>

dissabte, 15 de gener del 2011

Calamars farcits de verdures


Ahir, dia feiner, no vaig penjar la recepta diària; suposo que alguns de vosaltres us haureu estranyat, no? Ja us haureu adonat que la dinàmica del món de juju és penjar receptes de dilluns a divendres, sempre i quant no siguin festius o vacances. Doncs bé, la raó és que avui dissabte faig una excepció i en publico una. L'ocasió s'ho val.

La Sandra i el Xavi, del bloc Els fogons de la bordeta, i la Marina, del bloc Xocolata desfeta, -a qui no els conegui: només dir-vos que val la pena seguir-los- han decidit engegar un nou repte culinari per a tots els blocaires que tenim ganes de passar-nos-ho bé i gaudir cuinant. Han creat La recepta del 15, un esdeveniment culinari que no us podeu perdre. El dia 15 de cada mes haurem de penjar un post amb una recepta amb el tema escollit. En aquesta ocasió és el calamar i, tot i haver-nos avisat aquest mes amb només 3 dies d'antelació, no m’ho volia perdre! Si hi ha una cosa que m’agrada d’aquest repte és que la seva intenció és que ens sorprenguem mes a mes amb les diverses aportacions. Ben senzill, oi? I no hi ha restriccions de cap tipus.

Així que quan vaig veure que havíem de fer una recepta amb calamars vaig anar directe al Mercat de Santa Catarina, que és el que tinc al costat de la feina, i durant la meva pausa per menjar vaig comprar 4 exemplars ben frescos! No podia fallar! Vaig estar pensant diverses receptes. Al principi volia fer uns calamars amb suquet amb un toc picant que la meva mare acostumava a fer i m’agraden molt, però al final vaig canviar d’opinió i he fet aquesta recepta més lleugera. El resultat és un plat ben senzill i fàcil que no us farà quedar malament si teniu convidats o si, simplement, voleu gaudir d’un plat sa i equilibrat. Espero que us agradi i us animeu a participar en les properes receptes del 15!

 

Ingredients:

4 calamars de platja
1 carabassó
1 pastanaga
1 ceba petita
Oli de sèsam torrat i gingebre
Oli d'oliva
1/2 copa de vi blanc sec
Sal
Pebre
Sèsam
Espinacs baby


Preparació:

Agafem els calamars, els netegem, els hi traiem la pell i els salpebrem. Separem les potes i les tallem a trossets petits. A continuació, posem a foc baix el wok amb un bon raig d'oli de sèsam torrat i gingebre. Mentrestant, pelem les verdures i les tallem a daus petits. Pugem el foc del wok i posem el carabassó, la ceba i la pastanaga. Ho anem saltejant i, transcorreguts uns 10 minuts, ja estan al punt (recordeu que al wok les verdures han de quedar cruixents). Afegim les potes dels calamars i el vi blanc i ho cuinem durant 5 minuts més. Per últim, farcim els calamars amb l'ajuda d'una cullera i els taquem amb un escuradents. Els posem a la graella, a foc alt, durant 5 minuts, volta i volta, i ja estan llestos per emplatar. Posem un llit d'espinacs baby, els amanim amb un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de sèsam i per acabar disposem a sobre els calamars.




29 comentaris:

  1. Guau!! Sort que anaves justa de temps!!!!! Tenen una pinta TREMENDA!! El pròxim "repte" haurà de ser una trobada per menjar-nos les receptes que fem, no? :P

    Com m'agrada això del bloc jijiji

    Petonets preciosa!!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que bons!! fan patxoca en aquesta taula tan ben parada! els nostres encara són al foc... anem tard!tard! com sempre amb el coet al cul.
    Per cert, gairebé coincidim, ja ho vevuràs...

    ResponElimina
  3. Me encantan los calamares; ¡qué curioso!, acabo de aportarle a mi amigo Caros Dube de Mercado Calabajio, un comentario sobre estos sabrosos cefalópodos.

    Te dejo una tapita de los míos para que los pruebes si te apetece, yo pongo el Albariño fresquito, también tengo un sabroso Godello para compartir.

    http://gastronomiaenverso.blogspot.com/2006/11/calamares-en-tinta.html


    Un plato de lujo.

    Un abrazo desde A Coruña y gracias por tu presencia en mi cocina.

    ResponElimina
  4. Hola Judith,guapa,
    Quina bona pinta! Quina curiositat per tastar el farcidet de verdures amb els calamars,mmm! :))
    I quin goig de taula! Felicitats pel plat tan apetitós i a la Sandra, en Xavi i la Marina per la iniciativa! Visca el dia 15!! Vaig a tafanejar la cuina de Xocolata desfeta que no la conec ;)
    Petons i feliç cap de setmana,
    Marina

    ResponElimina
  5. Hola wapa!La veritat és que em va estranyar no veure cap entrada ahir, però vaig pensar això és cosa dels calamars!! A casa aquestes bestioletes marines no tenen molt d' èxit però a mi m'encanten...així que ara venc a dinar!! Je,je!! Oe,oe,oe...95...ja arribam als 100!! No faltaré el pròxim dia 15!! Un petó, Paula

    ResponElimina
  6. Hay que ver cómo somos ¡no te pasamos una!
    Me gusta tu receta, los calamares me encantan y las verduras más.
    Buen fin de semana
    Besos

    ResponElimina
  7. Sandra: impossible perdre'm la vostre iniciativa!!! ;)
    Alba+Jordi: ja estic desitjant veure la vostre!
    Ridente: ahora la miro!
    Marina: a veure si t'animes pel próxim mes!
    Paula: ja no en queden!!!! estaven boníssims!!!
    Pilar: gracias guapa!!! buen fin de semana ;P

    Petonets a tots i gràcies pels comentaris

    ResponElimina
  8. Judith!
    M'encanta la teva recepta! Crec que realment ens hem sorprès, eh? Jo també he optat per un farcidet. Això sí, una mica més carnívor... Hehe!
    Petonassoooos!

    ResponElimina
  9. Uhmmmmm!!!! Però quina pinta més bona. M'encanta, mai els he menajt farcits de verdures. Em guardo la recepta.
    Feliç dissabte....

    ResponElimina
  10. Això s'haurà de tastar!!!!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  11. Hola Juju!
    Et deixo aquest missatge oer fer-te saber que t'hem inclòs a la gastrosfera.cat, la secció de blocs de cuina en català que tenim a Olleta de verdures. Fa un temps que intentem recollir-los tots i la teva germana ens fa fet notar que no et teníem! :-)))

    Molt xulo, el bloc, sobretot les fotos. Mai he sabut com donar-los aquest color i textura...

    Saklut!

    ResponElimina
  12. Farcits de verdures no he menjat mai! què bons han d'estar- Ja li he dit a la teva germana per+o sense sabr-ho jo també he penjat recepta amb calamars.
    Petons!

    ResponElimina
  13. Hola,
    Amb verduretes... què bons han d'estar aquest calamars comprats frescos als Mercat! Jo ja començo malament... no m'he assebantat ni del dia ni del producte. Potser que m'ho apunti a veure si el mes vinent ho faig! Petons i bon finde (el que queda...)

    ResponElimina
  14. Hola Judith! i felicitats per la recepta.
    Jo mai he tastat uns calamars farcits de verduretes, però sens dubte han d'estar boníssims.
    Ténen una pinta preciosa.
    Fins aviat!
    Elisabet

    ResponElimina
  15. Hola!!! he trobat el teu blog a través d'un comentari que has deixat en un altre blog i em quedo seguint-te, m'agrada molt!

    Per anar justa de temps, vaja calamars que has fet! Tenen una pinta sensacional!! Es que me'n menjava un ara mateix jajaja i només són les 10 del matí... mare meva.. la gana em perd ;P

    Vaig donant una volteta per aquí! Si tu tb et vols passar per la meva cuina i si t'agrada, seguir-me, moltes gràcies! Seria un honor per a mi :)

    Que acabis de passar un bon cap de setmana i fins la pròxima!! :)

    ResponElimina
  16. Marina: com m'agrada la recepta del 15!!! compteu amb mi cada mes! ;P
    Catie: jo tampoc els havia tastat mai! va ser una recepta improvisada!
    Moni: quan vulguis
    Massitet: moltes gràcies!
    Ana: a veure si la pròxima recepta del 15 t'animes!
    Eri: no pateixis, a la pròxima segur que no falles! ;P
    Elisabet: els has de tastar! son molt lleugers
    Anniki: benvinguda al bloc!

    ResponElimina
  17. Ets molt treballadora!! ¿d'on treus el temps per tantes coses?
    Felicitats als fogons de la bordeta i xocolata desfeta per aquesta proposta del 15!
    Amb els calamars farcits (de verdura no n'he fet mai) has tocat un cop més la fibra sensible del meu estómac!
    Un petó Judit, i al teu boletet també!
    Gourmenderies

    ResponElimina
  18. te han quedado estupendo. Y muy bonita presentacion. Bss.

    ResponElimina
  19. No m'havia enterat d'aquesta proposta... gràcies, per comparti.la

    Te han quedat uns calamars molt bons i unes foteos molt maques.
    Bon diumenge
    un petonet

    ResponElimina
  20. Interesant iniciativa, em sembla una proposta a considerar jeje, això de que només sigui un cop al mes està molt bé.
    La teva recepta d'avui te una pinta estupenda, a més la combinació de peix amb verdures m'agrada molt, trobo que és molt equilibrada i ideal per a un plat únic.
    Quan tingui temps (al febrer) la probo segur!

    Petonets!!

    ResponElimina
  21. Una iniciativa muy interesante si señor wapa ,despues vere el resto de las recetas.
    Te han quedado espectaculares ,nunca habia exo ni comido asi los calamares y estos tuyos se ven deliciosos.
    Bicos mil y feli domingo .

    ResponElimina
  22. Judith,

    He trobat el teu bloc a partir de la proposta de la Sandra, el Xavi i la Marina.

    Aquests calamars t'han quedat fantàstics!. Jo també treballo prop del mercat de Santa Caterina, ves que no ens haguem vist algun cop i nosaltres sense saber-ho!.

    Amb el teu permís, t'afegeixo a la nostra llista de blocs, així et visitaré tot sovint!

    ResponElimina
  23. Mi madre lo ha hecho siempre pero no rellenos de verdura...y me encnantan. Los probare...

    ResponElimina
  24. Judith què rebons han d'estar!! Acabo de llegir la iniciativa al Bloc dels Fogons i em sembla genial. De moment només he vist la seva recepta i la teva i totes dues m'han encantat!! :)
    He de provar aquest farcit!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  25. Judith, i tant que val la pena l'excepció!! Aquests calamars els haurem de provar perquè no els he menjat mai farcits de verdures!
    Petons!

    ResponElimina
  26. Un plat de calamars magnífic! m'agrada aquesta idea del 15! ara m'en vaig a investigar! Ptonàs!

    ResponElimina
  27. MªGloria: jo tampoc els havia tastat mai! 8)
    Luisa: gracias guapa
    Neus: el próxim 15 no pots faltar! ;)
    Nee: ja em diràs si t'agraden!!!
    Nenalinda: ahora ya tenemos ocupados los dias 15!!! te animas?
    Glória: benviguda! ara estaré més atenta quan vagi al mercat! ;)
    Alba: ara que has tornat no pots fallar el proper 15!!! ;)
    Linda: una alternativa más!
    Lola: gràcies!
    Mercè: jajajaja, per mi també era el primer cop! això és el que té experimentar a la cuina
    Ingrid: Segur que tu t'animes!

    petonets per tots i gràcies pels comentaris!

    ResponElimina
  28. Els calamars estaven boníssims! El farcit els feia completament diferent!

    ResponElimina