>

dilluns, 22 de novembre del 2010

Cupcakes de xocolata i mascarpone

A prop de casa han obert un lloc molt especial (es diu Federal i està al c/Parlament, cantonada c/ Borell) on prendre un bon esmorzar, un bon brunch o, simplement, un bon cafè. L'altre dia l'Yves em va proposar anar a esmorzar a fora, i us haig de confessar que, de seguida, vaig tenir clar on m'agradaria anar! És un lloc amb un interiorisme molt nòrdic, fins i tot a la planta de baix hi ha una taula gran on compartir espai amb altres persones, una cosa poc habitual en la nostra cultura. Ja hi havíem anat un altre cop a fer un aperitiu, i la veritat és que, aquella vegada, al final vam acabar dinant! Tenen uns plats molt suggeridors. Doncs bé, només entrar la meva vista va anar directe a una vitrina que tenien plena de cupcakes, no sabia quin triar, però al final em vaig decantar per un de poma i canyella. Estava tan bo que vaig decidir, per fi, fer una aportació al món dels cupcakes! Cada setmana, algun dels blocs que segueixo, proposen noves receptes de cupcakes. No n'havia fet mai, i us puc ben assegurar que no serà l'últim cop! Són irresistibles, això sí, s'ha d'anar amb compte amb aquesta temptació tan llaminera. 

Ingredients muffins:

1 iogurt natural
3 mides* de farina
2 mides* de sucre
1/2 mida* d'oli d'oliva
1 sobre llevat Royal
250 g de xocolata fondant
50 ml de licor de vainilla
Sucre
3 Ous
Nous


Ingredients crema:

250 g de mascarpone
200 ml nata per muntar
Aranyons variats
1 llima
2 c/p de sucre 
1 c/p de sucre avainillat


* Les mides es fan amb l'envàs buit del iogurt.


Preparació:

Escalfarem el forn prèviament a 180º. Posarem els ous, la farina, el sucre, la xocolata prèviament desfeta, el llevat i l'oli en un bol i els barrejarem fins que ens quedi sense cap tipus de grumoll. Seguidament esmicolarem les nous i les afegirem a la barreja anterior, juntament amb el licor de vainilla. Ho deixarem reposar uns minuts i ho posarem en motllos individuals. Els omplirem fins 3/4 i afegirem un polsim de sucre. Quan els tinguem preparats els posarem al forn durant 25 minuts. Mentrestant prepararem la crema que coronarà els cupcakes. Muntarem la nata amb una mica de sucre. Un cop la tinguem, afegirem a poc a poc el formatge mascarpone, el sucre restant i el suc de la llima. Ho posarem a la nevera durant 1 hora, com a mínim. Per finalitzar, agafarem els cupcakes i, amb una mànega pastissera, afegirem la crema de mascarpone i posarem uns quants aranyons per donar-li un toc de color.




8 comentaris:

  1. Com bé dius: cal vigilar! Estan boníssims! Però clar, no convé menjar-ne en accés a menys que es faci molt exercici!!!!
    Felicitats!

    ResponElimina
  2. Mmmmmmm... quina bona pinta!!!. Mai n'he menjat i sincerament només veure'ls ja tinc ganes de provar-los!!! :)

    ResponElimina
  3. Però quina monada! T'han quedat espectaculars, de revista! A més la combinació amb formatge té tota la pinta de ser molt agradable al paladar.
    El lloc del que parles el conec, i sí, val molt la pena.

    Petonets!!

    ResponElimina
  4. Yves: son una perdició
    moni: grààààààààààcies
    T de C: doncs has deprovar de fer-los! i menjar-los clar!
    Luisa: muchas gracias
    Nee: no se si de revista, però son una temptació!

    petonets i gràcies a tots!

    ResponElimina
  5. Pero que cosa mes bonica!!! m'emporte dos :-)

    ResponElimina
  6. Bueno, bueno... qué bonitos te quedaron. Para comerse unos pocos.
    Un bespte

    ResponElimina