de que te pasaras por mi blog porque así he descubierto el tuyo. Ya me he hecho seguidora. Me gustan las cositas que estoy viendo. Con la ensalada de hoy ya me has conquistado. Con lo que me gusta el queso Feta. Es mi perdición. Se lo pondría a todo. ¡Qué rico! Creo que ya mismo me la estoy haciendo. Y las vinagretas con mostaza están ummmmm, riquísimas. Vamos que me gusta todo, menos la cebolla que cruda me da un repelús. Pero con no ponerla todo arreglado. Me encanta.
Un besito,
Sacer
Hola Judith!! Moltes gràcies per les teves paraules!! Si que tenim coses en comú si!!! El millor els nostres petits, oi? vec que ja et toca incorporar-te...molts ànims!! :) L'aitor i el Jan es porten 3 mesets...ell és del maig...estan divertits ara, eh? aissss que se'm cau la baba!! :P
ResponEliminaBé, venia a escriure't pq m'encanta el teu blog i les fotos son precioses!!! Enhorabona! Ja et poso a preferits per no perdre passada!
Petunets,
Eva.
Nee:ja em diràs si t'agrada! ;P
ResponEliminaNeus: a mi m'agraden de totes maneres!
Paula: guapa!!! si tens un bloc que és xulíssim!!!! 8)
Catie: cap problema!!! la Pilar ha suggerit una alternativa si vols!
Nenalinda: gracias guapa
Mandarina: ya no tengo la palabra de verificación!
Garlutt:; gracias guapa
Ana: doncs no! ha estat casualitat!!!
Eva: tenim uns nens preciossos!!! 8)))))))
Sacer: gracias guapa! bienvenida
Linda: hoy he hecho pleno al 15, eh? jijijij
Ana: ya me dirás si te gusta
Sandra: cuida't! fes-ho pels calamars!!! ;)
Mayte: gracias y bienvenida!
Anna:Gracias!!!
molts petonets i gràcies pels vostres comentaris!!!!!!
Qui diu que les amanides no són bones? Aquesta és deliciosa.
ResponEliminaNyam!
¡Qué buena pinta tiene!, muy rico.
ResponEliminabesos
Mmmmm!! que bona!! i quins colors aquesta foto!!
ResponEliminaNyanyels: a mi m'encanten! ;)
ResponEliminadadá: gracias guapa
Jordi: gràcies!!!
petonets a tots
M'encanta com a sortit la foto de l'amanida!
ResponEliminaSoc una fanática de l'amanida d'espinacs (això sí, sense feta) y la teva vinagreta m'agrada molt, el vinagre de cidra em sembla molt interessant per amanir i tant suau que és un plaer per al paladar!
Petonets,
Palmira
Delizioso blog, ciao :)
ResponEliminaJudith, jo també us he trobat a faltaaar!! I res de "quién sabe dónde" que em moro de vergonya, jajaja!!
ResponEliminaM'encanta aquesta amanida. A mi també m'agrada combinar llegums a l'amanida, sobretot quan fem amanida coma plat únic. La vinagreta jo l'acostumo a fer de melperquè m'agrada el contrast dolcet, però aquesta amb mostassa té molt bona pinta, l'hauré de provar!!
Molts petonets guapíssima!! :)
Judith, encantada de conocerte.
ResponEliminaEsta receta me parece una delicia, había comido algo muy parecido pero en tarta, tu versión me la llevo sin dudarlo.
Tu blog es muy lindo, te agradezco la visita al mio.
Un beso
Palmira_ gràcies guapa
ResponEliminaStefania: benvenuta a questo blog!
Alba: oeeeeeeee! ja et tornem a tenir a la blocosfera! genial!
Kako: gracias!
petonets a totes i gràcies pels comentaris