>

dimarts, 4 de gener del 2011

Dips de pebrot i salsa de iogurt

Com haureu pogut comprovar, tot sovint uso iogurt grec en les receptes que us presento. Aquest tipus de iogurt, més cremós i dens que els que habitualment mengem, té molt de joc a la cuina. Podem fer unes postres senzilles només afegint mel i fruits secs, fer-lo servir com a ingredient per a un pastís o com a acompanyament d'unes bones postres més denses, com un brownie o una poma al forn. Però no només es pot utilitzar en receptes dolces, sinó que també es pot fer servir per preparar receptes salades. A Grècia és freqüent trobar una salsa de iogurt per acompanyar uns bons "soulinkis" -uns pinxos de carn fets a la graella-, o com a ingredient per fer un bon farcit d'unes fulles de parra. A Barcelona hi ha una cadena de restaurants grecs que estan molt bé,-com a mínim, a mi m'agraden-. S'anomenen Dionisos (c/ València 112, c/ Urgell 90 i c/ Marqués de l'Argentera 27). A més, si no han canviat, els dimecres fan una miqueta d'espectacle, almenys fa uns anys que es podia aprendre a ballar el Sirtáki, això sí, els plats els trencaven ells!


Ingredients:

1 iogurt grec
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 pebrot gros
6 fulles d'alfàbrega
Oli d'oliva
Sal d'olives negres


Preparació:

Agafem els pebrots, els netegem, traiem les llavors i les tallem a tires. Posem el iogurt grec en un bol i afegim un rajolí d'oli, un polsim de sal d'olives negres (si no en teniu sempre podeu afegir-hi mitja cullereta de postres d'olivada), les fulles d'alfàbrega tallades a trossets molt petits i ho barregem bé. Ho col•loquem a la nevera durant 1 hora i ja està a punt per servir-ho.




12 comentaris:

  1. Feliç Any guapa!!!!
    Quina bona pinta i molt original....
    Petonets!
    I... com sempre la foto genial!

    ResponElimina
  2. Una idea genial! Ha d'estar boníssm... M'encanta la fotografia d'avui! :)
    Jo també sóc molt de iogurt grec. És molt més cremós que els altres. Ara, de grassa, també en té una mica més que els altres.... Haha!
    Petonets!!

    ResponElimina
  3. A mi m'encanta això de les crudités amb salseta!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Por fin alguien se atreve con una receta de dieta!!! Con lo castigado que está mi pobre estómago, me va a venir muy bien.
    La foto te ha quedado preciosa.
    Besos guapísima

    ResponElimina
  5. Sempre m'han atret aquestes verdures tallades a tires i acompanyades de salsa. Ho havia vist a les pel·lícules ;)
    Ho provaré!

    ResponElimina
  6. Que bo, i que bé lleugeret després dels tips d'aquests dies. Nosaltres també sóm uns fans del iogurt grec per plats dolços i salats!!

    ResponElimina
  7. Amb aquesta foto tan maca donen ganes de no parar de menjar-ne. Que bo ha d'estar.. Petonets,

    ResponElimina
  8. T de c: molt bon any! i gràcies!
    Marina: una miqueta de grassa no fa res! jajaja
    Moni: la teva paraula és més xic!
    Pilar: ha sido casualidad, mañana + calorias!
    Nyanyels: segur que t'agrada! ho pots fer amb qualsevol verdura crua.
    Alba: ;)
    Eri: boníssssssssim!

    petonets a totes!

    ResponElimina
  9. mmm es que el iogurt grec és una delicia per sí sól, a mi també m'agrada mot, el que passa es que és més calòric que els altres iogurts i costa trobar-ne una versió desnatada, per això no frecuenta gaire la meva nevera xD.
    La recepta, em quedo amb la salsa de iogurt, el pebrot no m'agrada gens, jeje.

    Petonets!

    ResponElimina
  10. Fem un club de fans del iogurt grec? Jo ara només en puc menjar d'aquests, són tan bons i cremosos... i versàtils! Amb aquesta salseta hi sucaria tots els bastonets de pebrot, amb aquesta foto tan bonica bé tan de gust!

    Petons,
    Sandra

    ResponElimina
  11. Judith, que tengas un muy buen año y que recibas muchas alegrìas.
    Esta receta se ve buenìsima, me ha encantado y lo mejor es que no tiene tantas calorìas, me la anoto.
    Bss
    tita

    ResponElimina
  12. Quin pica-pica més bo...
    a casa el yogur grac, es el que sempre hi trobares a la nevera.

    ResponElimina