>

dilluns, 10 de gener del 2011

Pastís de 5 espècies i xocolata

No sé si a hores d'ara, amb el recorregut que ja porta el bloc, encara no sabeu com vaig decidir endinsar-me en aquest petit projecte culinari. Tot va començar quan la Moni, la meva germana, em va demanar si li volia fer el disseny del seu bloc Coses de Llàbiro. Evidentment li vaig dir que sí. Encara que no em dedico al disseny gràfic, sempre m'agrada fer petites coses d'aquest estil. Ella volia una nova imatge per celebrar el primer aniversari del seu bloc -que si encara no el coneixeu us convido a que ho feu, té unes receptes molt interessants-. Volia un disseny exclusiu i no una plantilla predeterminada. Doncs bé, em vaig passar uns quants dies donant-li voltes, ella m'anava dient les seves preferències, mails i trucades amunt i avall, i al final crec que vaig aconseguir fer el que s'esperava. Per no anar fent proves al seu bloc, em vaig crear un compte a Blogger, i li vaig posar el nom "El món de juju". A casa, de petita em deien Juju, i em va fer gràcia recordar aquest nom. Així que un cop ja havia acabat el disseny i Coses de Llàbiro va estendre la catifa vermella per a la presentació de la nova imatge, jo ja tenia un compte creat, però parat. La Moni em va dir que m'animés a fer un bloc, que el nom que havia escollit li agradava molt. L'Yves, que té un bloc de petits relats -Amb idees a la llengua-, també em va animar. Al principi no sabia si fer un bloc on parlar d'interiorisme i disseny, ja que no només és la meva professió, sinó també una de les meves passions. Però al final em vaig decidir a fer aquest petit bloc de cuina. Gràcies a la meva mare m'agrada molt cuinar, i us haig de dir que, a més, m'ajuda molt a relaxar-me. Així que aquesta és la petita història de com vaig decidir començar "El món de juju".

Fa uns dies que la Maria i el Jairo ens van convidar al seu pis per poder veure les noves adquisicions que havien fet. Fa poc que s'han comprat el pis i, de mica en mica, el van moblant. Els hi vam dir que les postres les portàvem nosaltres, així que vaig decidir fer una versió del pastís de Nadal que la Moni va fer per l'Hemc del mes passat. Com podreu veure he fet unes petites variacions als ingredients, però si voleu podeu veure la seva recepta aquí.


Ingredients pastís:

150 g de margarina
200 g de sucre
3 ous
100 g de cacau en pols
200 g de farina especial per a rebosteria
5 espècies (fonoll, anís, canyella, pebre negre i clau)
1 sobre de llevat Royal
2 pomes grans
100 g de sultanes



Ingredients cobertura:

200 g de xocolata per postres
20 ml de llet
Oli d'oliva
Encenalls de xocolata


Preparació:

Escalfem el forn prèviament a 180º. Agafarem les panses sultanes i les posem en remull. En un bol posem els ous, la farina, el sucre, el llevat, una cullerada de postres de 5 espècies i la margarina a temperatura ambient i ho barregem fins que ens quedi una mescla sense cap tipus de grumoll. Seguidament, tallarem les pomes a daus i juntament amb les sultanes, prèviament escorregudes, ho afegim a la barreja anterior. Ho deixarem reposar uns minuts i ho posarem en un motllo pintat amb margarina per evitar que se'ns enganxi i ho posem al forn durant 45 minuts. Ho deixem refredar i ja està llest per desmotllar-ho. Mentrestant, prepararem la cobertura. Agafem la xocolata, la tallem a trossos i afegim la llet. Ho posem al microones durant un minut a 800W. Ho traiem i ho remenem bé, fins obtenir una crema homogènia. Perquè la cobertura ens quedi més brillant afegim un rajolí d'oli d'oliva. Cobrim el pastís i l'acabem decorant amb els encenalls de xocolata. Ho posem a la nevera durant un mínim d'una hora.




18 comentaris:

  1. Les dues teniu un disseny de bloc molt xulo, es nota que darrere hi ha la mà d'una artista! ;)

    I què dir del pastís, tant el teu com el de la Mònica em semblen una autèntica passada...a mi on em posin una bona xocolata "que se quite todo lo demás!" jejeje

    Petonets i bon dilluns!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ohhhh Judith!, de veritat quin pastís més temptador... i el de la Mònica tb està genial...

    Sou unes artistes!, la vostra mare dèu estar més que orgullosa!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Menuda pinta tiene el pastel. Dan ganas de coger la cuchara y empezar a comerselo y no parar.
    Bessos

    ResponElimina
  4. Ohhhhhhhhh! Espècies amb xocolata, boníssim!
    Veus com havies de fer el bloc, si es que enganxa!
    Gràcies i petonets.

    ResponElimina
  5. Está claro que tu madre tiene dos artistas en casa. Me alegra que decidieras que tu blog fuera de cocina, sino, ¡lo que nos hubiéramos perdido!
    Tu pastel, delicioso y tu foto preciosa.
    Besos

    ResponElimina
  6. Una bona manera de començar un blog, jeje, y quina casualitat que a les dues os agradi tant la cuina!
    El pastís una delicia, m'encanta això de barrejar xocolata amb espècies, totalment irresistible.

    ResponElimina
  7. Tanta sort que la teva germana et va animar, mira el que ens hauriem perdut!! Quina pinta, però quina pinta!! Perquè no participau tu i la Moni al Cercle de Whole Kitchen?? (mirau la seva web, crec que són propostes molt interessants!!) Un petó, guapa. Paula

    ResponElimina
  8. Sandra: una cosa més en comú! la xocolata!!! ;)
    T de C: segur que ho està!
    Nica: lo tienes que probar! las especias le dan un toque fantástico.
    Moni: gràcies a tu princess!!! ets la millor!
    Pilar: gracias guapa!
    Nee: si, i a sobre cuinem coses ben diferents! ;P
    Paula: es que la MOni val un imperi! ;)

    petonets a totes i gràcies ples comentaris!

    ResponElimina
  9. Anda no sabia que fueras era Hermana de moni
    ,tambien sigo su blog es una pasada ,aunque no te dediques a ello no le envidia nada no me extraña que te pidiera le hicieses la nueva plantilla.
    Ummmmmmmmmm me llevo un caxin antes de que no quede naaaaaaa me encanta el xocolate y con ese toque de 5 especias seguro esta de muete lenta.
    Me he estado poniendo al dia con las cosas que has exo en mis vacaciones y me ha encantado to y tooooo de momento me llevo la recetuqui de los bombones de foie.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  10. Los pasteles especiados me encantan y este con el chocolate de cobertura debe estar delicioso. Receta para anotar y hacer ya!!!

    ResponElimina
  11. Wuau...jo d'aquest no vull la nevera plena....vull la cuina... plena
    un petonet

    ResponElimina
  12. Un pastís amb espècies! No ha cuinat quasi mai amb espècies i tu, de cop, 5 espècies. Crec que m'hi hauré d'atrevir. Aquest pastís sembla deliciós.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  13. jajajaja la passió per la xocolata i els bolets... uneix! :P

    ResponElimina
  14. Nenalinda: has visto que cotilleo he contado hoy? ;P
    Linda: si la haces ya me contarás!
    Neus: jajajajajjajajaja
    Nyanyels: jo tampoc les havia utilitzat èr fer res dolç, però quan vaig probar el pastís de la Moni em va encantar!
    Sandra: jajajajajjaja ;)

    petonets a totes i gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  15. Judith, No sabia que ereu germanes! Quins dos blocs més macos i bons que teniu. No he provat mai un pastís com aquest, així que us agafo les dues receptes i faig un mix de les dues (sense fondant segur). Petonets,

    ResponElimina
  16. Sens dubte, tot el que dius és ben cert, sobretot això del blog d'idees a la llengua, heheheh.
    Quin pastís més bo! Em sap greu per tots els que veuen les vostres receptes i no les tasten, un dia podríem posar una tauleta al carrer i fer una festa, perquè està tot boníssim!!!!!!

    ResponElimina
  17. Qué tarta más estupenda.
    Me encanta
    Feliz 2011
    Besos

    ResponElimina