>

dijous, 27 de gener del 2011

Mini quiche de pernil dolç i formatge

Sempre m'han agradat els aperitius; sobretot els que últimament podem trobar en el món blocaire. Fa molts anys que els aperitius no deixaven de ser unes simples olives farcides d'anxoves, o unes patates xips, ametlles salades i, en les ocasions més especials, trobàvem canapès fets amb pa de motllo. Per sort tot això ha canviat i, tot i que de tant en tant m'agrada picar alguna ametlla salada, sempre que haig de fer algun aperitiu prefereixo que sigui alguna cosa vistosa  -que no vol dir que hagi de ser complicada-. M'agraden les receptes que són simples i amb les quals podem obtenir un bon resultat. Una recepta que compleix a la perfecció aquests requisits són els quiche. N'hi ha de molts tipus, de verdures, el clàssic Lorraine (de bacó i ceba), de formatges, de bolets i d'una infinitat de productes més. Aquest tipus de pastís salat, originari de França, té com a base una massa i com a ingredients bàsics la llet, els ous i el formatge. La resta dependrà de nosaltres mateixos i de les ganes que tinguem d'innovar.

He decidit presentar les quiche d'avui de forma individual. Poden ser una bona opció per quan vulguem fer algun tipus d'àpat per uns quants convidats, ja que és una recepta que si la fem el dia abans encara queda millor. Per servir-les poden ser tan fredes com calentes, però de les dues maneres veureu que si les feu els convidats quedaran molt satisfets!


Ingredients:

3 ous
1 pot de llet evaporada Ideal
1 base de pasta brisa
100 g de formatge emmental ratllat
Pernil dolç
Mitja ceba petita
Sal
Pebre


Preparació: 

Primer batem els ous en un bol. A continuació, afegim la llet evaporada, un polsim de sal i de pebre (preferiblement una combinació de pebres recent mòlts al molinet), i el formatge. Untem els motllos amb una mica d'oli perquè no se'ns enganxi la base, aleshores ho  estenem bé i procurem que no quedi cap forat. Després afegim la resta d'ingredients i ho posem al forn, prèviament preescalfat a 180º durant 30 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, els deixem refredar a temperatura ambient i els posem a la nevera un parell d'hores perquè acabi de quallar.



28 comentaris:

  1. Molt bona idea presentar-ho individual, això de fer talls...
    Molts petonets.

    ResponElimina
  2. M'encanten els quiches!! Fa temps que no en faig i sempre penso que n'he de fer... aquesta t'han quedat tan monos així individuals!!

    Petonets boniqueta!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Aquí en Salamanca siempre ha habido tradición de tapas. "Finas", de colesterol (sobre todo), de dieta...
    Me encanta tu quiche, y presentada así es una monada. Un aperitivo para mí perfecto.
    Besos

    ResponElimina
  4. Un aperitiu amb vinet... ara és molt d'hora, però m'apunto, a les dues?

    ResponElimina
  5. Judith, jo també m'hi apunto, doncs serem tres!
    T'han quedat genials! Jo fa poc que les vaig descobrir i no en faig massa sovint perquè me les he de menjar tota sola, encara que en format individual em solucionaria el tema.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Già sono 11h00, VOGLIO fare l'aperitivo!! Arrivo !
    Baci bella

    ResponElimina
  7. Excelente!! Un aperitivo excelente y la presentación un lujazo.
    Bessos

    ResponElimina
  8. Es cierto lo que comentas de los aperitivos, aceitunas y patatas fritas, jeje, menos más que hemos mejorado y bastante que hay cada tapita por ahí que te quita el hipo, mira esta tuya un bocado exquisito.
    Y la foto preciosa!

    ResponElimina
  9. A mi també m'agraden. I la foto genial!!!

    petonets

    ResponElimina
  10. HOLA JUDITH, GUAPA TU

    I QUE BONS QUE QUEDEN VERITAT ?,...

    ELS POSES A TAULA I EN UN PLIS PLAS, JA NO QUEDA RES, DE RES..

    JO ELS FAIG IGUAL PERÒ I POSO NATA LIQUDIA DE LA MARCA PRESIDENT, ( L´ESPESA )

    MIL EPTONETS SUSANNA

    ResponElimina
  11. muy bonitas y excelente presentación. para mí también es importante que las entradas sean bonitas :)

    ResponElimina
  12. Exquisito aperitivo y una presentación de lujo. Seguro que están buenísimas.
    besos

    ResponElimina
  13. Jo heu acabat dinar?? Ai, sniff, sniff...anava a venir!! M'encanta!! Vaig veure aquest plat i vaig estar a punt de comprar-lo, però em vaig controlar...des de llavors pens amb el platet d' Ikea...ja veig que l'acabaré comprant...sóc dèbil!! Boona recepta, per variar!! Petonets,guapa! Paula

    ResponElimina
  14. Una idea molt bona en plan mini y de aperitivo,excelente foto plato y copa incluida
    peto
    miquel

    ResponElimina
  15. A mi me encantan los aperitvos, y los grandes platillos en mini, me parecen además de delicados una opción buenisima para no comer de más. :D

    Me encantan los tuyos, ya los probaré.

    Besiño y buen fin de semana.

    ResponElimina
  16. M'agrada les presentacions individuals...
    un petonet

    ResponElimina
  17. Que ideal para tomarse un aperitivo ...me encanta la fotografia .Bssss..MARIMI

    ResponElimina
  18. Boníssimes aquestes mini quiche, la foto una pasada quin color tant bonic.

    Judith

    ResponElimina
  19. Què mones t'han quedat en format individual!!i semblen molt bones :)
    Quina diferència hi ha entre la llet evaporada i la nata líquida? la textura queda igual? És d'aquelles coses que sempre miro al super amb ganes de saber què carai és.

    La foto molt xula!!

    Molts petonets guapa!! :)

    ResponElimina
  20. Divinooooooooooos wapaaaaaa ,una idea genial para poner de aperitivos tendre que hacerme con unos moldes individuales.
    La ensalada espectacular y seguro que estaba deliciosa no hay mas que ver la foto.
    Bicos mil.

    ResponElimina
  21. Ideales, me gusta el toque de la leche ideal, deben quedar más ligeros así, no? Un beso

    ResponElimina
  22. te han quedado esttupendas. Ademas mini. Me gustan. La proxima que haga le añadire la leche evaporada. A ver q. tal. bss.

    ResponElimina
  23. M'encanten les quiches, i com dius dónen molt de joc a la cuina! Amb qualsevol ingredient tens un plat brutal a taula i en format individual un aperitiu de luxe!!
    x cert, mooooooltes felicitats al petit bolet!! 6 mesos!! Com passa de ràpid, oi?
    Quina risa amb lo de la manicura...jo igual que tu, que si pelu, que si depilació...jijiji!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  24. Bona nit,
    Les presentacions individuals a mi ´m'agraden molt.. Però d'aquesta quiche et demanaria que em fessis una gran per mi sola! Una foto esplèndida, Petonets

    ResponElimina
  25. Que mones individuals!!! I les quiches, que m'encanten totes. Nena si cada dia menjeu tot el que publiques jo em trasllado a casa teva. Quins menús més sosos que faig jo, mare meva.
    Petonets....

    ResponElimina
  26. Moni: i que bons que estaven, eh? ;P
    Sandra: la versió mini és més xic
    Pilar: como me gustan las tapas! a ver si pongo más recetas
    Yves: t'haurás d'esperar a demà!
    Gemma: jijijiji, demà millor?
    Stella: sei brava!
    Nica: gracias guapa
    Chelo: muchas gracias! es que ahora, por suerte, las tapas son de autor!!! ;P
    Gerard: aiaiaiaiai, el tastador oficial del bloc!
    Albota: gràcies guapa
    Susanna: no he posat mai nata, el próxim cop ho faig!
    Sole: ya se nota en tu blog! ;)
    Dadá: gracias guapa
    Paula: l'Ikea és una perdició! crec que ja no hi aniré més! jajajajajaaj
    Miquel: moltes gràcies!
    Mayte: ya me dirás que te parecen
    Neus: quan tenim bastants convidats va molt bé.
    Marimí: gracias guapa
    Judith: moltes gràcies
    Alba: doncs saps que no l'he cuinat mai diferent? no t'ho sabria dir. Els haurás de tastar!
    Nenalinda: si que estaba bueno si!
    Linda: no son nada pesados, ya me dirás.
    Luisa: espero que te guste!
    Eva: ja veig que tu també et vas posar estupenda! és que el Jan havia de veure a la seva mama guapa, oi?
    Eri: Fet! quan vulguis
    Catieu: t'adoptem si vols! ep, però amb l'Annie!!!

    Petonets i gràcies a tots

    ResponElimina
  27. Que bo!! m'agrada això de presentar-ho individual, sobretot per quan tens convidats! i el plat és xulíssim! nosaltres també els tenim, només veure'l a l'ikea ja vaig saber que aniria ben ràpid cap a la nostra cuina!

    ResponElimina